Görüş Bildir
Haberler
Daha Yıl Bitmeden Tüm Dünyaya Adını Duyurmayı Başardılar! 2022 Yılının En İyi Korku Filmleri

Daha Yıl Bitmeden Tüm Dünyaya Adını Duyurmayı Başardılar! 2022 Yılının En İyi Korku Filmleri

Nafakaaa
05.09.2022 - 13:17

Bu yıl hiç korku filmi izlediniz mi? İzlemeyi düşünüyorsanız, izlemişken de en yeni ve en iyilerini izleyeyim diyorsanız bu içerik tam size göre! Bugün sizler için 2022 yılının en iyi korku filmlerini derledik. Buyurun içeriğimize. 👇

Kaynak: https://letterboxd.com/horrorville/li...
İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Medusa

25. Medusa

Özet: Mari ve arkadaşları, gündüzleri saflık ve mükemmellikle ilgili akılda kalıcı evanjelik şarkılarla ruhani bağlılıklarını yayınlarlar. Geceleri ise doğru yoldan sapmış günahkarları aramak için sokaklarda sinsi sinsi dolaşan bir kız çetesi kurarlar. Ancak bir saldırı ters gider ve Mari yaralanır, işsiz kalır; toplum, din ve yaşıtları hakkındaki görüşleri değişmeye başlar.

Oyuncular: Mari Oliveira, Lara Tremouroux, Joana Medeiros

Yönetmen: Anita Rocha da Silveira

24. Flux Gourmet

24. Flux Gourmet

Özet: Kendini mutfak ve beslenmeye adamış bir müessesede bir kolektif; kendilerini güç mücadeleleri, sanatsal kan davaları ve sindirim rahatsızlıkları içinde bulur.

Oyuncular: Harry Alexander, Paolo Bafico, Leo Bill

Yönetmen: Peter Strickland

23. Crimes of the Future

23. Crimes of the Future

Özet: İnsan türü yapay bir ortama adapte olurken vücutları da dönüşümlere uğrar ve mutasyon geçirir. Ünlü performans sanatçısı Saul Tenser, ortağı Caprice ile avangard performanslarında organlarının başkalaşımını halka açık bir şekilde sergiler. Gizemli bir grup ortaya çıktar, organ araştırmacısı olan Timlin hareketlerini takıntılı bir şekilde takip eder. Görevleri ise Saul'un kötü ününü insan evriminin bir sonraki aşamasına ışık tutmak için kullanmaktır. 

Oyuncular: Viggo Mortensen, Léa Seydoux, Kristen Stewart

Yönetmen:  David Cronenberg

22. Resurrection

22. Resurrection

Özet: Bir kadının özenle kurulmuş hayatına geçmişinden istenmeyen bir gölge düşer ve altüst olur, bu da onu tam 20 yıldır kaçtığı canavarla yüzleşmeye zorlar.

Oyuncular: Rebecca Hall, Tim Roth, Grace Kaufman

Yönetmen: Andrew Semans

21. Nanny

21. Nanny

Özet: Kaçak bir Senegalli göçmen olan Aisha, zengin bir Manhattan ailesinin dadısı olarak işe başlar. Küçük kızları Rose'un sevgisini kolayca kazanır ama çiftin evliliğinde bir piyon haline gelir.

Oyuncular: Anna Diop, Michelle Monaghan, Sinqua Walls

Yönetmen: Nikyatu Jusu

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. What Josiah Saw

20. What Josiah Saw

Özet: Gizli sırları olan bir aile geçmiş günahlarının bedelini ödemek için 20 yıl sonra çiftlik evlerinde bir araya gelir.

Oyuncular: Robert Patrick, Nick Stahl, Scott Haze

Yönetmen: Vincent Grashaw

19. Dawn Breaks Behind the Eyes

19. Dawn Breaks Behind the Eyes

Özet: Kendilerine harabe bir şato miras kalan keyifsiz bir kadın ve huysuz kocası geceyi orada geçirmeye karar verirler.

Oyuncular:  Anna Platen, Jeff Wilbusch, Frederik von Lüttichau

Yönetmen: Kevin Kopacka

18. Watcher

18. Watcher

Özet: Bir seri katil şehirde gezinir, o sırada kocasıyla şehre yeni taşınan genç oyuncu Julia caddenin karşısında gizemli birinin onu izlediğini fark eder ve olaylar başlar.  

Oyuncular: Maika Monroe, Karl Glusman, Burn Gorman

Yönetmen: Chloe Okuno

17. Scream

17. Scream

Özet: Sessiz olan Woodsboro kasabasında pek çok vahşi cinayet işlenir fakat 25 yıl sonra yeni bir katil, çığlık maskesini takar ve kasabanın ölümcül geçmiş sırlarını gündeme getirmek için bir grup genci hedef almaya başlar. 

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

Yönetmen: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett

16. You Won't Be Alone

16. You Won't Be Alone

Özet: 19. yüzyılda Makedonya'da herkesten, her şeyden izole bir dağ köyünde genç ve vahşi bir cadı yanlışlıkla bir köylüyü öldürür. Vahşi cadı hayatın nasıl bir şey olduğunu görmek için köylünün kılığına bürünür.

Oyuncular: Noomi Rapace, Alice Englert, Anamaria Marinca

Yönetmen: Goran Stolevski

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 15 Ways to Kill Your Neighbour

15. 15 Ways to Kill Your Neighbour

Özet: “ ‘İçmek, dans etmek ve... beni öldürmek’. Komşum Jose'nin yeni hayatı bu... Can sıkıntısından kurtulmanın her perşembe beni öldürmeye gelmekten başka daha iyi bir yolu var mıdır?”

Oyuncular: Daniel Hendler, Vimala Pons, Sergi López

Yönetmen: Santiago Mitre

14. X

14. X

Özet: 1979 yılında bir grup genç film yapımcısı Teksas’ın kırsal kesimlerinden yetişkin filmi yapmak için yola çıkarlar fakat toplumdan izole bir şekilde yaşayan yaşlı ev sahipleri onları iş üstünde yakaladığında oyuncu kadrosu kendilerini hayatları için savaşırken bulur. 

Oyuncular: Mia Goth, Jenna Ortega, Brittany Snow

Yönetmen: Ti West

13. Saloum

13. Saloum

Özet: Bir uyuşturucu baronunu Gine-Bissau'dan çıkaran üç paralı asker Senegal'in gizli bölgesi Saloum'da saklanmak zorunda kalır.

Oyuncular: Yann Gael, Evelyne Ily Juhen, Roger Sallah

Yönetmen: Jean Luc Herbulot

12. Piggy

12. Piggy

Özet: İspanya'nın kırsal kasabasında yaz güneşinin battığı sıralarda Sara, ailesinin kasabında saklanır. Aşırı kilosu yüzünden sürekli zorbalığa uğrayan Sara, havuzda kendisine eziyet eden tiki kız grubundan kaçar fakat daha sonra onların bir yabancı tarafından vahşice kaçırıldıklarını görür.

Oyuncular: Claudia Salas, Carmen Machi, Pilar Castro

Yönetmen: Carlota Pereda

11. Bodies Bodies Bodies

11. Bodies Bodies Bodies

Özet: Herkesten uzak bir aile malikanesinde, 20'li yaşlardaki zengin bir grup, birinin 'katil' olduğu ve geri kalanının 'kaçmaya' çalıştığı bir oyun olan Bodies Bodies Bodies oynamaya karar verir ama ortaya gerçek cesetler çıkmaya başlayınca işler rayından çıkar ve paranoyak, tehlikeli olaylar zinciri başlar.

Oyuncular: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Rachel Sennott

Yönetmen: Halina Reijnx

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Fresh

10. Fresh

Özet: Arkadaşlık uygulamalarında gezinip sadece sıkıcı buluşmalar yaşamaktan gına geldiğini hisseden Noa, bir markette Steve’in numarasını alır ve olaylar başlar. 

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan, Jojo T. Gibbs

Yönetmen: Mimi Cave

9. Mad God

9. Mad God

Özet: Film en deli kabusların ötesine bir yolculuk aslında… Filmdeki her set ve her yaratık geleneksel stop-motion teknikleri kullanılarak özenle canlandırılmıştır. MAD GOD cesaretin gücünün bir kanıtı ve zamansız stop-motion animasyon sanatına bir saygı duruşu adeta. 

Oyuncular: Alex Cox, Niketa Roman, Satish Ratakonda

Yönetmen: Phil Tippett

8. The House

8. The House

Özet: Bu animasyon kara komedisinde; farklı çağlarda, fakir bir aile, endişeli bir müteahhit ve canından bıkmış bir ev sahibi aynı gizemli eve bağlanır.

Seslendirme: Mia Goth, Matthew Goode, Claudie Blakley

Yönetmen: Paloma Baeza

7. Speak No Evil

7. Speak No Evil

Özet: Danimarkalı bir aile, tatilde tanıştıkları Hollandalı bir aileyi ziyaret eder. Huzurlu bir hafta sonu olması gerekirken, Danimarkalılar tatsızlık karşısında kibar kalmaya çalıştıkça işler yavaş yavaş çözülmeye başlar.

Oyuncular: Morten Burian, Sidsel Siem Koch, Fedja van Huêt

Yönetmen: Christian Tafdrup

6. The Black Phone

6. The Black Phone

Özet: Utangaç ama zeki olan 13 yaşında bir çocuk Finney Shaw, sadist bir katil tarafından kaçırılır ve bir bodrum katında mahsur kalır, çığlık atmak pek de işe yaramaz… Duvardaki bağlantısı olmayan telefon bir anda çalmaya başlar ve Finney, katilin önceki kurbanlarının seslerini duyabildiğini anlar. Ve önceki kurbanlar, başlarına gelenlerin Finney'nin başına gelmemesini sağlamaya kararlıdırlar.

Oyuncular: Mason Thames, Madeleine McGraw, Ethan Hawke

Yönetmen: Scott Derrickson

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Final Cut

5. Final Cut

Özet: Küçük bir film ekibi düşük bütçeli bir zombi filmi çekmek isterken gerçek zombiler tarafından istila edilirler ve işler sarpa sarar.

Oyuncular: Romain Duris, Bérénice Bejo, Grégory Gadebois

Yönetmen: Michel Hazanavicius

4. Prey

4. Prey

Özet: 1719 yılında Great Plains'te, sert ama bir o kadar da yetenekli bir Komançi savaşçısı olan Naru'nun halkı bilinmeyen bir tehlike tarafından tehdit edilir ve o da halkını korumak için yola koyulur. Fakat sonradan anlar ki aslında peşinde olduğu avın teknik olarak gelişmiş bir cephaneliği vardır ve avı aslında bir uzaylı avcısıdır.

Oyuncular: Amber Midthunder, Dakota Beavers, Dane DiLiegro

Yönetmen: Dan Trachtenberg

3. Nope

3. Nope

Özet: Filmde Kaliforniya'nın iç kesimlerindeki ıssız bir kanyonda yaşayan insanların esrarengiz ve tüyler ürpertici bir keşfe tanıklık etmesini konu alınıyor.

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Keke Palmer, Brandon Perea

Yönetmen: Jordan Peele

2. Satan’s Slaves 2: Communion

2. Satan’s Slaves 2: Communion

Özet: Yeni bir apartman dairesine taşındıktan sonra Rini'nin ailesini yeni bir felaket bekliyordur. 

Oyuncular: Tara Basro, Endy Arfian, Nasar Annuz

Yönetmen: Joko Anwar

1. Bhoothakaalam

1. Bhoothakaalam

Özet: Bir aile üyelerinin ölümünden sonra bir anne ve oğlu, gerçeklik algılarını bozan ve akıl sağlıklarını sorgulamalarına neden olan gizemli olaylar yaşarlar…

Oyuncular: Shane Nigam, Revathi, Saiju Kurup

Yönetmen: Rahul Sadasivan

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın