Görüş Bildir
Haberler
Ülkemiz Yağışlı Havanın Etkisinde, Sıcaklı Mevsim Normallerine Dönüyor

Ülkemiz Yağışlı Havanın Etkisinde, Sıcaklı Mevsim Normallerine Dönüyor

Onedio Medya
02.03.2016 - 08:32

Mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının bugün iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edeceği, ancak yurdun batı bölgelerinden başlayarak ülke genelinde yağışla birlikte hafta sonuna kadar azalacağı ve mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara ve Ege bölgeleri ile akşam saatlerinden itibaren Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz'in sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların akşam ve gece saatlerinde İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli, Muğla, Antalya, Isparta ve Burudur ile Aydın çevreleri ile Manisa ve İzmir’in doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Batı bölgelerde yağışla birlikte 2 ila 6 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların bugün (Çarşamba) akşam saatlerinden itibaren ve gece saatlerinde İstanbul, Bursa, Balıkesir, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Kütahya, Isparta, Burdur ve Antalya çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar v.b) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • TOZ TAŞINIMI UYARISI: Kuzey Afrika üzerinden kuvvetli güneyli rüzgarla birlikte Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Hava kalitesinde azalama, görüş mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı çok bulutlu, bölgenin doğusu ve Balıkesir çevreleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Bursa ve Balıkesir çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

BURSA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 20

EDİRNE Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 16

İSTANBUL Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 16

KIRKLARELİ Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 16

EGE

Parçalı çok bulutlu, Manisa, Kütahya'nın kuzey ve batısı, Uşak'ın batısı, İzmir ve Aydın'ın iç kesimleri ile öğle saatlerinden sonra bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçmesi tahmin ediliyor. Yağışların akşam ve gece saatlerinde Uşak, Denizli ve Muğla ile Aydın, Manisa ve İzmir’in doğusunda kuvvetli olması bekleniyor. Bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 18

İZMİR Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

MANİSA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

MUĞLA Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

AKDENİZ

Parçalı, zamanla batısının çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Isparta, Burdur ve Antalya'nın batı çevrelerinin, gece Batı Akdeniz bölümünün sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; batısının iç kesimlerinde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Batı kesimlerinden başlamak üzere bölge genelinde toz taşınımı bekleniyor.

ADANA Parçalı bulutlu 26

ANTALYA Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren batısı, gece il geneli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 22

HATAY Parçalı ve az bulutlu 26

ISPARTA Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 17

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, batısının parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Eskişehir, akşam ve gece saatlerinde bölgenin kuzeybatısının sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin güney ve doğu kesimlerinde toz taşınımı bekleniyor.

ANKARA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 22

ÇANKIRI Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 21

KONYA Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde batısı sağanak yağışlı 23

SİVAS Az bulutlu 20

BATI KARADENİZ

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Bolu ve Düzce, akşam ve gece saatlerinde Sinop dışında bölge genelinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 21

DÜZCE Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı 23

SİNOP Parçalı zamanla çok bulutlu 16

ZONGULDAK Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde aralıklı sağanak yağışlı 15

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu ve açık, zamanla Orta Karadeniz bölümünün parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AMASYA Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 25

ORDU Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 20

SAMSUN Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 23

TRABZON Az bulutlu ve açık 25

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde doğusunda yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ELAZIĞ Az bulutlu ve açık 18

ERZURUM Az bulutlu ve açık 11

KARS Az bulutlu ve açık 12

VAN Az bulutlu ve açık 11

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

BATMAN Az bulutlu ve açık 23

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 21

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 20

SİİRT  Az bulutlu ve açık 21

DENİZLERDE HAVA

Batı ve Orta Akdeniz'de yarın sabah fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava DurumuÇok bulutlu, batısı sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de doğu ve kuzeydoğudan, sabah kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) batısı kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren sağanak yağışlı, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan, güneyi kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) güneyi sabah saatlerinde güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s ) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m Güney Ege'nin güneyi 1,5 ila 2,5m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), akşam 3 ila 5 (20-40 km/s), Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s), batısı 5 ila 7 (40-60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m orta ve batısı 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Az bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,50m, Görüş: İyi.

Bu sayfada kullanılan meteorolojik hadiselerin şiddeti hakkında açıklamalar.

Neme Göre Hissedilen Sıcaklık hakkında açıklama.

Bu sayfada kullanılan simgelerin açıklamaları.

Türkiye Genelinde Önümüzdeki 4 Gün Hava

Türkiye Genelinde Önümüzdeki 4 Gün Hava
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
vOLCano

arkadaş şubat ayında Mersin'de yazı yaşadık... yazın anlaşılan neticemizden solumak zorunda kalcaz..