Görüş Bildir
Haberler
Biraz Nostalji! Bayılarak İzlediğimiz İstanbul Dışında Çekilen Efsane Yerli Diziler

Biraz Nostalji! Bayılarak İzlediğimiz İstanbul Dışında Çekilen Efsane Yerli Diziler

Sürekli metropol hayatını izleyecek değiliz ya... Severek izlediğimiz dizilerden bazıları da İstanbul dışında çekildi. Bize o şehrin bütün güzelliklerini anlatan ve aslında biraz da başka şehirleri tanımamıza yardımcı olan efsane yerli dizileri sizler için derledik;👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zerda-Gaziantep

1. Zerda-Gaziantep

2002-2004 yılında yayımlanan Zerda dizisi Gaziantep'in Sakçagözü Beldesi'nde çekildi. Büyük hayran kitlesine sahip dizi 65 bölüm sürmüştü. Dizinin unutulmaz sloganlarından biri; 'İki kişi birbirini sever de kavuşurlarsa mutluluk olur. Biri kaçar öbürü kovalarsa aşk olur. İkisi de sever lakin birleşemezlerse işte o zaman efsane olur.' 

Başrollerinde Ece Uslu ve Yavuz Bingöl yer aldı.

2. Hanımın Çiftliği-Adana

2. Hanımın Çiftliği-Adana

Orhan Kemal'in aynı adlı romanından uyarlanan 2009 yılında yayımlanan dizi Adana'da geçiyor. Adana'nın zenginlerinden olan Muzaffer ve onun fabrikasında çalışan Güllü'nün hikayesini anlatıyor. Başrollerinde Mehmet Aslantuğ, Özgü Namal ve Caner Cindoruk gibi isimler yer aldı.

3. Es Es - Eskişehir

3. Es Es - Eskişehir

Adından da anlaşılacağı üzere Eskişehir'de çekilen dizi Üniversiteye Eskişehir'e giden bir gencin hikayesini anlatıyor. 2009 yılında yayımlanan, kısa bir yayın hayatı olan dizinin başrollerinde ise Erdal Beşikçioğlu, Ahmet Rıfat Sungar ve Berk Hakman gibi isimler var.

4. Behzat Ç. - Ankara

4. Behzat Ç. - Ankara

Polisiye dizisi Behzat Ç. ise Ankara'da çekilmişti. Büyük kitleye kendini sevdiren ve uzun süre replikleriyle anılan dizi 2010-2019 yılları arasında yayımlandı. Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu, Canan Ergüder, Fatih Artman gibi isimler yer aldı.

5. Asmalı Konak - Nevşehir

5. Asmalı Konak - Nevşehir

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde çekilen dizi büyük ses getiren yapımlardan biriydi. 2002-2003 yıllarında yayımlanan dizi 54. bölüm ile ekranlara veda etti. Seymen ağa'nın ve İstanbullu Bahar'ın hikayesini anlatan dizi de ikilinin aşkı ve bu aşka karşı gelen bir aileyi anlatıyor. Başrollerinde Özcan Deniz ve Nurgül Yeşilçay yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Karagül - Şanlıurfa, Gaziantep

6. Karagül - Şanlıurfa, Gaziantep

Karagül dizisinin de çok seveni vardı. Şanlıurfa ve Gaziantep'de genellikle çekilen dizi 2013-2016 yıllarında yayımlandı. Başrollerinde Ece Uslu ve Yavuz Bingöl'ün yer aldığı dizi de İstanbul dışında çekilen dizilerden biri.

7. Güzel Köylü - Muğla

7. Güzel Köylü - Muğla

2014'de yayın hayatı başlayan dizi tam 54 bölüm sürdü. Muğla'nın Yatağan ilçesinde çekimleri yapılan dizide İstanbul'dan Güzelköye yerleşen Gül isimli genç kızın hikayesi anlatılıyor. Başrollerinde Gizem Karaca ve Berk Cankat gibi isimler yer aldı.

8. Baba Ocağı - Muğla

8. Baba Ocağı - Muğla

Muğla'nın Bozüyük köyünde çekilen Baba Ocağı, İstanbul'a oğullarını okumaya gönderen Halil Efe, çocuklarının devamsızlıktan kaldığını öğrenince onları köye geri götürür. 2008 yılında yayımlanan dizi 2009 yılında ise final yaptı. Başrollerinde Burak Özçivit, Selim Gülgören, Engin Şenkan, Ali Sürmeli ve Ceren Hindistan gibi isimler yer aldı.

9. Ege'nin Hamsisi - İzmir

9. Ege'nin Hamsisi - İzmir

Sadece 23 bölüm süren dizi Rize'de yaşayan bir baba ve kızın İzmir'e yerleşmesini ve orada maceralı bir hayata atılmasını konu alıyor. Başrollerinde Uraz Kaygılaroğlu, İclal Aydın, Uğur Çavuşoğlu, Bestemsu Özdemir yer alıyor.

10. Dila Hanım - Adana

10. Dila Hanım - Adana

2013-2014 yıllarında yayımlanan ve 62. bölümle final yapan Dila Hanım diziside büyük hayran kitlesine sahipti. Adana'da çekimleri yapılan dizinin Başrollerinde Erkan Petekkaya ve Hatice Şendil yer aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Bodrum Masalı- Bodrum

11. Bodrum Masalı- Bodrum

Adından da anlaşıldığı gibi Bodrum'da çekilen dizi 2016-2017 yıllarında yayımlandı. 42. bölümde final yapan dizi, bir anda hayatları bambaşka bir hal alan bir aileyi konu alıyor. Başrolleri ise Timuçin Esen, Şevval Sam, Alperen Duymaz, Dilan Çiçek Deniz gibi isimler paylaştı.

12. Sen Anlat Karadeniz - Trabzon

12. Sen Anlat Karadeniz - Trabzon

Türk dram dizisi Sen Anlat Karadeniz 2018 yılında yayına başlayıp 2019 yılında final yapmıştı. Seveni çok olan dizinin çekimleri Trabzon'da yapıldı. Başrollerinde ise Ulaş Tuna Astepe ve İrem Helvacıoğlu var.

13. Hercai - Mardin

13. Hercai - Mardin

Mardin'de çekimleri yapılan Hercai ise 2019-2021 yılları arasında yayımlandı. 69. bölümde final yapan dizinin başrollerinde Akın Ekinözü ve Ebru Şahin bulunuyordu.

14. Gönül Dağı - Eskişehir

14. Gönül Dağı - Eskişehir

2017 yılında yayın hayatına başlayan dizi günümüzde de devam ediyor. Büyük hayran kitlesine sahip olan dizi Anadolu halkının yaşamını konu alıyor. Üç kuzenin hikayesini anlatan dizinin başrollerinde Berk Atan, Gülsim Ali İlhan, Ecem Özkaya, Ferdi Sancar gibi isimler var.

15. Yabancı Damat-Gaziantep

15. Yabancı Damat-Gaziantep

Yabancı Damat ise güldürürken ağlatan dizilerden biri. Gaziantep de çekimleri yapılan dizi 2004-2007 yıllarında yayımlandı. Yunanlı Niko ve Türk Nazlı'nın aşkını ama ailelerinin bu aşka karşı çıkmalarını anlatan dizinin seveni de çoktu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Fırtına-Trabzon

16. Fırtına-Trabzon

2006-2007 yıllarında yayımlanan Fırtına dizisi adını Karadeniz'in Fırtına Deresi'nden alıyor. Trabzon'un bir köyünde yaşayan Ali ve Zeynep arasındaki aşkı konu alan dizi de ikilinin aileleri ile de eğlenceli anlara şahit oluyoruz. Başrolde Burçin Terzioğlu, Murat Yıldırım ve Erkan Can gibi daha nice önemli isimler de yer alıyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
5
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?