Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde yolların durumuna tepki gösteren mahalle sakinleri, seslerini duyurmak için alışılmışın biraz dışında bir yönteme başvurdu. Çukurlarla dolu yollara fidan diken vatandaşlar, “Madem kimse sahip çıkmıyor” diyerek hem yaşadıkları soruna dikkat çekti hem de ortaya oldukça ironik görüntüler çıkardı.
Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Kurucahöyük Mahallesi’nde vatandaşlar, bir türlü yapılmayan yolları bu kez fidan dikerek protesto etti.
Çukurlarla dolu yolların ulaşımı zorlaştırdığını söyleyen mahalle sakinleri, önce Birecik Belediyesi’ne ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduklarını ancak yolun sorumluluğunun kendilerine ait olmadığı yanıtını aldıklarını belirtti. Hangi kurumun ilgileneceğini bulamayınca da çareyi çukurları fidanlarla doldurmakta bulan vatandaşlar, “Madem kimse sahip çıkmıyor, köstebek yuvasına dönen yollarımızı ağaçlandırıyoruz. Meyve verince gelip alabilirsiniz” diyerek tepkilerini esprili bir şekilde gösterdi. Mahalle sakinleri şimdi hem kurumların sorumluluğu netleştirmesini hem de yolların artık gerçekten yapılmasını bekliyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın