Görüş Bildir
Haberler
Yoğun Kar Yağışı Etkisini Arttırıyor

Yoğun Kar Yağışı Etkisini Arttırıyor

FreiGeist
18.02.2015 - 09:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç ve doğu kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. 

HAVA SICAKLIĞI: Güney, iç ve batı kesimlerde 4 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Ege ve Marmara'nın güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında ve Batı Akdeniz'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Marmara'nın doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer yoğun kar, Doğu Akdeniz kıyıları ile Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın, İç Ege ve Marmara'nın güneydoğusunda kuvvetli olarak (40-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında ve Batı Akdeniz'de fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

ZİRAİ DON OLAYI, BUZLANMA VE DON UYARISI: Zirai faaliyetlerin devam ettiği Marmara, Karadeniz, Ege ve Akdeniz kıyı kesimlerinde genelde hafif, kıyıların iç kesimlerinde orta kuvvette zirai don olayı, kuzey, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusu, Tekirdağ, Kırklareli ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir ve Bilecik çevrelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (40-60 km/s), bölgenin batısında kısa süreli fırtına (50-70 km/s) şeklinde esmesi bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

BURSA Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar yer yer yoğun olması bekleniyor. 0

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 1

İSTANBUL Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerine kadar yer yer yoğun olması bekleniyor. 2

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimleri kar yağışlı 0

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Ege'de buzlanma ve don, bu sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde zirai don olayı bekleniyor. Rüzgarın bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olarak (40-60 km/s), kıyılarda kısa süreli fırtına (50-70 km/s), Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -3

İZMİR Parçalı çok bulutlu 5

MANİSA Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde kar yağışlı 3

MUĞLA Parçalı çok bulutlu 3

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Antalya dışında bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Rüzgarın Batı Akdeniz kıyılarında kuzey yönlerden yer yer fırtına şeklinde (60-80 km/s) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 13

ANTALYA Parçalı çok bulutlu 8

HATAY Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların akşam saatlerine kadar il genelinde kuvvetli olması bekleniyor. 12

MERSİN Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Çankırı, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Aksaray, Nevşehir, Niğde ile Sivas'ın batısı ve Konya'nın doğu kesimlerinde yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -1

ÇANKIRI Çok bulutlu ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların akşam yer yer yoğun olacağı tahmin ediliyor. -2

ESKİŞEHİR Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı -3

KONYA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinde Konya'nın doğusunda yer yer yoğun olması bekleniyor. -2

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -3

DÜZCE Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

KASTAMONU Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -2

ZONGULDAK Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 1

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kar yağışının Orta Karadeniz bölümünde yer yer yoğun olması bekleniyor. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

AMASYA Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -1

SAMSUN Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı 2

TOKAT Çok bulutlu, yer yer yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı -1

TRABZON Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 5

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu ve bölge genelinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Elazığ, Bingöl ve Tunceli çevrelerinde yer yer yoğun olması beklenmektedir. Bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Bölgenin kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır.

ERZİNCAN Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3

ERZURUM  Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 0

KARS Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar hafif kar yağışlı -2

MALATYA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 4

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, zamanla kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

DİYARBAKIR Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 9

GAZİANTEP Çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere yağmurlu 6

ŞANLIURFA Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu 11

SİİRT  Çok bulutlu ve yağmurlu, zamanla karla karışık yağmur ve yüksekleri yer yer kar yağışlı 8

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'de kuvvetli fırtına; Batı Karadeniz'in batısı, Marmara ve Ege'de fırtına, Doğu Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/saat), batısı 6 ila 8 (50-75 km/saat), Doğu Karadeniz'de kuzey ve kuzeydoğudan, akşam kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/saat), batısı kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Batı Karadeniz'in batısında 3,0 ila 4,0m Görüş: İyi, yağış anında orta; fırtınada zayıf.

MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu ve kar yağışlı, Rüzgar: Kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş: Zayıf.

EGE Hava Durumu: Parçalı bulutlu, Rüzgar: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat), Güney Ege'de kuzey ve kuzeybatıdan, kuzeyi kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/saat) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m Görüş: Zayıf.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de kuzey ve kuzeybatıdan 7 ila 9 (60-90 km/saat), doğusu kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/saat), Doğu Akdeniz'de batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/saat), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/saat) güneyi 5 ila 7 (40-60 km/saat), öğleden sonra 4 ila 6 (30-50 km/saat) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5m batısı 3,5 ila 4,5m, Görüş: Zayıf.

VAN GÖLÜ Hava: Çok bulutlu ve kar yağışlı; Rüzgar: doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/saat) kuvvetinde; Dalga Yüksekliği: 0,25 ila 0,5m, Görüş Mesafesi: orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0