Görüş Bildir
Haberler
İlk İzlenildiği Zaman Sevilmemesine Rağmen Sonrasında Çok Beğenilen Bilim Kurgu Dizileri ve Filmleri

İlk İzlenildiği Zaman Sevilmemesine Rağmen Sonrasında Çok Beğenilen Bilim Kurgu Dizileri ve Filmleri

Rana Önder
09.09.2022 - 13:17

Bazı filmlerin ilk izlenimi kötü olsa da sonrasında kült filmler arasına girebiliyor. Vizyonda istediği etkiyi alamayan veya vizyona girdiği zamandan daha sonrasında popüler oldukça fazla film ve dizi vardır.  

Bu listede içerisinde Screams, Suç Zamanı, Kapsül filmleri ve Uzay Yolu, Farscape gibi dizilerin de içerisinde bulunduğu ilk izlenimi kötü olan ancak sonrasında oldukça beğenilen bilim kurgu yapımlarına yer verdik. İçerisinde dizi ve filmlerin bulunduğu bilim kurgu yapımlarını izlemek için içeriğe göz atabilirsiniz. İyi seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

Filmler

25. Screamers (1995)

25. Screamers (1995)

IMDb: 6.3 

Özet: Gezegenler arası bir savaş sırasında gezegen dışında görev yapan bir askeri komutan, barış anlaşması yapmak için harap olmuş arazide seyahat eder. Ancak bölgeye gittiğinde düşman savaşçıları öldürmek için inşa ettikleri ilkel robotların duyarlılık kazandığını keşfeder. Yeni bulunan gezegende ölümcül dozda radyasyon ve çevre kirliliğinin oluşmasının ardından gezegendeki maden çalışmasının durması için bir istekte bulunulur ve bu istek savaşa yol açar. Bu gezegene savaşı önlemek için yollanan asker ise gezegene gittiği sırada olağandışı olaylar ile karşı karşıya kalır. 

Yönetmen: Christian Duguay

Oyuncular: Peter Weller, Jennifer Rubin, Ron White

24. Derinin Altında (2013)

24. Derinin Altında (2013)

IMDb: 6.3 

Özet: Isserley, insan formunda dünyaya getirilmiş bir uzaylıdır ve İskoçya'da yol kenarında otostop çektiği insanları toplayıp onları yemek için kendisini hazırlar. Gizemli bir genç kadın, İskoçya'da akşam saatlerinde yalnız erkekleri baştan çıkarır. Ancak, olaylar onu bir kendini keşfetme sürecine başlatmasına neden olur.  

Yönetmen: Jonathan Glazer

Oyuncular: Scarlett Johansson, Jeremy McWilliams, Lynsey Taylor Mackay

23. Çocuk ve Köpek (1975)

23. Çocuk ve Köpek (1975)

IMDb: 6.4 

Özet: Genç bir adam ve telepatik köpeğinin kıyamet sonrası bir çorak arazide dolaşmasını konu edinen bir filmdir. 1975 yılı yapımı olan bu filmde 2004 yılında insan sayısının azaldığı bir zamanda geçer. Bir çocuk ve telepati yoluyla iletişime geçen köpeğinin çölde yaşamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: L.Q. Jones

Oyuncular: Don Johnson, Jason Robards, Susanne Benton

22. Scanners (1981)

22. Scanners (1981)

IMDb: 6.7

Özet: Hamile kadınlarda yıllar önce denenen bir ilaç sonucu olağandışı telekinetik güçlere sahip Tarayıcılar isimli bir tür oluşur. İstenmeden oluşan bu tür yeteneklerini insanlardan gizlerler ve bu şekilde hayatlarına devam ederler. Ancak bir gün Tarayıcılardan birsi olan Darryl Revok yetenekleri daha da gelişen bir ırk oluşturarak dünyaya hükmetmeye çalışır. Dünyaya hükmetmek isteyen Darryl Revok ve bunu engellemek isteyen Cameron Vale arasındaki çatışma sonrasında gelişen olayların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: David Cronenberg

Oyuncular: Jennifer O'Neill, Stephen Lack, Patrick McGoohan

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. I Am Mother (2019)

21. I Am Mother (2019)

IMDb: 6.7 

Özet: Bir Netflix filmidir ve robot tarafında büyütülen bir kızın hikayesidir. İnsan nesli tükenmiştir ve Anne adı verilen bir robot dünya nüfusunun tekrardan canlanması için görevlendirilir. Anne bu kızı büyütür ancak bir gün yaralanan bir yabancının gelmesiyle birlikte kız dış dünya hakkında bilgi almaya başlar ve kendi gerçekliğini sorgular. Kızın kendi gerçekliğini sorgulaması karşısında Anne genç kızı engellemek için her şeyi yapar. 

Yönetmen: Grant Sputore

Oyuncular: Clara Rugaard, Hilary Swank, Rose Byrne

20. Düşmanım (1985)

20. Düşmanım (1985)

IMDb: 6.8 

Özet: Uzun bir uzay savaşı sırasında, yaralı iki düşmanın hayatı, affetme ve güvenme yeteneklerine bağlı hale gelmesini konu edinen bir filmdir. Filmde farklı gezegenlerdeki iki düşman savaş pilotu vardır. İki düşman pilotta kendi uzay gemileriyle volkanik bir gezegene inmek zorunda kalırlar ve burada hayatta kalmak için düşmanlıklarını bir kenara bırakıp birlik olmaları gerekir. 

Yönetmen: Wolfgang Petersen

Oyuncular: Dennis Quaid, Brion James, Richard Marcus

19. Kapsül (2004)

19. Kapsül (2004)

IMDb: 6.8 

Özet: Yaptıkları farklı hata kontrol cihazlarından daha büyük ve daha yenilikçi bir şey olduğunu bilen dört arkadaş yeni buluşları için bir araya gelirler. İki eski mühendisin yanlışlıkla zaman makinesi bulmasını konu edinen bir filmdir. İki meraklı mühendis de zaman makinesini birbirlerinden habersiz kullanınca bu durum onlar için ciddi sorunlara yol açar. 

Yönetmen: Shane Carruth

Oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden

18. Batı Dünyası (1973)

18. Batı Dünyası (1973)

IMDb: 6.9 

Özet: Fütüristik bir robot, yetişkinlere yönelik bir eğlence parkında hiçbir şeyden şüphelenmeyen tatilciler için kargaşa ve korku oluşturmasını konu edinen bir filmdir. Westworld, zengin kesime hitap eden bir eğlence parkıdır ve bu parkta çalışan bir müşterilerin hayalini gerçekleştiren bir robot vardır. Ancak bu robotta bir hata vardır. Robot yalnızca vahşi batı macerası hayal edildiğinde arıza verir ve eğlenmeyi uman müşteriler kendilerini bir anda silahlı bir nişancı tarafından kovalanırken bulurlar. 

Yönetmen: Michael Crichton

Oyuncular: Yul Brynner, Richard Benjamin, James Brolin

17. Doğaüstü (2012)

17. Doğaüstü (2012)

IMDb: 7.0 

Özet: Üç lise arkadaşı yeraltında inanılmaz bir keşif yaptıktan sonra süper güçler kazanırlar. Bir süre sonra hayatlarının kontrolden çıktığını ve karanlık taraflarını kucaklarken bağlarının test edildiğini fark ederler. Üç lise öğrencisi başta elde ettikleri doğaüstü güçleri eğlenmek için kullanırlar ancak bir süre sonra bu güçleri insanların hayatını etkilemeye başlar. Üç genç tüm bu güçlerini kullanıp insanların hayatlarında oynadığı sırada ise bir kamera tüm bu olanları kayda alır. 

Yönetmen: Josh Trank

Oyuncular: Dane DeHaan, Alex Russell, Michael B. Jordan

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Suç Zamanı (2007)

16. Suç Zamanı (2007)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir adam yanlışlıkla bir zaman makinesine biner ve zamanda yaklaşık bir saat geriye gider. Kendini bulmak, öngörülemeyen sonuçları olan bir dizi felaketin ilki olur. Hector karısıyla yeni eve taşınan sıradan birisidir. Bir gün dürbünle etrafa bakarken çıplak yatan bir genç kız görür ve yanına gittiğinde suratı pembe bandajla sarılı birisi tarafında kovalanır. Kovalamacanın ardından zaman makinesini bulan Hector'un hayatı zamanda 1 saat geriye gitmesiyle birlikte daha da karmaşık bir hal alır.  

Yönetmen: Nacho Vigalondo

Oyuncular: Karra Elejalde, Candela Fernández, Bárbara Goenaga

15. Küp (1997)

15. Küp (1997)

IMDb: 7.2

Özet: Çok çeşitli kişiliklere sahip altı yabancı, ölümcül tuzaklar içeren sonsuz bir labirentte istemeden yerleştirilirler. Birbirinden farklı hatalara, sosyal statülere ve yeteneklere sahip altı kişi kendilerini beklenmedik bir anda labirent şeklinde bir küpün içerisinde bulurlar. Oraya nasıl geldiklerine anlam veremeyen altı kişinin bilmeceyi çözebilmesi için ilk başta kendilerini tanımaları gerekir. 

Yönetmen: Vincenzo Natali

Oyuncular: Maurice Dean Wint, Nicole de Boer, Nicky Guadagni

14. Gün Işığı (2007)

14. Gün Işığı (2007)

IMDb: 7.2 

Özet: Uluslararası astronotlardan oluşan bir ekip, 2057'de ölmekte olan Güneş'i nükleer bir fisyon bombasıyla yeniden canlandırmak için tehlikeli bir göreve gönderilmelerini konu edinen bir filmdir. Güneşin ölmesi Dünyanın da yok olmasına yol açacağı için bir ekip Dünyayı kurtarmak için tekrardan harekete geçer. Ekip Güneş doğru giderken Dünya ile aralarındaki iletişim bir anda kesilir ve Güneş ile baş başa mücadele etmek zorunda kalırlar. 

Yönetmen: Danny Boyle

Oyuncular: Chris Evans, Cillian Murphy, Rose Byrne

13. Gerçeğe Çağrı (1990)

13. Gerçeğe Çağrı (1990)

IMDb: 7.5 

Özet: Douglas Quaid, Mars'a bir yolculukla ilgili yinelenen bir rüyanın peşini bırakmaz. Bu rüya hakkında daha fazlasını öğrenmeyi umar ve implante edilmiş hatıraları sattıkları Rekall Inc.'de bir tatil satın alır. Ancak hafıza yerleştirmede bir şeyler ters gider ve kötü Mars yöneticisi Cohaagen'e karşı savaşan gizli bir ajan olduğunu hatırlar. Anı transferinde Mars ziyareti isteyen Douglas kendisini bir anda gizli ajan olarak bulur gerçek ile hayal arasında sıkıştığı bu durumdan çıkmak için çıkış yolları arar.

Yönetmen: Paul Verhoeven

Oyuncular: Arnold Schwarzenegger, Rachel Ticotin, Sharon Stone

12. Gizemli Şehir (1998)

12. Gizemli Şehir (1998)

IMDb: 7.6 

Özet: Bir gün uyandığında kendisini hiç bilmediği bir otel odasında bulan John Murdoch, bu bilinmeyen odada uyandığında vahşice işlenmiş bir cinayetin katil zanlısı olarak bulur. John, hafızasını kaybetmiş olduğu için gerçekten suçlu olup olmadığını bilemez. Dedektif Burmstead tarafından aranan John, hem kim olduğunu anlamak hem de bu karanlık şehrin gizemini çözmeye çalışır. Bir süre sonra yeraltında yaşayan garip yaratıkları görürü ve olayı çözmeye yakınlaşır. Bu yaratıklar zamanı durdurup insan beynini yönetebilme gibi yetenekleri vardır ve insanların geleceği için bu yaratıkların yok edilmesi gerekir. 

Yönetmen: Alex Proyas

Oyuncular: William Hurt, Richard O'Brien, Jennifer Connelly

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001)

11. Donnie Darko - Karanlık Yolculuk (2001)

IMDb: 8.0 

Özet: Tuhaf bir kazadan kıl payı kurtulan sorunlu bir genç, büyük tavşan kostümü giymiş bir adamın kendisini bir dizi suç işlemesi için manipüle ettiği hayalleri ile boğuşmasını konu edinen bir filmdir. Donnie Darko isimli bir genç bir gece insan tavşan karışımı bir canlı tarafından odasından çıkartılıp suç dolu anlara yönlendirilir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söyler ve genç çocuk bu bilgi üzerine her şeyi bırakarak tavşanın peşinden gider. 

Yönetmen: Richard Kelly

Oyuncular: Jake Gyllenhaal, Jena Malone, Drew Barrymore

10. Dune: Çöl Gezegeni (2021)

10. Dune: Çöl Gezegeni (2021)

IMDb: 8.0 

Özet: Asil bir aile, galaksinin en değerli varlığı üzerinde kontrol için bir savaşa girerken, varisi karanlık bir geleceğin vizyonları tarafından rahatsız edilir. Dune ailesi çöl gezegenine sahip bir ailedir ve filmin içerisinde bulunduğu dünyada gezegenler feodal aileler tarafından yönetilir. Çöl gezegeni ise Baharatın yani en değerli kaynağın üretildiği tek gezegendir. Bu yüzden de Baharatı ele geçirmek isteyen aileler Çöl gezegenini yöneten aileye karşı kumpas kurarlar. 

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac

Diziler

9. Geleceğin Efsaneleri (2016-2022)

9. Geleceğin Efsaneleri (2016-2022)

IMDb: 6.7

Özet: Zamanda yolculuk yapan haydut Rip Hunter, yalnızca Dünya'yı değil tüm zamanı etkileyebilecek bir kıyameti önlemeye yardımcı olmak için kahramanlardan ve kötü adamlardan oluşan bir ekibe dahil olur. Geleceği görmüş olan ve umutsuzca engellemeye çalışan ve zaman yolculuğu yapan haydut Rip Hunter, durdurulamaz bir tehdide karşı karşıya gelmek için hem kahramanlardan hem de kötü adamlardan oluşan farklı bir grubu bir araya getirmekle görevlendirilmesini konu edinen bir dizidir. 

Yönetmen: Andrew Kreisberg, Greg Berlanti, Marc Guggenheim

Oyuncular: Caity Lotz, Brandon Routh, Victor Garber

8. Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot (2016)

8. Agents of S.H.I.E.L.D.: Slingshot (2016)

IMDb: 6.9 

Özet: Zamana karşı kişisel bir görevde 'Sapan' olarak da bilinen Inhuman Yo-Yo Rodriguez'i takip eden bir dizidir. Bununla birlikte, Anlaşmaların kısıtlamaları, yerine getirmek için çaresiz olduğu, yeteneklerini test edecek ve S.H.I.E.L.D. ile gergin karşılaşmaları içerecek olan Elena'nın başından geçenlerin konu edinildiği bir DC dizisidir. 

Yönetmen: Andrew Kreisberg, Greg Berlanti, Marc Guggenheim

Oyuncular: Caity Lotz, Brandon Routh, Victor Garber

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Torchwood (2006-2011)

7. Torchwood (2006-2011)

IMDb: 7.7 

Özet: İngiliz Kraliyeti tarafından kurulan gizli bir örgüt olan Torchwood Enstitüsü'nün üyeleri, Dünya'yı dünya dışı ve doğaüstü tehditlerden korumak için savaşmasını konu edinen bir dizidir. En son Doktor ile seyahat ederken görülen 51. yüzyıldan eski Zaman Ajanı ve dolandırıcı Kaptan Jack Harkness, 21. yüzyılın başlarında Cardiff'e gider. Orada, Kraliçe Victoria tarafından düşmanca dünya dışı ve doğaüstü tehditlerle savaşmak için kurulan grubu olan Torchwood Enstitüsü'nün bir üyesi olmasının konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Russell T Davies

Oyuncular: John Barrowman, Eve Myles, Mekhi Phifer

6. Farscape (1999-2003)

6. Farscape (1999-2003)

IMDb: 8.3

Özet: Evrenin uzak bir yerine atılan bir Dünya astronotu, kendisini kaçak bir uzaylı yıldız gemisi ekibinin parçası olarak bulmasını konu edinen bir dizidir. Astronot John Crichton, uzay mekiği teorisini test etmeye çalışırken deney sırasında binlerce galaksi bulur ve bu yeni keşfi ile birlikte kendisini bir uzay savaşı içerisinde bulur. 

Yönetmen: Rockne S. O'Bannon

Oyuncular: Ben Browder, Claudia Black, Anthony Simcoe

5. Red Dwarf (1988-)

5. Red Dwarf (1988-)

IMDb: 8.4

Özet: Yaşayan son insan ve arkadaşlarının maceraların ve Red Dwarf maden gemisinde uzayın derinliklerinde üç milyon yıl mahsur kalmalarını konu edinen bir dizidir. iverpool'dan hırssız bir serseri, 3 milyon yıl sonra, hayatta kalan son insanlardan biri olabileceğini bulmak için yüksek teknolojili bir duraklama odasından uyanmasını ve Red Dwarf gemisinde yaşanılanların konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Doug Naylor, Rob Grant

Oyuncular: Chris Barrie, Craig Charles, Danny John-Jules

4. Uzay Yolu (1966-1969)

4. Uzay Yolu (1966-1969)

IMDb: 8.4 

Özet: Yirmi üçüncü yüzyıl ve Federasyon yıldız gemisi Enterprise'ın mürettebatıyla birlikte uzak gezegenlerdeki yeni ve heyecan verici yaşam formlarıyla tanışmak için galaksiyi dolaşan bir dizidir. 1966'dan 1969'a kadar süren seksen bölümlük televizyon dizisidir. Uzak gezegenlere giden Kaptan Kirk'ün kumandasındaki Atılgan Yıldız Gemisi'nin mürettebatını ve onların yaşadıkları maceraların konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Gene Roddenberry

Oyuncular: William Shatner, Leonard Nimoy, DeForest Kelley

3. Stargate SG-1 (1997-2007)

3. Stargate SG-1 (1997-2007)

IMDb: 8.4 

Özet: Gizli bir askeri ekip, SG-1, yakın zamanda keşfedilen Yıldız Geçitleri aracılığıyla diğer gezegenleri keşfetmek için kurulur. General Hammond, emekli olan Albay Jack O'Neill'i gizli bir kurtarma görevine başlaması için çağırır. Yıldız Geçitleriyle galaksiyi dolaşan keşif takımı SG1'ın maceralarını konu edinildiği bir dizidir. 

Yönetmen: Brad Wright

Oyuncular: Richard Dean Anderson, Amanda Tapping, Ben Browder

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Doctor Who (2005-)

2. Doctor Who (2005-)

IMDb: 8.6 

Özet: Rose Tyler, kendisini doktor olarak tanıtan birisiyle tanışmasıyla birlikte hayatı bambaşka bir hal alır. Dünyanın tehlike altında olduğunu öğrenen kadın hem ailesini hem de dünyayı kurtarmak için harekete geçer. Doktor olarak bilinen uzaylı maceracının zaman ve uzaydaki diğer maceraları ve Dünya gezegeninden arkadaşları arasında geçen bir dizidir. 

Yönetmen: Russell T Davies, Steven Moffat, Chris Chibnall

Oyuncular: Jodie Whittaker, David Tennant, Matt Smith

1. Black Mirror (2011-2019)

1. Black Mirror (2011-2019)

IMDb: 8.8 

Özet: İnsanlığın en büyük yeniliklerinin ve en karanlık içgüdülerinin çarpıştığı, çarpık, yüksek teknolojili bir çoklu evreni araştıran bir antoloji dizisidir. Teknolojinin insanı ve dünyayı getirdiği hali ve gelecekte olabilecek kötü durumların ihtimallerini konu edinen bir dizidir. Dizinin her bölümü bir diğerinden farklıdır ve her bölüm başka bir konu, ihtimal konu edinilir. İzleyenler tarafından büyük beğeniler elde eden bu dizi dram, bilimkurgu ve gerilim türündedir. 

Yönetmen: Charlie Brooker

Oyuncular: Fola Evans-Akingbola, Caitlin Innes Edwards, Frances Sholto-Douglas

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elif Kocabaş

İnanılmaz nokta atışı olmuş tebriklerrrrr

mamafih

Black Mirror başta sevilmedi öyle mi?😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

Alp

Admin Agent Of Shield dizisi marvel dizisidir DC değil yanlış yazmışsın.