Görüş Bildir
Haberler
Onedio Okurlarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi 29 Yerli Dizi

etiket Onedio Okurlarına Göre Gelmiş Geçmiş En İyi 29 Yerli Dizi

Trex
26.02.2017 - 01:06 Son Güncelleme: 26.02.2017 - 21:02

Onedio okurları arasında yaptığımız anket sonuçlandı. En beğenilen 29 yerli dizi şu şeklide oluştu:

Not: Dizi hakkındaki bilgiler diziler.com ve beyazperde.com sitelerinden alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Hatırla Sevgili

29. Hatırla Sevgili

Politik görüşleri birbirinden çok uzak olan iki ailenin gençleri, tutkulu bir aşkla birbirlerine bağlanırlar. Bu bağlılıkları onları yavaş yavaş ailelerinden koparır. Aileleri ve aşkları arasında kalan Ahmet ve Yasemin'e kaderin hazırladığı oyunlar vardır.

50'ler'den 80'lere dek uzanan bir yakın tarih dönem dizisi olan Hatırla Sevgili, dönemin naifliğini yaşamak isteyenlere, yaşamla ölüm arasında ince çizginin ne kadar silik olduğunu göstererek bir devrin hikayesini anlatıyor.

28. Yılan Hikayesi

28. Yılan Hikayesi

Oğlu Can mafya tarafından öldürülen Komiser Memoli, o günden sonra kendini sadece işine adamıştır. Tek amacı oğlunu öldürenlerden intikamını alabilmek ve mafyanın ensesinde dolaşarak soluğunu sürekli onlara hissetirebilmektir.

Bütün bunları yapmaya çalışırken, hayat onu hiç ummadığı bir dizi maceranın içine atar. Köyünden kaçıp, İstanbul'a kocasını aramaya gelen Zeyno ile Memoli'nin yollarını kesişir ve macera başlar. 

Zeyno cehaletin ve merakın verdiği bir takım hareketlerle Memoli'yi canından bezdirirken, Belgin Hanım'a da can yoldaşı olur.

27. Kaygısızlar

27. Kaygısızlar

3 karısı ve 36 çocuğunu da alarak İstanbul'a gelen Memnun Kaygısız'ın, tertibi İsmail'in evine çöküşünü ve sonrasında yaşadığı geçim sıkıntısını esprili bir dille anlatan dizi, 1994 yılında ekranlara gelmiş ve 90'lı yıllara adeta damgasını vurmuştu.

26. Medcezir

26. Medcezir

The O.C.'nin yerli uyarlaması Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya'yı biraraya getiriyor. Varoşlardan çok zengin bir semte gelip, zengin bir ailenin yanında yaşamaya başlayan, fakir ama gururlu, gururlu olduğu kadar da zeki bir genç adam, semtin en güzel ve zengin kızı ile aşk yaşamaya başlar ve bu aşk herkesin hayatını değiştirir..

25. İkinci Bahar

25. İkinci Bahar

Şener Şen ve Türkan Şoray gibi iki büyük Yeşilçam üstadının başrollerini paylaştığı, Gaziantepli Kebap ustası Ali Haydar ile iki çocuk annesi dul bir kadının arasında geçen iş ve aşk birlikteliğini konu alan dizi, 1998 yılında başlamıştı. Samatya'da bir kebapçı dükkanı işleten Ali Haydar, eşinin ölümünün ardından kızlarını büyütmüş, yetiştirmiş, kendi kendini eğitmiş, nazik, sevecen dürüst bir adamdır. İşte İkinci Bahar; Antep Sofrası'nda çalışmaya başlayan gururlu, inatçı ama duygusal bir kadın olan Hanım ile Ali Haydar arasında başlayan bir sevda öyküsünü anlatır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Ekmek Teknesi

24. Ekmek Teknesi

Fırıncı Nusret Baba, eşi Ayhan Hanım ve birbirinden sevimli kızları ile sıcak bir aile portresi çizen Ekmek Teknesi, orta sınıf, kendi halinde bir mahallenin yaşamını, sevinçlerini ve hüzünlerini, hayata tutunma çabalarını ve aşklarını anlatıyor. 

Heredot Cevdet’i nalbur Ruhi’si, berberi, kirlisi, Cengiz’i ile İstanbul’un en cümbüşlü mahallelerinden birini kendisine mekan edinen dizi, birbirinden naif öyküleri mizah ile harmanlıyor.

23. Kurtlar Vadisi

23. Kurtlar Vadisi

Ali Candan devlet içinde özel yetiştirilmiş bir elemandır. Estetik ameliyat olarak Polat Alemdar ismini alır ve bir mafya örgütünün içine istihbarat toplamak amacıyla sızar. 

Türkiye'deki mafya, derin devlet ve devlet içi çıkar ilişkileri, çatışmaları, kumpasları, ulusal ve uluslararası oyunları senaryosuna katarak geniş bir seyirci kitlesi elde eden Kurtlar Vadisi, yerli mafya dizisi kavramına da yeni bir boyut getirmişti...

22. Muhteşem Yüzyıl

22. Muhteşem Yüzyıl

Yabancılar onu 'Muhteşem Süleyman' olarak tanıyor. Yavuz Sultan Selim'in oğlu, Osmanlı'nın 10. padişahı, 46 yıl süren hükümdarlığında imparatorluğunun altın çağını yaşatan Kanuni Sultan Süleyman'ın yaşamı Muhteşem Yüzyıl dizisinin ana eksenini oluşturuyor.  Babası Yavuz Sultan Selim'in seferdeyken ölümü ardından, padişahlık makamını devralan I. Süleyman'ın Osmanlı İmparatorluğu'ndaki iktidarının yanı sıra, haremdeki özel yaşamı, ailesi ve saray eşrafı ile ilişkileri de senaryonun önemli unsurları arasında yer alıyor. Osmanlı hanedanının en entrikalı valide sultanlarından olan Hürrem Sultan'ın da cariyelikten bir imparatorluğu bizzat etkileyen mertebeye yükselişi, Osmanlı'nın şatafatı ile gözler önüne seriliyor...

21. Bizimkiler

21. Bizimkiler

Türk televizyonlarının en uzun soluklu dizisi olan Bizimkiler, 1989 yılında yayın hayatına başlamış ve tam 13 yıl ekranlardaki yerini almıştı. 465 bölüm süren dizi, 1 değil 2 nesli büyüttü desek yeridir.

20. Süper Baba

20. Süper Baba

Doksanların unutulmazları arasında yer alan, 3 çocuk sahibi boşanmış bir baba olan Fikret Aksu nam-ı diğer Fiko'nun çocuklarıyla olan ilişkilerini anlatan dizi, 1993 yılında başlamış ve tam 137 bölüm sürmüştü. Çengelköy'de geçen bir masalı anlatıyordu adeta. 

Üç çocuklu yalnız bir baba; Fikret.. Zamanında büyük bir hata yaparak ilk aşkı İpek ile değil, zengin bir kadın olan Şule ile evlenen Fikret, İpek'i bir türlü unutamayınca eşinden ayrılır ve çocuklarıyla beraber yaşamaya başlar. Düzenli bir işi olmayan Fikret, ailesine bakabilmek için canını dişine takar ama hep bir şeyler eksik kalır.

Fikret'in büyük kızı Zeynep'in özgürlük savaşı, oğlu Alim'in aşkı ve Çengelköy semtindeki esnafın dertleri, sohbetleri ile unutulmayacak bir aile dizisi.

Bana bir masal anlat baba...🎶

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. Elveda Rumeli

19. Elveda Rumeli

1900’lerin başında, henüz Osmanlı hakimiyetinde olan Makedonya topraklarında, kendi halinde yaşayan köylülerin, yeni bir değişimin eşiğine geldiklerinde yaşadıkları kaçınılmaz olaylar, acılar, sürgünler... 

Sütçülükle geçinen Ramiz ve 5 kızından oluşan ailesi Manastır kasabasının Pürşıçan köyünde kendi yağlarıyla kavruldukları bir hayat sürerler. Fakat yaşadıkları coğrafya Balkan halklarının ardı ardına isyan çıkarttığı, iç karışıklıkların her gün arttığı topraklardır. Devlet-i Osmaniye'nin başkentinde ise İttihatçılar padişaha karşı örgütlenerek mevcut yönetime karşı muhalefet hareketini sürdürmektedirler. 

Sütçü Ramiz ve ailesi hayatlarını sürdürdükleri coğrafyada Müslüman-Hristiyan kavgası olmadan kardeşçe yaşamışlardır. Ama barış dolu günler yavaş yavaş geride kalmak üzeredir... 

Ramiz ve karısı Fatma’nın tüm bu kargaşalardan habersiz en çok istedikleri sevgili kızlarının helal süt emmiş, hayırlı birer kocaya varmalarıdır...

18. Selena

18. Selena

Anne ve babaları bir trafik kazasında ölen Selin, Leyla ve Nazlı'nın hayatı alt üst olunca, üç kız kardeş çareyi birkaç parça eşya ve bir sandık dolusu hatıra defteri ile birlikte amcalarının yanına yerleşmekte bulurlar. Fakat amcanın huysuz eşi Aslı ve kuzenleri Kıvılcım, öksüz kalan üç kardeşi evde istemez; onların hayatını zindana çeviriler. Üstelik kardeşlerin çektiği sıkıntıalr okulda da devam eder. 

Fakat uzak bir diyarda, onlara adaleti sağlayacak kararlar alındığından habersizdirler...

17. İşler Güçler

17. İşler Güçler

Üç yakın arkadaşın, oyunculuk yolundaki meşakkatli ve güldüren maceraları.. Ahmet başrol oynayarak başladığı oyunculuk serüveninde bir daha hiç o kadar şanslı olamamış, eski günlerin özleminde bir oyuncudur. Murat sektöre geç girmiş olmasına rağmen çok çalıştığını ve hakettiği yerde olmadığını düşünümektedir. Sadi ise, gümrük memurluğu yaptığı günleri ardında bırakıp oyuncu olmaya gelmiş, bu yolda her şeyi yapmayı göze almış biridir.

Üç kafadar kendi filmlerini çekmek isterler ama bir yapımcı bulmak hiç kolay değildir. Sonunda sırf para için Meslek Hikayeleri adlı belgeselin sunuculuğunu yapmayı kabul ederler.

Başlarda kolaymış gibi görünen bu iş, üç kafadarın başına bela olur çıkar..

16. Çocuklar Duymasın

16. Çocuklar Duymasın

Çocuklar Duymasın; Hayatın kendisi kadar komik ve duygusal bir dizi.  Muhafazakar milliyetçi bir baba; modern ideal ve ahlaklı bir anne ve sevimli çocuklardan oluşan bu aile bir dönem rating rekorlarını alt üst etmeyi başarmıştı. Ailenin meseleleri çok küçük; kredi kartları, telefon faturaları, alışveriş giderleri, tatil masrafları ve hayatın içinde akıp giden her şey.

15. 1 Erkek 1 Kadın

15. 1 Erkek 1 Kadın

En azından 5000 yıl öncesine dayanan bir mesele bu. Kadın ve erkek, birbirine zıt ama beraber olmadan da yapamayan doğanın en problemli çifti belki de. 'Bir Kadın Bir Erkek' ise bu problemli, nevrotik ilişkinin 21.yy'daki en komik hali! 

Birbirlerine çok aşık olan ama didişmeden de duramayan Ozan ve Zeynep'in tükenmez hikayeleri, her bölüm karşılarına çıkan ama bir şekilde tatlıya bağlanan sorunlar, başarılı bir ekibin elinde senaryolaştırılıp televizyon ekranlarına taşınıyor.

Sabit kamera çekimiyle yerli sit-com'lara yeni bir tarz getiren ve 3 sezondur seyircileri ekrana kitleyen dizi, kısa sürede bir fenomen haline geldi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Doktorlar

14. Doktorlar

Anafikri  'Doktorlar da aşık olabilir.'  olan, atalarımızın 'Ayva çiçek açmış, yaz mı gelecek?' deyiminin bu diziden sonra 'Doktorlar yine başlıyor, yaz mı gelecek?' olarak kullanıldığı, yazın habercisi ve ardılı sayılabilecek 'Acil Servis' ve 'Acil Aşk Aranıyor' ile devam eden dizi.

13. Kuzey Güney

13. Kuzey Güney

Başrollerini Kıvanç Tatlıtuğ, Buğra Gülsoy ve Öykü Karayel'in paylaştığı Kuzey Güney, yeni sezonun en iddialı yapımlarından biri. Birbirine zıt iki karakteri oynayacak olan Tatlıtuğ ve Gülsoy, Kuzey Güney için bir araya geldi.  Kuzey ve Güney çocukluklarından beri, birbirlerinde çok zıt karakterlere sahip iki kardeş. Kuzey'in serseri ve umursamaz tavırları, sorumluluk sahibi Güney'i hep sinir etmiştir. Aynı kızı seven Kuzey ve Güney'in birbirlerinden habersiz büyüttükleri sevgileri, Kuzey'in aşkını itiraf edeceği an öğrendiği acı gerçekle tokat gibi yüzüne çarpar. O günün uğursuzluğu bununla bitmeyecektir. Gecenin sonunda yaşanan acı olay, herkesin hayatını sonsuza kadar değiştirir.

12. Hayat Bilgisi

12. Hayat Bilgisi

Adı üstünde hayat bilgisi... Senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı, idealist bir öğretmen olan Afet Güçverir ve Rıdvan Kanat Lisesi öğrencilerinin traji-komik hikayelerini konu alan keyifli dizi, 2003 yılında başlamış ve 137 bölüm sürmüştü.

11. Suskunlar

11. Suskunlar

Bazı çocuklar çok çabuk büyür, bir gün yeter mesela büyümeye. Onlar masum bir hata yaptılar ve bir günde büyüyerek çocukluklarına veda ettiler. O günden sonra söz verdiler birbirlerine, sustular ve şehrin dört bir yanına dağıldılar.

Yıllar sonra içlerinden biri, hepsini bir araya topladı. Başladıkları işi bitirmek için. Hepsi bambaşka hayatların içinde olan bu dört adam, yıllar sonra bir araya geldiler. Arkalarında bıraktıkları paylaşılamayan aşkları ve önlerinde duran intikamlarıyla..

Onlar yıllarca sustular, şimdi konuşma zamanı..

10. İçerde

10. İçerde

Polis Akademisi'nde okuyan Sarp ve Mert kardeş olduklarından habersiz birbirlerine rakip olurlar. Sarp, Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürü Yusuf tarafından Polis Akademisi'nden mezun olmasına bir hafta kala polislikten atılır. Mezuniyet günü Yusuf'a silah çeken Sarp böylece daha önce hiç bilmediği yepyeni bir hayata adım atar. Bu yeni ve karanlık dünyada Sarp'ın en yakın düşmanı ise Akademi'nin diğer göz bebeği Mert'dir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. Diriliş Ertuğrul

9. Diriliş Ertuğrul

Akdeniz, Karadeniz, Balkanlar, Kafkasya ve Mezopotamya yeni sahibini ararken, kahramanımız Ertuğrul da, 400 çadırlık obasına yeni bir yurt arıyordu. Moğollar ve Türkmen beylerini yenerek, Kayı boyuna da bir yurt veren Ertuğrul böylece Osmanlı Devleti'nin kuruluş sırrını da kendi hikayesinde gizlemiş oldu.

8. Kardeş Payı

8. Kardeş Payı

Metin, Ali, Feyyza. Yok yanlış yazmadık. Koyu Beşiktaşlı emekli mühendis Tahsin Bey efsane üçlüyü yaşatmak için ilk iki çocuğuna Metin ve Ali ismini verir. 3. çocukları kız olunca onun adı da Feyyza oluverir.

Babalarının zoruyla, kollarında bir altın bilezikleri olsun diye, yazları su tesisatçısında çıraklık yapan Metin ile Ali, okuyamayınca gerçekten tesisatçı olup çıkarlar. Ancak onların hamurunda başka bir şeyler vardır.

Feyyza'nın eline bakan, eve para getirmeyen ikili dünyaya barış ve mutluluk getireceklerine inanmaktadırlar. Kimsenin ciddiye almadıkları icatlarının gerçekten çalışıyor olması, hayatlarındaki tüm dengeyi değiştirir..

7. Vatanım Sensin

7. Vatanım Sensin

1919 İzmir'inde geçen hikayesiyle Vatanım Sensin, savaşın acımasız ortamında görevleri ve vicdanları arasında sıkışanların, aşklarını yine de yaşatmaya çalışanların, olan biten her şeye rağmen bir arada kalmaya çaba gösteren bir ailenin esarette özgürlüğe uzanan yollarının hikayesini anlatıyor.

6. Poyraz Karayel

6. Poyraz Karayel

Poyraz Karayel; Kayınpederi tarafından oğlundan koparılan eski bir polisin, oğlunu almak için mafyanın içine girmesini konu edinen Poyraz Karayel, işlemediği bir suç yüzünden görevden uzaklaştırılan eski bir polistir. Emniyet Amiri'yle yaptığı anlaşma sonucu, oğlunu kayınpederinden almak için mafyanın içine girmeyi kabul eder. Bu arada tanışıp aşık olduğu Ayşegül'ün, yanına girdiği mafya babası Bahri Baba'nın kızı olduğundan habersizdir.

Poyraz, dibi görmüş bir adam. Hayatta sevdiği, değer verdiği her şeyi ailesini, mesleğini, karısını ve oğlunu kaybetmiş. Bütün bu dertlerle dalga geçerek ayakta kalmış. Canından çok sevdiği oğlunu, kayınpederi Ünsal'dan almak için çaresizlik içinde düşünürken, oğlunu almak için eski amiri Mümtaz, ona bir teklif yapar. Bahri Umman adlı bir mafya babasının yanına girecek ve ona bilgi sağlayacaktır. Çaresiz kalan Poyraz, bu teklifi kabul etmek zorunda kalır. Bu arada Ayşegül diye bir kızla tanışmıştır. Poyraz, kendi başını belaya sokma konusunda uzman olduğundan, Ayşegül'ü de her belanın içine katmayı başarır. İkili, ilk andan itibaren birbirlerinden hoşlanmışlardır. Ne var ki bu iki yaralı, yorgun ve yalnız insan için aşk imkansız gibi görünmektedir. Çünkü Ayşegül, Poyraz'ın patronu Bahri Umman'ın kızıdır ve üstelik Poyraz bu gerçeği Ayşegül'den saklamak zorundadır.

5. Ezel

5. Ezel

Ömer, babasının atölyesinde çalışarak sade bir hayat içerisinde yaşamını sürdüren bir gençtir. Askerlik dönüşü sevgilisi Eyşan ile evlenmeyi planlamaktadır. Fakat kendisini bir anda cinayetten hapiste bulunca hayatı allak bullak olur. Hapisteyken tanıştığı Ramiz Dayı, ikinci babası olur. 

Ömer kimliğini saklayarak, bir dizi estetik operasyon sonrası Ezel'e dönüşür. Hapishaneden çıktıktan sonra kendisine oyun oynandığına inanarak intikam için Eyşan'ın, en iyi arkadaşı Cengiz'in ve abisi bildiği Ali’nin peşine düşer... Aşk, güç, para, mafya entrikaları hayatlarının bir parçasına dönüşürken, her biri intikamdan beslenir...

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Aşk-ı Memnu

4. Aşk-ı Memnu

İstanbul'un sayılı zenginlerinden biri olan Adnan Bey'in, çok sevdiği karısı İnci öldükten sonra çocukları Nihal ve Bülent Ziyagil köşkünde yalnız kalır. Çocuklarının eğitimi için köşke yerleşen Matmazel De Courton, zaman içerisinde köşk halkıyla da iyi ilişkiler kurar. Adnan ile aralarında söze dökülmeyen bir yakınlaşma olsa da, Adnan kendisinden oldukça genç Bihter Yöroğlu’na aşık olur ve onunla evlenir.  

Önce Bihter bir süre sonra da annesi Firdevs Yöroğlu köşke yerleşirler. Eşini kaybeden Firdevs’in hayattaki tek amacı lüks içerisindeki yaşam standartlarını sürdürebilmektir. Bihter maddiyat için evlendiği Adnan’ı aralarındaki yaş farkına rağmen başlar da sevse de, bir süre sonra Adnan’ın yeğeni Behlül ile yakınlaşır. Behlül ise amcasının kızı Nihal’in küçüklüğünden beri ona aşık olduğunu anlamamazlıktan gelerek uzatmalı okuduğu üniversitede çapkın yaşamına devam eder; ta kii evlerine yeni taşınan Bihter’e aşık oluncaya kadar…

3. Behzat Ç

3. Behzat Ç

Behzat Ç., polis akademisinden 1985'te mezun olmuş fakat arkadaşları meslekte yükselirken aldığı cezalardan dolayı aynı mevkide kalan ve şuan cinayet masasında görevli bir polistir. Yazılı kanunları hiçe saymasıyla ünlü Behzat Ç., adaleti vicdanın sesine göre sağlamayı ilke edinir. 

Ayrıca özel hayatında yaşadığı travmalar, işini de doğrudan etkilemektedir. İnsanlara karşı güvensiz, ikili ilişklilerinde tutarsız ama samimi bir karakter çizen Behzat Ç.'nin yaşamında en çok değer verdiği insan ise, kızı Berna'dır.

Bir Ankara Polisiyesi Behzat Ç., hem anlattığı hikayeler, hem de anlatım tarzıyla, yerli polisiye dizileri arasında yeni bir atmosfer ve uslup yarattı.

2. Avrupa Yakası

2. Avrupa Yakası

Senaryosunu Gülse Birsel'in yazdığı, Avrupa Yakası dergisi çalışanlarının Nişantaşı'nda yaşayan Sütçüoğlu ailesi ile arasında geçen komik olayları konu alan dizi, 2004 yılıda başlamış ve 190 bölüm sürmüştü.

1. Leyla ile Mecnun

1. Leyla ile Mecnun

Aynı gün, aynı hastanede dünyaya gelen biri kız diğeri erkek iki bebek, hastanede boş yer kalmayınca aynı yatağa konurlar. Ailelerinin 'doğar doğmaz birbirlerini buldular' şakası üzerine, bebeklere beşik kertmesi yapılır ve kızın ismi Leyla, oğlanınki ise Mecnun olur. 

Aradan yirmi beş yıl geçer. Leyla, İstanbul Üniversitesi'nde okurken, Mecnun ise Açık Öğretim'e devam eder. Her ikisinin de birbirlerinden haberi yoktur. Bir sabah, ailesi Mecnun'a durumu anlatınca, Mecnun gönülsüzce annesiyle birlikte Leyla'yı istemeye gider. Fakat ziyaret tartışmayla sonlanır; gönülsüz Mecnun ise Leyla'yi ilk gördüğü anda aşık olmuştur. 

Leyla'yı etkileyebilmek için sürekli peşinden koşan Mecnun'un rüyasında bir gece Aksakallı bir Dede girer. Fakat bu dede rüyaların da dışına taşar...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2105
741
467
223
158
123
119
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?