Görüş Bildir
Haberler
2019 Yılından Bu Yana Vizyona Giren ve İzleyenlerin Tüylerini Ürperten En İyi Gizem Dolu Cinayet Filmleri

2019 Yılından Bu Yana Vizyona Giren ve İzleyenlerin Tüylerini Ürperten En İyi Gizem Dolu Cinayet Filmleri

Rana Önder
17.09.2022 - 13:27

Gizemli cinayet filmleri çoğu kişi tarafından izlenilmesi tercih edilen filmler arasındadır. Merak uyandırması, bir olayın çözülmesi ve katilin bulunması gibi izlerken canlı tutan birçok unsuru olan bu filmleri izlemesi de heyecanlı ve keyiflidir. 

Gizem içeren cinayet filmlerini seviyorsanız içerisinde Ritüel, Altın Eldiven, Fotoğraftaki Kız gibi birçok filmin de bulunduğu 2019'dan beri çıkan en iyi gizemli katil filmlerini içeren bu film listesine göz atabilirsiniz. İyi seyirler.🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Lost Girls (2020)

20. Lost Girls (2020)

IMDb: 6.1 

Özet: Mari Gilbert, kaybolan kızını bulmak için elinden gelen yapmaya hazır olan bir annedir. Kızını kaybetmesinin ardından polislerin olaya karşı tepkisiz kalması üzerine Mari, kızını tek başına aramaya başlar. Mari kızını aradıkça aslında davanın Long Island'daki çözülmemiş fahişe cinayetleri ile ilgili olduğu ortaya çıkar. Bir annenin kayıp kızını ararken kesişen cinayetler doğrultusunda yaşadıklarını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Liz Garbus

Oyuncular: Amy Ryan, Thomasin McKenzie, Gabriel Byrne

19. In the Shadow of the Moon (2019)

19. In the Shadow of the Moon (2019)

IMDb: 6.2 

Özet: Dokuz yılda bir ortaya çıkan seri katilin peşine düşen bir polis memurunun hikayesi konu edinilir. Thomas Lockhart, dedektif olmaya kararlı bir polis memurudur. Thomas, seri katili bulma uğuruna kariyerini, ailesini, hatta sağlığını bile kaybetmeyi göze alır. Bir Philadelphia polis memuru, suçları açıklamaya meydan okuyan gizemli bir seri katilin izini sürmek için ömür boyu süren bir saplantıyla mücadele etmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Jim Mickle

Oyuncular: Michael C. Hall, Boyd Holbrook, Cleopatra Coleman

18. Korku Hikayeleri (2019)

18. Korku Hikayeleri (2019)

IMDb: 6.2 

Özet: 1968 Cadılar Bayramı'nda Stella ve iki arkadaşı gizemli bir serseri Ramón ile tanışır ve uğursuz bir hikaye defteri ortaya çıkarırlar. Badılar Bayramı gecesinde terk edilmiş bir kasabada bulunan iç gencin başından geçen olayların konu edinildiği bir filmdir. Sarah, Bellows ailesinin gizemli genç üyesidir ve korkunç sırlarla dolu bir hayatı vardır. Bir grup gencin korku kitabı bulmasını ve bu kitapta yazanların birer birer gerçeğe dönüşmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: André Øvredal

Oyuncular: Zoe Margaret Colletti, Michael Garza, Gabriel Rush

17. Psycho (2020)

17. Psycho (2020)

IMDb: 6.2 

Özet: Korkunç bir seri katil olan Angulimala'nın Budist hikayesine dayanan Psycho, bir cinayet gizemine karışan kör bir adamın hikayesini anlatıyor. Bir Budist hikâyesi olan Angulimala’dan esinlenilen filmde cani bir seri katili ve bu cinayet gizemine dahil olan bir görme engelli bir insanın hikayesi konu ediniliyor.

Yönetmen: Mysskin

Oyuncular: Udhayanidhi Stalin, Aditi Rao Hydari, Nithya Menen

16. Habis (2021)

16. Habis (2021)

IMDb: 6.2 

Özet: Madison, korkunç cinayetlerin şok edici görüntüleriyle felç olur ve uyanıkken gördüğü bu rüyaların aslında korkunç gerçekler olduğunu keşfettikçe çektiği eziyet daha da kötüleşir. Travma yaşayan Habis sevgi dolu bir aile tarafından evlat edinilmesinin ardından da kabuslar görmeye devam eder. Büyüdüğünde de trajik geçmişinden kurtulamaz ve cinayet görüntüleri görmeye başlar. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü cinayet rüyalarının aslında gerçek olduğunu anlar ve bu fark edişi ile birlikte artık hayatı bir daha asla eskisi gibi olmaz. 

Yönetmen: James Wan

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Nil'de Ölüm (2022)

15. Nil'de Ölüm (2022)

IMDb: 6.3 

Özet: Hercule Poirot, Nil'de tatildeyken genç bir varisin öldürülmesini araştırmak zorunda kalır. Huzurlu tatili balayında öldürülen bir kadının cinayet soruşturmasıyla bölünen dedektif Hercule Poirot, cinayetin gizemini çözmek için davanın peşine düşer ve olayı aydınlatmak için çalışmaya başlar. Bu korkunç ölüm, gemide bulunan dedektif Hercule Poirot’un da tatiline son vermesini ve cinayeti çözmeye çalışmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Kenneth Branagh, Gal Gadot, Emma Mackey

14. Hatıra (2019)

14. Hatıra (2019)

IMDb: 6.4 

Özet: 80’li yılların başında geçen filmde, genç bir sinema öğrencisi ile güvenilmez bir adam arasında geçen ilişkiyi konu edinen bir filmdir. 80'lerin başında genç bir film öğrencisi, karmaşık ve güvenilmez bir adamla romantik bir ilişkiye girer ve bu ilişki kadının hayatında yıkıcı etkilerin oluşmasına neden olur. 

Yönetmen: Joanna Hogg

Oyuncular: Honor Swinton Byrne, Tilda Swinton, Tom Burke

13. Altın Eldiven (2019)

13. Altın Eldiven (2019)

IMDb: 6.7

Özet: 1970'lerin başında bir seri katil, Hamburg sakinlerinin kalplerine korku salıyor. Hamburg’un 'red-light' bölgesinde dört hayat kadınını vahşice öldüren seri katil Fritz Honka’nın yaşamını anlatan gerçek hikayeden uyarlanmış bir filmdir. Dört kadını öldürüp dairesinde ölü kadınların bedeninden parçalar saklayan Alman seri katil Fritz Honka'nın hikayensin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Fatih Akın

Oyuncular: Jonas Dassler, Margarete Tiesel, Hark Bohm

12. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

12. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

IMDb: 6.7 

Özet: Yıllardır onun hakkındaki gerçeğe inanmayı reddeden uzun zamandır sevgilisi olan Liz'in bakış açısından Ted Bundy'nin suçlarının konu edinildiği bir filmdir. 989'da Florida'da idam edilen ünlü seri katil Ted Bundy'nin hayatı ve onun kız arkadaşı Liz'e odaklanan bir filmdir. Ted Bundy özellikle de melek yüzlü şeytan olarak tanımlanan bir seri katildir ve genç kızlara tecavüz ederek onları öldürür. Filmde ise hem Ted Bundy'nin suçlarına hem de Liz ile olan sorunlu ilişkilerine yer verilir. 

Yönetmen: Joe Berlinger

Oyuncular: Zac Efron, Lily Collins, Kaya Scodelario

11. Saklambaç (2019)

11. Saklambaç (2019)

IMDb: 6.8 

Özet: Bir gelinin düğün gecesi, eksantrik yeni kayınvalidesi onu korkunç bir oyuna katılmaya zorlayınca olaylar iyice karmaşık bir hal alır. Grace, zengin bir adam ile evlenen genç bir kadındır. Düğün için tüm hazırlıkları tamamlayan çiftin düğün gecesinde gelin için yapılan bir plan vardır. Kayınvalidesi Grace'i geleneksel oyunlarını oynamak için çağırır ve daveti geri çevirmeyen genç kadın oynayacakları oyunun kartını çeker. Saklambaç kartını çeken Grece'in saklanıp sabah olmadan diğerlerinin onu bulması gerekir. Ancak masum bir oyun gecesi gibi duran o gece Grace için bir hayatta kalma mücadelesine dönüşür.

Yönetmen:Tyler Gillett, Matt Bettinelli-Olpin

Oyuncular: Samara Weaving, Adam Brody, Mark O'Brien

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Biz (2019)

10. Biz (2019)

IMDb: 6.8 

Özet: Adelaide ve Gabe Wilson hem birbirlerini hem de ailelerini seven bir çifttir. Yorucu bir hayatın ardından iki çocuğunu da alıp Kaliforniya taşınan bu çift, burada kendilerine tıpatıp benzeyen beklenmedik misafirlerine karşı hayatta kalma mücadelesi verirler. Tyler ailesi ile sahilde geçirdikleri bir günün ardından, geçmişte bir çeşit travma atlatmış olan Adelaide burada ailesinin başına bir şey gelebileceğine dair paranoyak duygular hissetmeye başlar. Kendi klonu olan aileyle başa çıkmaya çalışan kişilerin yaşadıklarının konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss

9. Kızımın Katili (2022)

9. Kızımın Katili (2022)

IMDb: 6.9 

Özet: Bir baba, aşırı önlemler almadan önce kızının katilini Fransa ve Almanya'da adalete teslim etmek için onlarca yıldır savaşmasını konu edinen bir filmdir. Gerçek hikayeden alınan bu belgesel filmde bir babanın kızının katilinin yargılanması için verdiği mücadele konu edinilir. 

Yönetmen: Antoine Tassin

Oyuncular: Stephen Samson, Russell MacLeod, Emil Petrov

8. Dün Gece Soho'da (2021)

8. Dün Gece Soho'da (2021)

IMDb: 7.1 

Özet: Ünlü yönetmen Edgar Wright'ın psikolojik gerilim filminde, hevesli bir moda tasarımcısı olan Eloise, gizemli bir şekilde 1960'lara girer ve burada göz kamaştırıcı bir özenti şarkıcı Sandie ile karşılaşır. Ancak cazibe göründüğü gibi değildir ve geçmişin hayalleri çatlamaya ve çok daha karanlık bir şeye dönüşmeye başlamasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Edgar Wright

Oyuncular: Thomasin McKenzie, Anya Taylor-Joy, Matt Smith

7. Ritüel (2019)

7. Ritüel (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Bir çift, kırsal bir memleketin efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa'ya gider. Pastoral bir geri çekilme olarak başlayan şey, hızla bir pagan kültünün elinde giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşmesini konu edinen bir filmdir. Genç çiftin pastoral bir tatil yapmak isterken pagan ayinin avı haline gelmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Will Poulter

6. Uzun Bir Günden Geceye Yolculuk (2019)

6. Uzun Bir Günden Geceye Yolculuk (2019)

IMDb: 7.1 

Özet: Yıllar önce terk ettiği kasabaya babasının cenazesi için dönen Luo Hongwu isimli birisinin burada geçmişin yükü altında kalmasını ve çıkış yolu aramasını konu edinen bir filmdir. Luo Hongwu, burada eski dostunun ölümünü ve eski aşkını tekrardan hatırlar. Rüya ve gerçek, geçmiş ile bugün arasında gip gelen bir filmdir. 

Yönetmen: Bi Gan

Oyuncular: Tang Wei, Jue Huang, Sylvia Chang

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Her Zaman Şeytan (2020)

5. Her Zaman Şeytan (2020)

IMDb: 7.1 

Özet: Uğursuz karakterler, savaş sonrası yozlaşma ve gaddarlıkla dolup taşan bir kasabada sevdiklerini korumaya kendini adamış genç bir adamın etrafında birleşen olayların konu edinildiği bir filmdir. Ohio ve Bati Virginia'da bulunan, farklı geçmişlerden gelen tuhaf bir grup insanın hayatı konu edinildiği bu filmde seri katil olan bir çift otobanda kendilerine kurban olarak çektikleri insanların ilk önce fotoğraflarını çekip sonrasında da öldürür. Birbirinden farklı kişiliklere sahip birçok karakteri içerisinde barındıran, farklı hayatlardan gelen tuhaf insanların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Antonio Campos

Oyuncular: Tom Holland, Robert Pattinson, Haley Bennett

4. Fotoğraftaki Kız (2022)

4. Fotoğraftaki Kız (2022)

IMDb: 7.2 

Özet: Genç bir annenin gizemli ölümü ve ardından oğlunun kaçırılması, kadının gerçek kimliği ve her şeyin merkezindeki cani federal kaçak hakkında onlarca yıldır devam eden bir gizemi açığa çıkarıldığı bir belgesel filmidir. Yolun kenarında ölmek üzere olan bir kadının oğlu ve kocasını konu edinen gerçek bir suçlunun anlatıldığı ve gizemin çözüldüğü bir filmdir. 

Yönetmen: Skye Borgman

Oyuncular: Karen Parsley, Charles Engles, Merle Bean

3. American Murder: The Family Next Door (2020)

3. American Murder: The Family Next Door (2020)

IMDb: 7.2

Özet: 2018'de 34 yaşındaki Shanann Watts ve iki küçük kızı Colorado'da kaybolur. Ortaya çıkan bu durum yürek burkan ayrıntılarla birlikte, ailenin hikayesi dünya çapında manşetlere taşınmasına yol açar. Dünya manşetine yansıyan bu haberin konu edinildiği bir Netflix filmidir. 

Yönetmen: Jenny Popplewell

Oyuncular: Nickole Atkinson, Jim Benemann, Luke Epple

2. Yetenekli Genç Kadın (2020)

2. Yetenekli Genç Kadın (2020)

IMDb: 7.5

Özet: Geçmişinde trajik bir olayla travma geçiren genç bir kadın, yoluna çıkanlardan intikam almak ister. Cassie, gelecek vadeden ancak yaşadığı trajik olaylar sonucunda gelecek hedeflerini kaybeden bir kadındır. Tıp fakültesini bırakarak endişeli ailesi ile yaşamak ve bir kafede çalışmak zorunda kalan genç kadın ikili bir hayat yaşamaya başlar. Gündüzleri sıradan hayatına devam ederken geceleri de yoluna çıkan erkeklerden intikam alır. 

Yönetmen: Emerald Fennell

Oyuncular: Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie

1. Bıçaklar Çekildi (2019)

1. Bıçaklar Çekildi (2019)

IMDb: 7.9 

Özet: Ünlü bir yazarım ölümüm ardındaki gerçeği araştıran dedektifin konu edinildiği bir filmdir. Ünlü suç yazarı Harlan Thrombey, 85. yaş gününe de evinde ölü olarak bulunur. Meraklı bir dedektifte ünlü yazarın ölümünü araştırmak için ailesine başvurur ancak sonuca varması oldukça zor olur. 

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın