Görüş Bildir
Haberler
Sinemanın Altın Yılı 1999'dan Kaçırılmaması Gereken 55 Film

Sinemanın Altın Yılı 1999'dan Kaçırılmaması Gereken 55 Film

1999 yılı sinemanın altın yıllarından biriydi. İşte bu altın yıldan çıkmış izlenilmesi gereken 55 harika film;

Not: Film açıklamaları İnternet üzerindeki film sitelerinden derlenmiş ve alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

55. Les enfants du siècle / Aşkın Büyüsü

55. Les enfants du siècle / Aşkın Büyüsü

Barones Dudevant başka bir isimle yazı yazmaktadır. George Sand, onun takma ismidir. Paris’te bulunma nedeni de yazdığı eselerle ilişkilidir. Alfred De Musset ise yirmi üç yaşında, serseri ruhlu ve son derece başarılı bir şairdir. Bir gün babasının hastalığını öğrenir ancak ölmeden önce onu görmek için yetişemez. Bu onda derin bir suçluluk duygusuna sebep olur ve artık kimseyi sevemeyeceğine kanaat getirir. Bu durumun aksine eşsiz eserler verir. Aynı dönemde Georde Sand, frijitlik konusundan söz ettiği kitabı Lelia'yı henüz bitirmiştir. Yayıncısı ona kitaptan erotik bölümleri toplum içinde okumasını önerdiğinde olay pek iyi sonuçlar vermez. Ona destek tek kişi ise Alfred De Musset'tir.

IMDB: 6,5

54. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace / Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike

54. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace / Yıldız Savaşları: Bölüm I - Gizli Tehlike

Genç Luke Skywalker'ın içindeki gücü keşfedip galaksinin zalim imparatoruna başkaldırmasına henüz on yıllar vardır. Hatta Luke henüz doğmamıştır. Barış içindeki galakside Cumhuriyet hüküm sürmektedir.

Barışçıl bir gezegen olan Naboo, iyi yürekli genç Kraliçe Amidala tarafından yönetilmektedir. Gizli Sith Lordu ve onun şampiyonu Darth Maul'un maşası olan Ticaret Federasyonu, barışı sarsacak girişimler ve adil olmayan müzakere taktikleriyle Amidala'yı köşeye sıkıştırmaktadır. Jedi şövalyesi Qui-Gon Jinn ve çömezi Obi-Wan Kenobi durumu incelemek için Naboo'ya gönderilirler.

Jedi'lar giderek derinleşen komployu keşfederken 9 yaşındaki Anakin'le tanışırlar. Küçük çocuğun mekaniğe karşı müthiş bir yeteneği ve şeytani bir zekası vardır. Jar Jar Binks isimli geveze ve kurbağamsı mahluğun da dostluğunu edinerek büyüyen uyumsuz grup, bir yandan Federasyonun robot ordularına karşı Amida'lanın yardımına koşarken, öte yandan da Darth Maul'la yüzleşmek zorunda kalacaktır.

IMDB: 6,5

53. eXistenZ / Varoluş

53. eXistenZ / Varoluş

'Antenna Research' şirketinin en yüksek düzeydeki yöneticileri yeni yarattıkları 'eXistenZ' adlı sanal gerçeklik oyununu test etmek üzere biraradadırlar. Ama oyunun esas yaratıcısı, akıllı, popüler, seksi Allegra Geller (Jennifer-Jason Lee) aralarında en heyecanlı olanlarıdır. Yarattığı oyuna son derece inançlıdır.

Oyuna katılacak gönüllülerin heyecanı da hissedilmektedir. Onların en çılgın fantazileri ve gerçek arasındaki çizgiyi sonsuza dek yok edecek maceraya hazırdırlar.

IMDB: 6,8

52. Notting Hill / Aşk Engel Tanımaz

52. Notting Hill / Aşk Engel Tanımaz

William Thacker, (Hugh Grant), Londra'nın Notting Hill semtinde küçük bir kitapçı dükkanı işletmektedir. Mali durumu hiç de umut verici olmayan genç adam, bir gün yine muhasebe defterleriyle boğuşurken, kapı açılır ve içeri Anna Scott (Julia Roberts) girer, ilk andan itibaren birbirlerinden çok hoşlanırlar...

Anna,aslında dünyaca ünlü bir film sanatçısıdır, fakat William bunu bilmez. Kısa bir süre sonra bunun farkına varan William, Anna`nın yolunu gözler. Tekrar bir araya geldiklerinde, aralarında bir aşk başlar. Fakat farklı iki dünyanın insanları olmaları, mutluluklarını engeller. Ayrı düşen sevgililer, birbirlerini unutamazlar. Sıradan bir vatandaş olan William ile, şöhretin zirvesinde bulunan Anna, acaba birbirlerine kavuşacaklar mı?

IMDB: 7,0

51. Stir of Echoes / Gaipten Sesler

51. Stir of Echoes / Gaipten Sesler

Öldürülmüş bir kadının ruhu mütevazı bir Chicago evinde dolaşmakta ve umutsuzca onu duyabilecek biriyle, herhangi biriyle temas kurmayı beklemektedir. Beklentisi karşısına 3 kişilik sıradan bir aile olarak çıkar. Ruhla ilk konuşan 6 yaşındaki Jake olur, fakat mantıklı ebeveynleri Tom ve Maggie oğullarının hayali arkadaş fikrine gülerler.

Bir partideki hipnoz sonrasında tecavüz edilip öldürülen bir kadının korkunç ve vahşi görüntüleri Tom'un beynini istila eder. Günler geçtikçe Tom ruhani sesler ile geçmişten gelen görüntilerin işgaline uğrar. Kimdir bu kadın?..Tom, bu kadına gerçekte ne olduğunu araştırmaya karar verir. Gömülmüş kemikler değil, aynı zamanda ölümcül bir teori de açığa çıkmak üzeredir.

IMDB: 7,0

İçeriğin Devamı Aşağıda

50. The Mummy / Mumya

50. The Mummy / Mumya

M.Ö. 1700 yılında Mısır'da, baş rahip İmhotep (Arnold Vosloo) ile Firavun I.Seti'ningözdesi Anck-Su-Namun (Patricia Velásquez) gizli bir aşk yaşamaktadırlar. Bu yasak aşkın sonucunda birlikte firavunu öldürürler. İmhotep yardımcıları sayesinde kaçarken Anck-Su-Namun kendini öldürür.

İmhotep Anck-Su-Namun'u canlandırmak için bedenini Ölüler Şehrine (Hamunaptra) götürür. Anck-Su-Namun dirilmek üzereyken Firavunun muhafızları İmhotep ve rahiplerini durdururlar. Bu olay üzerine İmhotep'in rahipleri korkunç cezalar alır. İmhotep ise daha önce hiç yapılmayan bir lanetle cezalandırılır; diri diri gömülürek Home-Dai lanetiyle ölümsüzlük cezası alır. Hamunaptra'da Anubis heykelinin ayağının altına gömülür ve tabutuna tırnaklarıyla Ölüm sadece başlangıçtır yazar.

1923'te ABD'li maceracı Rick (Brendan Fraser), Hamunaptra'yı bulmak isteyen İngilizkardeşlere rehberlik etmektedir. Kaypak kardeşi Johnathan, hazinelerin hayallerini kurarken, Evelyn'in (Rachel Weisz) merakı ise tamamen bilimseldir ama bilmeden tapınaktaki ölüm kitabını bulur ve okur. Korkunç laneti 3000 yıllık uykusundan uyandırır ve Rahip İmhotep lanetleriyle geri döner.

IMDB: 7,0

49. The Thirteenth Floor / 13. Kat

Varolmayan bir yere gitmek ister misiniz?

Bir gökdelenin 13. katındaki ofislerinde buluşan yüksek teknoloji dahisi Douglas Hall ve güzel iş arkadaşı Whitney henüz çok gizli olan,en son yazılımlarını denemektedirler. Olağanüstü bir sanal ortam simülatöründe Douglas, 1930'ların Los Angeles'ine gidip harikulade bir macera yaşamaktadır. Genç adam biraz tehlikeli ve işlerin yolunda gitmediği bir seansı terkedip gerçek hayata döndüğünde tatsız bir süpriz onu beklemektedir.

IMDB: 7,0

48. Ravenous / Yırtıcı

48. Ravenous / Yırtıcı

1847 yılında Meksika - Amerika iç savaşında, düşmanı geri püskürttüğü için, Yüzbaşı John Boyd (Guy Pearce)terfi alır. Bu terfi sonrası Boyd, Nevada'nın karlı dağlarında ıssız bir savaş biriminde üçünçü adam olarak görev alacaktır. Bu görevde kumandan Hart (Jeffrey Jones), inançlı Toffler (Jeremy Davies) ve Cleaves (David Arquette) ile tanışacaktır. Boyd bu gruba katıldıktan sonra, donmaktan ve açlıktan ölmekten son anda kurtulan bir yabancı olan Colqhoun (Robert Carlyle) de gruba dahil olur. Colqhoun'un anlatıklarına göre şefleri Ives, karlar altında bir mağarada kalınca, bölüğündeki bazı insanları yiyerek hayatta kalmıştır. Bundan sonra Boyd ve diğerleri bu olayın geçtiği mağarada başka sağ insan olup olmadığını bulmak için yola çıkarlar. Fakat Boyd, eski bir Kızılderili efsaneside anlatılan Weendigo adlı canlı et yiyerek beslenen, beslendikçe daha çok isteyen insanüstü bir yamyamın saldırısından korkmaktadır. Acaba kendiside bu yamyam tarafından yenilecek midir yoksa onun oluşturduğu yamyam sürüsüne mi dahil olacaktır?

IMDB: 7,1

47. Three Kings / Üç Kral

47. Three Kings / Üç Kral

Mart 1991, Irak Çölü.

Körfez Savaşı teknoloji uzmanları tarafından yürütülürken Özel Birlik Komutanı Archie Gates, Çavuş Troy Chief Elgin ve er Conrad Vig haftalardır ana üst kampında hiçbirşey yapmadanbekleyerek vakit geçirmektedirler.

Savaş, adamları canlarından bezdirmiş ve zihinlerini karıştırmıştır. Derken resmen ateşkes ilan edilir. Hepsi bir an önce bu sıkıcı yerden kurtulmayı dört gözle beklemeye başlarlar. Amerikalılar üssü boşaltıp yavaş yavaş ülkelerine dönmeye hazırlanırken Tray, Chief ve Conrad beklenmedik bir şekilde Irak ordusu tarafından Kuveyt'ten çalınan altın külçelerinin yerini gösteren haritayı ele geçirirler. Haritayı çözmeye çalışırken Archie bu hazineyi bulmaya karar verir.

IMDB: 7,1

46. Arlington Road / Arlington Yolu

46. Arlington Road / Arlington Yolu

Bir kolejde profesör olan Michael Faraday, eşinin sağcı teröristler tarafından öldürülmesi üzerine bu gruptan olan insanlara karşı takıntılar edinmiştir. İlk günlerde dostça görünen ve oğlunun arkadaşlık kurduğu yeni komşularının garip tavırları, evlerine gittiğinde evin bazı bölümlerine girmesine izin verilmemesi Faraday'ı şüphelendirir. Acaba komşuları düşündüğü gibi teröristler midir yoksa karısını kaybetmenin yol açtığı stresle gittikçe paranoyak davranışlar davranışlar mı sergilemeye başlamıştır?

IMDB: 7,2

İçeriğin Devamı Aşağıda

45. Ôdishon / Ölüm Provası

45. Ôdishon / Ölüm Provası

Aoyama, 7 yıl önce karısını kaybetmiş ve o günden beri bir kadınla flört etmemiştir. Onun kederli yaşantısına bir kadının girmesi gerektiğine inanan tv yapımcısı arkadaşı, ilginç bir plan yapar. TV şovunun içinde bir bölüm yaparak, sözde oyuncu seçmeleri yapacak ve bu sayede Aoyama’ya uygun bir eş bulacaklardır.

Başarısız ve komik pek çok aday sonrasında, Asami adlı çok çekici bir kadın çıkar karşılarına. Onun ideal eşi olacağına inanan Aoyama, kısa zamanda kadının geçmişi hakkında garip şeyler öğrenir. Genç kadın, unutulmayacak bir intikam peşindedir.

