Görüş Bildir
Haberler
100 Milyon Saat İzlenmeyi Aşan İlk Yerli Dizi! Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

100 Milyon Saat İzlenmeyi Aşan İlk Yerli Dizi! Netflix Türkiye'de Geçen Hafta En Çok İzlenen Dizi ve Filmler

claude cahun
01.09.2022 - 18:24

Netflix Türkiye'de en çok izlenen dizi ve filmleri gösteren haftalık listenin yenisi paylaşıldı. Buna göre 22-28 Ağustos haftasında dikkat çeken bir gelişme var. Yayımlandığı günden bu yana Netflix Top 10 listesinde yer alan dizi, bu haftayla birlikte 100 milyon saatin üzerinde izlenmeye ulaştı ve bunu başaran Türkiye yapımı ilk Netflix dizisi oldu! Üstelik bu hafta da zirvedeki başarısını sürdürüyor. 

Bakalım geçen hafta başka neler izlemişiz? 

Not: Dizilerde birden fazla defa listeye girenlerin IMDb puanı ve künye bilgileri tekrara düşmemek adına verilmedi. Sadece konudan bahsedildi.

Kaynak: https://top10.netflix.com/turkey/tv
İçeriğin Devamı Aşağıda

Önce diziler!

10. Mezarlık (1. sezon)

10. Mezarlık (1. sezon)

Özet: Özel bir birim faili meçhul kadın cinayetlerini çözmek için görevlendirilir. Ekibin başında yer alan komiser Önem, cinayetleri aydınlatmaya çalışırken erkek şiddetini destekleyen erkeksi önyargılarla mücadele etmek zorunda kalacak.

Oyuncular: Birce Akalay, Olgun Toker, Şehsuvar Aktaş

Yaratıcı: Abdullah Oğuz

9. Extraordinary Attorney Woo (1. sezon)

9. Extraordinary Attorney Woo (1. sezon)

Özet: Yüksek IQ'ya sahip olan ve otizmle mücadele eden 27 yaşındaki Woo Young-woo, prestijli bir üniversitenin hukuk fakültesinden mezun olduktan sonra avukat olarak kariyerine adım atar.

Oyuncular: Eun-bin Park, Tae-oh Kang, Kang Ki-young

Yaratıcılar: Yoo In-sik, Moon Ji-won

8. Alma (1. sezon)

8. Alma (1. sezon)

Özet: Tuhaf bir kazada birçok arkadaşını kaybeden ve kendisi de hafızasını yitiren Alma, kaza günü ne yaşandığını hatırlamak için kendisini zorlamaya başlar. Ayrıca çevresindekilerin onu başka birine dönüştürmeye çalıştığına dair şüpheleri gün geçtikçe artan Alma, kendi benliğini de bulmaya çalışır. 

Oyuncular: Mireia Oriol, Álex Villazán, Pol Monen

Yaratıcı: Sergio G. Sánchez

7. Young Lady and Gentleman (1. sezon)

7. Young Lady and Gentleman (1. sezon)

Özet: Varlıklı bir adam olan Lee Young-kuk, üç çocuğuna bakması için birini aramaktadır. İyi kalpli, sevecen ve cesur bir genç kadın çocuklara bakmak üzere ailenin evine yatılı öğretmen olarak yerleşir ve olaylar gelişir.

Oyuncular: Garrison Michael Farquharson-Keener, Kim Young-ok, Hyun-Woo Ji

Yaratıcılar: Shin Chang-seok, Kim Sa-kyung

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yüksek Ateş (High Heat / 1. sezon)

6. Yüksek Ateş (High Heat / 1. sezon)

Özet: Kardeşinin cinayetine ilişkin ipuçları Pancho'yu bir itfaiyeye götürür. Daha fazla araştırma yapmak için ekibe katılan Pancho, burada romantizmi, ailesini ve katili bulur.

Oyuncular: David DeSantos, Eduardo Capetillo, Itatí Cantoral

Yaratıcı: José Ignacio Valenzuela

5. Kleo (1. sezon)

5. Kleo (1. sezon)

Özet: Berlin Duvarı'nın yıkılmasından sonra serbest bırakılan eski bir casus katil, ona ihanet etmek için komplo kuran insanlara karşı bir intikam çılgınlığına girişir.

Oyuncular: Jella Haase, Dimitrij Schaad, Julius Feldmeier

Yaratıcılar: Hanno Hackfort, Bob Konrad, Richard Kropf

4. Echoes (1. sezon)

4. Echoes (1. sezon)

Özet: Tek yumurta ikizleri Leni ve Gina, tüm hayatlarını ortak yaşayan ve paylaşan bir hayat sürmektedir. Öyle ki gizlice birbirlerinin yerine geçip eşlerini, evlerini ve çocuklarını bile paylaşırlar. Ancak bir gün ikizlerden birinin kaybolmasıyla hayatları altüst olur.

Oyuncular: Michelle Monaghan, Matt Bomer, Daniel Sunjata

Yaratıcılar: Brian Yorkey, Quinton Peeples, Vanessa Gazy

3. The Sandman (1. sezon)

3. The Sandman (1. sezon)

Özet: Ünlü yazar Neil Gaiman'ın çok sevilen çizgi roman serisinden uyarlanan dizi Düşler Kralı Morpheus'u takip ediyor. Morpheus, uzun süren bir tutsaklığın ardından gücünü kazanmak için harekete geçiyor.

Oyuncular: Tom Sturridge, Gwendoline Christie, Vivienne Acheampong

Yaratıcılar: Neil Gaiman, Allan Heinberg

2. The Walking Dead (11. sezon)

2. The Walking Dead (11. sezon)

Özet: Uzun süre komada kalan şerif yardımcısı Rick Grimes, uyandığında dünyanın zombiler tarafından işgal edildiğini ve harabeye döndüğünü öğrenir. Şimdi hayatta kalmak için bir grup sağ kalana liderlik etmesi gerekmektedir. Dizinin 11. sezonunda Negan'ın liderlik ettiği bir görevi, Commonwealth güvenliğinin Eugene'in ekibini incelemesi ve Darly'nin işe yarar şeyler arayışı gibi olayları takip ediyor. 

Oyuncular: Andrew Lincoln, Norman Reedus, Melissa McBride

Yönetmen: Frank Darabont

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zeytin Ağacı (1. sezon)

1. Zeytin Ağacı (1. sezon)

Özet: Birbirine sıkı sıkıya bağlı üç kadın arkadaşın yaşamı, aralarından birinin kansere yakalanmasıyla altüst olur. Ada ve Leyla, Sevgi'nin arzusunu yerine getirmek için onunla birlikte Ayvalık'a gitmeye karar verir. Fakat bu yolculuk üçünün yaşamında da köklü değişikliklere sebep olacaktır.

Oyuncular: Tuba Büyüküstün, Seda Bakan, Boncuk Yılmaz

Yaratıcı: Nuran Evren Şit

Şimdi de filmler!

10. Hanna

10. Hanna

Özet: Hanna, hep normal bir hayatı arzulayarak yaşayan bir genç kızdır. Çünkü o, diğerlerinden farklı olarak toplumda uzakta büyümüş ve bir suikastçı olarak eğiitilmiştir. Bir gün saklandığı yerden çıkmaya karar veren Anna, kendisini CIA'in hedefi olarak bulur. 

Oyuncular: Saoirse Ronan, Eric Bana, Vicky Krieps

Yönetmen: Joe Wright

9. Yaparsın Şekerim!

9. Yaparsın Şekerim!

Özet: Selçuk Metin'in imzasını taşıyan bu belgesel filmde duayen tiyatro sanatçısı Haldun Dormen'in kariyerine bakış atılıyor.

Oyuncular: Haldun Dormen

Yönetmen: Selçuk Metin

8. Yetişkinler İçin Aşk (Kærlighed for voksne)

8. Yetişkinler İçin Aşk (Kærlighed for voksne)

Özet: Mutlu bir evliliğe sahip olduğuna inanan Leonora, eşinin hayatında başka bir kadının daha olduğunu öğrenince dünyasın altüst olur. Eşinin kendisini terk edeceği fikrine kendini kaptıran Leonora terk edilen kadın olmamaya karar verir. Başka isteklerin peşinde olan ikil, sınırları zorlayacak işlere kalkışacaktır.

Oyuncular: Dar Salim, Sonja Richter, Sus Wilkins

Yönetmen: Barbara Topsoe-Rothenborg

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Çin Seddi (The Great Wall)

7. Çin Seddi (The Great Wall)

Özet: Çin'de Song hanedanının hüküm sürdüğü dönemde bir grup Avrupalı tüccar, barut aramak için buraya gelirler. Ancak korkunç yaratıklarla ülkenin kahramanları arasında destansı bir savaşı yaşandığına şahit olurlar.

Oyuncular: Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal

Yönetmen: Yimou Zhang

6. Öyle veya Böyle (Look Both Ways)

6. Öyle veya Böyle (Look Both Ways)

Özet: Natalie'nin hayatı, üniversite mezuniyetine ramak kala birbirine paralel iki gerçekliğe ayrılır. Buna göre ilk gerçeklikte Los Angeles’ta kendisine bir kariyer inşa etmek varken ikincisinde ise hamile bir şekilde memleketi Teksas’ta yaşamaya devam edecektir. Peki Natalie'nin hayatı nasıl ilerleyecektir?

Oyuncular: Lili Reinhart, Danny Ramirez, Aisha Dee

Yönetmen: Wanuri Kahiu

5. Day Shift

5. Day Shift

Özet: Eşiyle ayrı olmasına rağmen onu hâlâ çok seven iyi kalpli bir babanın, kızının okul ve diş teli masraflarını karşılamak için bir hafta zamanı vardır. Eğer parayı bulamazsa eşi, çocuklarını da alıp Florida'ya yerleşecektir. O da para kazanmak için bildiği en iyi işi yapmaya karar verir: Vampir avcılığı!

Oyuncular: Jamie Foxx, Dave Franco, Snoop Dogg

Yönetmen: J..J. Perry

4. Mumya (The Mummy)

4. Mumya (The Mummy)

Özet: Büyük zenginliklerin ve hazinelerin peşinde olan bir asker, kendisine ihanet edenlere karşı büyük bir öfke duyar. Onlardan intikam almayı kafasına koyan asker, yüzyıllardır saklı olan bir antik Mısır prensesinin mezarını açarak onu serbest bırakır.

Oyuncular: Tom Cruise, Sofia Boutella, Annabelle Wallis

Yönetmen: Alex Kurtzman

3. Gönül

3. Gönül

Özet: Gelin olmaya hazırlanan Sümbül'ün hayatı hiç beklenmedik biçimde değişir. Çünkü o, düğününe keman çalmaya gelen Piroz'u görür görmez âşık olur. Piroz da ona tutulur ancak gelenekler, ikilinin birlikteliğinin önüne geçer. Peki aşk her şeyin üstesinden gelebilecek midir?

Oyuncular: Erkan Kolçak Köstendil, Hazar Ergüçlü, Bülent Emin Yarar

Yönetmen: Soner Caner

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Boş Zaman (Me Time)

2. Boş Zaman (Me Time)

Özet: İyi bir eş ve sevecen bir baba, ailesi seyahat gidince yıllar sonra ilk kez kendisiyle baş başa kalır. Bu zamanı değerlendirmek için eski bir arkadaşını arar ve ikili, son derece çılgın bir maceraya atılır.

Oyuncular: Kevin Hart, Mark Wahlberg, Regina Hall

Yönetmen: John Hamburg

1. 365 Gün Daha (The Next 365 Days)

1. 365 Gün Daha (The Next 365 Days)

Özet: Serinin bu üçüncü halkasında aralarındaki güven problemini aşmaya çalışan Laura ve Massimo için gelecek oldukça belirsizdir. Bu sırada Nacho, onları ayırmak için elinden geleni yapar.

Oyuncular: Michele Morrone, Anna-Maria Sieklucka, Simone Susinna

Yönetmenler: Barbara Bialowas, Tomasz Mandes

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın