Görüş Bildir
Haberler
Psikopatlıkta Doktor Frankenstein'i Sollayan Deliliğin Sınırları Aşan Bilim İnsanları

Psikopatlıkta Doktor Frankenstein'i Sollayan Deliliğin Sınırları Aşan Bilim İnsanları

Bilim insanları çoğunlukla insanlık için iyi şeyler yapsalar da bu bilim insanları psikopatlık ve acımasızlık konusunda ünlü kurmaca karakter Doktor Frankenstein'i sollayacak düzeyde. İşte en psikopat bilim insanları ve yaptıkları deneyler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Vladimir Demikhov

1. Vladimir Demikhov

Ünlü bir Sovyet bilim adamı olan Vladimir Demikhov, organ naklinde öncü olarak biliniyordu. Köpekler arasında bir dizi hayati organ naklinde büyük başarı gördü. Ama sonra 1950'lerde, iki başlı bir köpek yaratarak işleri bir adım daha ileri götürmeye karar verdi. Demikhov ve yardımcıları operasyonu en az 24 kez denedi. 24. girişim en geniş çapta duyurulan girişimdi.

Shavka adlı küçük bir köpeğin başını ve boynunu Brodyaga adlı büyük bir başıboş Alman Çoban Köpeğinin boynuna yapıştıran çılgın bilim adamı, tamamen doğal olmayan bir ortakyaşam yarattı.

Trajik bir şekilde, her iki köpek de ameliyattan dört gün sonra çok önemli bir damarın zarar görmesi nedeniyle öldü.

2. Shiro Ishii

2. Shiro Ishii

Ishii, 1925'te Cenevre Protokolü'nün yasakladığı mikrop savaşının korkunç yöntemlerini takip etmek için ilk ilham aldığında, İmparatorluk Japonya'nın Ordu Tabip Birlikleri'nin bir üyesiydi. Saygın bir general ve  bilim adamı olarak, Ishii sonunda 731. Birimi devraldı. 

1935 civarında 731. Birim modern tarihin en insanlık dışı deneylerinden bazılarının test alanı haline geldi. Ishii, bilimsel ilerleme kaydetmelerinin tek yolunun sivilleri denek olarak kullanmak olduğunda ısrar etti.

Soğuk ısırması deneyleri ve yüksek basınçlı oda testlerinden bilinçli süjeler üzerinde sifiliz ve dirikesimlerin kasıtlı enfeksiyonuna kadar, Ishii'nin deneylerinin tümü, orduyu desteklemek ve düşmanlarındaki olası zayıflıkları saptamak için gerekli eylemler olarak müjdelendi.

Kadın mahkûmlar sıklıkla tecavüze uğradı ve zorla hamile bırakıldı. Kurban daha sonra kimyasallara maruz kalacak, kasıtlı olarak hastalık bulaştırılacak veya ölümcül şekilde vurulacaktı.

3. Robert Liston

3. Robert Liston

Çılgın bilim adamları açısından, Liston deney için manyak ihtiyaçları olan bir barbar değildi. Ampütasyon konusunda çok yetenekli olduğu için sırf egosundan dolayı sık sık hastalarının uzuvlarını çıkardı ve bu başarısıyla övündü.

Liston bir keresinde bir bacak ampütasyonu sırasında kendi hız rekorunu kırdı, ancak bunu yapmak için acele ederken deneğin testislerini kopardı. 

Belki de en kötüsü, Liston 3 kişinin öldüğü tek ameliyatı gerçekleştirerek tarih yazdı. Liston, söz konusu ampütasyon sırasında hızına o kadar odaklanmıştı ki, yanlışlıkla asistanının parmaklarını hastanın bacağıyla birlikte kesti.

Bıçağı tekrar yukarı kaldırdığında, kazara, olay yerinde bayılan bir seyircinin ceketinin kuyruğuna çarptı. Daha sonra izleyicinin şoktan öldüğü ve hasta ile asistanın da yaraları enfekte olduktan sonra öldüğü ortaya çıktı. Yani toplam üç ölüm vardı.

4. Jack Parsons

4. Jack Parsons

Parsons olağandışı çılgın bir bilim adamıydı çünkü uzmanlığı yalnızca okült ve kara büyü saplantısıyla eşleşiyordu. Uzaya bir adam göndermenin boş bir rüya gibi göründüğü bir zamanda roketçiliğe öncülük etti ve bu çabaya California Institute of Technology'de kendilerine “İntihar Timi” adını veren bir grup arkadaşıyla başladı.