IMDB: 7,2

44. The End of the Affair / Zor Tercih

44. The End of the Affair / Zor Tercih

Sarah Miles, kocası Çavuş Henry tarafından verilen bir partide yazar Maurice Bendrix'e aşık olur. İkili kısa bir süre içinde kendilerini yasak bir ilişkinin cinsel cazibesine kaptırırlar. Londra'nın bombalandığı günlerde Bendrix'in evine isabet eden bir bomba çifti yatakta yakalar. Bendrix ölümden döner. Sarah sevgilisine haber vermeksizin, ilişkisine sürpriz bir şekilde son verir. Bendrix artık terk edilmiş biridir. İki yıl sonra, 1946 yılında, yağmurlu bir günde Bendrix tesadüfen Henry ile karşılaşır. Bendrix, Sarah'a olan aşkını hatırlar ve yeniden ona dönmenin yollarını arar. Bir süre sonra onun hayatına yeniden girmeye başarır. Aniden biten eski aşkı tekrar gündeme gelir. Ama bu sefer aşkının neden aniden bittiğini öğrenebilecektir.

IMDB: 7,2

43. Two Hands

43. Two Hands

19 yaşındaki Jimmy mafya için yüklü miktarda parayı bir kadına vermesi için görevlendirilir. Ancak parayı teslim edemeden çaldırır. Böylece çok azılı bir ganstere borçlanmıştır ve kısa zamanda parayı bulması gerekmektedir. Bu arada kaybolan paralar iki çocuğun eline geçer ve onlar için de bir alışveriş çılgınlığı başlar. Jimmy bu telaş arasında masum güzel bir kıza aşık olacaktır...

IMDB: 7,2

42. Girl, Interrupted / Aklım Karıştı

42. Girl, Interrupted / Aklım Karıştı

Kişilik bozukluğuna yakalandığı iddia edilen Susanna (Ryder), kendi oda arkadaşları yerine, baştan çıkartıcı, karizmatik bir sosyopat olan Lisa'yla (Angelina Jolie) arkadaşlık kurmayı seçerek baş hemşireye (Whoopi Goldberg) ve baş psikiyatriste (Vanessa Redgrave) karşı çıkar. Susanna özgürlüğüne kavuşmak için mücadele eder, ama daha önce onu en çok korkutan kişiyle de yüzleşmek zorundadır.

IMDB: 7,3

41. Hôhokekyo tonari no Yamada-kun / En Sevdiğim Komşularım

41. Hôhokekyo tonari no Yamada-kun / En Sevdiğim Komşularım

Stüdyo Ghibli’den Isao Takahata’nın yönetmenliğini üstlendiği animasyon türündeki film Tokyo kentinde orta sınıf bir yaşam süren Yamada ailesinin hikayesini konu alıyor. Mizah dolu bu filmde, bir ailenin yaşamı, problemleri ve yaşanmaya değer şeyler seyirciye sunuluyor.

IMDB: 7,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

40. The Talented Mr. Ripley / Yetenekli Bay Ripley

40. The Talented Mr. Ripley / Yetenekli Bay Ripley

Ripley ile Greenleaf farklı sosyal sınıflardan iki genç arkadaştır. Yoksul Tom, zengin Dickie'nin kayıtsızca sefasını sürdüğü dolce vita'ya sahip olmak uğruna her şeyini feda edebilecek kadar çaresiz ve hırslıdır. Bir gün Dickie'nin varlıklı babası Tom'u, İtalya'da yaşayan oğlunun evine geri dönmesi için ikna etmekle görevlendirir. Bu Ripley'nin uzun süredir aradığı fırsattır.

IMDB: 7,3

39. Titus

39. Titus

Romalı General Titus Andronicus, yeni bir zaferden sonra Roma'ya döner. Yanında Got Kraliçesi Tamora ve üç oğlu da tutsak olarak bulunmaktadır. Titus, zaferden memnun Romalılar onuruna kraliçenin üç oğlunun kurban edilmesini emreder ama sadece en büyük oğlan kurban edilir. Ardı sıra gelişen olaylar sayesinde tahta çıkan Saturnunus'la evlenen Tamor'a korkunç bir intikam için yemin eder. Gizli ve ölümcül intikam oyunu,artık başlamıştır. Katiller ve cinayetler şehri haline gelen Roma'dan pek azı kurtulabilecektir.

IMDB: 7,3

38. Dogma

38. Dogma

İsa'nın yüzbilmemkaçıncı kuşak torunu olan genç bir kadın, iki tane postmodern peygamberler Jay ve Silent Bob, az tanınan 13. havari zenci Rufus el ele verip dünyayı bir felaketten kurtarmak zorundalar.

Zamanında cennetten dünyaya sürgün edilmiş iki meleğin, kendini yenilemiş katolik kilisesinin kapısından girip suçlarını restore etmek suretiyle Tanrı'nın arzusuna karşı gelmek ve dünyayı bir paradoksa yol açıp yoketmek arzusunun önünde sadece bu uyumsuz çete durmaktadır.

Yeni bir kiliseye girerek ruhun restore olması Katolik Dogma'nın bir parçasıdır ve bu yolla kanundışı melekler cennete geri dönmenin bir arka kapısını bulmuş olacaklardır. Bu şekilde Tanrı'nın kusursuz olmadığını kanıtlayarak tüm yaradılışı sıfırlanmaktan kurtarmak mümkün olacak mı?

IMDB: 7,3

37. Man on the Moon / Aydaki Adam

37. Man on the Moon / Aydaki Adam

Önceleri gece klüplerinde tek kişilik komedi gösterileri yapan Andy Kaufman (Jim Carrey) ilk kez Saturday Night Live adlı televizyon şovunda seyirci karşısına çıktığında alışılmadık garip tarzı ile tanınmış menajer George Shapiro (Danny DeVito) 'nun dikkatini çeker.Shapiro'nun yardımı ile kendi şovunu yapmaya başlayan Kaufman komedide bilinen tarzların dışına çıkmakta,aslında seyirciyi güldürmekten çok şoke etmeye çalışmaktadır. En yakınları bile Kaufman'ın nerede rol yapıp nerede gerçeği yaşadığını anlayamazlar.

IMDB: 7,4

36. Sleepy Hollow / Hayalet Süvari

36. Sleepy Hollow / Hayalet Süvari

Washington Irving'in klasik 'Sleepy Hollow Efsanesi' isimli romanından sinemaya aktarılan filmde, 1799 yılında New York'tan bir olayı araştırmak için Sleepy Hollow köyüne gelen polis müfettişi Ichabod Crane(Johnny Depp)'in şahit olduğu ve çözmeye çalıştığı garip bir olay anlatılıyor.

Küçük kasabada insanlar esrarengiz şekilde öldürülmektedir. Yöre halkı cinayetleri yıllar önce kafası kesilerek öldürülen bir süvarinin işlediğine inanmaktadır. Polis Crane buna inanmaz ve Katrina Van Tassel (Christina Ricci) ile beraber katilin peşine düşer...

Oscar adayı olan film, törenden sanat yönetimi dalında altın heykelcikle döndü.

IMDB: 7,4

İçeriğin Devamı Aşağıda

35. Spring Forward

35. Spring Forward

Tüm işini ve varlığını kaybeden Paul yeni işine yeni bir başlangış yapmak istemektedir. Ama beynini kurcalayan olumsuz düşünceler iyi niyetini sabote etmektedir. Eski iş arkadaşı Murphy düzgün karakterli oluşu ile Paul'un ihtiyacı olan yardım elini ona uzatır.Ama Paul'un zihnini kurcalayan olumsuzluklardan kurtulması gerekmektedir.

IMDB: 7,4

34. The Cider House Rules / Tanrının Eseri Şeytanın Parçası

34. The Cider House Rules / Tanrının Eseri Şeytanın Parçası

Film, New England'da küçük bir yetimhanede yaşayan, gerçek dünyadan hiç haberleri olmayan kız ve erkek çocukların arasındaki bir yetimin, Homer Wells ( Tobey Maguire )'in hikayesini anlatıyor.

Homer Wells bir yetimdir, ancak aile eksikliği duymamaktadır. St. Cloud's yetimhanesinde sevgi dolu ancak sıra dışı eğitmeni Dr. Wilbur Larch ( Michael Caine ) tarafından yetiştirildiğinden, hiçbir zaman sevgiden yoksun kalmamıştır. Ancak erkekliğe yaklaşırken, geleceği hakkında kendine sorular sormaya başlar, dünyayı kendi keşfetme özlemindedir.

IMDB: 7,4

33. The War Zone / Savaş Alanı

33. The War Zone / Savaş Alanı

15 yaşındaki bir çocuk, ailesinin Londra'dan Devon'a taşınması sonucu bütün arkadaşlarıyla olan ilişkisini yitiriyor. Günleri sıkıntıyla geçerken ailesini incelmeye başlıyor. Anesi hamile, babası saldırgan, ablası da aktif seks hayatını kardeşiyle paylaşan biri… Babasının ablasıyla ilişkisi olduğunu öğrenen çocuk, kendinden çok yaşlı biriyle ilk seks deneyimini yaşıyor.

IMDB: 7,4

32. Topsy-Turvy / Karmakarışık

32. Topsy-Turvy / Karmakarışık

1880'lerde Londra. W.S. Gilbert çabuk sinirlenen ama duygusal açıdan mesafeli bir söz yazarıdır. Gilbert, güleryüzlü, eğlenceyi seven, hafif operalarla tatmin olmayan ve daha ciddi çalışmalar yapmak için yanıp tutuşan besteci Arthur Sullivan'la birlikte çalışır. Sullivan bir yaratıcılık krizine tutulmuştur, Gilbert'ın ise Lucy ile olan evliliği yıkılmak üzeredir. Her ne kadar o duygularının karşılığını veremese de, Lucy kocasını sever, ayrıca onun hasta babasıyla da uğraşmak zorundadır.

Gilbert ve Sullivan'ın popüler komik operaları o güne kadar hiç başarısızlığa uğramamıştır, ama basın, son eserleri Prenses Ida'ya kayıtsız kalır. Lucy, Gilbert'ı bir Japon sanat sergisine götürünce, ilham bulan Gilbert Mikado'yu yazmaya karar verir. Sullivan birlikte çalışmayı kabul eder. Uzun provaların ardından, oyun seyirci karşısına çıkar ve büyük övgü alır... Karmakarışık başkalarını güldürmek için eziyet çeken, çırpınan sanatçılar hakkında bir film.

IMDB: 7,4

31. Garage Olimpo / Olimpo Garajı

31. Garage Olimpo / Olimpo Garajı

Hayatını annesiyle beraber geçiren Maria, dikta karşıtı bir militandır. Genç kadın bir yandan fakir öğrencilere okuma yazma öğretirken, bir yandan da askeri yönetime karşı yasadışı eylemler yürüten bir örgütte faaliyetlerde bulunur. Felix adlı geçmişine dair hiçkimsenin hiçbirşey bilmediği ve Maria'nın evinde kiracı olarak kalan bir genç, bu gizemli kadına karşı büyük bir aşk beslemektedir.

IMDB: 7,5

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. I Kina spiser de hunde / Çinde Köpek Yiyorlar

30. I Kina spiser de hunde / Çinde Köpek Yiyorlar

Bir bankada sıradan bir memur olarak çalışan Arvid, aniden silahla içeri girip bankayı soymaya kalkan bir hırsızı bayıltıp soygunu önler ve kahraman olur. Ancak iki gün sonra hırsızın karısı, evine gelip onu azarlar. Çünkü kocası -yani hırsız- aslında çok iyi biridir ve tüp bebek yapmak için, sadece ihtiyaçları olan parayı bankadan çalmak istemiştir.Kadının durumuna çok üzülen Arvin, azılı bir suçlu olan ağabeyi ile beraber, bir para nakil aracını soyar. Başarılı geçen bu soygun, onların ilk işleri olur. Artık soygunlardan ellerine geçen paraları, aynı Robin Hood hikayesindeki gibi ihtiyaç duyan kişilere dağıtmaya başlarlar. Derken işler tersine döner ve bir soygun sırasında ölümle burun buruna gelirler...

IMDB: 7,5

29. Ghost Dog: The Way of the Samurai / Hayalet Köpek: Samuray Tarzı

29. Ghost Dog: The Way of the Samurai / Hayalet Köpek: Samuray Tarzı

Ghost Dog'un hayatına yön veren iki şey var. Hagakure: The Way of the Samurai isimli kitap, onun yaşam tarzını belirliyor. Yıllar önce hayatını kurtaran yerel bir mafya adamı ise onun bir sonraki görevini belirliyor.

Samuray kodlarına göre yaşayan münzevi adam, hayatını kurtaran adamasadakati nedeniyle onun bir silahına dönüşmüş durumda...

Jim Jarmusch'un yönetmenliğini üstlendiği film, tam anlamıyla bir Jarmusch filmi. Hip-hop kültürü, samuray tarzı ve suç dünyasının birleştiği; melankolik, hüzünlü ve acımasız bir başyapıt.

IMDB: 7,5

28. Jin-Rô

28. Jin-Rô

Alternatif bir gerçeklikte, Japonya baskıcı bir düzenle yönetilmektedir.Kerberos isimli özel polis birimi, çeşitli terörist örgütleri engellemek için gizli bir şekilde faaliyet göstermektedir. Kerberos kuvvetlerinin birinci hedefi Sect isimli aşırı solcu terörist örgüttür. Kerberos, operasyonlarında ağır silah gücü ve güçlü donanım ileacımasız

taktikler kullanmaktadır. Birim, savaş sonrasında ülkenin siyasi dengesinin sağlanmasına önemli katkılarda bulunmuştur. Ancak, 1960lı yıllara gelindiğinde bu gizli birimin polis örgütü içindeki varlık nedeni zayıflamıştır. Polis örgütü, bünyesinde artık böyle bir gizli birim istememektedir.

Jin-Roh bu arka plan kurgusu içerisinde Sect bomba kuryesi Kei Amemiya ve Kerberos üyesi Kazuki Fuse'nin hikayesini anlatır. Sect, eylemlerindekullanacağı bombaları 'kırmızı başlıklı kızlar' adını verdiği kuryeler aracılığı ile hedeflerine yöneltmektedir. Film, bir eylem sahnesi ile açılır. Bir kırmızı başlıklı kız, elindeki bombayı eylemcilerden birisine teslim eder ve bombanın polise atılması ile birlikte polis ile eylemciler arasında çatışmalar başlar.

IMDB: 7,5

27. Rosetta

27. Rosetta

Film, içine doğduğu yoksulluktan sıyrılmayı başaramayan genç bir kızın öyküsünü anlatır. İzleyiciyi kıza iç gözlemsel bir yolla bakmaya zorlar, kızın yoksulluğu, öyküdeki diğer ayrıntılarla silinemeyecek kadar gerçektir. Hollywood'un gişe geliri elde etmek amacıyla üzerini örttüğü yaşam gerçekleri açısından çok zengin bir film. Sol eğilimli, toplumsal sorunlara düşkün, deneyimli belgesel yönetmenleri olan Dardenne kardeşler, cesur, duygusal olmayan usta işi mükemmel bir film ortaya çıkarmışlar.

IMDB: 7,5

26. Bad ma ra khahad bord / Rüzgar Bizi Götürecek

26. Bad ma ra khahad bord / Rüzgar Bizi Götürecek

Birkaç film yapımcısı film çekmek için küçük bir kasabaya iner. Köyün en yaşlı kadını ölmek üzeredir. Bu kadının ölmesini beklerken film ekibi kendilerini köylülerin günlük yaşantısının içinde bulur. Yönetmen Behzad, sürekli çalan telefonuna bir türlü cevap veremez çünkü köyde telefon çekmemektedir. Bu nedenle bir tepeye doğru yol alır. Bu tepede de bir adam hazine aramaktadır. Behzad hazine için çukur kazan adamla iletişim kurmak istemesine karşın adam çukurdan çıkmaz. Seyirci tarafından merak edilen bu adam bir türlü kamera karşısına çıkmaz. Zaten filmin bir sürü karakteri de seyirciye gösterilmez

IMDB: 7,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. Boys Don’t Cry / Erkekler Ağlamaz

25. Boys Don’t Cry / Erkekler Ağlamaz

Nebraska’nın Falls şehri, Brandon Teena (Hilary Swank) adındaki delikanlıyla ilgili dedikodularla çalkalanıyordu, tüm kadınların olduğu gibi tüm kasabalının da dikkatini ve ilgisini çekmişti. Karizmatik kişiliği ve masum yüzünün arkasında kocaman bir sır gizliyordu. O herkesin olduğunu zannettiği kişi değildi.

IMDB: 7,6

24. La lengua de las mariposas / Kelebeklerin Dili

24. La lengua de las mariposas / Kelebeklerin Dili

Yönetmen Alejandro Amenábar'ın en önemli filmlerinin yapımcısı olarak tanınan José Luis Cuerda'nın yazdığı, yönettiği ve yapımcılığını üstlendiği ödüllü bir yapım.

1936 yılının İspanya'sında, okula yeni başlayan bir çocuğun gözünden Cumhuriyet'in getirileri ve İspanyol İç Savaşı'yla birlikte yıkılması sonucu yaşanan dramı, insanlardaki psikolojik ve politik değişimleri anlatan film, herkesi duygularıyla düşünmeye sevkediyor.

IMDB: 7,6

23. The Hurricane / Onaltıncı Raund

23. The Hurricane / Onaltıncı Raund

Orta siklet boks şampiyonluğunun eşiğine kadar gelen boksör Rubin 'Hurricane' Carter (Denzel Washington), suçsuz olmasına rağmen cinayet suçundan ömür boyu hapse atılır. Dünya şampiyonluğu hayalleri bir anda suya düşen Carter, ırkçı önyargılara karşı duyduğu öfke ve çaresizliğini 'The Sixteenth Round' adlı otobiyografisinde dile getirir. Aradan yıllar geçtikten sonra kitabı sayesinde onun suçsuz olduğuna inanan genç Lesra Martin ile birlikte olaylar gelişmeye başlar. Kendisine yardım etmek isteyen üç aktivistin olağanüstü azminden etkilenen Carter yeniden özgür bir insan olabilmek için mücadele etmeye karar verir.

IMDB: 7,6

22. La fille sur le pont / Köprüdeki Kız

22. La fille sur le pont / Köprüdeki Kız

Paris’te bir köprü ve gece… Seine nehrinden sarkmakta olan bir kızın gözlerinden yılların acısı akmaktadır. Hiçbir yerden gelen bir adamın uzaktan gördüğü bu kızakarşı bir ilgisi oluşmuştur. Adam ‘bıçak atıcı’ olan Gabor’dur ve şovu için canlı bir hedef arıyordur. Hayata dair hiçbir umudu kalmamış olan kız adamın teklifini kabul edecektir. Birlikte ölüm ve yaşamı birlikte tanımlayacakları bir turneye çıkacaklardır. Vanessa Paradis ve Daniel Auteuil’in başrollerini paylaştıkları çok sevilen Fransız filmi La Fille sur le pont’un yönetmen koltuğunda Patrice Leconte oturuyor.

IMDB: 7,7

21. Yi ge dou bu neng shao

21. Yi ge dou bu neng shao

Çin'in küçük yoksul bir köyünde ilkokul öğretmeni izin alınca yerine küçük bir kızı (Wei Minzhi) geçici öğretmen olarak atar. Bu utangaç gençkız, öğrencilerinden biraz daha büyüktür ve yoksulluk içinde kıvranan ailesine yardım edebilmek için bu görevi kabul etmiştir. Öğretmenine verdiği sözü yerine getirebilmesi için, tüm öğrencilerin okula devam etmesini sağlaması gerekmektedir.

IMDB: 7,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Being John Malkovich / John Malkovich Olmak

20. Being John Malkovich / John Malkovich Olmak

Craig kendince yetenekleri olan bir kuklacıdır. Ancak bu meslek ona elbette ki hayatta kalmasını sağlayabilecek bir para kazandırmamaktadır. Bu nedenle önemli bir kararın eşiğinde olduğunu hissetmektedir. Craig'in karısı olan Lotte ise bir pet shop'da çalışmaktadır. Sürekli olarak kendi işinin tuhaf yanlarından dem vuran Lotte, Craig'in canını fazlasıyla sıkmaktadır. Şansı yaver giden Craig bir firmada iş bulur. Şirkette tanıştığı Maxine isimli bir kadın onun ilgisini cezbeder. Ancak Maxine, Craig'le hiçbir şekilde ilgilenmemektedir. Bir gün Craig çalıştığı firmada gizli bir kapıcık bulur. Kapıdan içeri giren Craig, nasıl olduysa, John Malkovich'in bedeninde uyanacaktır.

IMDB: 7,8

19. October Sky / Ekim Düşü

19. October Sky / Ekim Düşü

Coalwood adlı kasabada yaşayan Homer Hickam adlı gencin ilerde baba mesleği olan madenciliği yapmaktan başka seçeneği yok gibidir. Fakat 1957 Ekim'inde Sputnik adlı uydunun uzaya fırlatılmasıyla Homer roketlere ve bunların nasıl yapıldığına büyük ilgi duyar. Üç arkadaşı ile deneme yanılma yoluyla bazı denemeler yapmaya karar verir.Kasabada başta babası olmak üzere herkes bunun bir saçmalık olduğunu düşünmektedir. Sadece bir lise öğretmeni onların çabalarını ve emeklerine saygı gösterir ve Ulusal Bilim Yarışmasında büyük ödülü alabileceklerine onları inandırır.

IMDB: 7,8

18. Office Space / Ofis Çılgınlığı

18. Office Space / Ofis Çılgınlığı

Peter Gibbons orta yaş krizine biraz erken dalmış, işi ve çalıştığı şirket için kendini heba eden bir bilgisayar programcısıdır. Beynini uyuşturan, bitmek tükenmek bilmeyen rutinden artık çok sıkılmış ve bunalmıştır. Özel hayatı da pek parlak değildir. Bir kız arkadaşı vardır ama aldatıldığından da emindir.

IMDB: 7,8

17. South Park: Bigger Longer & Uncut / South Park - Sinema Filmi

17. South Park: Bigger Longer & Uncut / South Park - Sinema Filmi

South Park 3.sınıf öğrencileri Stan, Kyle, Cartman ve Kenny, yetişkinlere yönelik bir film izledikleri sinemadan,büyümüş gözler ve genişlemiş bir kelime haznesi ile ayrılırlar. Anne ve babalarının bu gelişmeler üzerine başlayan filmi protesto girişimleri, A.B.D ve Kanada arasında gerçek bir şavaş çıkmasına kadar ilerler.Çocuklar, birdenbire kendilerini bu krizin ortasında bulurlar ve her birisi, olanları durdurmak için gerekli cesareti kendi içlerinde aramaya başlarlar.

IMDB: 7,8

16. Gloomy Sunday / Kederli Pazar

16. Gloomy Sunday / Kederli Pazar

Andras, Bir Macar yahudisi olan Laszlo'nun işlettiği restoranda piyanist olarak işe başlar. Aynı restoranda çalışan ve Laszlo'nun sevgilisi Ilona ile aralarında bir ilişki başlar. Ilona'ya aşık olan bir diğer adam ise, restoranın müdavimi, genç Alman işadamı Hans Wieck'dir.

Birgün Andras, Ilona'ya doğumgünü hediyesi olarak bir beste yapar. Daha sonraları bu beste küçücük bir Macar restoranından tüm dünyaya yayılır ve intiharlar başgöstermeye başlar. Bununla birlikte, Naziler Avrupa'yı ele geçirmeye ve Yahudi soykırımına başlamıştır. Bu 4 kişi arasındaki ilişki ise, sözkonusu dönemin getirdiği sorunlarla beraber şarkının kasvetine uygun şekilde ilerleyecektir.

IMDB: 7,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Kikujirô no natsu

15. Kikujirô no natsu

Hiç görmediği annesini bulmak için yola düşen 9 yaşındaki Masao ile büyükannesinin bir arkadaşının zorlamasıyla ona eşlik eden Yakuza artığı Kikujiro tuhaf bir ikili oluştururlar. İki uyumsuz karakterin maceralı yolculuğu boyunca başlarına bir çok ilginç olay gelecektir.

IMDB: 7,9

14. The Boondock Saints / Şehrin Azizleri

14. The Boondock Saints / Şehrin Azizleri

İrlanda asıllı ikiz kardeşler Connor ve Murphy McManus, Boston'da yaşamaktadırlar. Dindar insanlar olan bu ikili Tanrı'nın kendilerine Dünya'yı kötülüklerden korumak misyonu yüklediğine inanarak, Boston'un azılı suçlarını ortadan temizlemeye başlar. Kurbanlar kötü insanlar olunca halktan kimse paniğe kapılmaz. Aslında ikizlerin peşine düşen FBI ajanı Paul Smecker bile bu temizliği kendisinin yapmak isteyip yapamadığı birşey olarak görmektedir.

IMDB: 7,9

13. Todo sobre mi madre / Annem Hakkında Herşey

13. Todo sobre mi madre / Annem Hakkında Herşey

Oğlu Esteban'ın üzerinden araba geçmiştir ve Manuela'nın ağlamaktan göz pınarları kurumuştur. Karanlıklar ardında geçmiş ve gelecek içiçe geçer. Aynı gece hastanede Manuela beklerken oğlunun günlüğüne göz atar...

Trajik olayın ardından rastlantılar benzer dünyaları olan insanları biraraya getirir ve herkesin birbirini zenginleştirdiği bir paylaşım başlar. İspanyol sinemasının dahi yönetmeni Pedro Almodovar'ın son derece etkileyici bir filmi. Kadınlara ve annelere ithaf edilmiş, son derece hüzünlü ve keyifli bir başyapıt.

IMDB: 7,9

12. Toy Story 2 / Oyuncak Hikayesi 2

12. Toy Story 2 / Oyuncak Hikayesi 2

Andy'nin tatil için bir kovboy kampına gitmesi sonucunda oyuncakları kendi başlarına kalırlar. Kafasını ilginç oyuncaklar toplamaya takmış AlMcWhiggin adlı bir oyuncak koleksiyoncusunun Woody'i kaçırmasıyla birlikte olaylar gelişmeye başlar.

Al'ın apartman dairesine götürülen Woody, 1950'lı yılların televizyon şovu 'Woody's Roundup'ın ödüllü oyuncakları arasında en değerli koleksiyon parçasının kendisi olduğunun farkına varır. Orada aynı şovun diğer ödüllü oyuncaklarıyla tanışma fırsatını bulur Tanıştığı oyuncaklararasında kovboy kız Jessie, Bullseye adlı bir at ve Stinky Pete adlı bir maden arayıcısı vardır. Woody'nın kaçırılması üzerine Andy'nın odasındaki diğer oyuncak arkadaşları Mr. Potato Head, Slinky, Dog, Rex ve Hamm duruma el koyarak arkadaşlarını bir müze parçası olmaktan kurtarmak üzere harekete geçerler. Bütün amaçları Andy kovboy kampından dönmeden Woody'ı kurtarmaktır.

IMDB: 7,9

11. Wo de fu qin mu qin / Eve Dönüş

11. Wo de fu qin mu qin / Eve Dönüş

Luo, babasının ölümü üzerine yaşadığı şehri terk ederek doğup büyüdüğü ve babasının çok sevilen bir öğretmen olarak hayatı boyunca çalıştığı köylerine geri döner. Evin tek çocuğu olarak basının cenazesini kaldıracaktır. Önceleri sadece sıradan bir cenaze merasimi için yola çıktığını düşünen Luo Changyu, köyde annesinin çok daha büyük ve geleneklere tam olarak uyulacak bir merasim isteğiyle karşılaşır. Geleneklere göre eller üzerinde ve yürüyerek taşınan cenazenin, eve dönüş yolunu asla unutmayacağına inanılmaktadır. Annesi ile babasının dillerden düşmeyen aşkını öğrenen Luo, annesinin bu isteğini kıramayacak ve yerine getirmek üzere cenazeyi taşıyacak kişileri ayarlamaya başlayacaktır..

IMDB: 7,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Magnolia / Manolya

10. Magnolia / Manolya

San Fernando Valley'de sıradan bir günde ölmek üzere olan bir baba, genç karısı, bir erkek bakıcı, kaybolmuş ünlü bir oğul, aşık bir polis, dahi bir çocuk, eskiden dahi bir çocuk olan bir adam, bir şov programı sunucusu ve yabancılaşmış bir kız bir hikayenin farklı parçalarında yerlerini alacaklardır. Bu insanlar, unutulmaz bir heyecanla sonlanacak bu gün içinde, şans, hareket, geride bırakılan zaman ve rastlantılar yumağında adeta birbirlerinin hayatlarının içinden zikzaklar çizerek geçecek ve birbirlerini çözümleyeceklerdir.

IMDB: 8,0

9. The Iron Giant / Demir Dev

9. The Iron Giant / Demir Dev

Ufukta dev birşey var. Hogarth Hughes, yıldızlardan dünyaya düşmüş kocaman bir robotu kurtaran küçük bir çocuktur. Şimdi Hogarth'ın çok büyük bir arkadaşı ve daha da büyük bir problemi vardır: Böylesine uzun boylu ve çelik yemeyi seven (özellikle de eski arabaları) bir devi nasıl sır olarak saklayacaktır? İşler, meraklı bir hükümet ajanının, 'yabancı istilacıyı' araştırmak için şehre gelmesi ve Amerikan kara, hava ve deniz kuvvetlerinin devi yok etmekle görevlendirilmesiyle daha da zorlaşır.

IMDB: 8,0

8. The Straight Story

8. The Straight Story

Sıradışı bir David Lynch filmi.

Alvin Straight ve kızı küçük bir kasabada yaşamaktadır. Az paraları vardır ve Alvin şeker hastasıdır. Araba kullanamaz, kendi başına yürüyemeyecek haldedir ama söz dinlemez ve inatçı biridir. Eve gelen bir telefonla 10 yıldır görmediği abisinin bir kalp krizi geçirdiğini öğrenir. Bunun üzerine Alvin macerasına başlar, hem de bir çim biçme makinası ile...

Yüzlerce mil, bir sürü yeni insan, 6 haftalık bir macera. Sonuçta Alvin hedefine ulaşır.

IMDB: 8,0

7. La ley de Herodes / Herod'un Kanunu

7. La ley de Herodes / Herod'un Kanunu

Yozlaşmış eski belediye başkanı köylülerce öldürüldükten sonra, fakir hademe Juan Vargas Orta Meksika'daki bu çöl kasabasının yeni belediye başkanı olur. Kasabada, iktidardaki partinin ilkelerini (modernlik, barış ve gelişim) uygulamaya çalışsa da yozlaşmaya karşı yozlaşmak dışında bir şey yapamayacağını kısa sürede fark eder. Juan Vargas silahının yardımıyla, adım adım kasabada kanun haline gelir ve kasaba tarihinin en kötü belediye başkanı olur.

IMDB: 8,1

6. The Sixth Sense / Altıncı His

6. The Sixth Sense / Altıncı His

Sekiz yaşında bir çocuk olan Cole Sear karanlık güçlerin etkisi altındadır. Zaman zaman hayaletler tarafından ziyaret edilen bu çocuk, gölgelerin arasından ortaya çıkıveren hayaletlerle kendi iradesi dışında bağlantılar kurmakta ve bu durumdan çok korkmaktadır. Kendisinde normal ötesi bir takım güçlerin var olduğunun farkına varan küçük çocuk bunların sebebini anlayamadığı gibi çektiği acıları da çocuk psikoloğu Malcolm Crowe'un dışında hiç kimseye anlatamamaktadır. Ancak küçük hastasındaki doğaüstü yeteneklerin gerisindeki esrar perdesini aralamaya çalışan psikoloğun çalışmaları ilerledikçe her ikisinde de bir takım korkutucu ve açıklanamaz gelişmeler başlayacaktır.

IMDB: 8,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Rang-e khoda / Cennetin Rengi

5. Rang-e khoda / Cennetin Rengi

Küçük Muhammed (Mohsen Ramezani),Tahran'daki bir körler okulunda yatılı olarak eğitim görmektedir. Kör olarak doğmuştur ve çevresindeki dünyayı dokunarak ve işiterek anlamaya çalışmaktadır. Okulu yazın tatile girdiğinde babası onu almak ve köyüne götürmek üzere okula gelir. Muhammed'in annesi ölmüştür ve babası yeni bir evlilik planlamaktadır. Özürlü bir çocuğun evlilik planlarını bozacağından endişelenen baba sürekli olarak ondan kurtulmak için çareler arar. Köyde ise Muhammed'i yazı birlikte geçirecekleri sevecen iki kız kardeş ve yaşlı ninesi beklemektedir.

IMDB: 8,2

4. American Beauty / Amerikan Güzeli

4. American Beauty / Amerikan Güzeli

Amerika'nın banliyo yaşantısına eğlenceli, hareketli ve şaşırtıcı bir yolculuk...

Sigortacı, kırklarında bir adam, onun statü meraklısı karısı Carolyn ve her geçen gün kötüye giden evlilikleri... Lester'in eşi ondan nefret etmektedir, kızı onu küçük görmektedir ve patronu onu kovmayı planlamaktadır.

Daha yakından bakın... Kırk yaşını geçmiş bir adam olan Lester, kendisinden önemli beklentileri olan ve bunu bulamayınca ondan nefret eden karısı Carolyn, yıkılmaya yüz tutmuş bir evlilik, babasından nefret eden bir kız ve onu işten çıkarmaya uğraşan bir patron arasında bocalamaktadır. Daha yakından bakın... Hayatında bazı değişiklikler yapmaya karar veren Lester, bundan korkmakta ama korkusu arttıkça mutluluğu da artmaktadır ancak en büyük mutluluğun bedeli de çok büyük olacaktır. Daha yakından bakın.

IMDB: 8,4

3. The Green Mile / Yeşil Yol

3. The Green Mile / Yeşil Yol

Mucizeler hiç beklemediğiniz yerlerde gerçekleşebilir, hatta Cold Mountain Cezaevinin bir hücresinde bile...

John Coffey, doğaüstü güçlere sahip bir mahkumdur. Tom Hanks ise bu hapishanede görevlidir.

Yeşil Yol, hastalık, ölüm, iyilik ve kötülük üzerine etkileyici bir öyküyle King'in güçlü kalemini ve Tom Hanks'ın oyunculuğunu birleştiren,duygu yüklü bir film. Yönetmen Darabont, romana sadık kalarak öykünün büyülü duygusallığını beyaz perdeye taşıyor. Bu film, dört dalda Oscar ödüllerine aday gösterilmişti.

IMDB: 8,5

2. The Matrix

2. The Matrix

Saygın bir yazılım şirketinde çalışan Thomas Anderson (Keanu Reeves), gecelerini 'Neo' adı altında program kırarak ve Matrix'i araştırarak geçirir. Esrarengiz şekilde Trinity (Carrie Ann Moss) ve Morpheus (Laurence Fishburne) ile tanışan Neo, yaşadığı dünyanın aslında beyninde gerçekleşen bir simulasyon olduğu gerçeğini öğrendikten sonra ordan kurtarılır ve Morpheus'un önderliğindeki ekibe katılır. Neo gerçek dünyada ilk nefesini aldıktan sonra simulasyona tekrar girerek Matrix'in ne olduğunu kavrayacak ve kurtarılma nedenini öğrenerek gelişen olaylar çerçevesinde yeni kimliğini tanımaya çalışacaktır.

IMDB: 8,7

1. Fight Club / Dövüş Kulübü

1. Fight Club / Dövüş Kulübü

İsimsiz anlatıcı (Norton) uykusuzluktan muzdarip bir otomobil şirketinde çalışan birisidir. Doktor ona daha fazla ilaç vermeyi reddeder ve kendisine yardımcı olabilecek bir destek grubunu ziyaret etmesini önerir. Anlatıcı testis kanseri mağdurları için olan bir destek grubuna katılır ve orada Marla ile tanışır; o da anlatıcı genç adam gibi hasta olmamasına rağmen gruba katılmaktadır.

Bir iş gezisinden sonra evine döndüğünde bir patlama nedeniyle evinin tahrip olduğunu görür ve yolculuk esnasında tanıştığı, sabun satıcısı Tyler Durden'ı (Brad Pitt) arayarak onunla bir barda buluşur. İçtikleri birkaç biradan sonra dışarı çıkarlar ve Tyler, kahramanımızı kendisine vurması için kışkırtmaya başlar. Bu kavga kahramanımızın hayatını tamamen değiştirecektir.

IMDB: 8,8

İçeriğin Devamı Aşağıda

Onedio IQ'yu Facebook'tan takip etmeyi unutmayın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
145
38
16
7
7
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

1999 top 5'im şöyle: 1) eyes wide shut 2) magnolia 3) la fille sur le pont 4) sleepy hollow 5) todo sobre mi madre

Erdi Sökmen

sorduk mu

nerdeysenicksiz

1994 yılıyla beraber sinemanın en iyi yılları sayılabilir cidden.

Şaşkın Baykuş

1-2-3-4-6-14 izlendi beğenildi onaylandı özellikle fight club ve matrix hastasıyım

Murat Delen

kadınlara daha çok değer verilmeli 2010 dan sonrada korku ve bilim kurgu çoğaldı bizdede çok emektar var m ozaman ki hollywod parası bizdede var ama dövüş sp... Devamını Gör