Görüş Bildir
Haberler
Sonbahardaymış Gibi Hissettiğiniz Zamanlarda İzleyebileceğiniz Mevsimin Atmosferine Uygun Filmler

Sonbahardaymış Gibi Hissettiğiniz Zamanlarda İzleyebileceğiniz Mevsimin Atmosferine Uygun Filmler

Rana Önder
01.10.2022 - 20:15

Her mevsimin olduğu gibi sonbahar mevsiminin de kendine has bir atmosferi vardır. Sonbahar, kimi insanlar için yaprakarın sararıp teker teker dökülmesi gibi nedenlerden dolayı kasvetli kimileri tarafından ise havası ile oldukça beklenen bir mevsimdir. 

Bu içerikte de sizin için sonbahardaymış gibi hissettiğiniz zamanlarda izleyebileceğiniz filmleri listeledik. İçerisinde; Frances Ha, Küçük Anne ve Aşk Zamanı gibi filmlerin bulunduğu listeye göz atıp filmleri seyredilirsiniz. İyi seyirler.🎥🎬

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Benim Güzel Idaho'm (1991)

35. Benim Güzel Idaho'm (1991)

IMDb: 7.0 

Özet: Dolandırıcılar olarak Portland sokaklarında yaşayan en iyi iki arkadaş, kendilerini keşfetme yolculuğuna çıkarlar ve ilişkilerinin yol boyunca tökezlediğini fark etmelerini ikonu edinen bir filmdir. Mike ve Scott Potland sokaklarında para karşılığı insanlarla ilişkiye giren iki gençtir. Mike, ailesi tarafından terk edilmiş ve hayatını sokaklarda geçirmiş bir gençtir. Scott ise varlıklı bir ailenin çocuğudur ve işini geçinmek için değil para kazanmak için yapan bir gençtir. Scott'un annesini bulmak istemesiyle birlikte iki genç adam önce Idaho, ardından da İtalya'ya doğru yola çıkarlar. 

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: River Phoenix, Keanu Reeves, James Russo

34. Sokağın Dili Olsa (2018)

34. Sokağın Dili Olsa (2018)

IMDb: 7.1 

Özet: Genç bir kadın, kendisi, ailesi, çocukluk arkadaşı ve sevgilisinin işlemediği bir suçtan dolayı yargılandığı için masum olduğunu kanıtlamak amacıyla yola koyulur. Afrikalı-Amerikalı genç sevgililer Fonny ve Tish, Fonny, ırkçı bir polisin entrikaları yüzünden Porto Rikolu bir kadına tecavüz etmekten haksız yere tutuklanınca, birbirlerinden ayrılırlar. Hamile bir Tish, Fonny için adalet ararken, kız kardeşi, annesi Sharon ve müstakbel kayınvalidesi de dahil olmak üzere Harlem topluluğuna güvenirler.

Yönetmen: Barry Jenkins

Oyuncular: Kiki Layne, Stephan James, Regina Kin

33. İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü (1992)

33. İkiz Tepeler: Ateşte Benimle Yürü (1992)

IMDb: 7.2 

Özet: Laura Palmer'ın üzücü son günlerinin ve  Twin Peaks'in komşu kasabasında yaşayan Teresa Banks'in öldürülmesinden bir yıl sonra ki zaman dilimini anlatan bir filmdir. Kült bir TV dizisi haline gelen İkiz Tepeler'in öncesinde geçen olayların konu edinildiği, Laura Palmer’ın son yedi gününün anlatıldığı bir filmdir. 

Yönetmen: David Lynch

Oyuncular: Sheryl Lee, Kyle MacLachlan, Ray Wise

32. Heathers (1988)

32. Heathers (1988)

IMDb: 7.2

Özet: Sıradan bir kız olan Veronica, lisenin sosyal ortamında hepsinin adı Heather olan okuldaki en popüler üç kıza bağlı kalarak hayatta kalmaya çalışır. JD adında bir sosyopatla tanıştığında, hayatı sürekli bir nefret, kasıtsız cinayet ve kayıtsızlık döngüsüne dönüşür ve en iyi arkadaşları olarak da bilinen düşmanlarından intikam almak için bir plan yapar. 

Yönetmen: Michael Lehmann

Oyuncular: Winona Ryder, Christian Slater, Shannen Doherty

31. İpucu (1985)

31. İpucu (1985)

IMDb: 7.2 

Özet: Bir uşak ve bir hizmetçinin ev sahipliğinde düzenlenen akşam yemeği partisine renkli soyadlarına sahip altı konuk katılır. Hepsi gizli, aşağılayıcı bir şekilde birbirine bağlıdır ve hepsi biri tarafından şantaja uğrar. Şantajcı geldiğinde uşak, şantajcıyı misafirlerinin yardımıyla öldürmeyi düşünerek yemeği planladığı ortaya çıkar. Ancak şantajcı, uşağı öldürmezlerse sırlarının açığa çıkacağını söyleyerek durumu tersine çevirir.

Yönetmen: Jonathan Lynn

Oyuncular: Tim Curry, Christopher Lloyd, Eileen Brennan

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Suspiria (1977)

30. Suspiria (1977)

IMDb: 7.3 

Özet: Prestijli bir Alman bale akademisine yeni gelen Amerikalı bir genç kadın, okulun bir dizi tüyler ürpertici cinayetin ortasında uğursuz bir şeyin cephesi olduğunu fark eder. Genç kadın, Almanya'dan Amerika'daki okula gittiği andan itibaren başına bir dizi gizemli olayın geldiğini fark eder. Suzy Bannion'un okula alışmaya başladıkça başından geçen olayların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Dario Argento

Oyuncular: Jessica Harper, Joan Bennett, Stefania Casini

29. Possession (1981)

29. Possession (1981)

IMDb: 7.3 

Özet: Bir kadın, kocasından boşanma talebinde bulunduktan sonra giderek daha rahatsız edici davranışlar sergilemeye başlar. Sadakatsizlik şüpheleri karısını takip eden adam ise çok daha uğursuz ve doğaüstü bir neden ile karşı karşıya kalır. Kadının eşi, gerçeği öğrenmeye karar verir ve karısının peşine düşer. İlk başta, bir adamın işin içinde olduğundan şüphelenir. Ancak yavaş yavaş, olayın bir yasaktan çok daha farklı olduğunu gösteren eşinin fazla garip davranışlarını ve tuhaf olaylar keşfeder.

Yönetmen: Andrzej Zulawski

Oyuncular: Isabelle Adjani, Sam Neill, Margit Carstensen

28. Uğur Böceği (2017)

28. Uğur Böceği (2017)

IMDb: 7.4 

Özet: Christine 'Lady Bird' McPherson yolların yanlış tarafından gelen bir lise son sınıf öğrencisidir. Macera, gelişmişlik ve fırsatlar için can atar ama Sacramento Katolik lisesinde bunların hiçbirini bulamaz. Bu film, baş karakterin lisedeki son yılını, ilk romantizmini, okul tiyatrosuna katılımını ve en önemlisi üniversiteye başvurmasını konu alır. Annesine benzememek için elinden gelen her şeyi yapan ancak bunu başaramayan bir gençtir. Genç kızın annesi ile çatışmalarına, ergenlik sancılarına ve hayatına değinen bir filmdir. 

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Laurie Metcalf, Tracy Letts

27. Çığlık (1996)

27. Çığlık (1996)

IMDb: 7.4 

Özet: Annesinin öldürülmesinden bir yıl sonra genç bir kız, ölümcül bir oyunun parçası olarak korku filmlerini kullanarak kızı ve arkadaşlarını hedef alan yeni bir katilin yeni hedefi olur. Casey, annesinin ölümünün ardından gizemli telefonlar alan liseli bir gençtir. Telefonların ardından yaşanan bir cinayetten sonra polis ve medyanın odağı cinayeti işleyen katil olur. Korku filmlerinin bir klişe doğrultusunda ilerlediğini düşünen Casey ve arkadaşları ise kendilerini bir anda korku filmi atmosferinin içerisinde katilden kaçarken bulurlar. 

Yönetmen: Wes Craven

Oyuncular: Neve Campbell, Courteney Cox, David Arquette

26. Sen Şarkılarını Söyle (2013)

26. Sen Şarkılarını Söyle (2013)

IMDb: 7.4 

Özet: Llewyn Davis, 1960'lı yılların Amerika'sının Manhattan'ında müzik ile ilgilenmeye çalışan bir gençtir. Sanatını icra edebilmek için her yolu deneyen genç adam bir yandan halkın sevdiği bir sanatçı olmak isterken diğer yandan da şehrin sert koşullarında hayatta kalmaya çalışır. 1961'in Greenwich Village halk sahnesinde gezinirken genç bir şarkıcının mücadelesinin konu edinildiği bir haftaya yer verilen bir filmdir. 

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

Oyuncular: Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Frances Ha (2012)

25. Frances Ha (2012)

IMDb: 7.4 

Özet: New York'lu bir kadın, bir dans topluluğu için çıraklık yapar ve onları gerçekleştirme olasılığı azalırken bile kendini alelacele hayallerine yönlendirir. Frances 27 yaşında  bir dans topluluğuna çıraklık yapan ve parlak bir kariyere sahip olmayan genç bir kadındır. Tek hayali çalıştığı şirketin daimi çalışanı olmak olan Frances, bir yandan da birçok işi yapmayı dener ancak başarılı olamaz. Frances'i tek anlayan kişi ise ev arkadaşı Sophie'dir. Frances, ev arkadaşının da şehre taşınmasıyla birlikte tek başına kalır ve hayat ile sorunluluklar gerçeği ile yüzleşmek zorunda kalır. 

Yönetmen: Noah Baumbach

Oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Michael Esper

24. Küçük Anne (2021)

24. Küçük Anne (2021)

IMDb: 7.4 

Özet: Nelly, 8 yaşında ananesini kaybettiği için annesinin çocukken yaşadığı eve giden bir küçük çocuktur. Nelly burada annesisin hep bahsettiği ormanı ve ağaç evi keşfetmeye başlar. Nelly'nin annesi bir ansa ortadan kaybolur ve küçük kız tam da bu andra annesiyle aynı ismi taşıyan Marion ile tanışır. Nelly ile Marion'un tanışmasıyla birlikte hikaye başka bir yere doğru evrilir. 

Yönetmen: Céline Sciamma

Oyuncular: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

23. Juno (2007)

23. Juno (2007)

IMDb: 7.5 

Özet: Juno; kafası karışık, meraklı ve müzik dinlemeyi seven bir lise öğrencisidir. Juno bir gün merak sonucu en yakın arkadaşı Leah ile yatmaya karar verir ve genç kızın bu merakı onu beklenmedik bir anda bebek sahibi olmaya iter. İlişki sonrası hamile kalan Juno ve yakın arkadaşı Bleeker, bebeğin doğumuna ve doğumundan sonra varlıklı bir aile verilmesine karar verirler. Ancak Juno bu süreçte gittikçe olgunlaştığını hisseder ve bir yandan da evin gizemli sahipleri ile arkadaşlık kurar. 

Yönetmen: Jason Reitman

Oyuncular: Elliot Page, Michael Cera, Jennifer Garner

22. Çılgın Liseliler (1998)

22. Çılgın Liseliler (1998)

IMDb: 7.6 

Özet: Rushmore Akademisi'ndeki bir genç, kendisinden çok daha yaşlı bir öğretmene aşık olur ve orta yaşlı bir sanayiciyle arkadaş olur. Daha sonra, sevgilisinin ve arkadaşının bir ilişkisi olduğunu öğrenir ve bu da onun için bir intikam savaşına dönüşmesini konu edinen bir filmdir. Max Fischer, 'müfredat dışı' kelimesiyle her şeyi denetlediği hazırlık okulu Rushmore Academy'de azimli bir öğrencidir. Sonunda aşık olduğu Bayan Cross adında bir okul öncesi öğretmeniyle arkadaş olur. Mutsuz bir milyoner olan akıl hocası Herman Blume da ona aşık olunca işler kötüye gider. 

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Jason Schwartzman, Bill Murray, Olivia Williams

21. Kapan (2017)

21. Kapan (2017)

IMDb: 7.7 

Özet: Chris, sevgilisi Rose ile mutlu bir beraberliği olan sıradan bir gençtir. Genç bir Afrikalı-Amerikalı, hafta sonu için beyaz kız arkadaşının anne babasını ziyaret eder ve burada, onu kabul etmeleriyle ilgili tedirginliği sonunda noktasına ulaşır. Kız arkadaşının evine giden Chris, buraya giden siyahların bir süre kaybolması üzerine de gerilir ve aile ziyareti onun için içinden çıkılamaz bir ana dönüşür.

Yönetmen: Jordan Peele

Oyuncular: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Harry Sally'yle Tanışınca (1989)

20. Harry Sally'yle Tanışınca (1989)

IMDb: 7.7 

Özet: Harry ve Sally birbirlerini yıllardır tanırlar ve çok iyi arkadaşlardır, ancak herhangi bir ilişki yaşamalarının arkadaşlığı mahvedeceğinden korkarlar. Bir yolculuk sırasında karşılaşan ve aynı üniversiteden mezun olan fakat birbirlerini tanımayan iki kişi yolculuk boyunca sohbet ederler. Yol boyunca çok iyi anlaşan ikili yolun sonunda arkadaş olmadıklarına ve bir ilişkiye başlamak istemediklerine karar verirler. İkisi de ayrı ayrı hayatlarına yaşamaya devam ederler ancak yolları tekrardan birleşir. 

Yönetmen: Rob Reiner

Oyuncular: Billy Crystal, Meg Ryan, Carrie Fisher

19. Maurice (1987)

19. Maurice (1987)

IMDb: 7.7 

Özet: İki İngiliz erkek okul arkadaşı kendilerini Cambridge'de aşık olurken bulur. Clive, toplumdaki yerini yeniden kazanmak için yasak aşkı Maurice'den vazgeçer ve evlenir. I. Dünya Savaşı'ndan sonra İngiltere'de eşcinselliğin yasak olduğu bir zamanda geçen bu filmde, Clive ve Mauirice iki üniversite öğrencisidir ve birbirlerine aşık olurlar. Aşklarını toplumdan uzak yaşayan ikili bir gün diğer eşcinsel arkadaşlarının tutuklandığını görür. Bunun üzerine Clive aşkından vaz geçerek bir kadınla evlenir, Maurice ise cinsel kimliği için direnmeye devam eder. 

Yönetmen: James Ivory

Oyuncular: Hugh Grant, James Wilby, Rupert Graves

18. Sosyal Ağ (2010)

18. Sosyal Ağ (2010)

IMDb: 7.8 

Özet: Harvard öğrencisi Mark Zuckerberg, Facebook olarak tanınacak sosyal ağ sitesini yaratırken, fikirlerini çaldığını iddia eden ikizler ve daha sonra işten atılan kurucu ortak tarafından dava edilmesini ve Facebook'u kurmasını konu edinen bir filmdir. Mark Zuckerberg ve arkadaşının hayat hikayesinin konu edinildiği bu filmde Mark, bir gün sarhoş ve kız arkadaşından yeni ayrılmışken kampüsteki tüm kızlarının bilgisinin olduğu bir site oluşturur. Sitenin giderek gelişmesini ve site gelişirken yaşananların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Jesse Eisenberg, Justin Timberlake, Andrew Garfield

17. Küçük Kadınlar (2019)

17. Küçük Kadınlar (2019)

IMDb: 7.8 

Özet: İç Savaştan sonraki yıllarda, Jo March New York'ta yaşıyor ve geçimini yazar olarak sağlıyor, kız kardeşi Amy March ise Paris'te resim okuyor. Amy, Jo'ya evlenme teklif eden ama sonunda reddedilen çocukluk aşkı Theodore 'Laurie' Laurence ile şans eseri karşılaşır. En büyük kardeşleri Meg March ise bir öğretmenle evliyken, utangaç kız kardeşi Beth aileyi tekrar bir araya getiren yıkıcı bir hastalık geliştirir. Jo March ve her biri hayatı kendi şartlarına göre yaşamaya kararlı dört genç kadın olan March kardeşlerin hikayelerinin konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Greta Gerwig

Oyuncular: Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh

16. Aşk ve Gurur (2005)

16. Aşk ve Gurur (2005)

IMDb: 7.8 

Özet: Neşeli Elizabeth Bennet bekar, zengin ve gururlu Bay Darcy ile tanıştığında aralında çekim oluşur. Ama Bay Darcy isteksizce kendini sınıfının altındaki bir kadına aşık oluş bir halde bulur. Jane, Elizabeth, Mary, Kitty ve Lydia Bennet’in hayatlarının konu edinildiği bu filmde; Georgian İngiltere'sindeki beş kız kardeş zengin genç Bay Bingley ve en iyi arkadaşı Bay Darcyevlerine geldiğinde hayatları alt üst olmasını konu edinilir. 

Yönetmen: Joe Wright

Oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Rosamund Pike

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Moonrise Kingdom (2012)

15. Moonrise Kingdom (2012)

IMDb: 7.8 

Özet: Bir çift genç aşık, New England kasabasından kaçar ve bu da yerel bir arama ekibinin onları bulmak için seferber olmasına neden olur. Küçük bir kasabadan kaçan genç aşıkların ve onları bulmak için bir araya gelen kasabalıların başından geçen maceraların konu edinildiği bir filmdir. 

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Bruce Willis, Edward Norton, Bill Murray

14. Bıçaklar Çekildi (2019)

14. Bıçaklar Çekildi (2019)

IMDb: 7.9 

Özet: 85. yaş gününde gizemli bir şekilde öldürülen ünlü suç romlarının yazarının öldürülmesi üzerine meraklı bir dedektif olayın  aydınlatılması için görevlendirilir. Cinayet üzerine görevlendirilen dedektif Benoit Blanc, gizli bir şekilde davanın aydınlanması için çalışmaya başlar. Benoit Blanc, dava için Harlan Thrombey'in ailesini soruşturmaya başlar ve araştırmaları derinleştikçe ailenin sırlarına daha da yakınlaşır. 

Yönetmen: Rian Johnson

Oyuncular: Daniel Craig, Chris Evans, Ana de Armas

13. Hannah ve Kız Kardeşleri (1986)

13. Hannah ve Kız Kardeşleri (1986)

IMDb: 7.9 

Özet: Hannah, ailenin en sevileni ve kız kardeşleri tarafından kıskanılan birisidir. Hannah, iyi bir anne, kardeş, eş ve oyuncudur. İki yıl arayla iki Şükran Günü arasında, Hannah'nın kocası kız kardeşi Lee'ye aşık olurken, onun hastalık hastası eski kocası, kız kardeşi Holly ile olan ilişkisini yeniden canlandırır ve işler iyice sarpa sarar. Birbirinden tamamen farklı üç kardeşin yaşadıklarının konu edinildiği; aile, ilişki ve fedakarlık kavramları üzerinde duran bir filmdir. 

Yönetmen: Woody Allen

Oyuncular: Dianne Wiest, Woody Allen, Max von Sydow

12. Kadın Kokusu (1992)

12. Kadın Kokusu (1992)

IMDb: 8.0 

Özet: Paraya ihtiyacı olan bir hazırlık okulu öğrencisi, kör bir adama 'bebek bakıcılığı' yapmayı kabul eder, ancak iş hiç de beklediği gibi değildir. Emekli Albay Frank Slate’in hafta sonu için çok özel bir planı vardır. Charlie, Frank ile birlikte kendisini bir anda binicilik, kaliteli şaraplar, tango ve limuzinle dolu lüks bir dünyanın içerisinde bulur. 

Yönetmen: Martin Brest

Oyuncular: Al Pacino, Chris O'Donnell, James Rebhorn

11. Aşk Zamanı (2000)

11. Aşk Zamanı (2000)

IMDb: 8.1 

Özet: İki komşunun eşlerinin kendilerini aldattığını fark etmesini ve bu yasak aşkın iki kişi arasındaki aşkın alevlenmesine engel olan bir hikayenin anlatıldığı filmdir. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Birbirlerine aşık olurlar ancak bir türlü kavuşamazlar çünkü hem çevresel hem de kişisel engeller bu aşkı bir imkansızlık hikayesine dönüştürür. Eşleri imkanı olan bir şekilde yasak aşk yaşarlarken, iki komşunun aşk yaşaması ve bir gelecek planı kurması birçok nedenden dolayı imkansıza dönüşür. 

Yönetmen: Wong Kar-Wai

Oyuncular: Maggie Cheung, Tony Leung Chiu-Wai, Ping Lam Siu

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Tutsak (2013)

10. Tutsak (2013)

IMDb: 8.1 

Özet: Dovers ve Birches Şükran Günü için Maccachusetts eyaletinin Brockton bölgesinde bir araya gelen iki kişidir. Bir ayara gelen ikilinin huzurlu günü kızlarının kaybolma haberini almalarıyla birlikte mahvolur. Küçük kızların kaybolması üzerine polis olay yerine gelir ancak polisten hızlı bir geri dönüş alamazlar. Bunun üzerine kendi adaletini sağlamak için yola çıkan Keller Dover, genç ve başarılı bir dedektif olan Loki'den yardım ister. 

Yönetmen: Denis Villeneuve

Oyuncular: Hugh Jackman, Jake Gyllenhaal, Viola Davis

9. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019)

9. Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi (2019)

IMDb: 8.1 

Özet: Herkesten uzak bir adada yaşayan ressam Marianne, bir gün manastırda genç bir kadının portresini çizmesi için görevlendiriliyor. Ancak gelinin portresinin çizildiğinden haberi olmaması gerektiğinden Marianne onu gizlice izleyip portreye aktarıyor. Bir süre sonra bu iki kadın arasında bir aşk doğar. Portresini yapmak için görevlendirildiği kadına aşık olan ve aralında bir yasak aşk başlayan iki kadının hikayesinin konu edinildiği bir filmdir.  

Yönetmen: Céline Sciamma

Oyuncular: Noémie Merlant, Adèle Haenel, Luàna Bajrami

8. Güz Sonatı (1978)

8. Güz Sonatı (1978)

IMDb: 8.1 

Özet: Yıllarca çocuklarını ihmal eden dünyaca ünlü piyanist Charlotte, kızı Eva'yı evinde ziyaret eder. Diğer kızı Helena'yı da orada bulur. Helena zihinsel engellidir ve Eva, Helena'yı annelerinin yerleştirdiği kurumdan çıkarmıştır. Charlotte ve Eva arasındaki gerilim yavaş yavaş yükselir, ta ki gece bir sohbet birbirlerine söylemek istedikleri her şeyi açığa çıkarana kadar. Charlotte, hayat arkadaşı ölünce ihmal ettiği kızlarını görmeye gider ancak gittiği zaman kızı Eva'nın bir rahiple evlenip sıradan bir hayat sürdüğünü ve zihinsel engelli kızı Helena'nın ablasının yanında olduğunu görür. 

Yönetmen: Ingmar Bergman

Oyuncular: Ingrid Bergman, Liv Ullmann, Lena Nyman

7. Ay Beyazdır (1973)

7. Ay Beyazdır (1973)

IMDb: 8.1 

Özet: Büyük Buhran sırasında, bir dolandırıcı kendini kızı olan ya da olmayan genç bir kızın sırtında bulur ve ikisi beklenmedik bir ortaklık kurar. Buhran zamanı arabasındaki bir sürü İncille yolculuk yapan bir dolandırıcı yanındaki 9 yaşındaki bir kız çocuğu ile yolculuk eder. Ryan O’Neal’in kızı ile oynadığı eğlenceli, samimi bir filmdir. 

Yönetmen: Peter Bogdanovich

Oyuncular: Ryan O'Neal, Tatum O'Neal, Madeline Kahn

6. Ölü Ozanlar Derneği (1989)

6. Ölü Ozanlar Derneği (1989)

IMDb: 8.1 

Özet: Welton Akademisi, disiplin, akademik saygınlık ve ciddiliğin üst düzeyde olduğu ancak geri kafalılığın ve iktidara bağlılığın oldukça fazla olduğu bir okuldur. Yönetimin baskıcı ve muhafazakar tavırları da bir süre sonra öğrenciler için oldukça sıkıcı olur. Ancak bir gün okula yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in gelmesiyle birlikte öğrenciler sorgulamayı, hayatı yaşamayı ve düşünmeyi tekrardan elde ederler. Maverick öğretmeni John Keating, yatılı okul öğrencilerini kendilerini ifade etmede yeni zirvelere cesaretlendirmek için şiir ve edebiyatı kullanmasını konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Peter Weir

Oyuncular: Robin Williams, Ethan Hawke, Robert Sean Leonard

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Can Dostum (1997)

5. Can Dostum (1997)

IMDb: 8.3 

Özet: Will Hunting, MIT'de temizlik görevlisi olarak çalışan, genel ıq'nun oldukça üzerinde zeka yapısına sahip birisidir. Temizlik yaptığı bir gün tahtada yazılı olan ve çözülmesi neredeyse imkansız olan matematik sorusunu görür. Çözülmesi imkansıza yakın olan soruyu kolayca çözen Will, problemi çözdükten sonra işini yapmaya devam eder. Bir süre sonra Will, bu problemi yazan profesör tarafından keşfedilir. Fakat Will, bir kavgadan dolayı hapse düşer ve genç adamı buradan kurtarabilecek tek kişi profesördür. 

Yönetmen: Gus Van Sant

Oyuncular: Matt Damon, Robin Williams, Ben Affleck

4. Arka Pencere (1954)

4. Arka Pencere (1954)

IMDb: 8.5 

Özet: Tekerlekli sandalyeye bağlı bir fotoğrafçı, Greenwich Village'daki avlu apartmanının penceresinden komşularını gözetler ve manken kız arkadaşının şüpheciliğine rağmen, komşularından birinin cinayet işlediğine ikna olur. Fotoğrafçı L.B. Jeffries, bir kaza sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı olur ve zamanını komşularını teleskopla izleyerek geçirir. Jeff, komşularını izlediği bir gün komşusunun eşini öldürdüğünü düşünür ve olayı aydınlatmak için sevgilisi ile hemşire Stalla'dan yardım ister. 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: James Stewart, Grace Kelly, Wendell Corey

3. Sapık (1960)

3. Sapık (1960)

IMDb: 8.5 

Özet: Bir Phoenix sekreteri, işvereninin müşterisinden 40.000 doları zimmetine geçirir, kaçar ve annesinin egemenliği altında genç bir adam tarafından işletilen uzak bir motele yerleşir. Sevgilisi ile buluşmak için bir gece motele giden genç kadın buraya girdiği anda tuhaf bir şeyler olduğunu anlar. Burada otelin sahibi ile sohbet eden genç kadın adamın sorunlu birisi olduğunu anlar ve odasına girip duş alma kararını verir. Ancak bu adam Marion'ı takıntı haline getirir. 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, John Gavin

2. Kuzuların Sessizliği (1991)

2. Kuzuların Sessizliği (1991)

IMDb: 8.6 

Özet: Clarice Starling, akademiden yeni mezun olmuş genç bir FBI ajanıdır. Clarice, kurbanlarının derilerini yüzen sosyopat bir katilin elinden kurban olacak birsini kurtarmak için görevlendirilir. Ancak Clarice'nin bu seri katili bulmak için başka bir psikopat olan Dr. Hannibal Lecter'a yakınlaşması gerekir. Ancak genç ajanın Hannibal'a yaklaşıp ondan yardım alabilmesi için ilk olarak psikopat doktorun güvenini kazanması gerekir. 

Yönetmen: Jonathan Demme

Oyuncular: Anthony Hopkins, Jodie Foster, Scott Glenn

1. Bahçe Duvarının Ötesinde (2014)

1. Bahçe Duvarının Ötesinde (2014)

IMDb: 8.8 

Özet: İki kardeş kendilerini gizemli bir ülkede kaybolmuş olarak bulmasını ve evlerinin yolunu bulmaya çalışmasını konu edinen bir filmdir. İki Kardeş, Wirt ve Greg kendilerini tuhaf ormanda kaybolmuş bir zamanda bulurlar. Gizemli bir Woodsmen ve Beatrice adında huysuz bir mavi kuşun yardımıyla, eve dönüş yolunu bulmak için Hope'ta sisli topraklarda seyahat etmelerini konu edinen bir filmdir. 

Yönetmen: Katie Krentz, Patrick McHale

Oyuncular: Elijah Wood, Collin Dean, Melanie Lynskey

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın