Görüş Bildir
Haberler
Meteoroloji'den 'Yerel Kuvvetli Yağış' Uyarısı

Meteoroloji'den 'Yerel Kuvvetli Yağış' Uyarısı

FreiGeist
18.06.2015 - 08:44
İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü | Günlük Rapor

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı ve Orta Karadeniz, Göller Yöresi, Doğu Anadolu'nun doğusu, Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir, Yozgat ve Artvin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

YEREL KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Bursa, Kütahya, Bilecik ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden oluşabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su bakını vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Tekirdağ, öğle saatlerinde Edirne, Kırklareli, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 Km/S) eseceği tahmin ediliyor. 

ÇANAKKALE Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

EDİRNE Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinde kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

SAKARYA Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

EGE 

Parçalı ve az bulutlu, zamanla yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Kütahya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

A.KARAHİSAR Parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

DENİZLİ Parçalı ve az bulutlu 33

İZMİR Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 31

MUĞLA Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu 30

AKDENİZ 

Az bulutlu ve açık, iç kesimlerinin zamanla parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 31

ANTALYA Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 30

ISPARTA Parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu, , öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

MERSİN Az bulutlu ve açık, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 28

İÇ ANADOLU 

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde bölgenin kuzeybatısı ile Kırıkkale, Kırşehir ve Yozgat çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinde Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28

ESKİŞEHİR Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

KONYA Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzeybatı kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

SİVAS Parçalı zamanla çok bulutlu 27

BATI KARADENİZ 

Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BOLU Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

KARABÜK Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 30

KASTAMONU Parçalı yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

ZONGULDAK Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 25

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı zamanla çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Samsun, Amasya ve Çorum ile Artvin'in iç kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜMÜŞHANE Parçalı ve az bulutlu 28

SAMSUN Parçalı zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde sağanak yağışlı 26

TOKAT Parçalı bulutlu 30

TRABZON Parçalı ve az bulutlu 26

DOĞU ANADOLU 

Parçalı zamanla doğusunun çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ardahan, Kars, Ağrı, Iğdır ve Van ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ERZURUM Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

HAKKARİ Parçalı bulutlu 27

MALATYA Parçalı ve az bulutlu 31

VAN Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR Az bulutlu ve açık 35

GAZİANTEP Az bulutlu ve açık 33

MARDİN Az bulutlu ve açık 33

ŞANLIURFA Az bulutlu ve açık 37

DENİZLERDE HAVA

Kuzey Ege'nin açıkları ve Marmara'da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batı ve orta kesimleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Karadeniz'de doğu ve kuzeydoğudan, sabah ilk saatler doğusu kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s), batısı kuzeydoğudan 5 (40km/s), Doğu Karadeniz'de doğu ve güneydoğudan, sabah kuzeybatıdan, akşam doğusu kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 1,5m, Batı Karadeniz'in batısı 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), öğle saatlerinden itibaren 7 (60 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5m, öğle saatlerinden itibaren yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE Hava Durumu: Parçalı yer yer çok bulutlu, kuzeyi sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege'de kuzey ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/s), açıkları 7 (60 km/s), Güney Ege'de batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s), öğle saatlerinde kuzeyi kuzeybatıdan 6 (50 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m kuzeyi 1,5 ila 2,5m, Kuzey Ege'nin açıkları yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, gece saatlerinde batısının açıkları sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan, sabah ilk saatler Antalya Körfezi güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Güneydoğudan, kuzeyi kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,50m Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0