Görüş Bildir
Haberler
Gerçekten Gerek Var mıydı? ABD Hükümeti Tarafından İnsanlar Üzerinde Uygulanan Birbirinden Acımasız Deneyler

Gerçekten Gerek Var mıydı? ABD Hükümeti Tarafından İnsanlar Üzerinde Uygulanan Birbirinden Acımasız Deneyler

Hemen her ülke farklı deney denemeleri ile tarihe adını yazdırsa da hiç şüphesiz ABD bu konuda en fazla ismi geçen ülke. Peki, ABD'nin özellikle insanlar üzerinde uyguladığı bu deneylerden kaçını biliyorsunuz?

İşte, ABD'nin insanlar üzerinde uyguladığı birbirinden acımasız ve korkunç deney...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tuskegee Frengi Deneyi

1. Tuskegee Frengi Deneyi

1932 yılında Amerika Birleşik Devletleri Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen bu deneyde tam 600 Afro Amerikan insan denek olarak kullanıldı. 399'u frengisiz, 201'i frengili olan bu insanlar, hiçbir zaman tedavi olmadı çünkü devlet hastalığın nasıl ilerlediğini gözlemlemek istiyordu. İlk etapta yalnızca 6 ay süreceği öne sürülen bu deney tam 40 yıl sürdü ve hastalığın tedavisi bulunsa bile deneklere uygulanmadı. Her bir deneğe yalnızca ücretsiz 'cenaze' masrafları veriliyordu.

2. Willowbrook Deneyi

2. Willowbrook Deneyi

Hepatit hastalığının tedavisini bulmak amacıyla meydana gelen bu deney, 1956 yılından 1970'e kadar sürdü. New York, Staten Adası'nda yer alan Willbrook adlı bir okulda yapılan deney için akli dengesi yerinde olmayan çocuklar kullanıldı. Düşünüldüğünde son derece acımasız olan bu deneyde çocuklara pek çok farklı ilaç verildi ve kısa sürede tüm çocuklara hepatit bulaştı. Hastalığın gelişimini görebilmek için onlarca çocuk izlendi.

3. Kızamık Deneyi

3. Kızamık Deneyi

Her birimizin çocukken geçirdiği kızamık hastalığına aşı bulabilmek için 90'lı yıllarda bir çalışma başlandı. Geliştirilen aşının bebeklerin vücudunda ne gibi değişiklikler olacağını tespit edebilmek için binlerce bebek bu aşı için denek oldu ve her birinin bağışıklık sistemi çöktü. Sonuçlar böyle olunca deney yalnızca Hispanik ve Afro Amerikan çocuklar üzerinde yürütüldü ve 1500'den fazla bebek öldü.

4. Stateville Cezaevi Sıtma Deneyi

4. Stateville Cezaevi Sıtma Deneyi

40'lı yıllarda Stateville Cezaevi'nde gerçekleşen bu deneyde 400 hükümlüye sıtma virüsü enjekte edildi ve gözetim altına alındı. İllegal yollardan yapılan bir deney olan sıtma deneyinde asla resmi bir veri olmadığı gibi gözetim görevi de hükümlülere verildi. Hükümlülerin büyük çoğunluğu yan etkilerle yaşamına devam ederken çoğu hayatını kaybetti.

5. Sea Spray Deneyi

5. Sea Spray Deneyi

Tarihler Eylül 1950'yi gösterdiğinde Amerikan ordusu olası bir kimyasal savaşa karşı deney yapmaya karar verdi ve mekan olarak da San Francisco'yu seçti. Pek çok çeşitten bakteriyi şehrin sokaklarına salan yetkililer, halkın tepkisini gözlemlemeye başladı. Halkın izni olmadan yapılan bu deneyde altı farklı bakteri yüzlerce insanın ölümüne neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Plütonyum Deneyi

6. Plütonyum Deneyi

40'lı yıllarda Manhattan Projesi ile haşır neşir olan Amerika, dünya üzerindeki en büyük atom bombasını yapmaya çalışırken radyasyonun etkilerini ölçmek üzere deney yapmaya karar verdi. Bunun üzerine denekler seçen yetkililer, deneklerin hiçbirine ne enjekte ettiklerini söylemedi ve her birine radyasyon nakledildi. Sonuç olarak büyük çoğunluk mutasyona uğrarken bazıları da kansere yakalandı.

7. İnek Kanı Deneyi

7. İnek Kanı Deneyi

Harvard Üniversitesi'nde profesör olan Edward Cohn tarafından yapılan bu deney, Amerikan Donanması ile anlaşma sağlanarak yapılıyor. Özel bir biyolojik silah elde etmek için düzenlenen deneyde 60'tan fazla askere inek kanı enjekte edildi, fakat tüm denekler hayatını kaybetti.

8. Hardal Gazı Deneyi

8. Hardal Gazı Deneyi

En ünlü ölümcül deneylerden biri olan Hardal Gazı Deneyi, gaz maskelerinin dayanıklılığı ve silahların etkisinin ölçülmesi üzerine yapıldı. 60.000'den fazla kişinin denek olarak kullanıldığı bu deneyde insanlar gaz maskesi ile gaz odalarına dolduruldu ve yoğun kimyasala maruz bırakıldı. Deney boyunca çok az miktarda deneğe koruyucu kıyafet verildi.

9. Big Buzz Deneyi

9. Big Buzz Deneyi

1955 yılında Georgia'da gerçekleşen bu deneyde sarı humma hastalığı bulaştıran milyonlarca sivri sinek Georgia'daki parklara salındı. Kırsal bölgelerde meydana gelen hastalığı devlet görevlileri, sağlık çalışanı kılığına girerek bizzat gözlemlemiş ve silahların savaş silahı olup olmayacağı tespit edilmiş.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
26
25
9
3
3
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Uygar Aytun

Siktiğimin manyakları. Her boku yiyip sonra da dünyaya jandarma kesildi amk abd. si