Görüş Bildir
Haberler
Hafta Sonu Minik Bir Tatil Kaçamağı Yapmak İsteyenlere Büyükada'nın En Güzel Plajları

Hafta Sonu Minik Bir Tatil Kaçamağı Yapmak İsteyenlere Büyükada'nın En Güzel Plajları

Özellikle İstanbul'da ikamet edenlerin ve yoğun tempoda çalışanların tatil kaçamağı yapmak için sıkça tercih ettiği bölgelerden biri olan Büyükada, her bütçeye uygun bir tatil oluşturulmasında elverişli yerlerden. Yerli yabancı birçok turisti ağırlayan Büyükada, özellikle bahar aylarında cıvıl cıvıl enerjiye sahip tarihi sokaklarını gezerken insana büyük keyif veriyor. Hem gezeyim hem de minik bir tatil konsepti oluşturayım diyenlerdenseniz sizler için Büyükada'nın popüler ve en güzel plajlarını derledik. Gelin hep birlikte deniz-kum-güneşe doyalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yada Beach Club

1. Yada Beach Club

Hafta sonları canlı performans partileriyle enerjinizi zirvelere çıkaracak ve sizi adeta bir yazlık beldesine gitmiş gibi hissettirecek Yada Beach Club, Büyükada'ya gelenlerin favori plajların oluyor. Hazırlıksız gelenler için küçük bir dükkanı oluşu da büyük artı. Bunun yanı sıra alışılmış plaj yemeklerinden ziyade Yada'da Uzak Doğu mutfağından da lezzetler sunuluyor. Tatil atmosferinin vazgeçilmezi hasırdan şemsiyelerle süslenmiş olan plaj, nezih atmosferi ve kaliteli hizmetiyle çok hoşunuza gidecek. 

Ziyaretçi Yorumu: İstanbul'dan hafta sonu kaçamağı yapmak için iki günlüğüne geldik. İyi ki gelmişiz. Büyükada'nın belki de en nezih plajlarındandır. İlgi ve hizmet yerindeydi. Denizi biraz soğuktu ama nemli İstanbul havasında ilaç gibi geldi. Müzik kum güneş İstanbul yoğunluğundan kaçmak için birebir.

2. Eskibağ Plajı

2. Eskibağ Plajı

Açık ara Büyükada'nın en güzel plajlarından olan Eskibağ Plajı, bilenlerin ilk tercih ettiği plajlardan. Konum olarak ulaşımı biraz olsa da Büyükada genelinde plajlara merkezden kalkan motorlarla ulaşım sağlanıyor. Bu durum Eskibağ Plajı için de geçerli olduğu için gidiş ve dönüşlerinizi motorlarla gerçekleştirebilirsiniz. Plaj bir tesis tarafından işletildiği için ihtiyacınız olan şemsiye, şezlong, duş ve yemek gibi hizmetler içeride bulunuyor. 

Ziyaretçi Yorumu: Büyükada'da bulunan eşsiz ve muhteşem manzarasıyla inanılmaz keyif verici bir plaj. Denizi ise adete Ege gibi çok temiz ve berrak. Büyükada'ya geldiğiniz zaman muhakkak uğramanız gereken yerler listesine almanızı tavsiye ederim.

3. Halik Koyu

3. Halik Koyu

Büyükada'nın popüler otellerinden Eskibağ Otel'e ait olan plaj düzenli bakımı yapıldığı için adanın en temiz plajlarından. Giriş yapmak için otelin müşterisi olmanız da gerekmiyor, az önce bahsettiğimiz üzere buraya da merkezden kalkan motorlarla ulaşım sağlayabilirsiniz. Yalnızca iskele değil de taşlık bir plajı olması da çocuklu aileler tarafından tercih edilmesinde büyük bir etken oluyor. Yolunuz Büyükada'ya düşerse Halik Koyu mutlaka aklınızda olmalı. 

Ziyaretçi Yorumu: Büyükada vapur iskelesinin sağında ki plajlara giden motorların olduğu yerden eskibağ-halikkoyu motoruna binerek gidebileceğiniz adanın arkasında kalan sakin temiz bir plaj. Her gidişimde daha güzel bir yer haline geliyor denize girilen taşlık yere kum dökülmüş çocuklar ve az yüzme bilenler için daha kullanışlı hale gelmiş. Yeme içme fiyatları gayet uygun İstanbul içindeki kafe fiyatları ile aynı gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz.

4. Prenses Koyu Plajı

4. Prenses Koyu Plajı

Hem iskeleden kalkan motorlarla hem de Aşıklar Yolu üzerinden ulaşabileceğiniz Prenses Koyu Plajı, Prenses Butik Otel'in önünde yer alıyor. 350 kişi kapasiteli oluşuyla oldukça geniş bir alanda konumlanan plaj, restoran, şemsiye, duş ve şezlong gibi ihtiyaçları da barındırmakta. Hafta sonu kaçamakları için en güzel lokasyonlardan olan Prenses Koyu Plajı tatilinize renk ve keyif katacak diyebiliriz.

Ziyaretçi Yorumu: Büyükada’ya vardıktan sonra plaja giden ücretsiz motor seferleri ile gidebiliyorsunuz. Prenses koyu daha çok sakinlik ve kafa dinlemek için uygun bir yer. Kumlu alanı yok. İskeleden merdiven ile denize giriyorsunuz. Deniz boyu iner inmez yaklaşık 130-140 cm kadar. Deniz’in içinde bir tane salıncak var resim çekinmek için.

5. Naki Bey Plajı

5. Naki Bey Plajı

Ulaşımı kolay bir plaj tercih etmek istiyorsanız Naki Bey Plajı tam size göre olacaktır çünkü adanın merkezinden yaklaşık 15 dakika yürüme mesafesinde. Denizi kumdan oluşması ve sığ oluşuyla çocuklu ailelerin gönül rahatlığıyla tercih edebileceği türden. Aynı zamanda aile plajı olarak hizmet vermesi sebebiyle insan profili açısından da oldukça rahatlık verici.

Ziyaretçi Yorumu: Büyükada iskelesinin yan tarafından tesisin özel teknesiyle ücretsiz gidilebilir veya kendiniz ada içinden gidebilirsiniz. Şezlong ve şemsiye için ekstra ücret istenmiyor. Suyu temiz. Suyun derinliğini beğendim ideal denebilir. Ne çok derin ne de sığ. Çocukların da yüzebileceği bir yer. Aile için uygun. Giyinme kabinleri, WC, duş yerleri mevcut.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yörük Ali Plajı

6. Yörük Ali Plajı

Adanın bir diğer aile plajı işletmesi de Yörük Ali Plajı. Sahilinin kumluk, denizin sığ oluşu ve çocuk oyun alanı bulunması ailelerin tercih etmesinde büyük etkenken, geniş kapasiteye sahip oluşu da Yörük Ali Plajı'na artı katıyor. Büyükada iskelesinden tekne ile ulaşabileceğiniz tesis, şezlong, şemsiye gibi temel ihtiyaçları da içerisinde barındırıyor. Yemyeşil doğa ile iç içe olan bu plajı tercih ederseniz pişman olmazsınız diyebiliriz.

Ziyaretçi Yorumu:  Günübirlik İstanbul'da yakın olabilecek plajlardan birine gitmek isterken karşımıza Yörük Ali Plajı çıktı. Girişler normalde 140 fırsat sitesiyle beraber kişi başı 120 liraya denk geldi. Konum itibariyle gerçekten yeri çok güzel. Denizi temiz, sığdan derine doğru giden, tabanı kum bir plajı var. Cankurtaranlar ve denizi temizleyen kişiler her yerde. 

7. Kumsal Aile Plajı

7. Kumsal Aile Plajı

Kumsal mevkiinde yer alan Kumsal Aile Plajı, adından da anlaşılacağı üzere ailelerin favorilerinden oluyor. Ancak çocuklu bir aileyseniz denize iskeleden ulaşım oluşu sıkıntı yaratabilir. Tesisin hizmetine şezlong ve şemsiyenin dahil oluşu büyük avantaj. Adada gezerken canınız bir anda serinlemek ve biraz tatil keyfi yapmak isterse seçenekleriniz arasında Kumsal Aile Plajı da olmalı. 

Ziyaretçi Yorumu: Diğer plajlara göre nispeten daha kalabalık bir plajdı ancak ihtiyaçların karşılanması açısından bize yeterli geldi. Suyu temizdi biraz da dalgalıydı merdivenle iniş sağlanıyor bu sebeple çocuklara uygun olmayabilir ama yetişkinler tercih edebilir.

8. Blue Beach Büyükada

8. Blue Beach Büyükada

Ve son önerimize geldik. Diğer plajlara kıyasla henüz yeni bir işletme olan Blue Beach Büyükada, vapur ve motor iskelelerine de oldukça rahat ulaşılabilecek yakınlıkta. Burada da hizmete şezlong, şemsiye ve duş hizmetinin dahil oluşu daha da önemlisi hijyen kurallarına dikkat edilmesi büyük bir artı. Şimdiden iyi tatiller dileriz.

Ziyaretçi Yorumu: Damsız alınmıyor. Giriş ücretli, dolayısıyla nezih ve güvenli bir beach. Deniz tertemiz ve yüzme bilmeyenler için özel şeritli alan ile tesiste cankurtaran olması ayrı bir detaydı. Hamak ve salıncaklar ile beach renklendirilmiş, aşırı keyifli bir ortam yaratılmış. Tüm çalışanların nezaket kurallarına uyumu, özlediğimiz kaliteyi yaşattı. Yeme/içme fiyatları makul, kesinlikle tavsiye ederim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gokhan Ozkan

Haftasonları adada yürüyecek yer olduğunu sanmıyorum... Ayrıca arapların işgali altında...