Görüş Bildir
Haberler
Zamanı Olmamasına Rağmen Kaliteli Bir Film İzlemek İsteyenler İçin Sınırlı Vakitte İzlenilebilecek İyi Filmler

Zamanı Olmamasına Rağmen Kaliteli Bir Film İzlemek İsteyenler İçin Sınırlı Vakitte İzlenilebilecek İyi Filmler

Rana Önder
13.09.2022 - 13:17

Yoğun iş veya okul temposunda kimi zaman film izlemek için ayırabilecek bir zaman dilimi bulunulamayabiliyor. Böyle zamanlarda kısa ama kaliteli bir film izlemek istiyorsanız ancak ne izleyeceğinize karar vermiyorsanız bu içeriğe göz atabilirsiniz. 

İçerisinde; Persona, Baba, Mustang, Oyuncak Hikayesi gibi çeşitli filmlerin yer aldığı kısa ve kaliteli filmler içim IMDb puanlarına göre listelenmiş bu film listesine bakabilirsiniz. İyi seyirler.🎬🎥

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. A Date for Mad Mary (2016)

35. A Date for Mad Mary (2016)

IMDb: 7.0

Özet: Hapisten yeni çıkan bir kadın, en yakın arkadaşının düğününe getirmek için bir tarih aramasını konu edinen bir filmdir. 'Deli' Mary McArdle, unutmayı tercih ettiği bir şey için hapiste kısa bir süre kaldıktan sonra Drogheda'ya geri döner. Eve dönünce her şey ve herkes değiştiğini görür. Dostluk, ilk aşk ve görkemli günleri geride bırakmayı konu edinen sert ve hassas bir filmdir. 

Yönetmen: Darren Thornton

Oyuncular: Seána Kerslake, Carolyn Bracken, Denise McCormack

34. Kötü Kızlar (2004)

34. Kötü Kızlar (2004)

IMDb: 7.1 

Özet: Candy, Afrika'da doğup büyüyen ve ailesi zoolog olan bir gençtir. Hayatına her zaman güçlü olan kazanır ilkesiyle devam eden Candy liseye başlayınca ve aşık olunca her şey kendisi için karmakarışık bir hale gelir. Cady Heron'ın Afrika'daki hayatından ABD'de bir liseye geçmesiyle birlikte hayatının bambaşka bir hal almasını konu edinen bir komedi filmdir. 

Yönetmen: Mark Waters

Oyuncular: Lindsay Lohan, Rachel McAdams, Amanda Seyfried

33. Pariah (2011)

33. Pariah (2011)

IMDb: 7.2 

Özet: Brooklyn'li bir genç, çelişkili kimliklerle uğraşır ve umutsuz bir cinsel ifade arayışı içinde arkadaşlık, kalp kırıklığı ve aileyi riskler arasında bir hayat sürmeye başlar. Adepero Oduye Alike, annesi Audrey, babası Arthur ve küçük kız kardeşi Sharonda ile Brooklyn’de yaşayan 17 yaşında genç bir kızdır ve cinsel yönelimini yeni keşfeden genç kız toplumun baskısına rağmen hayatını idame ettirmeye çalışır. Kendini ait hissetmediği bir ortamda kendisini keşfetmeye ve kimliğini bulmaya çalışan bir genç kızın hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Dee Rees

Oyuncular: Kim Wayans, Aasha Davis, Adepero Oduye

32. Blue Jay (2016)

32. Blue Jay (2016)

IMDb: 7.2 

Özet: Jim ve Amanda sonu yarım kalan bir aşka sahip olan lise aşklarıdır. Jim annesinin cenazesi Amanda ise kardeşini görmek için tekrardan kasabaya dönmüştür. Siyah-beyaz çekilen bu filmde iki eski sevgilinin sık sık geriye, anılarına dönüşlerine yer verilmiştir. İki eski sevgilinin yıllar sonra bir araya gelmesiyle birlikte içlerindeki çocuğun tekrardan dışa vurması sonucu gelişren olayların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Alex Lehmann

Oyuncular: Mark Duplass, Sarah Paulson, Clu Gulager

31. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999)

31. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi (1999)

IMDb: 7.3

Özet: Bianca, okuduğu üniversitede herkesi kendisine hayran bırakan popüler ve güzel bir kadındır. Ablası ise kendisinin aksine daha az cana yakın ve huysuz birisidir. Ailesinde ablasının sevgilisi olmadan kendisinin de bir sevgili olmasına müsaade edilmeyen Bianca, bu durumu kendi yararına dönüştürmek için türlü planlar kurmaya başlar. 

Yönetmen: Gil Junger

Oyuncular: Heath Ledger, Julia Stiles, Joseph Gordon-Levitt

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Belfast (2021)

30. Belfast (2021)

IMDb: 7.3

Özet: Genç bir çocuk ve işçi sınıfı Belfast ailesi 1960'ların çalkantılı sonlarını yaşamasını konu edinen bir filmdir. Buddy, dokuz yaşında işçi sınıfına mensup bir ailenin çocuğudur. Belfast bölgesindeki barışçıl mahallede bu sosyo-politik olaylar şiddetin ortaya çıkmasına neden olur. Şiddetin giderek arttığı bu mahallede Buddy'nin çocukluğu da biter. Kendisi her ne kadar yaşama sevincini kaybetmemek için çabalasa da bu savaş ortamı onun da çocukluğunu etkiler. Buddy ailesi için erken büyümek zorunda kalsa da sinemaya, televizyona ve yaşama karşı olan sevincini kaybetmemek için elinden geleni yapar. 

Yönetmen: Kenneth Branagh

Oyuncular: Caitriona Balfe, Jamie Dornan, Jude Hill

29. Annemi Öldürdüm (2009)

29. Annemi Öldürdüm (2009)

IMDb: 7.4 

Özet: Annesiyle arası bozuk genç bir eşcinsel olan Hubert hakkında yarı otobiyografik ögeler taşıyan bir filmdir. Hubert eşcinsel bir lise öğrencisidir filmde de anne oğul arasındaki bitmek bilmeyen kavgalar ve ikisi arasındaki aşk-nefret ilişkisine yer verilir. Hubert, annesinden ölmüş gibi bahseden, hor görülmekten ve suçlanmaktan bunalmış bir gençtir. Anne oğul arasındaki bu kavgalar ve çatışmalar Hubert'in ergenliğe girmesiyle birlikte daha da çıkmaz bir hal almaya ve iyice derinleşmesine yol açar. 

Yönetmen: Xavier Dolan

Oyuncular: Xavier Dolan, Anne Dorval, Suzanne Clément

28. Frances Ha (2012)

28. Frances Ha (2012)

IMDb: 7.4 

Özet: New York'lu bir kadın, bir dans topluluğu için çıraklık yapar ve onları gerçekleştirme olasılığı azalırken bile kendini alelacele hayallerine yönlendirir. Frances 27 yaşında  bir dans topluluğuna çıraklık yapan ve parlak bir kariyere sahip olmayan genç bir kadındır. Tek hayali çalıştığı şirketin daimi çalışanı olmak olan Frances, bir yandan da birçok işi yapmayı dener ancak başarılı olamaz. Frances'i tek anlayan kişi ise ev arkadaşı Sophie'dir. Frances, ev arkadaşının da şehre taşınmasıyla birlikte tek başına kalır ve hayat ile sorunluluklar gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalır. 

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper

27. Skandal (2006)

27. Skandal (2006)

IMDb: 7.4 

Özet: Kıdemli bir lise öğretmeni, on beş yaşındaki öğrencilerinden biriyle ilişkisi olan genç bir resim öğretmeniyle arkadaş olur. Ancak, bu yeni 'arkadaş'la olan niyeti, platonik bir dostluğun da ötesine geçer. Barbara Covett emekliliği yaklaşan sivri dilli, yalnız ve tutucu bir öğretmendir. Barrbara vaktini evinde günlük tutarak geçiren birisidir ve bir gün okula yani bir resim öğretmeni gelir. Bir süre sonra bu resim öğretmeniyle ailecek görüşen Barbara, zamanla yeni gelen resim öğretmenini sevmeye başlar. Ancak Barbara bir süre sonra Sheba'nın on beş yaşındaki öğrencisiyle ilişkisi olduğunu fark eder. 

Yönetmen: Richard Eyre

Oyuncular: Cate Blanchett, Judi Dench, Tom Georgeson

26. Black Girl (1966)

26. Black Girl (1966)

IMDb: 7.4 

Özet: Senegalli bir kadın yurtdışında daha iyi bir yaşam koşulu elde etmek için Fransa'ya gider. Fransız bir aile için mürebbiye olarak işe başlar, ancak aile Dakar'dan Fransa'nın güneyine taşındıktan sonra görevleri bir hizmetçininkine indirgenir. Diouanne, büyük umutlarla Güney Fransa'da bir ailenin yanında çalışmaya başlar ancak işverenin kötü ve ırkçı muamelesi hayal kırıklığına neden olur. Yaşadıklarından dolayı umudunu kaybeden Diouanne ise tek çıkış yolunu intihar olarak görmeye başlar. 

Yönetmen: Ousmane Sembene

Oyuncular: Therese M'Bissine Diop, Anne-Marie Jelinek, Robert Fontaine

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Uğur Böceği (2017)

25. Uğur Böceği (2017)

IMDb: 7.4 

Özet: Christine 'Lady Bird' McPherson yolların yanlış tarafından gelen bir lise son sınıf öğrencisidir. Macera, gelişmişlik ve fırsatlar için can atar ama Sacramento Katolik lisesinde bunların hiçbirini bulamaz. Bu film, baş karakterin lisedeki son yılını, ilk romantizmini, okul tiyatrosuna katılımını ve en önemlisi üniversiteye başvurmasını konu alır. Annesine benzememek için elinden gelen her şeyi yapan ancak bunu başaramayan bir gençtir. Genç kızın annesi ile çatışmalarına, ergenlik sancılarına ve hayatına değinen bir filmdir. 

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

24. Seth Meyers: Lobby Baby (2019)

24. Seth Meyers: Lobby Baby (2019)

IMDb: 7.4 

Özet: SNL mezunu ve gece yarısı televizyonunun yıkıcı ustası Seth Meyers, kendi hayatından bazı tasasız hikayeleri paylaşmak için masanın arkasından çıkar. Seth Meyers Lobby Baby, gece yarısı komedyeninden bir koca, baba olarak kendi deneyimlerinden bahsettiği kahkaha dolu stand-up gösterisisin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Neal Brennan

Oyuncular: Jonathan Chacko, Seth Meyers

23. Cesaretin Var mı Aşka?

23. Cesaretin Var mı Aşka?

IMDb: 7.5 

Özet: Yetişkinler olarak, en iyi arkadaşlar Julien ve Sophie, çocukken başladıkları tuhaf oyuna devam ederler. Sıklıkla birbirlerinin acısını dindirmek için hareket etseler de, oyunları gerçekten birbirleri için yaratılmış oldukları gerçeğinden kaçınmanın bir yolu olur. İki yakın arkadaşın oynadığı oyun bir süre sonra onlara zarar vermeye başlar. Oynadıkları oyun her ne kadar birbirleri için yaratıldıklarını kanıtlar nitelikte olsa da iki yapın arkadaşın birbirlerine karşı olan aşkını itiraf etmesi o kadar da kolay olmaz.

Yönetmen: Yann Samuell

Oyuncular: Guillaume Canet, Marion Cotillard, Thibault Verhaeghe

22. Son Durak (2013)

22. Son Durak (2013)

IMDb: 7.5 

Özet: Birkaç siyasi genç San Francisco'da bulunan BART geçiş istasyonunda eylem yaparlar. 2008'in son gününde arkadaşları, düşmanları, ailesi ve yabancılarla yolları kesişen 22 yaşındaki Bay Area sakini Oscar Grant'ın karmaşık hayat hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. Oscar'ın işleri yoluna koymak için verdiği mücadeleye ve kendisi ile birlikte çevresindekilerin yaşadığı olayların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Ryan Coogler

Oyuncular: Michael B. Jordan, Melonie Diaz, Octavia Spencer

21. Mustang (2015)

21. Mustang (2015)

IMDb: 7.6 

Özet: Filmde; İnebolu'da yaşayan beş kız kardeşin özgürlükleri için verdiği mücadelenin konu edinilir. Kardeşlerin oynadıkları bir oyun beklenmedik bir skandala neden olur e ev hapsi ile cezalandırılırlar. Hatta bir süre oyun bu skandal yüzünden kardeşleri evlendirmek için planlar yapılmaya başlar. Beş kız kardeş bir süre sonra bu baskılardan kurtulmak ve özgürlüklerini elde etmek için yeni yollar denemeye başlar. Beş kız kardeşin özgürlükleri için verdiği mücadelenin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Deniz Gamze Ergüven

Oyuncular: Güneş Nezihe Şensoy, Doğa Zeynep Doğuşlu, Elit İşcan

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Aşkın (500) Günü (2009)

20. Aşkın (500) Günü (2009)

IMDb: 7.7 

Özet: Film; aşka inanmayan Summer ile ona aşık olan Tom'un arkadaşlıktan öte olan ilişkilerini konu edinir. Filmde dramı farklı bir yerden ele alırlar bu bakımdan da diğer romantik temalı filmlerden ayrışır. Ruh eşi olduğuna inandığı kız tarafından terk edildikten sonra umutsuz bir romantiğe dönüşen Tom Hansen ile Summer arasında geçen ilişkinini konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Marc Webb

Oyuncular: Joseph Gordon-Levitt, Zooey Deschanel, Geoffrey Arend

19. Harry Sally'yle Tanışınca (1989)

19. Harry Sally'yle Tanışınca (1989)

IMDb: 7.7 

Özet: Harry ve Sally birbirlerini yıllardır tanırlar ve çok iyi arkadaşlardır, ancak herhangi bir ilişki yaşamalarının arkadaşlığı mahvedeceğinden korkarlar. Bir yolculuk sırasında karşılaşan ve aynı üniversiteden mezun olan fakat birbirlerini tanımayan iki kişi yolculuk boyunca sohbet ederler. Yol boyunca çok iyi anlaşan ikili yolun sonunda arkadaş olmadıklarına ve bir ilişkiye başlamak istemediklerine karar verirler. İkisi de ayrı ayrı hayatlarına yaşamaya devam ederler ancak yolları tekrardan birleşir. 

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

18. Şerburg Şemsiyeleri (1964)

18. Şerburg Şemsiyeleri (1964)

IMDb: 7.8

Özet: Filmde, şemsiye dükkanı olan ve üvey annesi ile birlikte yaşayan bir kadının hayatının konu edinilir. Genç kadın bir süre sonra birisine aşık olur ancak annesi bu ilişkiye karşı çıkar. Sevgilisinden savaşla ayrılan genç bir kadın, hayatını değiştirecek bir kararla karşı karşıyadır. Kadının sevgilisi askere gider ve ilişkilerini bu durum bambaşka bir hale gelir. 

Yönetmen: Jacques Demy

Oyuncular: Catherine Deneuve, Nino Castelnuovo, Anne Vernon

17. L'Atalante (1934)

17. L'Atalante (1934)

IMDb: 7.8 

Özet: Yeni evli çift Juliette ve bir gemi kaptanı Jean, kaptanın ikinci kaptanı Le père Jules ve bir kamarotla birlikte L'atalante'de seyahat ederken evlilikte mücadele etmelerini konu edinen bir filmdir. Paris'in banliyö semtlerine de yer veren, sürreal ögeler taşıyan bir marjinal aşk hikayesidir. 

Yönetmen: Jean Vigo

Oyuncular: Michel Simon, Dita Parlo, Jean Dasté

16. Kısa Dönem 12 (2013)

16. Kısa Dönem 12 (2013)

IMDb: 7.9 

Özet: 'Risk Sınırında' olarak adlandırılan gençlerin katıldığı bir merkezde tanışan Grace ve Mason burada hem sevgili hem de iş arkadaşı olurlar. Grace bir gün merkeze gelen bir kız çocuğu ile duygusal bağ kurar ve kız ile birlikte kendi geçmişini de sorgulamaya başlar. Bir yatılı tedavi tesisinin 20'li yaşlarında bir denetleyici personeli, iş arkadaşı ve uzun zamandır erkek arkadaşıyla birlikte o dünyanın sorunlu sularında gezinmesini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Destin Daniel Cretton

Oyuncular: Brie Larson, John Gallagher Jr., Stephanie Beatriz

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. İkindi Tuzakları (1943)

15. İkindi Tuzakları (1943)

IMDb: 7.9 

Özet: Eve dönen bir kadın uykuya dalar ve gerçekte olan ya da olmayan canlı rüyalar görür. Tekrarlayan görüntüler ve zaman ve mekanın nesnel görüntüsünün tamamen uyumsuzluğu sayesinde, karanlık iç arzuları gün yüzüne çıkar. Bir kadının iç dünyasında yaşananların bıçak, telefon ve kapı gibi ojeler üzerinden anlatıldığı, gerçek ve hayal arasındaki sınırların zorlandığı bir filmdir. 

Yönetmen: Maya Deren, Alexander Hammid

Oyuncular: Maya Deren, Alexander Hammid

14. Aşk Zamanı (2000)

14. Aşk Zamanı (2000)

IMDb: 8.1 

Özet: İki komşunun eşlerinin kendilerini aldattığını fark etmesini ve bu yasak aşkın iki kişi arasındaki aşkın alevlenmesine engel olan bir hikayenin anlatıldığı filmdir. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Birbirlerine aşık olurlar ancak bir türlü kavuşamazlar çünkü hem çevresel hem de kişisel engeller bu aşkı bir imkansızlık hikayesine dönüştürür. Eşleri imkanı olan bir şekilde yasak aşk yaşarlarken, iki komşunun aşk yaşaması ve bir gelecek planı kurması birçok nedenden dolayı imkansıza dönüşür. 

Yönetmen: Wong Kar-Wai

Oyuncular: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Ping Lam Siu

13. Gün Batmadan (2004)

13. Gün Batmadan (2004)

IMDb: 8.1 

Özet: Jesse ve Celine ilk karşılaşmalarından 9 yıl sonra tekrardan bir araya gelmelerini konu edinilir. Celine tipik bir Fransız kadınıdır ve bir gün Budapeşte'den Viyana'ya doğru yola çıkan bir trende Jessie ile tekrardan karşılaşırlar. 9 yıl sonra tekrardan bir araya gelirler ve yine sınırlı zamanları vardır. Filmde; Jesse ve Celine ilk tanışmalarından dokuz yıl sonra, Jesse'nin kitap turunun Fransa ayağında tekrardan karşılaşmaları ardından gelişen olayları konu edinilir. 

Yönetmen: Richard Linklater

Oyuncular: Ethan Hawke, Julie Delpy, Vernon Dobtcheff

12. Safety Last! (1923)

12. Safety Last! (1923)

IMDb: 8.1 

Özet: Bir çocuk küçük kasabasını terk eder ve bir iş bulmak için büyük şehre gider. Taşradan gelen bu çocuk şehre büyük hayallerle gelir. Çocuk burada bir mağazada satış sorumlusu olarak çalışır ve bir gün patronuna mağazaya en çok müşteri çeken kişiye 1000 dolarlık bir tebrik çeki vermesini teklif eder. Bu teklif üzerine dikkat çekmek için mağazanın dış cephesine reklam asacak bir birisini ararlar. Binanın dış cephesine tırmanacak birisini buldukları zaman ise bu kişinin bir kanun kaçağı olduğu açığa çıkar. Binaya çıkacak kişi kanun kaçağı çıkınca bu görev bir anda taşralı çocuğa kalır ve çocuk her basamakta farklı bir zorlukla karşılaşır. 

Yönetmen: Sam Taylor

Oyuncular: Harold Lloyd, Mildred Davis, Bill Strother

11. Persona (1966)

11. Persona (1966)

IMDb: 8.1 

Özet: Elisabeth Vogler, çok önemli bir tiyatro sanatçısıdır ve bir gün piyesini en önemli yerinde aniden susar ve o andan itibaren bir daha konuşmaz. Nedeni bilinemez bir anda aniden susan kadın hastaneye yatırılır ve burada hemşiresi Alma sürekli onunla sohbet eder ve her şeyini anlatır. Ancak Alma bir süre sonra sessiz kadınla konuşa konuşa kadının mecazi anlamda sessizliğine bürünerek yavaşça ona dönüşmeye başlar. Bergman, bu film ile sinema dünyasında büyük bir çığır açmıştır.

Yönetmen: Ingmar Bergman

Oyuncular: Bibi Andersson, Liv Ullmann, Gunnar Björnstrand

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi (2009)

10. Hachi: Bir Köpeğin Hikayesi (2009)

IMDb: 8.1 

Özet: Gerçek hikayeden uyarlanan bu filmde profesör Parker Wilson’ın, tren istasyonunda bulduğu Japon kökenli meşhur Akita inu cinsi köpeği evine almasıyla aralarında oluşan derin bağ konu edinilir. Profesörün eşi başlarda köpeği istemez ancak gün geçtikçe Hachi kendisini tüm aile bireylerine sevdirmeyi başarır. Hachi her gün işe giderken tren istasyonuna kadar profesör ile birlikte gider ve Wilson dönene kadar onu bekler. Bir gün profesör ölür ancak Hachi yine de yol arkadaşını beklemeye devam eder. Japonya'da sadakatin sembolü haline gelen köpeğin heykeli de istasyonun oraya yapılmıştır. 

Yönetmen: Lasse Hallström

Oyuncular: Richard Gere, Joan Allen, Sarah Roemer

9. I Am Easy to Find (2019)

9. I Am Easy to Find (2019)

IMDb: 8.1 

Özet: Büyüme mücadelesine ve hayatın çeşitli zorluklarına odaklanan bir anı derlemesidir. The National isimli müzik grubunun şarkılarından oluşan bir kısa filmdir. Kısa filmde büyüme sancıları çeken, büyürken acılarla da yeni yeni karşı karşıya kalan birisinin hikayesi konu edinilir. 

Yönetmen: Mike Mills

Oyuncular: Alicia Vikander, Kate Adams, Riley Shanahan

8. Paris Is Burning (1990)

8. Paris Is Burning (1990)

IMDb: 8.1 

Özet: New York'un 1980'lerdeki drag sahnesinin, balolara, modaya ve çağa sıcaklığını ve canlılığını verenlerin hırslarına ve hayallerine odaklanan bir filmdir. 1980'li yıllardaki New York'ta yasaklı madde kullanımının ön planda olduğu bir dönemde bir grup drag queenin hayatını konu edinen belgesel niteliğinde bir filmdir. 1980'lerde New York'taki LGBT sahnesinin yoksul Siyah ve Latin LGBT bireylerinin gerçek yaşamını gösteren, balo salonlarını, kategorileri, evleri, vogue'ları ve sistematik olarak toplumdan dışlanan bu insanların hayallerini ve hırslarını tanıtan bir yapımdır.

Yönetmen: Jennie Livingston

Oyuncular: Brooke Xtravaganza, André Christian, Dorian Corey

7. Monty Python ve Kutsal Kase (1975)

7. Monty Python ve Kutsal Kase (1975)

IMDb: 8.2 

Özet: En efsane komedi filmleri arasında yer alır ve komedi anlayışının şekillenmesinde çok önemli bir yere sahiptir. Hiciv dilinin ustalıkla kullanıldığı bu filmde göklerden gelen bir emirle İsa'nın kasesinin peşine düşen bir grup insan anlatılır. Kral Arthur ve Yuvarlak Masa Şövalyeleri, Kutsal Kâse'yi bulmak için gerçeküstü, düşük bütçeli bir arayışa girmelerini ve birçok çok saçma engelle karşılaşmalarını konu edinen bir komedi filmidir. 

Yönetmen: Terry Jones, Terry Gilliam

Oyuncular: Graham Chapman, Terry Gilliam, John Cleese

6. Sherlock Jr. (1924)

6. Sherlock Jr. (1924)

IMDb: 8.2 

Özet: Bir film makinisti dedektif olmayı çok ister ve kız arkadaşının babasının cep saatini çaldığı için bir rakip tarafından tuzağa düşürüldüğünde yetersiz becerilerini işe koyar. Sherlock Jr., küçük bir sinemada çalışan ve dedektif olma hayali kuran bir makinisttir. Bir gün çok güzel bir kadına aşık olur ve sevdiği kadına son kalan parasıyla bir çikolata ve yüzük alır. Makinistin rakibi de tam bu sırada genç kadına çikolata alır ve ardından genç kadının babasının saati çalınır. Saatin çalan kişinin de makinist sanılmasının ardından kızın evine girmesi yasaklanır. Makinist o andan itibaren rüya görmeye başlar ve rüyasında bir hırsızlık vakasını çözmek üzere olan Sherlock Holmes gibi bir dedektif olmuştur. 

