Görüş Bildir
Trabzon'un 'Hachiko'su: 3 Yıldır Terkedildiği Yerde Sahibini Bekliyor
Trabzon'un Ortahisar ilçesinde mahallelinin 'Ayıcık' adını vererek beslediği 'Labrador' cinsi köpek, 3 yıldır sahibinin terk ettiği yol kenarından ayrılmıyor. Trabzon Hayvanları Koruma ve Yaşatma Derneği'nin (TRAHAYKO) sahiplendirmesine rağmen kaçarak aynı alanda bekleyen 'Ayıcık', Japonya'da ölen sahibini 9 yıl aynı yerde beklediği için Tokyo'da heykeli dikilip, filme de konu olan 'Hachiko' adlı köpeği anımsattı.
Reklam
İsim Tabelasına Döndü: Galata Kulesi'den Tepki Çeken Görüntü
Görüntüsü ve büyüleyici tarihiyle İstanbul'un simgelerinden olan Galata Kulesi'nin kitabe ve duvarı isim tabelasına döndü. Eline kalem alan, 674 yıllık yapıya ismini yazıyor. Kalemle kitabeye ismini yazan bir kişiyi görüntüleyen yabancı turist, bu anları 'Galata Kulesi bir turist tarafından tahrip edildi. Turist olarak seyahat ederken ve tarihi yerleri ziyaret ederken iyi davranın, bu adam gibi pislik olmayın' diyerek paylaştı.
Reklam
İstanbul'da Korkutan Deprem! 5 Şubat Pazar Kandilli Rasathanesi ve AFAD Son Depremler Listesi
Son zamanlarda ülkemizde meydana gelen depremler vatandaşlarda korkuya sebep oluyor. Gece yarısı İstanbul/Kağıthane'de bir deprem meydana geldi. Depremi hisseden kişiler depremin büyüklüğünü ve yakınlığını merak ettiler. 'Deprem mi oldu?' sorusu vatandaşların gündeminde yer aldı. AFAD ve Kandilli Rasathanesi ise deprem konusunda vatandaşlar için en güvenilir kaynaklar. İşte 5 Şubat Pazar Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi!
Deprem Uzmanı 'Bu Bölgede Aktif Fay Yok' Dedi, Komplo Teorileri Havada Uçuştu: 'ABD Savaş Gemisi Boğaz'da...'
İstanbul'da saat 03.15'te merkez üssü Kağıthane olan 3.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. NTV canlı yayınına katılan Okan Tüysüz'ün 'Bu bölgede aktif bir fay yok' açıklaması sosyal medya komplocularını tetiklemeye yetti. Yapılan paylaşımlarda 'Haarp' iddiaları ortaya atılırken, ABD savaş gemisinin Boğaz'da demirlemiş vaziyette beklediği vurgusu yapıldı.
Piyasada Yeni Haftada Veriler ve Faiz Kararları Ekonomi Gündemini Oluşturuyor
Piyasalar yeni haftada verilere odaklanırken, merkez bankalarının faiz kararları da devam edecek.Yurt içinde sanayi üretimi, iş gücü istatistikleri ve Hazine ihaleleri öncelikli olarak takip edilecek.Yurt dışında ABD'de dış ticaret, Michigan tüketici güven endeksi, Almanya'da fabrika siparişleri, sanayi üretimi, Çin'de tüketici ve üretici fiyatları, Euro Bölgesi'nde Sentix yatırımcı güven endeksi, perakende satışlar ve İngiltere'de GSYH, ticaret, sanayi üretimi verileri öne çıkıyor.Geride bıraktığımız haftada olduğu gibi, yeni haftada da merkez bankalarının faiz kararları takvimde yer alıyor. Avustralya, Hindistan, İsveç, Meksika ve Rusya merkez bankalarının faiz kararları analistlerin öncelikle takip edecekleri gündem maddeleri olacak.
Reklam
5 Şubat Pazar Hava Durumu: İstanbul, Kar Yağışlarına Teslim Oluyor!
Günlük hava durumu raporları günün erken saatlerinden itibaren araştırılıyor. Şubat ayının ilk haftasının bitmesine kısa bir zaman kala havalar iyice soğudu. Düşük hava sıcaklıkları beraberinde kar yağışlarını da getirdi. Ülkenin büyük bir kesimini etkisini altına alan kar yağışları İstanbul'da da etkisini gösterecek. Peki 5 Şubat Pazar hava nasıl olacak? Kar yağacak mı?İşte 5 Şubat Pazar il il hava durumu raporu...
Reklam
4 Şubat Çılgın Sayısal Loto Çekilişi Sonuçları Açıklandı: Çılgın Sayısal Loto'nun Kazandıran Numaraları!
Çılgın Sayısal Loto çekilişi sonuçları açıklandı! Pazartesi, Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere haftada üç kez yapılan Çılgın Sayısal Loto'da haftanın son çekiliş heyecanı bu akşam yaşandı. Çekiliş heyecanın yaşandığı geceye şans oyunuseverler yoğun ilgi gösterdi. Gündem olan çekilişin ardından gözler Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen Çılgın Sayısal Loto'nun kazandıran numaralarına çevrildi. Peki Çılgın Sayısal Loto sonuçları ne oldu, açıklandı mı?İşte 4 Şubat Cumartesi Çılgın Sayısal Loto çekilişi sonuç sayfası ve kazandıran numaralar...
Reklam
Çok Şiddetli Geliyor: Yarıyıl Tatili Uzayabilir, İmamoğlu’ndan Kar Uyarısı
Sosyal medya hesabından İstanbul'da beklenen kar yağışıyla ilgili vatandaşlara uyarıda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ''Zorunlu olmadıkça şahsi araçlarla trafiğe çıkılmaması, kar lastiği kullanılması, resmi uyarıların takip edilmesi önemlidir. Evsiz vatandaşlarımızı misafir etmeye başladık, şu ana kadar 722 vatandaşımız misafir edildi'' dedi. 
İstanbul'da DEAŞ Operasyonunda 15 Şüpheli Tutuklandı: Konsolosluklara Yönelik Tehdit Tespit Edilemedi
İstanbul'da Türkiye Cumhuriyeti Stockholm Büyükelçiliği'nin önünde Kuran-ı Kerim yakma olayının ardından, DEAŞ'ın sözde Horasan Vilayeti (ISKP) lider kadrosu tarafından İstanbul'da bulunan İsveç Hollanda Başkonsoloslukları ile Hristiyan ve Musevi vatandaşlara ait ibadethanelere yönelik eylem gerçekleştirme talimatı verdiği gerekçesiyle, gözaltına alınan 15 DEAŞ üyesi tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Reklam