Görüş Bildir
Haberler
Eski İstanbul'un Resmi Balat'ta Mutlaka Görmeniz Gereken En İyi Mekanlar

Eski İstanbul'un Resmi Balat'ta Mutlaka Görmeniz Gereken En İyi Mekanlar

İstanbul'un popülaritesi eksilmeyen ve günden güne artan semtlerinden biri olan Balat'ın bu kadar ilgi görmesinin sebebi belki de eski İstanbul atmosferini koruyor olmasıdır diyebiliriz. Tarihi yapılara ev sahipliği yapmasıyla, bitişik rengarenk evleriyle, samimi insan profiliyle Balat bir gidenin bir kez daha gitmek istediği yerlerden. Dizilerde ve filmlerde de sık sık karşılaştığımız bölge, İstanbul'a gelen tüm turistlerin ilk durakları arasında yer alıyor. Hal böyle olunca semtin barındırdığı kafe ve restoranlar da kendini geliştirmiş durumda. Biz de sizler için Balat'a gitmişken ister kahve isterseniz de yemek molası verebileceğiniz birbirinden güzel mekanları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Smelt & Co.

1. Smelt & Co.

Sosyal medyada gezerken Balat'ın teraslı mekanları mutlaka görmüşsünüzdür. İşte Smelt & Co.'da Balat'ın meşhur teras mekanlarından biri. Sizleri adeta bir gastronomi yolculuğuna çıkaran Smelt & Co, deneyimli bir mutfak ekibine ve inanılmaz leziz yemeklere sahip. Bunların yanı sıra dizayn olarak da hoş bir ambiyans yaratılan mekanda ister romantik bir akşam yemeğine çıkabilir isterseniz de eşinizle dostunuzla keyifli sohbetlere dalacağınız buluşmalara gidebilirsiniz ancak rezervasyon yaptırmayı unutmamanız lazım.

Adres: Balat, Kiremit Cd. No:16/A, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Balat’ta, renkli ve çok kültürlü mahalleler arasında size yalnızca akşam yemeği değil, deneyim sunan bir mekan. Restorana gitmeden önce bilgi sahibi değildim ancak gittikten sonra araştırınca öğrendim ki yemeklerin malzemesini temin etmekten, yemekleri pişirmeye akabinde de servise kadar her şeyi tek başlarına yapıyorlarmış. Size yemeği anlatan ve servis eden kişinin bunların aynı zamanda yaratıcısı olması eşine az rastlanır bir durum.

2. Forno Balat

2. Forno Balat

Balat'ın gastronomi konusunda çok başarılı olan bir diğer mekanı ise Forno. Balat'ın popüler caddelerinden Vodina'da konumlanan mekan, taş fırında pişen pizzaları ve pideleriyle her müşterisini müdavim haline getiriyor desek yeridir. Özellikle Porcini Mantarlı Pizzası mutlaka denemeniz gerekenler arasında olmalı. Mutfağı bir yana Forno'nun güler yüzlü ve ilgili ekibi sayesinde de mekan sevilenler arasında olmayı başarıyor. Gidecek olursanız keyifsiz tek bir an geçirmenizin mümkün olmadığını anlayacaksınız.

Adres: Vodina Caddesi, Fener Kireçhane Sk. No:13/A, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Yemek yemek için şık, Balat gezinizde acıkırsanız lezzetli pizzalar için uğramanız gereken mekan. Porcini Mantarlı Pizzası muhteşem. Özel bir sarımsaklı sosu ve porcini mantarları ile sevenleri için roka parçaları damakta muhteşem bir lezzet patlaması bırakıyor. Izgara Sebzeli Pizza ise Porcini Mantarlıya göre daha az tuzlu. Sağlıklı ve lezzetli pizza deneyimi için tavsiye ederim. Masa sayısı az olmasına rağmen aşırı kalabalık değildi.

3. Coffee Department

3. Coffee Department

Balat'ın tarihi ara sokaklarını doya doya gezdiyseniz ve bir kahve molası vermek istiyorsanız aradığınız yer Coffee Department. Balat'ın nitelikli kahve konusunda en başarılı ve bilgili kafelerinden olan Coffee Department'ı yaygınlaşmakta olan butik kahvecilerle karıştırmayın deriz. Eğer kahve söz konusu olunca kendime güvenirim diyorsanız, buranın çeşitleri sizi tatmin edecek diyebiliriz. 

Adres: Ayvansaray, Kürkçü Çeşmesi Sk. No:5, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Küçük ve tatlı bir mekan. Çalışanları ilgili ve sevimli. Sattıkları kahveler hakkında detaylı bilgileri isterseniz aktarıp size yardımcı oluyorlar. Fiyatlar ortalama. Filtre kahveleri zengin aromalı ve lezzetli. Miskin bir kedileri de var korkanlar için uyarayım ancak sürekli uyuyor.

4. Velvet Cafe

4. Velvet Cafe

Balat'ın buram buram tarih kokan atmosferiyle adeta bütünleşmiş bir mekanla karşınızdayız. Huzurlu mu huzurlu arka bahçesi, hafif loş ışığın eşlik ettiği vintage dizaynı ve daha nicesiyle Velvet Cafe, Balat'ta olmasanız dahi rotanızı buraya esas alarak düzenlemeniz gereken türden. Adeta bir masalın içindeymişsiniz hissiyatı veren mekanın kahvaltısı meşhur olmakla birlikte tatlılarının da seveni çok. Bunların yanı sıra nişan ve davetler gibi özel günlere de ev sahipliği yapan Velvet Cafe'yi çok seveceksiniz.

Adres: Balat, Çimen Sk. No:8a, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Dün, erkek kardeşim ve arkadaşım ile kahvaltı için Velvet'e gittik. Balat'a ilk gelişimizde böylesine güzel bir kafeye denk gelmemiz üçümüzü de çok mutlu etti. Çalışanlar o kadar nazik, ilgili ve güler yüzlü ki kapıdan girer girmez bunu direkt fark ediyorsunuz. Sanki bir kafeye değil de arkadaşımızın evine misafirliğe gitmiş gibi hissettik.

5. Maison Balat

5. Maison Balat

Hem bir antika dükkanı hem de kafe olarak işletilen Maison Balat, bölgenin en meşhurlarından bir diğeri. Adeta samimi bir arkadaşınızın evinde ağırlanıyormuşçasına rahat ve konforlu bir mekan olan Maison, işletmecisinin sevecenliği ve misafirperverliği sayesinde de bu hissi veriyor. Bir de tüm bunlara el yapımızı leziz kekler ve kurabiyeler de eklenince mekanın tadına doyum olmuyor. Balat'a yolunuz düştüğünde mutlaka aklınızda olsun deriz.

Adres: Balat, Vodina Cd. No:50, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Hem bir cafe hem de vintage eşya dükkanı. Mavili kırmızılı tentesi yüzünden dışarıdan fotoğrafını çekmek isteyenlerin sayısı bir hayli çok. Fransızca müzikler eşliğinde bir şeyler içip hoş vakit geçirmek için ideal.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Primi Balat

6. Primi Balat

Balat'ta İtalya esintisi yaratan Primi, katkı maddesi içermeyen A'dan Z'ye el yapımı makarnalarıyla ön plana çıkan ve kendini sevdiren mekanlardan. İlk hususları doğallık olduğu için bu konuda hassas olanların gönül rahatlığıyla tercih edebileceği Primi, deniz gören güzel bir terasa sahip olmasıyla da ilgi çekiyor. Leziz makarnalar eşliğinde hoş sohbetlerinize en iyi ev sahipliğini Primi Balat yapacak desek yeridir. 

Adres: Yavuz Sultan Selim, Yıldırım Cd. No:23 D:23, 34807 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Balat'ta gezimizin sonunda gittiğimiz restoran ve çok memnun kaldığımızı belirtmeliyim. Öncelikle bizi karşılayan kişi çok ilgili ve nazik biriydi, her sorumuzu cevapladı. Yediğimiz makarnalar son derece lezzetli idi. İkram olarak verilen zeytinyağı ve ekmek de çok lezzetliydi.

7. Pop's Balat

7. Pop's Balat

Balat denince belki de akla gelen ilk mekanlardan olan Pop's Balat, dış görünüşüyle ilgi çekmenin yanı sıra oldukça özen gösterilmiş yenilikçi iç dizaynıyla da herkesi etkisi altına almayı başarıyor. Özellikle kafelerde fotoğraf çekinmeyi sevenlerdenseniz burada istemediğiniz kadar arka plan bulabilirsiniz. Tarihin size eşlik ettiği anlarda kahvenizi yudumlamak sizi pozitif enerjilerle dolduracak.

Adres: Balat, Ayan Cd. No:62, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Mısırlı hocamızla birlikte bir öğrenci grubu olarak Balat'ı gezerken gözümüze ilk ilişen yer burası oldu. Balat ve Fener'deki kafelere göre içerisi bir hayli geniş. Daha önce gitmemiştim ancak, çalışanlar çok sıcak karşıladılar bizi. Menüde olmamasına rağmen ricamız üzere bize serpme kahvaltı verdiler. Açıkçası bu kadar lezzetli olmasını beklemiyordum.

8. Cafe Naftalin K.

8. Cafe Naftalin K.

Mekanın adının sonunda yer alan K'ye,  kendi deyimleriyle 'Kitap, kahve, kek, kurabiye, kedi kafka ve diğer keyif veren tüm K'lar'ı kapsayan, bir harften ziyade adeta mekanın özeti niteliğini taşıyan bir sıfat demek mümkün. Tüm bunlarla Cafe Naftalin K. atmosferine doyum olmayan nostaljiyle, kedilerle, huzurla iç içe saatler geçirebileceğiniz mekanlardan. Mekanın hemen karşısında Naftalin Vintage adında bir de antika dükkanları yer alıyor, oraya da mutlaka göz atmanızı tavsiye ederiz.

Adres: Balat, Yıldırım Cd. No:27/A, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Balat'ta vintage konseptli, masa örtülerinden, duvarlarına, menüsüne incelemeye doyamayacağınız huzur dolu bir yer. Tabi sakin olsa daha huzurlu olurdu eminim. Biz gittiğimizde kalabalık vardı biraz. Dondurmalı brownisi lezzetliydi. Americanosu da güzeldi. Fiyatları da normal. Balat'a yolunuz düşerse uğramanız gereken yerlerden.

9. Maide Cafe

9. Maide Cafe

Ev tadında Maide Cafe, adeta anne eli değmişçesine lezzetleri olan, günlük çıkan zeytinyağlılarıyla, tatlı seçenekleriyle ve daha nice ev yemeğiyle ön plana çıkan yerlerden. Menüde yer alan her seçeneğin tadına doyum olmamakla birlikte ilgili ve güler yüzlü çalışanları sayesinde de sizleri keyifle ağırlayan ve size de keyfi doruklarda yaşatan işletmelerden. Balat'ın ara sokaklarını gezerken mola vermek isteyenlere önermekle birlikte özellikle dışında yer alan masalarda oturmalarını ve sokağı seyre dalmalarını tavsiye ederiz.

Adres: Balat, Yıldırım Cd. No:26 A, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Maide bir yaşam tarzıdır gerçekten evimdeki konforu bulabildiğim tek yer müzikler gayet başarılı yağmurlu havalarda keyfi bir başka oluyor kesinlikle gitmenizi tavsiye ediyorum çalışanlar güler yüzlü benim bir şikayetim olmadı şimdiye kadar müdavimiyim ama her zaman her şeye açıklar iyi dinleyiciler.

10. İncir Ağacı Kahvesi

10. İncir Ağacı Kahvesi

Balat'ın favori fotoğraf mekanlarından olan İncir Ağacı Kahvesi, rengarenk boyanmış duvarları, merdivenleriyle çok ilgi çekiyor. Kendi deyimleriyle kafe değil kahve olan işletme, fonda 45'liklerin çaldığı sizi adeta geçmişe kısa süreli ve çok keyifli bir yolculuğa çıkaracak türden. Hem çay kafe içmek isteyenlerin hem de kahvaltı yapmak isteyenlerin tercih ettiği İncir Ağacı Kahvesi'nin ortamına bayılacaksınız. 

Adres: Balat, Merdivenli Mektep Sk. No:1, 34000 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Balat'ın en renkli ve en güzel yeri diyebilirim burası için. Mekanın sıcaklığı çalışanların samimiyeti çok hoş. Duvardaki sanat eserlerini dememe gerek yok zaten başlı başına efsaneler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Cumbalı Kahve

11. Cumbalı Kahve

Özellikle güneşli yaz günlerinde ayrı bir keyfi olan Cumbalı Kahve de Balat'ın popüler 3. nesillerinden. Nitelikli kahve eşliğinde sohbet etmek, kitap okumak, Balat'ı seyre dalmak isteyenlerin favorilerinden olan mekan, tatlılarıyla da oldukça tatmin ediyor. Açıldığı günden bu yana müşterilerin ilgisini eksik olmamasının sebebi elbette ki Cumbalı Kahve'nin, hem kahve lezzetini tutturabilmesi hem de sevecen bir hizmette bulunmasıdır demek mümkün. 

Adres: Ayvansaray, Balat, Kürkçü Çeşmesi Sk. No:12, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Karamel sevmem, hatta nefret ederim. Ancak buranın Karamelli Latte'sini aşırı beğendim. Ayrıca Yemen çekirdekli Türk kahvesi de kesinlikle içilmeli. Cumartesi günü gitmeme rağmen sakindi, bu nedenle sevdim. Balat yokuşlarını yürüdükten sonra dinlenmek için en iyi yerlerden biri.

12. The Popstel

12. The Popstel

Yalnızca Balat'a gelenlerin uğradığı bir mekandan ziyade doğrudan burayı görmek için bile gelenlerin olduğu The Popstel, inşası 1454'e dayanan tarihi Fener Rum Lisesi manzarasıyla herkesin ilgisini çekmeyi başarıyor. Diğer yandan ise eşsiz Haliç manzarasını gören terasında bir şeyler yemenin içmenin keyfini tarif etmek zor, en iyisi sizin yerinde deneyimlemeniz. İster Balat'ın atmosferini destekleyen bulutlu bir günde isterseniz de günlük güneşlik bir günde mekanın tadını doya sıya çıkarabilirsiniz.

Adres: Balat, Akçin Sk. No:3, 34087, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: İki katlı bir mekan alt katı Fener Rum Lisesi tarafına bakıyor üst katı Haliç manzarasını da kapsıyor hafta içi öğlen saatlerinde keyifle saatlerce vakit geçirebilirsiniz hafta sonu kalabalık oluyor masalar yan yana bu yüzden özgürce vakit geçirmeniz biraz kısıtlanabilir çalışanların ilgisi ve menü bence başarılı.

13. Artlocalist

13. Artlocalist

Popüler Vodina caddesinde yer alan bir diğer önerimiz ise Artlocalist. Adından da anlaşılacağı üzere sanata ilgili bir mekan olan Artlocalist, her ay bir sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan bir sergi kuruyor, bu sebeple ekstra güzel bir iç dizayna sahip oluyor. Sanatın ve kahvenin her tonuyla sizleri buluşturan Artloacalist mutlaka gidilecek yerler listenizde yer almalı. 

Adres: Balat, Vodina Cd. No:12, 34200 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: İki gün önce ilk defa gittim. Localist kek, isteğim üzerine buzlanmış filtre kahve ve soğuk su aldım. Mekan küçük ve çok güzel. Duvarlarında çok güzel tablolar ve fotoğraflar asılı. Mobilyaları klasik ve konforlu. İnterneti iyi. Müzik çok iyi. Servis çok iyi; servis eden hanımefendi sürekli memnuniyetimi sordu sağ olsun. Üst katında sanat galerisi vardı, tuvaletleri temiz. Fiyatlar uygun. Balat tarafına yolunuz düşerse uğrayın derim.

14. Mare Mosso Coffee

14. Mare Mosso Coffee

Ve son önerimize geldik. Minik ama bir o kadar sevimli bir dükkan olan Mare Mosso Coffee, kahvenin sunulmasının yanı sıra kahveye dair her şeyin satıldığı bilginize bilgi katacak bir mekan. Türk kahvesi aromalarının belki de ilk defa bu kadar çeşidini görebileceğiniz Mare Mosso, gününüze renk katacak, enerjinizi yükseltecek mutlaka bir uğrayın deriz.

Adres: Ayvansaray, Leblebiciler Sk. No:40/b, 34087 Fatih/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Balat'a gittiğimde ilk aklıma gelen yerlerden biridir. Sıcak, samimi bir ortam, güler yüzlü çalışanlar, lezzet yani mekânı tamamlayan unsurların hepsi mevcuttur. Kahvelerinin şerbetle sunulması, bence farklılık katmaktadır. Ben de tercihimi daha çok zengin kahve çeşitlerinden yana kullanırım ve asla pişman olmam.

Dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın