Görüş Bildir
Erkan Baş: 'Nefes Alıp Verebilmek İçin Bile Bu İktidara Karşı Mücadele Etmek Lazım'
Türkiye İşçi Partisi Lideri Erkan Baş, deprem felaketinin ilk gününden beri sahada çalışmalara destek olarak ve bölgedeki durumu anlatarak enkaz altında kalan vatandaşlarımıza destek olmayı sürdürdü. Canlı yayınlar aracılığıyla depremzedelerin durumlarını, ihtiyaçlarını tüm Türkiye'ye duyuran Erkan Baş, Halk Tv yayınında 'Nefes alıp verebilmek için bile bu iktidara karşı mücadele etmek lazım' dedi.
DASK ve Konut Sigortası Farkı Nedir? DASK Tüm Ev Değerini Karşılıyor mu?
Kahramanmaraş merkezli 10 ilde etkili olan deprem Türkiye'de yeniden deprem gerçeğini hatırlatırken, 'mal canın yongasıdır' söyleminden yola çıkarak oluşan felaketin ekonomik boyutları da gündeme gelmeye başladı. 1999 depremi sonrası 2000 yılında hayatımıza giren Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) da bu ortamda odak haline geldi. Yıkımın boyutunun yüksek olması DASK'la ilgili birçok soru sorulmasına neden oldu. En başta ise yıkılan evlerde konut kredisi kullanan vatandaşın bundan sonra borcunun ne olacağı merak ediliyor.
13 Şubat Pazartesi  İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
Türkiye'nin en kalabalık ili İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yükselerek yüzde 32.97 oldu. İstanbul'da beklenen yağışlar nihayet geldi. Ancak barajlardaki su seviyeleri kritik seyrini sürdürmeye devam ediyor. Vatandaşlar, kuraklık endişesi ile baraj doluluk oranlarını yakından takip ediyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın, 13 Şubat Pazartesi gününe ait doluluk oranlarıPeki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Reklam
Hakkında Soruşturma Başlatılan Oğuzhan Uğur "Bakanlık Yetkilisi 'Lütfen Paylaşın' Dedi"
BaBala TV isimli sosyal medya platformunda paylaşılan 'Hatay Yarseli Barajı'nın duvarının çatladığı' yönündeki asılsız iddia nedeniyle kanal yöneticisi Oğuzhan Uğur hakkında soruşturma başlatılmıştı. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Uğur, olayın kendi üzerlerine yıkılmaya çalışıldığını belirterek 'Bakanlık Yetkilisi 'lütfen paylaşın' dedi.' ifadelerini kullandı.
Reklam
Reklam
Bakan Fahrettin Koca Enkazdan Çıkartılan 2 Aylık Bebeğin Sağlık Durumunu Açıkladı
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve7.6 büyüklüğündeki iki yıkıcı deprem milyonların yüreğini yaktı adeta. 30 binden fazla kişiyi hayattan kopartan felaket 10 ili enkaz yığınına çevirdi. Tüm Türkiye bir olduk ve arama-kurtarma ekiplerinin enkazda sorduğu 'Sesimi duyan var mı?' sorusuna gelecek en ufak bir sesi bekliyoruz. Enkaz altından kurtarılan 2 aylık bebek ise içimizde adeta bir umut yeşertti. Bakan Koca, 107 saatin ardından göçükten kurtarılan 2 aylık bebeğin sağlık durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.
Reklam
Amerikalı Deprem Bilimcisi AA'nın Sözlerini Çarpıtmasına Tepki Gösterdi: "Deprem Kaçınılmazdı Ancak..."
6 Şubat günü ülkemizde yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem sadece bizim değil, dünya ülkelerinde yaşayan insanların, dünya basının ve tabii ki yabancı deprem uzmanlarının da radarındaydı. Depreme dair açıklama yapan uzmanlardan birisi olan Cornell Üniversitesi'nin Jeoloji bölümünden deprem bilimci Juddith Hubbard, sözlerinin yanlış kullanıldığını söyleyerek Twitte hesabı üzerinden Anadolu Ajansı'na tepki gösterdi.Buyurun detaylar...
2023 Askerlik Celp Tarihleri Ertelendi mi? Askerlik Celp Tarihleri Ne Zamana Ertelendi?
Kahramanmaraş'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından pek çok kurumda alınan kararlarda erteleme ya da iptal etme gibi durumlar meydana geldi. Tıpkı eğitim-öğretimde olduğu gibi, bazı tarihler ileri alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın değindiği konulardan bir tanesi de askerlik oldu. Peki askerlik celp tarihleri ertelendi mi? Askerlik celp tarihleri ne zamana ertelendi? İşte detaylar...
Reklam
Gereken Cezalar Verilmeli Ancak Linç Görüntülerini Normalleştirmeyelim!
etiket
Dünyada hiçbir halkı yüzde yüz iyi ya da kötü diye sınıflamak mümkün değildir. İyiler kötülerden çok ise o halk iyidir. Bence bizim coğrafyamız insanı iyi sınıfına girer.Ancak her afet sonrası iyilerle birlikte kötüler de sahaya çıkarlar. Amaçları yağma, talan ve hırsızlıktır.Bu tür yağma ve talana müdahale etmesi gerekenlerin başında güvenlik güçleri gelmektedir. Ancak güvenlik güçlerinin yetişmesi gereken o kadar çok olay vardır ki bunların hepsine yetişemeyebilirler.Bu durumda halk, doğal olarak bu tür yağmalara müdahil olurlar.
Reklam