Görüş Bildir
Depremin Hissedildiği Bölgede Barınma Alanları: Deprem Sonrası Nerelerde Konaklanabilir?
Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 10 kentin etkilenmiş olduğu 7.4 büyüklüğünde kaydedilen depremin hemen ardından, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamada bulundu. Pek çok vatandaşın etkilendiği ve evlerini kaybettiği büyük badirenin ardından 'nerede kalacaklar?' sorusuna Erbaş 'Deprem bölgesinde evlerine giremeyen vatandaşlarımız, müftülükler ve din görevlileri rehberliğinde uygun camilerde diledikleri kadar kalabilirler' dedi.
4. Seviye Alarm Ne Demek? 4. Seviye Deprem Alarmı Ne Anlama Gelir, Hangi Durumlarda İlan Edilir?
Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan 7.4 büyüklüğündeki deprem ülkenin gündemine oturdu. Çevre illerden ve Suriye'den hissedilen deprem büyük yıkıma neden oldu. Saat 04.17'de meydana gelen depremin ardından vatandaşlar arama motorlarına yöneldi. AFAD tarafından yapılan ilk açıklamalarda 4. seviye deprem alarmı verildi. Peki 4. seviye alarm ne demek? 4. seviye deprem alarmı ne anlama gelir, hangi durumlarda verilir?
Fay Hattının Kırılması İyi Bir Şey mi? Fay Hattını İnsanlar Kırabilir mi, Kırılırsa Ne Olur?
Ülkemizin deprem bölgesi olarak adlandırılması, pek çok bölgede farklı büyüklüklerde depremle karşılaşıyor olmamıza sebep oluyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri üzerinde bulunduğumuz fay hattının oldukça etkileşimde olması. Sabah saatlerine doğru Kahramanmaraş'ta olan ve 10 ilde hissedilen depremin ardından fay hattı araştırmaları sürüyor. Peki fay hattının çatlaması iyi bir şey mi? Fay hattı neden, nasıl çatlar? Fay hattını insanlar çatlatabilir mi? İşte detaylar...
Reklam
Reklam
Reklam
Artçı Ne Demek? Artçı Deprem Nedir, Devam Edecek mi?
Kahramanmaraş ve Gaziantep başta olmak üzere ülkemizin birçok noktasında deprem meydana geldi. AFAD verilerine göre depremin büyüklüğü 7.4 olarak ölçüldü. Depremin ardından artçı depremler de devam ediyor. Peki artçı ne demek? Artçı deprem nedir?
Reklam
Kahramanmaraş'taki Depremin Ardından Siyasilerden Gelen İlk Açıklamalar
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Bütün ekiplerimiz teyakkuz halinde. Dördüncü seviye alarm ortaya koyduk. Bu, uluslararası yardımı da içeren bir alarmdır' açıklamasında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise 'Yaşanan deprem sonrası başlatılan çalışmaları koordine ediyoruz. Yaşadığımız bu felaketi inşallah hep birlikte en kısa sürede ve en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, çalışmalarımızı sürdürüyoruz' dedi. Siyasiler ise açıklamalarda bulundu...👇
Deprem mi oldu? 6 Şubat Pazartesi AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Dakika Depremler
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, başta Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok çevre illerde hissedildi. Artçı sarsıntılar devam ederken son depremlere ilişkin veriler de AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından vatandaşlarla paylaşılıyor. Ülkemizde meydana gelen son depremler listesi.
Reklam
7.4'ün Ardından Deprem Dizisi Yaşandı! En Büyüğü 6.6 Toplam 50 Artçı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4'lük depremin ardından bölgede deprem fırtınası meydana geldi. Malatya, Elazığ ve Gaziantep'de ardı ardına depremler meydana geldi. 6 büyüklüğünde 5 deprem gerçekleşti. AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD), depremin ardından en büyüğü 6.6 büyüklüğünde olmak üzere 50 artçı deprem meydana geldiğini duyurdu.
Kahramanmaraş ve Gaziantep’te Meydana Gelen Depremin Vehametini Gözler Önüne Seren İlk Anlar
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaralı ve can kaybı sayısına ilişkin bilgi ise henüz açıklanmadı.AFAD, 'Depremin seviyesi 4.seviye olarak belirlenmiş olup; Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında illerimizde ve Başkanlık AFAD Merkezi’nde tüm afet grupları toplanmıştır.' açıklamasında bulundu.
Reklam