Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Eğlencesi Doruklarda Olan En İyi Yeni Nesil Meyhaneleri

İstanbul'un Eğlencesi Doruklarda Olan En İyi Yeni Nesil Meyhaneleri

Tarihi, 1400'lü yıllara dayanan meyhane kültürü, aslında Liman kültürünün bir parçası olarak hayatımıza girmiştir. Bir liman şehri olan İstanbul da herkesin uğrak noktası ve beraberinde de meyhaneleriyle sevilen bir şehirdi. Geçmişe dönecek olursak meyhane kültüründe az ve öz mezeler içkiye eşlik ederdi ancak son yıllarda yeni nesil başlığında adlandırdığımız meyhanelerde mezesinden ara sıcağına, ara sıcağından ana yemeğine kadar seçenekler bulunuyor. Bunların yanı sıra sohbetlere slow müzikler eşlik ederken şimdilerde hareketli ve eğlenceli müzikler tercih ediliyor.

Eski nesil meyhanelerin tadı bir başka ancak yeni nesilleri de fazlasıyla sevdik ve alıştık. Biz de sizler için meyhanelerin şehri İstanbul'un en iyi yeni nesillerini derledik. Hem sohbet etmek hem eğlenmek hem de güzel lezzetler denemek istiyorsanız gelin içeriğimize geçelim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Ahali Teşvikiye

1. Ahali Teşvikiye

Atmosferiyle sizi büyüleyecek olan Ahali Teşvikiye, yeni nesil meyhane kavramına menüsünde yer alan çeşitli mezeleriyle giriyor. Aslında bilindik mezeler de menüde mevcut ancak bunlara Ahali dokunuşları eklenince oldukça leziz hale gelmiş. Trüf Mantarlı Mıhlama, İstiridye Mantarı & Ponzu, Pekmezli Rosto Kereviz & Ricottoları, Patlıcanlı Künefe yolunuz düşerse mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında olmalı. Tatlı açısından da güzel çeşitleri olan mekanda Creme Brulee, günü güzel sonlandırmak için iyi bir olacaktır. Bunlarla birlikte atmosferine gelecek olursak, sohbeti engellemeyecek hoş müzikler çalışı, nezih müşteri profili ve modern dizaynıyla Ahali'ye en kısa zamanda gitmelisiniz deriz.

Adres: Teşvikiye, Av. Süreyya Ağaoğlu Sk. No:33, 34365 Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Atmosferi güzel, güzel şekilde yorumlanmış meze ve yemek çeşitleri içeren bir işletme. Çok yüksek müzik olmadığı için tam olarak oturup sohbet etmelik bir mekan. Bahçesinde oturmak keyifli. Çalışanlar güler yüzlü, kibar ve ilgililerdi. Kalabalık olmasına rağmen servis hızlıydı.

2. Firuze Beyoğlu

2. Firuze Beyoğlu

Benim için keyifli vakit geçirmek için manzara da önemli unsurlardan diyorsanız, Firuze Beyoğlu tam size göre diyebiliriz. Güler yüzlü çalışanlar, özenli hizmet, modern dizayn ve en önemlisi leziz menü, aradığınız her kriter Firuze Beyoğlu'nda. Özellikle kutlamalar ve özel günlerin ilk adreslerinden olan Firuze Beyoğlu gün batımını bayılarak izleyeceğiniz romantik bir atmosfere de sahip. Bu romantik atmosferi kaçırmamak adına özellikle balkonda yer alan masalar için rezervasyon yaptırmanızı öneririz.

Adres: Nejat Eczacıbaşı Binası Sadi Konuralp Caddesi No: 5, Şişhane, D:kat 6, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Konum ve manzara için yapılacak olumsuz bir yorum olduğunu sanmıyorum. Mutfak konusunda çeşitlilik ve lezzet gayet yeterliydi. Üzerine güzel hizmet ve müzik de eklenince epey güzel bir akşam geçirmiş ve eğlenmiş olduk.

3. Köprüaltı Keyifli Meyhane

3. Köprüaltı Keyifli Meyhane

Eşsiz boğaz manzarası eşliğinde bir şeyler yemek içmek ve keyfin tadına varmak... Kim istemez ki? İşte orası Köprüaltı Keyifli Meyhane. Hafta içi daha sakin bir tempoda ve klasik boğaz manzaralı meyhaneler çizgisinde olan mekan bu özellikleriyle hem biraz eski nesil, hem de hafta sonları 80'ler 90'lar pop playlistleriyle eğlencenin dozunu arttırmalarıyla iki meyhane kültürünün de güzel bir birleşimi olarak hizmet vermekte. Mutfağına gelecek olursak da Sakız Kabağı Kalamar Tava Çıtır Simi Karides, Tarama, Narenciye ile Marine Edilmiş Levrek ve Acılı Atom mutlaka masanızdan eksik etmemeniz gerekenlerden.

Adres: Rumeli Hisarı, Yahya Kemal Cd. No:4, 34470 Sarıyer/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Farklı bir konsept ve yalın harika bir dekorasyon. Yemeklerin hepsi çok lezzetliydi ve belli bir saatten sonra müziğin yükselip eğlencenin artması da keyifli. Kaliteyi bu şekilde bir arada bulmak güzeldi.

4. Cemiyet Meyhane

4. Cemiyet Meyhane

İstanbul'un en güzide semtlerinden Beyoğlu'nda yer alan Cemiyet Meyhane, İstanbullular tarafından çokça sevilen bir işletme. Hafif hareketli bir tempoyla eğlencenin yanı sıra çalan müzikler keyifli sohbetinizi de engellemeyecek şekilde. Zaman zaman canlı müzik performansları da sergilenen meyhanede hafta sonları daha da eğlenceli geçiyor. Kaliteli vakit geçirmek isteyip, Cemiyet'e gittiğinizde Mütebbeli ve Favayı özellikle de Kuzu Yüreği bir de burada deneyin deriz.

Adres: Asmalı Mescit, Nergis Sk. No:8, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Cumartesi gecesi arkadaşlarımızla beraber çok güzel bir vakit geçirdik. Mekanın sahibi, sanatçısı, orkestrası, ortamı, servisi ve fiyat performansı harikaydı. 2. gidişim bundan sonda sık sık gideceğim bir mekan. Kesinlikle tercih edilmeli.

5. Şişko Perihan

5. Şişko Perihan

Meyhane denince insanın aklına doğal olarak leziz mezeler geliyor. Özellikle günümüzde eğlencesi, dizaynı gibi unsurlarla mezeleri es geçen meyhanelerle çok sık karşılaşmaktayız. Siz de bu durumdan muzdaribseniz, mezeleriyle ün salmış Şişko Perihan ilaç gibi gelecek diyebiliriz. Bunlarla birlikte genel olarak Türkçe pop çalan mekanın nezih bir ortamı var. Özellikle dışarda oturmak istiyorsanız, erken rezervasyon şart diyebiliriz.

Adres: Arnavutköy, Francalacı Cd. No:10/A, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Mezeleri çok güzel özellikle Fellah köftesi ve Yaprak ciğeri çok güzeldi. Salatası da çok başarılıydı. Çok güzel bir mekan. İnsanı farklı yerde hissettiriyor bence. Ara sokak mekanlarını özlemişim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Duble Meze Pera

6. Duble Meze Pera

Bilenler bilir İstanbul'un teras mekanlarının verdiği zevki. İşte Duble Meze Pera da İstanbul'un en güzel manzaralarına sahip bir teras meyhane. Yeni nesil meyhaneler kendi içinde kategorilere ayrılıyor, bazıları meze çeşitliliğiyle bazıları şık dekoruyla bazıları da gece yarısı eğlence başlamasıyla ön plana çıkıyor. Duble Meze Pera ise 80'ler 90'lar Türkçe pop eşliğinde, nezih bir atmosferde hem oturup sohbet edebileceğiniz hem de eğlenebileceğiniz bir ortam sunuyor.

Adres: Asmalı mescit mah. Meşrutiyet Cad.No:85 Beyoğlu Palazzo Donizetti Hotel Terası

Ziyaretçi Yorumu: Mekan güzel ve ferah. Manzara enfes. Servis iyi, mezeler ve yemekler oldukça lezzetli. Saat 23 ten sonra dans edebildiğiniz bir mekana dönüşüyor ve çok eğlenceli. Pera'da keyifle kutlama yapacağınız bir mekan. Zaten Pera Palas'ın çok yakınında. Bir otelin yedinci katında. Bir akşamınızı burada geçirin.

7. Veranda Pera

7. Veranda Pera

Teras meyhanelerin en güzellerinden olan bir diğer mekan ise Veranda Pera. Mekan, Beyoğlu'nun kalbi Pera'da 100 yılı devirmiş bir binanın üst katında yer alıyor. Eşsiz ambiyansı, çeşitli mezeleri ve kaliteli müzik seçimleriyle, sıradanlık uzak ve bayılacağınız bir meyhane. Masaların en iyi manzaraya sahip olanlarında  ağırlanmak için rezervasyon yaptırmanızı öneririz. Fix menü hizmeti de sunan meyhanede bizce kokteylleri de denemelisiniz.

Adres: Vişnezade, Gümüşsuyu, Asker Ocağı Cd. No:6, Şişli/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Dün akşam 4 kız arkadaş kutlama için gittik. İnanılmaz keyifli bir yer. Ortam huzuru, müzikler, ilgi alaka kusursuzdu. Mezelerin, ara sıcakların her birine tek tek şiir yazarım o kadar güzellerdi. Özellikle Erkan Bey'e çok teşekkür ederiz. Biz çok memnun kaldık herkese de tavsiye ederiz :)

8. Avlu Ocakbaşı

8. Avlu Ocakbaşı

Ocakbaşı mı dediğinizi duyar gibiyiz, evet ocakbaşı. İsmi sizi yanıltmasın kebap odaklı yeni nesil meyhanelerin enlerinden biri Avlu Ocakbaşı. Hem leziz yemekleri, hem güzel bir atmosferi, hem de güler yüzlü hizmeti olan mekanda kaliteli ve nezih bir ortamda sınırsız eğleneceksiniz. Her gidenin memnun ayrıldığı Avlu Ocakbaşı, sizin de favori mekanlarınızdan olacak desek abartmış olmayız. Gittiğiniz zaman Patlıcanlı Atom, Kırık Zeytin ve Muammara ile Otlu Sıcak Meze tabağı ana yemek olarak da Ciğeri mutlaka denemelisiniz.

Adres: Firuzağa, Yeni Çarşı Cd. No:19, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Bu mekanı çok sevdik çünkü gerçekten kaliteli ve lüks bir mekan. Mezeleri çok lezzetli ve eğlencesi çok iyi. Bir kez gittik ce çok beğendik. Mekanı ben ayarlamıştım eğlenmek için ve arkadaşlarım bütün gece teşekkür ettiler ve bu beni çok mutlu etti. Çalışanlar çok ilgili ve servis inanılmaz hızlı. Bir dediğimizi iki etmediler. Şiddetle tavsiye edilir.

9. Pera Adalı Restaurant

9. Pera Adalı Restaurant

Genel itibariyle meyhanelerin havadar olmama probleminden şikayetçi birçok kişi olduğunu biliyoruz. Pera Adalı Restaurant bu konuda oldukça hassas ve duyarlı davrananlardan olacak ki içeride sigara içilmiyor. Bu oldukça büyük bir artı. Bunun yanı sıra benim gecemi güzelleştiren etkenlerden en önemlisi atmosfer ve manzara diyorsanız Pera Adalo, büyüleyici deniz manzarası, özenli hizmeti ve lezzetleriyle gecenize keyif katacaklardan.

Adres: Evliya Çelebi, Grand Hotel Haliç, Refik Saydam Cd. No:37 D:Kat 8, 34430 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Deneyimli ekibi, harika lezzetleri ve muhteşem manzaranın yanında müzik ziyafeti yaşayabileceğiniz bir mekan. Metro ile Şişhane istasyonundan çok yakın. Sahnede Saro ve süper ekibi ile her tarzda müzik ziyafeti var. Servis personelleri güler yüzlü ve çok profesyonel. İşletmecileri oldukça deneyimli.

10. Perihan Meyhane

10. Perihan Meyhane

Sıradan lezzetlere ara verip biraz daha özgün mezeler yemek istiyorsanız, Perihan Meyhane'ye bir şans vermelisiniz deriz. İçlerinde Perihan'a özgüleri olan 8 gurme mezesine bayılacaksınız. Bir diğer iyi özelliği ise çayı ve şalgamı menüye dahil etmemeleri. Sunumdan, mekanın dekora kadar her ayrıntı ince ince düşünülmüş ve müşteri memnuniyeti odaklı dizayn edilmiş. Müzikler ise 90'larla başlayıp günümüzün popülariteyi yakalamış şarkılarıyla devam ediyor. Anlayacağınız Perihan Meyhane, size keyifli mi keyifli bir akşam yaşatma mottosunda.

Adres: Göztepe, Bağdat Cd. No:235, 34730 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Cumartesi için Anadolu yakasında farklılık arayarak yola çıktık ve yolumuz iyi ki Perihan'la kesişti. Daha kapıda Savaş Zafer güler yüzüyle karşılayıp, tek tek her meze hakkında açıklama yapıyor. Bonap, kereviz, karides mantısı ve yediğimiz her şey harikaydı. Bir meze işte ne olabilir ki demeyin, lezzet her şeydir. Hayatımda bu kadar çok meze hiç yemedim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Sade Meyhane

11. Sade Meyhane

Müdavim müşterileri tarafından Taksim'in incisi olarak görülen Sade Meyhane, bu iltifatı gerçek anlamda hak edenlerden. Meze, ara sıcak ve ana yemek olmak üzere hiçbir adımı baştan savma olmayan Sade Meyhane'de memnun kalmadığınız hiçbir an olmayacak. Sevilen ara sıcaklardan Güveçte Karides ve Kokoreçi bir de burada deneyin demekle birlikte bizce üst balkon için rezervasyon yaptırın deriz çünkü oranın atmosferi bir ayrı. 

Adres: Hüseyinağa, Hamalbaşı Cd. no:8/a, 34435 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Mükemmel işletme, mezeler inanılmaz lezzetli. Müzik seçimleri baya başarılı. Bangır bangır müzik olmadan masanızda ki sevdiklerinizle keyifle alkol alıp, sohbet edip yemek yiyebileceğiniz bir mekan. Masamıza bütün gece hizmet eden garson arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık :)

12. Civarda Kuruçeşme

12. Civarda Kuruçeşme

Şüphesiz en iyi manzaralardan biri de Civarda Kuruçeşme'ye ait. Fix menünün zorunlu tutulmasından şikayet edenlerdenseniz Civarda'da fix menünün yanı sıra a la carte menü de olması büyük bir avantaj. Rezervasyonu kapora ile sağlayan işletmede hesap anında bu mebla düşüyor, günümüzde güvenilir meyhane arayışları sürerken Civarda ilaç gibi gelecek diyebiliriz. Bunlarla birlikte yeni nesil meyhane konseptiyle önce hafif bir tempo sonrasında da daha hareketli enerjinizi yükseltecek bir tempo sizi bekliyor.

Adres: Kuruçeşme, Muallim Naci Caddesi, Öksüz Çocuk Sk No: 7, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Açık havada keyifli bir eğlence arıyorsanız Civarda’yı tercih edebilirsiniz. Terasının açık olması sayesinde kalabalıktan dolayı rahatsızlık hissetmiyorsunuz. Genellikle kalabalık arkadaş grupları tercih ediyor. Önceden rezervasyon yapmanızı öneririm. Tüm mezeler ve ara sıcakları lezzetliydi. Özellikle gavurdağı salatasına 5 yıldız. Ayrıca akşamın ilerleyen saatlerinde çay ve kahve servisi yapıyorlar.

13. Bonn Karaköy

13. Bonn Karaköy

Bonn Karaköy ise, bohem dizaynı ve nezih atmosferiyle henüz gitmediyseniz gidilecek yerler listenizin başında olmalı. İster kalabalık kutlamalarınız için isterseniz de kız kıza doya sıya dans etmek, 90'lar Türkçe popa doymak için rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Mutfak konusunda da sizi tatmin edecek olan Bonn Karaköy'de özellikle imza kokteylleri de denemelisiniz.

Adres: Azapkapı, Yemeniciler Cd. No:40, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Muhteşem manzarası, harika lezzetleri, vazgeçilmez eğlencesi, vaha kıvamında dekoru ve tüm güzel çalışanları ile bölgenin parlayan yıldızı olduğunu düşünüyorum. Bonn atmosferini yaşamak ayrı bir deneyim olacaktır herkese tavsiye ediyorum.

14. Adı Şahane

14. Adı Şahane

Gecenin akışında kaybolmak isteyenlere bir öneri yapalım, Adı Şahane. Belki de Anadolu yakasında tektir diyebileceğimiz mekan, 'Ben deliler gibi eğlenmek istiyorum!' diyenlere en iyi cevap niteliğinde. Aynı zamanda fiyat olarak da bir nebze uygun olan Adı Şahane, gecenin sonunu düşünmenize fırsat vermiyor. İster kız kıza ister kalabalık arkadaş gruplarınızla gönül rahatlığıyla vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Caddebostan, Caddebostan İskele Sk. No:25, 34728 Kadıköy/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Bekarlığa Veda partimi gerçekleştirdik. Ben uzun zamandır bu kadar eğlendiğimizi hatırlamıyorum. Gelen mezelerin hepsi birbirinden güzeldi. Eğlence olarak zaten efsaneler hafta içi bu performansı beklemiyordum. Kimsenin kimseyi rahatsız etmediği, dilediğiniz gibi eğlenip, dans edebileceğiniz harika mekan. Herkese tavsiye ederim.

15. Bi Daha

15. Bi Daha

Tartışmasız yeni nesil meyhanelerin enlerinden olan Bi Daha, eşsiz manzarasıyla size harika bir akşam yaşatacak. İlgili ve güler yüzlü çalışanları, modern dizaynı ve nezih müşteri profiliyle, size önce keyifli sohbetler edeceğiniz, gece ilerledikçe de eğlencenin doruklarına ulaşacağınız bir ortam yaratıyor. Bunlarla birlikte mutfak konusunu da es geçmeyen işletme, mezelerinde oldukça başarılı, tatlılar ise her gün farklı artık şansınıza ne gelirse diyelim. Bizce Bi Daha'ya yakın zamanda gitmeli ve tadını çıkarmalısınız.

Adres: Tomtom, İstiklal Cd. No:187, 34440 Beyoğlu/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Ankara'dan eşimle yıldönümümüz kutlamak İçin geldik. Öncelikle şunu söylemek isterim personel çok ilgili ve güler yüzlü güvenlik çok iyi içeriye kesinlikle ipsiz sapsız insan alınmıyor müşteri seçmeleri içerideki düzen açısından çok çok iyi. Gelelim fiyatlara iki kişi diz menü gittik mezeler o kadar lezzetli ve fazla ki ana yemeği yiyemedik. Gelen ikramın haddi hesabı yok.

İstanbul ile ilgili daha fazla mekan önerisi için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın