Görüş Bildir
Merkez Bankası Deprem Bölgesinde Hayat Kurtardı
6 Şubat'ta gerçekleşen iki büyük deprem felaketiyle büyük yıkım yaşanan Kahramanmaraş merkezli 10 ilde enkazlarda canlı arama ve kurtarma çalışmalar sürerken, Türkiye'den bütün arama ve kurtarma ekipleri bölgeye koştu. Bu konuda eğitimli ve uzman ekibi olan her kurum bölgede çalışma yaparken, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası da bunlardan biriydi.
Attığı Yardım Çığlıklarıyla Boğazları Düğümleyen Zeynep Demirel Sosyal Medyada Ateş Püskürdü!
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki felaket, ülke tarihimizin en korkunç afetlerinden biri oldu. 20 binden fazla vatandaşımızı yaşamdan kopartan deprem hepimizin yüreğini dağladı. 10 şehri etkisi alan felakette en ağır darbeyi alan illerden biri de Hatay oldu. Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel'in eşi Zeynep Sever Demirel yaşanan afetin ardından yardım çığlıklarıyla hafızalarımıza kazındı adeta. Gözyaşlarına boğulan Zeynep Demirel sosyal medya hesabından duygularını ifade etmeye çalışırken ateş püskürdü.
Deprem Bölgesine İlk Günlerde Yardıma Giden İletişim Uzmanından Tavsiyeler: Çocuklara Oyuncak Götürün!
Türkiye'de yaşanan deprem felaketiyle ilk günlerin şokunu atlatan herkes bölgeye yardıma akın etti. Ancak 10 ilde etkili olan deprem felaketiyle bazı bölgelerde fazla yığılma oldu. Koordinasyonla düzenlenmeye çalışılan yardımlar ve halen son bir gayretle süren arama kurtarma çalışmalarında halen yoğunluk sürüyor. Bundan sonrası da yardımlar ve destekler açısından daha da önem kazanıyor. Halen yakınlarının yasını diğer yakınlarını kurtarmaya çalışırken yaşayamayanlar, kendi sağlığı nedeniyle yakınlarından ya da kayıplarından haberi olmayanlar gibi bölgede bundan sonrası için travmatik süreçlerin yanında bir de varlığını kaybeden çok insan bulunuyor. Bunlar için de bu yoğunluğun ardından yapılacak desteklerin belli bir vadeye yayılması da önem kazanıyor. Bir de ilk anlar var. İlk 48 saat! Tam olarak ne olup bittiğine dair tüm resmin görülmediği bu dönemde bölgeye intikal eden bir çift kendileri anlatıyor.
Reklam
Reklam
Güney Koreli Çizerin Kahramanmaraş Depremiyle İlgili Yaptığı Vefa Dolu Paylaşım Duygulandırdı
Tüm Türkiye Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı depremin açtığı yaraları sarmak için seferber oldu. Binlerce kişiyi yaşamdan kopartan felaketten sonra dünyanın dört bir yanından ülkemize yardım eli uzandı. Uluslararası yardım çağrımızı yanıtsız bırakmayan ülkelerden biri de Güney Kore. Afet bölgesinde insan üstü bir emek harcayan Güney Koreli ekipler, Türk ekiplerine destek oluyor. Güney Koreli çizer Myeong-Minho, Instagram hesabından yaptığı duygulandıran paylaşımda Kore Savaşı'nda yaşananları hatırlattı.
Reklam
Demet Akalın, Depremzedeler İçin Yardıma Geç Giden Serenay Sarıkaya'ya Fena Patladı!
Ülkemizde birçok ünlü isim, 6 Şubat depreminin yıkıcı etkilerini en aza indirmek ve depremzedelere destek olmak için tek yürek oldu. Oyuncu Serenay Sarıkaya, rötarlı da olsa birçok oyuncumuz gibi depremzedeler için yardım çalışmalarına katılmıştı. Hatta Serenay'ın depremzedelere yardım kolisi hazırladığı andan bir video da yayınlanmıştı. Bu videoyu gören Demet Akalın ise Serenay Sarıkaya'ya fena patladı. Akalın, Sarıkaya'ya 'Çok erken olmuş ya fönü de güzel Allahtan!!' dedi. Tepkiler de gecikmedi haliyle...Gelin detaylara hep birlikte bakalım...
Reklam
Reklam
Gerçek Ortaya Çıktı! Yağmacı Denilerek Yanlışlıkla Öldüresiye Dövülen Gençlerin Açıklaması ve Tepkiler
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından deprem bölgelerinde yağma yapıldığına dair sosyal medyada birçok video dolaşıma girdi ve videolarda bulunan insanların öldüresiye dövüldüğünü izledik. Hatay'da da iki gencin hırsızlık yaptıkları iddiasıyla dövüldüğü video gündem oldu. Videoda hırsız olmadıklarını belirtmelerine rağmen dayak yiyen gençler kısa bir süre açıklama yaptı. Bu açıklamayla birlikte de gerçek ortaya çıktı.
Reklam