Görüş Bildir
Gerçek Ortaya Çıktı! Yağmacı Denilerek Yanlışlıkla Öldüresiye Dövülen Gençlerin Açıklaması ve Tepkiler
Kahramanmaraş merkezli depremin ardından deprem bölgelerinde yağma yapıldığına dair sosyal medyada birçok video dolaşıma girdi ve videolarda bulunan insanların öldüresiye dövüldüğünü izledik. Hatay'da da iki gencin hırsızlık yaptıkları iddiasıyla dövüldüğü video gündem oldu. Videoda hırsız olmadıklarını belirtmelerine rağmen dayak yiyen gençler kısa bir süre açıklama yaptı. Bu açıklamayla birlikte de gerçek ortaya çıktı.
2003'ten Beri Depremle İlgili Mecliste Sunulan 58 Araştırma Önergesi Hükümet ve İktidar Oylarıyla Reddedildi!
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat 2023'te meydana gelen ve çevre illerde de etkisini gösteren deprem ile birlikte tüm Türkiye'de yas ilan edildi ve herkes seferber olup gerek deprem alanlarında gerekse de bulundukları bölgede depremzedeler için tek bir yürek oldu. Hala ulaşılamayan bölgelerin olduğu, enkaz altında canların olduğu bu zamanda birçok haber ile karşı karşıya kalıyoruz. Bir yandan içimiz sızlarken umut dolu bekleyişlerimiz de devam ediyor. Ancak ne yazık ki ihmaller ve bu ihmaller ile ilgili alınan haberlerle birlikte bir kez daha sınanıyoruz.
Reklam
Deprem Gecesi Atsu ile Aynı Evde Olduğunu Belirten Sam Adekugbe Yaşadığı Acıyı İlk Kez Anlattı
Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki yıkıcı deprem hepimizi derinden yaraladı. 4. seviye deprem alarmının verildiği felaket sonrası dünyanın birçok ülkesinden yardım eli uzandı. On binlerce kişinin yaralı olarak kurtulduğu depremler nedeniyle 20 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Hatayspor'da forma giyen Sam Adekugbe ve Beşiktaş'ın orta sahası Atiba Hutchinson 10 ili etkilen deprem hakkında ilk kez konuştu. İki yıldızın sözleri adeta yürekleri burktu.
Reklam
İsyan Eden Depremzedeyi Koluyla İtip Sesini Kısan TRT1'e Başta Şahan Gökbakar Olmak Üzere Tepki Yağdı!
Depremzedelerin ve mağdurların sesini duyurmaları gereken medya kuruluşları, artık ses kısmakla da yetinmiyor, depremzedeleri kollarıyla iterek uzaklaştırıyor! TRT1'de deprem bölgesinde olayı romantize ederek canlı yayın yapan Fuat Kozluklu, yanına gelen ve dert yanmak isteyen depremzedeyi koluyla itekledi ardından ise TRT1 rejisi depremzedenin sesini kıstı! Yaşananlara başta Şahan Gökbakar olmak üzere sosyal medya kullanıcıları tepki gösterdi!
Reklam
Reklam
Onlar Bizim Geleceğimiz: UNICEF, Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Bağış Topluyor!
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde 2 depremin ardından toplam 243 deprem meydana geldi. Depremler, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis ve Malatya ve Suriye'de büyük hasara yol açtı.Aralarında çocukların da bulunduğu 20 binin üzerinde kişi hayatını kaybetti, binlercesi de yaralandı. Hayatını kaybeden ve yaralananların sayısı ne yazık ki hızla artıyor.Çocuklar evlerini kaybetmiş durumda, bazılarının ailelerinden kayıplar var. Barınma, gıda, giysi, hijyenik malzemeler ve psikososyal destek ihtiyacı derinleşiyor. Lütfen bu felaketten etkilenen çocuklara insani yardım ulaştırmak için bize destek ol.
Reklam
Hatay'ın Tek Bina Yıkılmayan İlçesi Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu Kimdir?
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 'yüzyılın afeti' olarak değerlendirilidi. 10 ilde ağır yıkıma neden olan felaket yüzünden binlerce bina ya yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldi. Durumun en feci olduğu düşünülen Hatay depremin ardından adeta hayalet şehire dönüşürken Erzin ilçesinde tek bina yıkılmadı. ''Ben herhangi bir şekilde kaçak yapıya müsaade etmedim.'' diyen Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu hakkında yapılan araştırmalar da hız kazandı. Peki Ökkeş Elmasoğlu kimdir? Hatay Erzin Belediye Başkanı Ökkeş Elmasoğlu hangi partiden, neden gündemde?
Marketlere, Evlere ve Yardım Tırlarına Saldırdılar! Deprem Bölgesinde Yakalanan Yağmacıların Görüntüleri
Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki depremde birçok ölü ve yaralımız varken, hayatta kalanların ihtiyaçları devlet ve sivil toplum kuruluşları tarafından karşılanmaya çalışılırken bölgede maalesef yağmalama olayları başladı. Pek çok büyük ve yerli market, yardım tırları ve evler yağmacıların hedefi haline geldi.İşte yağmacıların o görüntüleri, halkın tepkileri ve yakalanma anları...
Reklam