Görüş Bildir
Kahramanmaraş Depreminin Olduğu Doğu Anadolu Fay Hattı'nın Özellikleri Nelerdir?
Kahramanmaraş merkezli iki büyük deprem Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki pek çok ilimizi etkiledi. Doğu Anadolu Fay Hattı'nda uzun zamandır bir deprem beklendiği söyleniyordu. Keza uzmanlar son yaşadığımız depremlerin fay hattı üzerindeki enerji boşalımı yüzünden olduğunu dile getirdi. Peki Doğu Anadolu Fay Hattı'nın özellikleri nedir?Detaylar içerikte!
Depremin Ardından İsyan Eden Oktay Kaynarca 'Bir Halk Bu Kadar mı Yalnız Kalır?' Sözleriyle Yüreğimizi Burktu
Türkiye, tarihinin en büyük felaketlerinden biriyle mücadele ediyor. 1999 yılında Gölcük'te yaşanan depremin ardından ciğerimizi yakan doğal afette 8000'den fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. 10 ili beton yığınına çeviren Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası birçok enkaza henüz müdahale edilmediği iddiaları ise gündem oldu. Yaşanan acı olayların ardından Oktay Kaynarca sosyal medya hesabından isyan etti.
Reklam
8 Şubat Çarşamba AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi: Nerede Deprem Oldu?
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremin üst üste yaşanmasının ardından artçı sarsıntılar 48 saati doldurmamıza rağmen sürüyor. 10 ilde büyük yıkımlara sebep olan depremin ardından artçıların yaklaşık 2 sene kadar süreceğini söyleyen uzmanlar, ana depremin büyüklüğü dolayısıyla artçıların da büyük olacağını ifade etmişti. Depremin ilk 50 saati geride kalmışken Malatya'da yaşanan 5.5 büyüklüğündeki depremden sonra gözler arama motorlarına döndü. Peki 8 Şubat Çarşamba deprem mi oldu, nerede deprem oldu? İşte AFAD ve Kandilli Rasathanesi'ne göre son depremler listesi.
Reklam
Depreme Küçük Çocuğumuzla Yakalandığımızda Ne Yapmalıyız, Onu ve Kendimizi Nasıl Korumalıyız?
Geçtiğimiz gün büyük bir deprem felaketi yaşadık. 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki büyük depremle, on şehrimizde büyük kayıplar verdik. Ailemizi, akrabalarımızı, hiç tanımasak da acısını gönülden paylaştığımız insanları kaybettik ve ne yazık ki kaybediyoruz. Acının olduğu yerde umut da var, ilk depremin üstünden iki günden fazla süre geçse de kurtarma çalışmaları sürüyor. Bebeklerin, çocukların kurtarılışlarına şahit oluyoruz. Bu durumda hayati bir önemi olan şu soru geliyor akla: Deprem anında küçük çocuklarla ne yapmalıyız?
Reklam
Enkaz Altından Kurtarılırken Ağzındaki Sigarayı Bırakmayan Adam
Kahramanmaraş merkezli depremde etkilenen 10 ilde arama kurtarma çalışmaları 3. günde de canla başla devam ediyor. 7.7. ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem ve beraberindeki 600'den fazla artçı depremin neden olduğu büyük yıkım için tüm Türkiye seferber oldu.
Mucize mi Çaresizlik mi? Suriye’nin Halep Şehrinde Hamile Bir Kadın Enkaz Altında Doğum Yaptı
Tüm ülke olarak, Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden biriyle mücadele ediyoruz. En az Türkiye kadar Suriye’nin İdlib, Halep, Hama, Lazkiye, Tartus ve Rakka illeri de bu depremden etkilendi biliyorsunuz ki. Halep'te devam eden kurtarma çalışmaları sırasında hamile bir kadın, enkaz altında doğum yaptı. Kurtarma ekipleri bebeğin sağlıklı olduğunu ancak annenin hayatını kaybettiğini söyledi...Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Taha Duymaz'la İlgili Umutlandıran Gelişme: "Enkaz Altından Sesler Geliyor Ama Vinç Yok"
Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki ayrı depremle tüm ülke cehennemi yaşadı. Hem Kahramanmaraş'ta hem de çevre illerde meydana gelen büyük yıkımın ardından binlerce canımız hayatını kaybederken, binlerce kişi de enkaz altında çaresizce kurtarılmayı bekliyor. Ne yazık ki hâlâ arama kurtarma ekiplerinin ulaşmadığı bölgeler var! Genç fenomen Taha Duymaz ise depremin üçüncü gününde hâlâ enkaz altında... Ancak hepimizi umutlandıran bir gelişme yaşandı, enkaz altından sesler geliyor!
Reklam
Vidyodan'la Deprem Bölgesine Yardım Gönderebilirsin!
Kahramanmaraş'ta pazartesi sabaha karşı 7.7 büyüklüğünde ve dokuz saat sonra 7.6 büyüklüğünde meydana gelen iki yıkıcı deprem hepimizi derinden sarstı. Tüm Türkiye'nin birlik olduğu, yakınlarını aradığı veya başkalarına yardım ettiği böyle bir günde herkes çok fazla destek gösterdi. İçimizi sızlatan görüntüler, elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışmamız ama yine de yetersiz hissetmemiz nedeniyle vicdan olarak rahatsızlık da duyuyoruz. Büyük felaketle sonuçlanan, en büyüğünden en küçüğüne her kuruluşun ve vatandaşın yardıma koştuğu bu depremde Vidyodan App'i yardım eli uzatmak istiyor. Ticaret Bakanlığı'nın e ticaret mecraları ile yaptığı 'Deprem Yardımlaşma Seferberliği'ne Vidyodan'la da destek olabilirsiniz. 👇Web sitesinin linki : Vidyodan
Reklam
'Camdaki Kız'ın Başrolleri Burcu Biricik ve Selma Ergeç Depremzedeler İçin Çalışarak Herkese Örnek Oldular
Camdaki Kız dizisinde herkesin beğenisini kazanan ünlü oyuncular, Nalan karakterine hayat veren Burcu Biricik ve Selen karakterine hayat veren Selma Ergeç depremzedeler için harekete geçti. Şişli Belediyesi'ne depremzedelere yardım için gönderilen ihtiyaçları kolilemek için iş başındalardı. Saatlerce çalışarak birçok insana örnek oldular.Burcu Biricik kendisine uzatılan mikrofona hangi açıklamada bulundu?
Deprem Sonrası Hayatta Kalan Kişilerin Hissettiği Suçluluk Duygusuyla İlgili Paylaşımları Yürek Burktu
Deprem, Türkiye'nin bir gerçeği olsa da her seferinde yıkım yaşadığımız bir gerçek. Kabul edelim Japonlar gibi oturduğumuz yerde çök kapan yapamıyor, itidalimizi koruyamıyoruz. Nedeni de yapılarımıza olan güvensizliğimiz. Can havliyle panik halinde hareket edilmesi de kayıpları artırıyor. 3. gününde olduğumuz Kahramanmaraş deprem felaketinde binlerce vatandaşımız öldü, binlercesi yaralı, kurtulan milyonlarsa hasarlı yapılara giremediğinden sokaklarda ve bölgede hava sıcaklığı eksilerde. Bölgede yaşamayıp depremden etkilenmeyenler bu koşulları düşündükçe hayatına devam ettiği için suçluluk duyuyor.
Reklam