Görüş Bildir
Haberler
Komplo Teorisi Sevenler İçin "Lan Harbiden Öyle Olabilir mi?" Dedirtecek 30 Film Önerisi

Komplo Teorisi Sevenler İçin "Lan Harbiden Öyle Olabilir mi?" Dedirtecek 30 Film Önerisi

Ne filmler yapıyorlar arkadaş... 👏

Film puanlamaları ve açıklamaları için IMDb ve Beyazperde kullanılmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Three Days of the Condor - 1975

1. Three Days of the Condor - 1975

CIA ajanı Joseph Turner ’Condor’ kod adıyla istihbarat ve bilgi edinme amacıyla basılmış her türlü materyali okumakla görevlendirilmiştir. Fakat sevgilisi de dahil olmak üzere çevresindeki çalışma arkadaşları tek tek öldürülür; Condor bu şüpheli ölümlerin sırrını araştırırken CIA ile ilgili saklı gerçeklerin de peşine düşer...

2. Arlington Road - 1999

2. Arlington Road - 1999

George Washington Üniversitesi'nde profesör olan Michael Faraday eşinin teröristler tarafından öldürülmesi üzerine bu grup insanları kendisine takıntı edinir. Yeni komşularının başta dostça görünen tavırları, zamanla garipleşir. Bu durum Michael da komşularının terörist olabileceği inancını doğurur. Acaba komşuları gerçekten terörist mi yoksa yalnızca Michael’ın eşini kaybetmesinin yarattığı bir paranoyaklık mıdır?

3. Minority Report - 2002

3. Minority Report - 2002

Dedektif John Anderton, psişik güçlere sahip kahinler ve bazı teknolojik aygıtlar sayesinde cinayetleri daha işlenmeden önce farkedip suçluları yakalayan özel bir polis biriminin başındadır. Anderton’ın kusursuz işlediğine inandığı sistem, birdenbire tersine döner. Anderton’ın şefi olduğu birim, cinayet suçlamasıyla onun peşine düşer. Avcı artık av olmuştur... Şimdiye kadar kölesi olduğu sistem artık John'un başının belası haline gelmiştir.

4. Vantage Point - 2008

4. Vantage Point - 2008

ABD başkanı İspanya’dadır. Ortada bir suikast planı söz konusudur ve birileri bu işi araştırmak durumundadır. Bu işten sorumlu olanlar yani Fox ve Quaid iki gizli servis ajanı olark görev yapacaklardır. Yalnız ortada değişik konumlar ve durumlar vardır. Gizli ajanların araştırmaları beş farklı tanık ve beş de farklı hikaye çıkartır ortaya. Bu karışıklık içinde gerçek cevaplara ulaşmak biraz çetrefilli bir yoldan geçecektir haliyle. Ajanlarımız iş başında tüm becerilerini kullanarak çözülmesi gerekenlerin üstesinden geleceklerdir.

5. Wag the Dog - 1997

5. Wag the Dog - 1997

Amerikan başkanlık seçimlerine iki hafta kalmıştır... İsmi verilmeyen Amerikan başkanı, odasında küçük yaştaki bir kızla arasında geçenler nedeniyle büyük sansasyonlara neden olmuş, yeniden seçilebilme şansını sıfıra indirmiştir. Olaylar geniş çevrelerce duyulmadan önce önlem almak isteyen Beyaz Saray halkın dikkatini başka bir yöne çevirmek için medya cambazı Conrad Brean'ı görevlendirir. Halkın ve medyanın dikkatini dağıtma konusunda eşsiz bir yeteneğe sahip olan Brean, sahte bir savaş haberi çıkaracak, ardından gelen destekleyici sahte haberlerle de tüm ülkeyi gerçekte var olmayan bir savaşa inandıracaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bobby - 2006

6. Bobby - 2006

1968 yılında Robert F. Kennedy’nin öldürüldüğü yer olan Ambassador Oteli’nde bulunan yirmi iki kişi üzerine yoğunlaşan bir film Bobby. Film, Amerika’nın farklı yerlerinden farklı amaçlarla otelde bulunan bu insanlar üzerinden etkili karakter analizleri sunuyor.

7. Charlie Wilson's War - 2007

7. Charlie Wilson's War - 2007

Charlie Wilson, Teksaslı bir kongre üyesidir. Afganista’da Sovyet işgali esnasında komünizm karşıtı direnç gösteren mücahitlere el altından silah ve maddi destek temin eden kişidir. Onun en yakını, koruyup kollayanı, zaman zaman da sevgilisi olan Joanne Herring ise sayılı zenginlerdendir. Aynı zamanda da antikomünisttir. Birlikte yaptıkları bu silah temini işi ile Sovyet işgalini bitirmişlerdir. Göz kamaştırıcı başarıları ile ün saldılar. Film 65. Altın Küre Ödülleri’ne beş dalda aday gösterilmiştir.

8. The Da Vinci Code - 2006

8. The Da Vinci Code - 2006

Sembol uzmanı Robert Langdon, kendini bir anda gizemli bir cinayet olayının içinde bulur. Kurbanlar, torunu ve Robert ile birlikte Da Vinci tablosunda bir takım ip uçları bulan kriptoloji uzmanı Sophie Neveu’dur. Robert ile Sophie, gerçeğe ulaşabilmek için Paris’ten Londra’ya doğru yola çıkarlar. Bu yolculukta kendileri ile hem dost ve müttefik olan hem de düşman olanlarla karşılaşacaklardır. Yol onları her nereye götürürse götürsün, açığa çıkartmak üzere oldukları gerçek insan türünün temelini kökünden sarsacaktır.

9. Enemy of the State - 1998

9. Enemy of the State - 1998

Güç savaşları nedeniyle Amerikan hükümetinde meydana gelen bir cinayet, olayla ilişkisi olmayan kişileri bile çembere dahil ederek tehlikeye sürükler. Cinayeti tesadüf eseri kaydeden doğa araştırmacısı Daniel Zavitz, kaydı kopyalayarak esrarengiz bir gazeteciyle iletişime geçer. Bunu öğrenen istihbarat servisi Zavitz’in peşine düşer ve adam eski bir arkadaşı olan avukat Robert Dean’e gider. Zavitz elindeki delil cd’sini gizlice Dean’in çantasının içine atar. Cd’nin kimde olduğunu öğrenen hükümetin istihbarat servisinin tehlikeli ajanları tüm imkanlarını seferber ederek Dean’in çevresini sarıp sarmalayarak kaçmasını imkansız kılmaya çalışacaklardır.

10. The Sum of All Fears - 2002

10. The Sum of All Fears - 2002

Jack Ryan (Ben Affleck), filmlerinde sürekli CIA uzmanı olarak görülmekten ne zaman sıkılacak gerçekten merak ediyorum. İşte, 'En Büyük Korku' adlı 2002 yapımlı bu filmde de afilli bir CIA mensubu olarak, biz zavallı korunmaya muhtaş dünya yurttaşlarını pis teröristlerden korumak için elinden geleni ardına koymayacaktır! Ryan, filmde üçüncü dünya savaşını çıkartmaya çalışan ve ellerinde bir nükleer bomba bulunan teröristleri tepelemek görevini üstlenmiştir. Teröristlerin amacı, bombayı patlatmak ve bunu Rusların yaptığı izlenimi bırakarak Amerika’nın karşılık vermesini sağlamaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. The Bourne Identity - 2002

11. The Bourne Identity - 2002

Açık denizin ortası... Tek başına denizin ortasında hayatta kalmaya çabalayan bir adam bir balıkçı teknesi tarafından kurtarılır. Adam yavaş yavaş kendine gelmeye başladığında geçmişine dair hiçbir şey hatırlamadığı anlaşılır. Artık kim olduğunu anlamak için kendisi hakkında bir araştırma yapmaya koyulacaktır. Kendisi hakkında yeni bilgiler edindikçe, kimselerde olmayan çok özel yetenekleri de ortaya çıkmaya başlayacaktır. Geçmişi olmayan adamın peşinde, onun hayatına son vermek isteyen azılı suçlular vardır.

12. North by Northwest - 1959

12. North by Northwest - 1959
i.telegraph.co.uk

Prestijli reklamcı Roger Tornhill, bir yanlış anlaşılma sonucunda George Kaplan isimli bir casus zannedilir ve iki casus tarafından kaçırılıp sorguya çekilir. Kendisini kaçıranlara ortada bir yanlış anlaşılma olduğunu izah etmeye çalışsa da casusları inandıramaz. Bir uçurumun kenarına bırakılır, buradan kurtulmayı başardıktan sonra casus Kaplan gizeminin peşine düşer. Ancak bir talihsizlik daha başgösterir ve artık işlemediği bir cinayetin faili konumundadır, böylece polis ve gizli teşkilatlarla arasında nefes kesen bir kovalamaca başlar.

13. Capricorn One - 1977

13. Capricorn One - 1977

NASA, uzun yıllar çalıştıktan sonra sonunda Mars'a göndereceği ilk insanlı aracı üretmiştir. Her şey hazırken meydana gelen bir sorun ise bu görevin iptal edilmesine neden olur. Tüm dünyayı bu başarıya hazırlayan NASA, bir skandala imza atmamak adına halka yalan söyleyerek Mars'a gidildiğini açıklayacaktır. Ancak hepsi aslında bir Hollywood yanılgısından başka hiçbir şey değildir.

14. U.S Marshals - 1998

14. U.S Marshals - 1998

Sheridan uzun süren uğraşlar sonucunda yakalanabilen azılı bir suçludur. Yakalanmasının ardından nakil için bindirildiği uçağın düşmesi sonucunda kaçar. Onun ardından gidip işleyeceği suçları önlemeye cesaret edebilecek tek kişi ise karizmatik polis şefi Samuel Gerard'dır. Benzeri soruşturmalardaki başarılarıyla ünlenen Samuel Gerard, bu kez her zamankinden çok daha tehlikeli ve tehditkar bir ismin peşindedir.

15. Canadian Bacon - 1995

15. Canadian Bacon - 1995

Amerikan ekonomisi pek parlak durumda değildir,dolayısı ile Amerikan Başkanı'nın itibarı da günden güne azalmaktadır. Başkanın yeniden popüler olabilmesi için bir savaşa ihtiyacı vardır.Artık soğuk savaş sona erdiği ve Sovyetler Birliği gibi bir düşmanın kalmadığı göz önüne alınınca uyduruk bir bahane yaratılarak Kanada 'ya savaş açmaya karar verilir.Tabii öncelikle kamuoyu oluşturmak için Kanada ve Kanadalılara karşı büyük bir propaganda kampanyası başlatılır.Sınır kasabası 'Niagara Falls' 'ın şerifi Bud B. Boomer (John Candy) da bu kampanyayı fazlaca ciddiye alarak çevresindekileri örgütleyip Kanada'nın başkenti zannettikleri Toronto 'ya sefer düzenleyince işler çığırından çıkar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dark City - 1998

16. Dark City - 1998

John Murdoch, bir sabah uyandığında kendisini bilmediği bir otel odasında bulur. Otele nasıl geldiğini bilmeyen John, bu sırada vahşice işlenmiş cinayetlerin katili olarak arandığını fark eder. Hafızasını kaybetmiş olduğu için cinayetleri işleyip işlemediğini dahi hatırlıyamamaktadır. Dedektif Burmstead tarafından aranan Murdoch, gerçekte kim olduğunu öğrenmek ve karşılaştığı bu korkunç bilmeceyi çözmek için büyük bir mücadeleye başlar. Yeraltında yaşayan garip canlılarla karşılaştığındaysa olayı çözmeye çok yaklaşır. 'The Strangers' olarak adlandırılan, zamanı durdurma ve dünyanın fiziksel yapısını değiştirme gücüne sahip olan bu yaratıklar, insan beynine hakim olabilmekte ve olayları istedikleri şekilde yönlendirebilmektedirler. Bu yaratıkların bir şekilde yok edilmesi gerekmektedir ve bunu yapabilecek tek kişi de Murdoch’tan başkası değildir.

17. The Conversation - 1974

17. The Conversation - 1974

İşinin ehli bir gözetleme uzmanı olan Harry’ye esrarengiz ve güçlü bir işveren tarafından, genç bir çifti takip edip casusluk yapma görevi verilir. Konuşmaları teybe alan Harry, çiftin bir cinayete kurban gideceğinden şüphelenmeye başlar. Bir yandan kendi karmaşık iç dünyası ve münzevi hayatının hastalıklı yönleri; bir yandan geçmişinde yaşadığı kötü deneyimler, Harry’nin elindeki bu işle obsesif bir şekilde içli dışlı olmasına yol açar. Yaptığı işi sorgulamaya başlarken, paranoya onu ele geçirmeye başlar.

18. The Client - 1994

18. The Client - 1994

Ormanın yakınında kardeşi ile birlikte oynayan 11 yaşındaki Mark'ın (Brad Renfro) bir intihara tanık olmasıyla başlar. ... Cesedi bulan polis ve FBI, avukatın intihar etmeden önce Mark ile konuştuğundan şüphelenir. Hükümet adına çalışan Roy Foltrigg (Tommy Lee Jones) olayı aydınlatmakta kararlıdır.

19. The Game - 1997

19. The Game - 1997

Tüm hayatını kontrol ederek yaşayan Nicholas Van Orton, engel olunamaz bir kontrolsüzlük ile karşı karşıya gelmek üzeredir. Hayatındaki başarıları, insanlarla ilişkileri ve huzurlu hayatı alacağı bir doğum günü hediyesi ile beraber değişecektir. Kardeşi Conrad, Nicholas’a sonunda çok büyük bir ödülün olduğu bir oyun hazırlar. Bu esrarengiz oyun bir süre sonra oyun olmaktan çıkacak ve Nicholas’ın tüm kararlarının tamamen gerçek bir şekilde yansıdığı bir ölüm kalım mücadelesine dönüşecektir. Orton oyuna başlarken, tüm bunlardan habersizdir.

20. The Tailor of Panama - 2001

20. The Tailor of Panama - 2001

Bir İngiliz ajanı kendinden çok daha üst bir rütbedeki bir adamın sevgilisiyle girdiği ilişki nedeniyle tuzaklarla dolu bir yalanlar ülkesi olan Panama'ya sürülmüştür. Panama'ya giden ajan oraya varır varmaz orada yaşayan bir terziyle bağlantı kurar. Oradaki tüm saygıdeğer siyaset adamlarının elbiselerini diken bu adam, İngiliz ajanının öğrenmek istediği tüm bilgilere hakimdir. Terzinin karısı ise, tüm bu soruşturma için bambaşka kapılar açan, apayrı bir madendir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. The Pelican Brief - 1993

21. The Pelican Brief - 1993

Julia Roberts ve Denzel Washington'un başrollerini paylaştığı ve Alan J. Pakula'ın yönetmenliğini yaptığı bu birinci sınıf macera filmi John Grisham'ın en çok satan kitabından sinemaya aktarıldı. İki yüksek mahkeme yargıcı suikaste kurban giderler ve yalnız bir hukuk öğrencisi bu ölümlerle ilgili şüphelerini bir dosyada toplar ve bu dosya hükümetin üst düzeyine şok dalgaları yayar. O ve iddialı bir araştırmacı gazeteci tüm dünyaya gizlenen şeyleri söylemek istiyorlar. Tabii eğer yaşayabilirlerse. Yarış şimdi başlıyor...

22. Serpico - 1973

22. Serpico - 1973

1970’ler. New York’un bir suç şehri olmaktan çıkmasına henüz on yıllar var. Polis gücüne yeni katılan hippi görünüşlü genç Frank Serpico’nun, birlikte devriyeye çıktığı arkadaşlarından tek farkı şehrin entel kesiminde yaşaması ve sakal uzatması değil, kesinlikle rüşvet almaması ve dünyayı daha iyi bir yer yapacağını sanmasıdır.

Frank’ın tutumu bir süre sonra hem sokaktaki azılı suçluları hem de onlarla işbirliği yapan çalışma arkadaşlarını rahatsız edecektir. Kirliliğin etrafını sardığını fark ettiğinde, kokuşmuşluğun uzandığı yerleri görüp dehşete kapılacak ve kendi hayatının da tehlikede olduğunu anlayacaktır.

23. Eraser - 1996

23. Eraser - 1996

John Kruger (Arnold Schwarzenegger), 'Silici' rumuzuyla teşkilatta bilinir. Bu tanık koruma operatörünün görevi, tanıkların zarar görmemesi için onların geçmişlerini temizlemek ve onlara, yeni hayatlarında sürdürecekleri yeni kimlikler bulmaktır. Bir gün, korumak zorunda olduğu güzel bir kadın olan Lee Cullen (Vanessa Williams) ile başları bir hayli belaya girecektir. Çünkü Yüksek teknoloji silahları ihalesinde hükümet yetkililerinin de karıştığı bir yolsuzluğa şahit olan Cullen'ın peşine düşen karanlık güçler, Kruger’a karşı yüksek teknolojili silahların yanı sıra, tanık koruma programından bir haini de ileri süreceklerdir. Ancak 'Silici' kolay lokma olmayacaktır ve sonuna kadar güzel tanığını koruyup kollayacaktır.

24. Syriana - 2005

24. Syriana - 2005

İran’da bir füze kaybolur ancak CIA’in başka sorunları vardır. Bob Barnes eski ve son derece tecrübeli bir CIA ajanı olarak emekliliğinin yaklaştığı dönemde sakin zamanlar geçirmeyi tercih etmektedir. Umulmadık bir anda tecrübelerinden faydalanılacak bir teklif ile karşı karşıya gelir. Prens Nasir, İran Körfezi’nde bulunan doğalgaz ile petrol zengini bir ülkenin tahta geçmesi beklenen mirasçısıdır. Ancak genç bir zihin olarak onun, babasınınkilerden farklı yaklaşımları vardır. Ülkesindeki doğalgazı çıkarma hakkını direkt olarak Amerikan firmasından alarak Çinlilere yönlendirir. O andan itibaren de söz konusu alanda devletler bazında dengeler sarsılmaya başlar. Bob Barnes, Nasir suikastını kontrol etmekle görevlidir.

25. Sneakers - 1992

25. Sneakers - 1992

Martin Bishop, güvenlik sistemlerini test eden bilgisayar uzmanlarından oluşan bir grubun lideridir. Hükümet yetkilileri ekipten gizli bir operasyonu yürütmelerini ister. Fakat onlar kabul etmeyince hükümet yetkilileri tarafından şantaja uğrarlar. Kendilerini tehlikeli bir oyunun içinde bulan uzmanlar, yeryüzündeki tüm şifreleri çözecek bir programı ele geçirmiş olduklarını fark eder.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. The Man Who Knew Too Much - 1956

26. The Man Who Knew Too Much - 1956

James Stewart ve Doris Day, tatil için Afrika'nın sıradışı bir şehrine giderler. Burada geçirdikleri zaman boyunca bir Fransız'la tanışırlar ve aralarında dostluk başlar. Ancak bu ilişki uzun sürmeyecek, Fransız esrarengiz bir şekilde öldürülecektir. Ondan geriye kalan tek şey ise büyük bir komplo teorisi ya da hakiki bir sırdır. Fransız, ölmeden önce İngiltere'de yakın zamanda meydana gelecek olan bir suikastin haberini vermiştir. Bir konser sırasında gerçekleştirilecek olan suikast önemli bir diplomatı öldürmek üzere tasarlanmıştır. Bu büyük sırla baş başa kalan James, kendisini bulan ajanlar tarafından tehdit edilir. Ajanlar, James'i bildiklerini söylememesi için zorlamış ve gözdağı vermek için de kızını kaçırmıştır. James kendi savunmasını kendisi yapıp kızını kurtarmak zorundadır.

27. The Boys From Brazil - 1978

27. The Boys From Brazil - 1978

2. Dünya Savaşı bitmiş olabilir, ancak bazı Naziler Güney Amerika’ya yerleşmiş ve orada büyük Nazi imparatorluğunu yeniden kurabilmek için çalışmalarına devam etmektedirler.

Genç bir musevi nazi avcısı, efsanevi avcı Ezra Lieberman’ın çalışmalarından ilham alarak Güney Amerika’ya kaçan Nazileri araştırmaktadır. Paraguay’da çalışmalarını sürdüren Dr. Josef Mengele, genç adamın hedefi haline gelir. Sadist bilim adamı, savaş yıllarında Auschwitz’deki esirlerin üzerinde yürüttüğü biyolojik deneyleri Paraguay’da devam ettirmektedir.

28. Topaz - 1969

28. Topaz - 1969

Leon Uris’in aynı adlı eserinden uyarlanan 1969 yapımı film, soğuk savaş sırasında yaşanan casus hikâyelerini konu alır.  Film, birbirinden farklı birçok kişinin öykülerinin kesiştiği yerdir. Zeki bir Fransız ajanı, sıhhi savaştaki karmaşıklaşmış politikalar içerisinde, 1962 Küba krizine yol açmış olayları gün yüzüne çıkarır.  Daha sonrasında ise Fransa’ya geri dönerek uluslararası Rus casusluk çemberinden ayrılır.

29. Marathon Man - 1976

29. Marathon Man - 1976

Kolombiya Üniversitesi mezuniyet öğrencisi Babe Levy zamanını maratonlarda koşarak geçirmektedir. Gizli servis ajanı olan kardeşi Doc Levy bir Nazi suçlusu tarafından öldürülünce, kendisini tehlikeli bir oyunun içinde bulur. Eski Nazi Szell’in hedefine dönüşen genç artık kendi hayatını korumak için koşacaktır..!

30. Z - 1969

30. Z - 1969

Yves Montard, liberal ve haliyle bolca düşmana sahip bir politikacıdır. Bir gün devletin sağ cenahı tarafından düzenlenen bir suikastin neticesinde öldürülür. Devletin artık yeni görevi, bu korkunç cinayeti saklayıp zamanı gelince tümden örtbas etmektir. Formalite gereği açılan davaya atanan savcı, olayı inceledikçe bunun sıradan bir dava olmadığını fark eder. Kısa bir süre sonra bu davanın peşine iyice kapılır ve devletin derinliklerinde ve bağırsaklarında amansız bir yolculuğa çıkar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
2
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın