Görüş Bildir
Haberler
Acı, Kan, Ter ve Dövüş! Kadınların Başrolünde Yer Aldığı Son Yılların En İyi Aksiyon Filmleri

Acı, Kan, Ter ve Dövüş! Kadınların Başrolünde Yer Aldığı Son Yılların En İyi Aksiyon Filmleri

Dale Cooper
07.11.2019 - 09:00

Kill Bill, Tomb Raider, Charlie's Angels ve daha niceleriyle başrolünde kadınların yer aldığı, kadınların çevresinde gelişen aksiyon hikâyeleri yıllarca çok sevildi ve büyük ilgiyle izlendi. 2010'lu yıllar itibarıyla bu janra sayısız yeni film eklenirken kadın aksiyon hikâyeleri beyaz perdede her gün biraz daha ilgiyle karşılanır oldu.

Kadınların başrolünde yer aldığı son yılların en iyi aksiyon filmlerini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Hanna (2011)

Hanna (2011)

Saoirse Ronan'ın başrolünde yer aldığı 2011 yapımı Hanna, Finlandiya'da toplumdan uzakta bir yerde babası tarafından kusursuz bir suikastçi olarak yetiştirilen Hanna'nın tek başına Avrupa'ya yola çıkışını ve yıllardır hazırlandığı suikastinin peşine düşmesini anlatırken bir yandan da Hanna'nın yaşamaya başladığı varoluşsal sorunlara değiniyor.

Atomic Blonde (2017)

Atomic Blonde (2017)

Kariyeri boyunca birçok aksiyon filminde yer alan Charlize Theron'ın başrolünde yer aldığı ve kritiklerce 'kadın John Wick olarak' adlandırılan Lorraine Broughton karakterine hayat verdiği Atomic Blonde, Soğuk Savaş esnasında gizli görev için Berlin'e gönderilen bir MI6 ajanının iş arkadaşı başka bir ajanın ölümünü araştırmasını konu ediniyor.

Anna (2019)

Anna (2019)

Luc Besson'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Anna, Kim olduğu ve kaç farklı ülkede, kaç farklı kimliği olduğu bilinmeyen tehlikeli suikastçi Anna Poliatova'nın yarattığı çember çevresinde ilerliyor. Sasha Luss'un Anna karakterine hayat verdiği filmin kadrosunda Helen Mirren, Cillian Murphy ve Luke Evans gibi isimler yer alıyor.

Ocean's Eight (2018)

Ocean's Eight (2018)

Ocean's serisinin tamamı kadın karakterlerden oluşan bu yeni uyarlamasında, dolandırıcılık genetiğine işlemiş olan Debbie Ocean'ın başı çektiği kadın ekibinin New York'ta düzenlenen Met Gala'daki soygun girişimini anlatıyor.

Lucy (2014)

Lucy (2014)

Scarlett Johansson'un başrolünde yer aldığı Lucy, bir anda dahil olduğu tekinsiz bir anlaşma sonucunda insan beyninin sınırlarını aşan bir kapasiteye sahip, gözü hiçbir şeyi görmeyen bir savaşçıya dönüşen Lucy'nin hikâyesini anlatıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Red Sparrow (2018)

Red Sparrow (2018)

Francis Lawrence'ın yönetmenliğini üstlendiği ve Oscar ödüllü Jennifer Lawrence'ın başrolünde yer aldığı Red Sparrow, Rus güvenlik ajanı Dominika'nın bir CIA ajanıyla yolunun kesişmesini ve bu her iki ajanının kendi ülkeleri için içine girdikleri mücadeleyi konu ediniyor.

Widows (2018)

Widows (2018)

Ölen eşlerinin yasa dışı işlerini üstlenen ve onların niyetlendikleri soygun planını gerçekleştiren 4 kadının çevresinde gelişen Widows'ın yönetmen koltuğunda Steve McQueen otururken kadrosunda Viola Davis, Elizabeth Debicki, Liam Neeson ve Michelle Rodriguez gibi isimler yer alıyor.

Proud Mary (2018)

Proud Mary (2018)

Boston'da bir mafya ailesi için tetikçi olarak çalışan Mary'nin küçük bir çocukla tanışması sonucunda hayatının alt üst oluşunu ve mesleğine yeniden bakması çevresinde gelişen Proud Mary'de ana karakter Mary'ye Taraji P. Henson hayat veriyor.

Mad Max: Fury Road (2015)

Mad Max: Fury Road (2015)

George Miller'ın Mad Max serisinin devam filmi olan 2015 yapımı Mad Max: Fury Road, kıyamet sonrası bir evrende yaşanan çatışmaları ve hayatta kalma mücadelelerini konu edinirken Charlize Theron hayat verdiği İmparator Furiosa karakteriyle akıllardan çıkması güç bir aksiyon karakteri yaratıyor.

Edge of Tomorrow (2014)

Edge of Tomorrow (2014)

Emily Blunt ve Tom Cruise'un başrolleri paylaştığı Edge of Tomorrow, uzaylı bir ırkın dünyaya saldırması sonucunda bu ırkla mücadele içine giren ve amansız bir savaşın ortasına düşen Rita ve William'ın çevresinde gelişiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
18
9
5
5
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ultraviolet

hepsini izledim ANNA açık ara farkla hepsinden ayrılır. 2. sırada ise red sparrow kesin izlenmelidir.

Tonguç Akbulut

Edge of Tomorrow'da Tom Cruise başrol yalnız...

Gizem Yenikler

Lucy (2014) Mad Max: Fury Road (2015)Edge of Tomorrow (2014) bunlar çok güzeldi.