Frank Malina adında bir yüksek lisans öğrencisiyle arkadaş olduktan sonra gruba katıldı. Parsons hiçbir zaman yüksek öğrenim görmemiş olsa da, yeni arkadaşları 1930'ların sonlarında bir gün insanlığı aya götürme umuduyla ilkel roketleri fırlatmasına yardım etti.

Parsons, Aleister Crowley tarafından yönetilen Ordo Templi Orientis'in (OTO) bir üyesiydi.

Crowley'nin dindar bir çırağı olan Parsons, kısa süre sonra OTO'nun Batı Yakası bölümünün lideri oldu ve genellikle doğrudan Crowley'nin kendisiyle iletişim kurdu. Bu arada, Parsons roketçilik işinden kazandığı gelirini Los Angeles'ta çoğunlukla seks partileri için hizmet veren bir konak satın almak için kullandı.

Sonunda, bu çılgın bilim adamı bir film projesi üzerinde çalışırken alevler içinde kaldı ve kendi patlamalarından birinde öldü.

5. Sidney Gottlieb

5. Sidney Gottlieb

CIA için çalışan bir bilim insanı olan Sidney Gottlieb, Soğuk Savaş esnasında barlardaki rastgele insanların içkilerine LSD katıyordu. LSD'nin sorgu sürecinde işe yarayıp yaramayacağını tespit etmek isteyen bilim insanı, ABD'deki pek çok barı gezerek insanlara LSD verdi ve davranışlarını gözlemledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Giovanni Aldini

6. Giovanni Aldini

Ölüler üzerinde deney yapmasıyla tanınan kişi, deneğin kulaklarını tuzlu suyla temizledikten, her bir kulağa metal kablo taktıktan ve sonra bu kabloyu bir pile bağladıktan sonra deneğin yüzünün büküldüğünü buldu.

Geleceğin doktoru gençliğinde amcasının tuhaf deneyler yapmasını izlemişti. Kendisi de bir doktor olan Luigi Galvani, ölü kurbağaların üzerine yerleştirilen elektrik akımlarının onları hareket ettirdiğini belirtmiş ve aynı yöntemin insanları ölümden diriltmek için işe yarayabileceğini düşünmüştü. 

İtalya, Bologna'da büyüyen Giovanni Aldini, başlangıçta amcası gibi kurbağalarla vakit geçirdi. Bologna Üniversitesi'nde tıp okudu ve araştırmaları koyun ve inek gibi daha büyük hayvanlara yayıldı. Sonunda çılgın bir bilim adamının dünyasına saparak, sonunda bir kişiyi yeniden canlandırmaya çalıştı.

Aldini, bir pil kullanarak cesetlere elektrik darbeleri uygulayarak ölü hayvanları hareket ettirmeyi, göz kürelerini yuvarlamayı ve dillerini sallamayı çoktan başarmıştı. Artık yerel cellattan yeni bir beden ödünç alarak bir insan üzerinde denemeye kararlıydı.

Ancak kısa süre sonra bir sorunu fark etti: İtalya, mahkumları kafalarını keserek infaz ediyordu, bu da cesetlerin çoğu zaman kanının çekildiği ve dolayısıyla elektriğin geçmesi için herhangi bir yol olmadığı anlamına geliyordu. Aldini böylece mahkumların darağacına gönderildiği İngiltere'ye gitti ve yeni asılan bir suçlunun Kraliyet Cerrahlar Koleji'ne teslim edilmesini emretti.

Aldini, sondalarını George Foster adında bir adamın cesedine bağlayarak, Foster'ın sol gözünü açmasını, çenesini sallamasını ve görünüşe göre bir nefes almasını sağlayınca çılgın bir bilim adamının vücut bulmuş hali oldu. Doktor, deneyinin başarısız olduğunu düşündü çünkü Foster ölümden dirilmedi. Ancak 19. yüzyıl İtalya'sında bu, Aldini'nin akranları için tamamen mucizevi bir başarıydı.

7. Andrew Ure

7. Andrew Ure

Ure, kimya ve mekanik üzerine popüler bir öğretim görevlisiydi. Bir süre sonra Ure, ölüler üzerinde deneyler yaptığını duyurdu. 

Çılgın bilim adamı doğal olarak yanılıyordu, ama işine devam etti. İngiltere'de o sırada ölüm cezası almış yaklaşık 300 suçlu olduğu için Ure araştırmasını yapmak için ceset bulmakta sorun yaşamadı.

Benzer şekilde, Ure'nin vücudun farklı kısımlarını hareket ettirmek için şok edici bir şekilde etrafında dönen girişimlerinde onu izlemek için aşırı hevesli izleyiciler sıkıntısı yoktu. Ure aslında ölü bir adamı hayata döndürmeyi başaramasa da, deneyini bizzat görmeye gelen dehşete düşmüş izleyiciler üzerinde oldukça iyi bir izlenim bıraktı.

Nihayetinde, yerel kiliseler Ure'nin faaliyetlerini derhal durdurmasını talep etti. Ure isteksizce kabul etti.

8. Robert Nelson

8. Robert Nelson

Robert Nelson profesyonel bir geçmişe ve hatta bir üniversite diplomasına sahip değildi, ancak yine de tutkusunun peşinden gitti o da gelecekte onları yeniden canlandırma umuduyla insanları öldükten sonra kriyonik olarak dondurmaktı. 

Lise terk olmasına rağmen Nelson, 1967'de doğmakta olan harekete neredeyse öncülük etti. Dr. Robert Ettinger'in 1962 tarihli The Prospect of Immortality kitabından ilham aldı.

Ettinger, ölümün sadece bir hastalık olduğunu ve bu nedenle bir tedavisi olduğunu öne sürdü. Nelson, 1962'de California Cryonics Society'nin başkanı ve ardından 1966'da Los Angeles'taki yerel Life Extension Society'nin başkanı olduğunda, bu teoriyi kendisi için test etmeye karar verdi.

Dr. James Bedford 73 yaşındaydı ve kriyoniklerle ömrünü uzatmayı denemek istedi. Böbrek kanserinden ölürken, öldükten sonra Nelson ve ekibinin onu buza koymasına izin vermeyi kabul etti. Ancak ekip o kadar hazırlıksızdı ki, başlangıçta yerel donduruculardan toplanan buzu kullandılar.

Nelson daha sonra Bedford'un cesedini evinden bir arkadaşının evine götürdü ve ona antifriz enjekte etti ve demir kalp adı verilen bir makineyle vücuduna oksijen pompaladı. Sonra onu kuru buzla dolu bir kapsülün içine gömdü. 1970 yılında Nelson nihayet Bedford ve kriyonik olarak dondurulmak isteyen diğer gönüllüleri saklamak için bir kasa satın aldı.

Ölen kişinin akrabaları Nelson ve ortağına 800.000 dolar dava açtı.

Donmuş Bedford'a gelince, cesedi 1991'de Alcor Life Extension Foundation tarafından yeniden barındırılmadan önce birkaç kez taşındı.

9. John Money

9. John Money

Sünnet esnasında penisi yanan bir çocuk için psikolog John Money'den yardım isteyen bir aile, psikoloğun farklı teklifi ile karşılaştı. Cinsel kimliğin yetiştirilme tarzı olduğunu düşünen ve bunu ispatlamak isteyen John Money, penisi yanan David'in bir kız gibi yetiştirilmesi gerektiğini belirtti ve aileyi bu deneye ortak etti. Yıllar sonra David erkek gibi hissettiğini belirterek intihar etti ve John Money'in deneyi bu şekilde son buldu.

10. Harry Harlow

10. Harry Harlow

Sevgi üzerine bir araştırma yapan bilim insanı Harry Harlow, bu araştırması için maymun yavrularını sevgiden mahrum bırakmayı göze aldı. Yavru maymunları ömürleri boyunca yalnızlığa terk eden Harlow, aynı zamanda kukla anne maymunlar yaptı ve yavrular ona yaklaşınca üzerlerine diken fırlatmasını sağladı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
11
8
3
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
HYBRDS

Mengele sanirim ozellikle yok... genetik deneyleri vs tarzi bilimsel islerle ugrasirdi.. ölüyü diriltmek vs gibi zirvaliklara ayircak vakti oldugunu sanmiyor... Devamını Gör

Irfan Altay

Nazi subayı ayrıca doktoru ölüm meleği Josep Mengele neden eklenmemiş