Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'un Göz Bebeği Arnavutköy'de Güzel Bir Gün İçin Gezilecek Yerler ve En İyi Mekanlar

İstanbul'un Göz Bebeği Arnavutköy'de Güzel Bir Gün İçin Gezilecek Yerler ve En İyi Mekanlar

İstanbul'un her daim en sevilen semtlerinden olmayı başaran Arnavutköy, rengarenk dizili evleriyle her önünden geçenin 'Keşke burada oturuyor olsaydım.' diyerek iç çektiği lokasyonlardan. Bir anlığına İstanbul'da değil de huzurlu ve cıvıl cıvıl hissettiren bir yerlerde olduğunuzu düşündüren Arnavutköy'ün eşsiz boğaz manzarası da sizi şehre geri getiriyor. Peki ya gezilecek ne yanı var diye sorarsanız, içeriğimiz de  Arnavutköy'ün tarihi yapıları ve en popüler mekanları sizleri bekliyor. Gelin birlikte mini bir tura çıkalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kazıklı Yol

Kazıklı Yol

Arnavutköy gezimize Kazıklı Yol ile başlayalım. İstanbul'un tarihi dokusunu koruyan sayılı yer kaldı ve bunlardan biri de Arnavutköy. Eski İstanbul'un küçük bir resmiyle buluşacağınız Kazıklı Yol'da yürüyüşe çıkmalı ve Arnavutköy'ün rengarenk ve tarihi esintiler barındıran evlerini görmelisiniz.

Aya Strati Taksiarhi Rum Ortodoks Kilisesi

Aya Strati Taksiarhi Rum Ortodoks Kilisesi

Şimdi de son hali 1899 yılında inşa edilen Aya Strati Taksiarhi Rum Ortodoks Kilisesi ile devam edelim. 16. yüzyılda Rumlar tarafından 'iyileştirici gücü' olduğuna inanılan baş melek Mikail'e ithaf edilen kilise yıllar içinde tahrip olduğu için birçok kez restore edilse de görülmeye değer yerlerden. 

Adres: Arnavutköy, Satış Meydanı Sk. No:16, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Cenaze dolayısıyla bulunduğum huzur bulduğum ve farklı dine mensup olmama rağmen gösterilen ilgi ve alakadan hoşnut olduğum manevi bir yer. Sizler de bölge yakınındaysanız ziyaret etmelisiniz.

Akıntıburnu

Akıntıburnu

İstanbul'un sahil yollarının en keyiflilerinden olan Akıntıburnu da temiz hava ve eşsiz boğaz manzarasıyla buluşabilmeniz için güzel bir seçim olabilir. Denize nazır bir çay keyfi yapmak içinizi huzurla dolduracak.

İzzetabad Kasrı

İzzetabad Kasrı

Son önerimiz ise İzzetabad Kasrı. Şimdilerde Bayraktar Holding'in merkezi olan kasır, tarihin önemli birçok ismine tanıklık etmiş. Sultan IV. Murad tarafından Yeniçeri Ağası Hasan Halife’ye hediye edilen İzzetabad Kasrı ile ilgili detaylı bilgi almak ve tarihe yolculuk etmek için İzzetâbâd Kasrı ve Akıntıburnu’nun tarihini belgeleriyle gözler önüne seren “İzzetâbâd Kasrı, Akıntıburnu’ndan Akıp Geçen Zaman” isimli meşhur kitabı okuyabilirsiniz.

Arnavutköy Sokakları

Arnavutköy Sokakları

Birçoğumuz dizilerden-filmlerden İstanbul'un denize çıkan sokaklarını görmüştür. İşte o sokaklardan birkaçı da Arnavutköy'de. İki yanınızda Rum mimarisinden izler taşıyan tarihi dokular, karşınızda ise deniz... Arnavutköy'e hoş geldiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Arnavutköy'ün ön plana çıkan gezilecek yerlerinden bahsettiğimize göre şimdi de keyifli vakit geçirebileceğiniz birkaç mekanından bahsedelim.

Arnavutköy'ün ön plana çıkan gezilecek yerlerinden bahsettiğimize göre şimdi de keyifli vakit geçirebileceğiniz birkaç mekanından bahsedelim.

Any

Any

Aslında Any Arnavutköy'ün en meşhur ve en sevilen mahalle publarından. Gerek atmosferi gerek ilgili çalışanları gerekse de tadına doyum olmayan kokteylleri öne çıkan mekan, günün her saatinde dinamik bir enerjiye sahip. Dizaynı ve yer aldığı sokakla birlikte ambiyansını oldukça yükselen Any'ye hazır Arnavutköy'e gelmişken kesinlikle uğramalısınız.

Adres: Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Cd No:71, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Alkollü-alkolsüz içecek servisi yapılıyor. Belli bir saatten sonra içeride canlı müzik var. Çok katlı, caddenin en işlek noktasında. Hizmet hızlı, çalışanlar nazik. Tarihi bir köşkte yemek ve içmekten hoşlanıyorsanız, bu mekânı çok seversiniz.

Melina Katina

Melina Katina

Son zamanlarda özgün mutfakların popüler hale gelişine adeta ilaç niteliğinde bir öneri olan Melina Katina, menüsünde yer verdiği lezzetlerin hepsinde resmen bir ustalık izi taşıyor. Özellikle Preztel ekmeğiyle hazırladıkları burgerlerinin tadı damakta kalıyor. Ana yemeklerin yanı sıra kahvaltı konusunda da başarılı seçeneklere menüsünde yer veren mekana mini bir Arnavutköy seyahatinden sonra keyifli vakit geçirmek için gidebilirsiniz.

Adres: Arnavutköy, Satış Meydanı Sk. No:21, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Arnavutköy sokaklarında dışarıdaki oturma alanıyla sizlere muhteşem rahatlık ve sakinlik sunuyor. Çalışanlar çok içten, biraz büyük bir dilim isteyince bir baktık iki dilim çok lezzetli ve taze sade cheesecake'imiz geldi! Kahveler lezzetli, tatlılarda glutensiz tarifler de denenmiş. Biz çok memnun kaldık.

Hide Arnavutköy

Hide Arnavutköy

Yemyeşil bahçesiyle sizleri en güzel şekilde ağırlamak için bekleyen Hide, özellikle leziz bir kahvaltıyla güne güzel başlamak için en doğru tercihlerden. 2020'de açılan mekan henüz Arnavutköy sokaklarında yeni olsa da kendini sevdirerek Arnavutköy'ün en iyileri arasında olmayı başarmış. Belki de bölgedeki en huzurlu ve güzel bahçeye sahip olan Hide'a bir şans verin deriz.

Adres: Arnavutköy, Arnavutköy Dere Sok. No:8, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kahvaltıları hem çok lezzetli hem çok doyurucu. Croque madame göründüğünden çok büyük ve favori lezzet. Hide fried chicken burger içindeki malzemeler lezzet cümbüşü. Ambians çok güzel. Şehrin ortasında ağaçların arasında bu kadar sakin yeşil bir ortam bulmak zor.

Xunta

Xunta

Arnavutköy'ün en hip kokteyl mekanlarından bir diğeri ise Xunta. Evet kokteylleri oldukça ön plana çıkarıyor Xunta'yı ancak dizaynı, deniz manzaralı terası ve ilgili çalışanları mekanı daha da yükseltiyor. Bir de tüm bunlara güzel müzikler eklenince keyiften sarhoş olmamak zor, bir düşünün deriz.

Adres: Arnavutköy, Bebek Arnavutköy Cd No:89, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Kokteyller İstanbul'un en iyilerinden. Satsuma kesin denenmeli. Twist ve Lucifer de özel tatlar. Personel güler yüzlü, muhabbete açık. Müzikler güzel.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kavanoz

Kavanoz

Sıradaki önerimiz ise salaş mekanları sevenler için Arnavutköy'ün en sevilenlerinden Kavanoz. Cıvıl cıvıl kuş sesleriyle süslenmiş saklı arka bahçesinde aradığınız dinginliği ve huzuru bulacaksınız desek abartmış olmayız. Kavanoz'un eşsiz atmosferini kelimelere dökmek zor, en iyisi sizin en kısa sürede soluğu orada almanız olacaktır.

Adres: Arnavutköy, Tekkeci Sk. No:1, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Tatlı küçük ve hoş bir mekan bir çok değişik dekorasyon ürünü ile süslenmiş hayvan dostu bir yer çok tatlı köpekler var, tatlı olarak brownie yedik lezzetliydi, kahveleri de gayet güzeldi gidip oturabileceğiniz hoş bir mekan.

Rustique Mutfak

Rustique Mutfak

Hem yer aldığı sokağın atmosferi hem mekanın dizaynıyla yarattığı atmosferi hem de lezzetleri... Rustique Mutfak aklınıza gelebilecek her konuda 10 üzerinden 10 alabilecek bir yetiye sahip. Özellikle fotoğraf çekinmeyi sevenler için harika bir arka plan olacak mekan, civarında olan herkesin uğraması gereken cinsten. 

Adres: Arnavutköy, Eğlence Sk. no.8, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Öncelikle bu sabah kahvaltı için tercih ettiğimizi belirtmek isterim. Evet, fiyatlar ortalamanın biraz üzerinde. Ancak ürünlerin tadına bakıp aldığınız hizmeti de göz önünde bulundurduğunuzda bugünkü şartlarda da çok normal. Verdiğimiz siparişlerdeki malzemelerden ekşi mayalı ekmek, kendi yaptıkları pesto sos, hindi füme, pankekte kullanılan meyveler özellikle lezzet konusunda dikkatimizi çeken ürünlerdi.

Piccola Pizzeria

Piccola Pizzeria

Arnavutköy'ün güzel sokaklarını dolaşmaya doyamadıysanız Piccolo Pizzeria'nın kaldırım masalarında bir şeyler yemek içmek en iyi seçim olacaktır. Yer aldığı sokak trafiğe kapalı olduğu için bunu iyi bir şekilde değerlendiren mekan, pizza denince Arnavutköy'ün enlerinden. 

Adres: Arnavutköy, Kamacı Sk. No:5, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Ben çok beğendim. Ambiyans. Sakinlik . Lezzet ve fiyat performans olarak. Formaghi denedim ve Izgara sebze salatası. Gayet lezzetliydi. Ayrıca baya da hızlı servis yapıldı.

Antica Locanda

Antica Locanda

Ve son önerimize geldik. Yılların eskitemediği aksine başarısını arttığı Antica Locanda, Arnavutköy'ün mekanları denince ilk akla gelenlerden.  İtalyan lezzetlerini müşterileriyle buluşturan Antica Locanda, özellikle iç mekanında romantik bir ambiyansa sahip ama bizim favorimiz kesinlikle küçük bahçesi oldu.

Adres: Arnavutköy, Satış Meydanı Sk. No. 12, 34345 Beşiktaş/İstanbul

Ziyaretçi Yorumu: Ambiyans çok hoş. Hem iç mekân tasarımı, hem arkadaki küçük sevimli bahçesi... İtalya'ya götürdü beni. Öte yandan içinde bulunduğu yapının tarihi ve mimari hoşluğu da cabası. Menüsü yeterli çeşitlilikte diye düşünüyorum.

İstanbul ile ilgili dahası için bu içeriklerimize de bakabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?