Yönetmen: Buster Keaton

Oyuncular: Buster Keaton, Kathryn McGaire, Joe Keaton

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Bo Burnham: Make Happy (2016)

5. Bo Burnham: Make Happy (2016)

IMDb: 8.3 

Özet: Bo Burnham, göz kamaştırıcı yeni stand-up gösterisinde yaşam, ölüm, cinsellik, ikiyüzlülük, akıl hastalığı ve Pringles kutularını ele aldığı gösterisi ile ilgili bir filmdir. Kendine has zekasını ve espri anlayışını müzikle birleştirerek bir stand-up gösterisi oluşturan Bo Burnham'ın gösterisini içeren bir filmdir. 

Yönetmen: Bo Burnham, Christopher Storer

Oyuncular: Bo Burnham

4. National Theatre Live: Fleabag (2019)

4. National Theatre Live: Fleabag (2019)

IMDb: 8.3 

Özet: Ailesi ve arkadaşlıkları baskı altındayken ve bir kobay kafesi ayakta kalmaya çalışırken, Fleabag birdenbire kaybedecek hiçbir şeyi olmadığını fark etmesini konu edinen bir filmdir. Çok sevilen bir tiyatro oyunu olan Fleabag, sonrasında dizi de olmuştur dizisi de oldukça sevilmiştir. En yakın arkadaşını kaybettiği için travma yaşan ve bir yandan ailesinin baskılarıyla boğuşan bir kadının hikayesinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Tony Grech-Smith, Vicky Jones

Oyuncular: Phoebe Waller-Bridge

3. Baba (2020)

3. Baba (2020)

IMDb: 8.2 

Özet: Bir adam, yaşlandıkça kızından gelen her türlü yardımı reddeder. Değişen koşullarını anlamlandırmaya çalışırken sevdiklerinden, kendi zihninden ve hatta gerçekliğinin dokusundan şüphe duymaya başlar. Hafıza problemi yaşamaya başlayan yaşlı bir adamın başta kendisi olmak üzere her şeyin gerçekliğinden şüphe duymaya başlamasını konu edinen bir filmdir.

Yönetmen: Florian Zeller

Oyuncular: Anthony Hopkins, Olivia Colman, Mark Gatiss

2. Oyuncak Hikayesi (1995)

2. Oyuncak Hikayesi (1995)

IMDb: 8.3 

Özet: Andy, oyuncak koleksiyonu yapan ve oyuncaklarına çok değer veren bir çocuktur. Ancak küçük çocuğun koleksiyonu hakkında bilmediği bir şey vardır o da oyuncaklarının konuşabildiğidir. Küçük çocuğun yokluğunda oyuncaklar kovboy Woody liderliğinde canlanırlar. Bir gün Andy'nin son model bir oyuncak alması diğer oyuncaklar arasında bir rekabete döner. Bir kovboy bebeğinin yeni bir uzay adamı aksiyon figürü oyuncağının yerini aldığı konusunda tehdit altında hissetmesi ve kıskanmasıyla birlikte olaylar gelişir. 

Yönetmen: John Lasseter

Oyuncular: Tim Allen, Don Rickles, Jim Varney

1. VOL·i (2008)

1. VOL·i (2008)

IMDb: 8.4 

Özet: Uzak bir gelecekte, küçük bir atık toplayan robot, istemeden insanlığın kaderini belirleyecek bir uzay yolculuğuna çıkar. Dünya tarihinin ıvır zıvırlarıyla ve gösteri ezgileriyle büyülenen WALL-E, canlı bir evcil hamamböceği dışında Dünya'da tek başınadır. Bir gün Vol.i'nin yanına bir başka robot olan eve gelir aralarında güzel bir ilişki başlar. İnsanlığın bıraktığı çöplerle çevrili bir gezegeni temizlemek için gönderilen sevimli bir robot ile  yalnız başına terk edilmiş gezegende yaşayan Vol.i'nin arasına oluşan bağın konu edinildiği bir animasyon filmidir. 

Yönetmen:  Andrew Stanton

Oyuncular: Ben Burtt, Elissa Knight, Jeff Garlin

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın