Görüş Bildir
Haberler
Kalp Ritminiz Hızlanacak: Korku ve Gerilimin Sınırlarını Fazlasıyla Zorlayan Ürkütücü Filmler

Kalp Ritminiz Hızlanacak: Korku ve Gerilimin Sınırlarını Fazlasıyla Zorlayan Ürkütücü Filmler

Korku sineması belki de tüm film türlerinin en çarpıcı olanıdır. İzleyicilerin kalp atışlarını hızlandıran, adrenalinlerini tavan yapan ve uykusuz bırakan filmleri sizler için listeledik.

Korkunun tüm tonlarına hakim olan bu filmler, sinemada gerilimin ne demek olduğunu gözlerinizin önüne serecek. 👇

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

29. Malignant, 2021

29. Malignant, 2021

IMDb: 6.2 

Özet: Madison, korkunç cinayetlerin ürkütücü görüntüleri tarafından hareketsiz bırakılır ve kabuslarının gerçekten korkunç bir gerçeklik olduğunu öğrendikçe ıstırabı büyür. 

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young 

Yönetmen: James Wan

28. It Comes at Night, 2017

28. It Comes at Night, 2017

IMDb: 6.2 

Özet: Filmde anne, baba ve bir erkek çocuktan oluşan ailenin, dünya tehlikeye girdikten sonra çektiği zorluklar konu alınmıştır. Dünyada olup bitenler ve yaşananlar sonucu aile bireyleri birbirleri arasındaki güveni bir teste tabi tutar. 

Oyuncular: Joel Edgerton, Christopher Abbott, Carmen Ejogo 

Yönetmen: Trey Edward Shults

27. The Ritual, 2017

27. The Ritual, 2017

IMDb: 6.3 

Özet: Yakın arkadaşlarının ölümünün ardından bir araya gelen dört eski arkadaş, İskandinavya’nın el değmemiş doğasında yürüyüşe çıkarlar. Fakat yanlış bir dönüş, onları İskandinav efsanelerindeki karanlık ve gizemli ormanlara yönlendirir. Ormanda var olan kadim bela dört arkadaşın her hareketini takip ediyordur. 

Oyuncular: Rafe Spall, Arsher Ali, Robert James-Collier 

Yönetmen: David Bruckner

26. Gerald’s Game, 2017

26. Gerald’s Game, 2017

IMDb: 6.5 

Özet: Gerald ve karısı Jessie, tatil için ıssız bir göl evine giderler. Gerald gece karısını fantezi amaçlı yatağa kelepçelediği sırada kalp krizi geçirip ölür. Jessie ise odada ölü kocası, yatağa kelepçelenmiş bir halde kalakalır. Kelepçenin anahtarları odanın bir ucunda ve yatak da kurtulamayacağı kadar sağlamdır. 

Oyuncular: Carla Gugino, Bruce Greenwood, Chiara Aurelia 

Yönetmen: Mike Flanagan

25. The Blair Witch Project, 1999

25. The Blair Witch Project, 1999

IMDb: 6.5 

Özet: Maryland ormanlarında 1940'larda birçok çocuk ortadan kaybolmuştur. Üç Sinema öğrencisi de Blair Witch adıyla bilinen bu efsane hakkında araştırma yapmak için ormana giderler. Öğrencilerden bir daha haber alınamaz. 

Oyuncular: Heather Donahue, Michael C. Williams, Joshua Leonard 

Yönetmen: Daniel Myrick, Eduardo Sánchez

İçeriğin Devamı Aşağıda

24. Suspiria, 2018

24. Suspiria, 2018

IMDb:  6.7 

Özet: Amerikalı bir genç kadın olan Susie Bannion, dünyaca ünlü bir dans okulu Markos Tanz Company'e katılır. Susie'nin geldiği sıralarda okulun başka bir üyesi olan Jessica gizemli bir şekilde ortadan kaybolmuştur. 

Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick 

Yönetmen: Luca Guadagnino

23. A Tale of Two Sisters, 2003

23. A Tale of Two Sisters, 2003

IMDb: 7.1 

Özet: Annelerinin gizemli ölümünden sonra bilinmeyen bir hastalığa yakalanan iki kız kardeş hastaneye yatırılır. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler üvey anneleriyle anlaşamaz, zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzluk yaratır. 

Oyuncular: Lim Soo-jung, Yum Jung-ah, Kim Kap-su 

Yönetmen: Jee-woon Kim

22. Don’t Look Now, 1973

22. Don’t Look Now, 1973

IMDb: 7.1 

Özet: Kızları boğularak ölmüş bir çift, iş için Venedik'e giderler. Acılı anne geçirdiği travmayı atlatmak üzereyken bir kadının kehaneti yüzünden bir kez daha tedirginleşir. Kehanete göre Venedik'i hemen terk etmezlerse kocasının başına bir felaket gelecektir. Bu kehanete kulak asmayan adam bir süre sonra kırmızı giysili bir çocuk görmeye başlar. 

Oyuncular: Julie Christie, Donald Sutherland, Hilary Mason 

Yönetmen: Nicolas Roeg

21. Midsommar, 2019

21. Midsommar, 2019

IMDb: 7.1 

Özet: Genç Amerikalı çift Dani ve Christian, üniversite arkadaşlarıyla birlikte, geleneksel Midsommar festivaline katılmak üzere İsveç’in bir köyüne tatile giderler. Ayrılmak üzere olan çift, bu çılgın tatili ilişkileri için son bir şans olarak görür. Zamanla, huzurlu ve yemyeşil bir cennete benzeyen bu yerde, yerel kutlamaların ve pagan ritüellerin göründüğü kadar masum olmadığını anlarlar. 90 yılda bir gerçekleşen gizli bir ayin, onları kaçışı olmayan bir korku labirentinin içine çekecektir. 

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren 

Yönetmen: Ari Aster

20. Don't Breathe, 2016

20. Don't Breathe, 2016

IMDb: 7.1 

Özet: Kız kardeşi ve kendisi için daha iyi bir hayata başlamak isteyen Rocky, sevgilisi Money ve arkadaşı Alex ile zengin kör bir adamın sahip olduğu evin soygununa katılmayı kabul eder. Kör adamın göründüğü gibi birisi olmadığını fark ettiklerinde adamın yeni kurbanları olmadan önce evden kaçmanın bir yolunu bulmak zorundadırlar. 

Oyuncular: Stephen Lang, Jane Levy, Dylan Minnette 

Yönetmen: Fede Alvarez

İçeriğin Devamı Aşağıda

19. The Invisible Man, 2020

19. The Invisible Man, 2020

IMDb: 7.1 

Özet: Varlıklı bir bilim insanıyla şiddetli ve kontrollü bir ilişkide sıkışan Cecilia gecenin köründe kaçıp kayıplara karışır. Ancak tacizci eski partneri aniden öldüğünde, Cecilia ölümünün bir aldatmaca olduğundan şüphelenir.  

Oyuncular: Elisabeth Moss, Oliver Jackson-Cohen, Harriet Dyer 

Yönetmen: Leigh Whannell

18. The Descent, 2005

18. The Descent, 2005

IMDb: 7.2 

Özet: Film, mağara inişi için bir araya gelen altı kız arkadaşın başından geçen korku dolu bir tatili konu almaktadır. Kızların iniş yaptıkları mağaranın derinliklerinde kendilerini aç ve vahşi yaratıklar beklemektedir.  

Oyuncular: Shauna Macdonald, Natalie Mendoza, Alex Reid 

Yönetmen: Neil Marshall

17. Hereditary, 2018

17. Hereditary, 2018

IMDb: 7.3 

Özet: Graham ailesinin en yaşlı üyesi anneanne Ellen’ın ölümü sonrası kızı Annie, soyağaçlarının korkunç detaylarını keşfetmeye başlar. Aile üyeleri ardı ardına meşum olaylar yaşamaktadır ve kendilerine miras kalmış bu lanetten kurtulmaya çalıştıkça, kaçınılmaz sona biraz daha yaklaştıklarını fark ederler. 

Oyuncular: Toni Collette, Milly Shapiro, Gabriel Byrne 

Yönetmen: Ari Aster

16. [REC], 2007

16. [REC], 2007

IMDb: 7.4 

Özet: Gazeteci Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Angela ile kameramanı Pablo'nun itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır.  

Oyuncular: Manuela Velasco, Ferran Terraza, Jorge-Yamam Serrano 

Yönetmen: Jaume Balaguero, Paco Plaza

15. The Wailing, 2016

15. The Wailing, 2016

IMDb: 7.4 

Özet: Güney Kore'deki bir dağ kasabasına tek başına olmaktan hoşlanan yaşlı bir Japon taşınır. Yaşlı adamın kasabaya gelişinden kısa süre sonra gizemli bir hastalık yayılmaya başlar.  

Oyuncular: Jun Kunimura, Hwang Jung-min, Kwak Do-won 

Yönetmen: Na Hong-jin

İçeriğin Devamı Aşağıda

14. Jacob’s Ladder, 1990

14. Jacob’s Ladder, 1990

IMDb: 7.4 

Özet: Bir Vietnam gazisi olan Jacob Singer halüsinasyonlarla dolu bir hayat yaşamaktadır. Vietnam'dayken devlet tarafından şiddet ve gücünü arttıran ama aynı zamanda yavaş yavaş delirmesini sağlayan bir ilaç verildiğini anımsar. Yaşadığı hayatın gerçek olduğuna bir türlü inanamayan Jacob, aklını kaybetmemek için her şeyi yapmaya hazırdır. 

Oyuncular: Tim Robbins, Elizabeth Pena, Danny Aiello 

Yönetmen: Adrian Lyne

13. The Conjuring, 2013

13. The Conjuring, 2013

IMDb: 7.5 

Özet: Doğaüstü olayları inceleyip aydınlatmaya çalışan dünyaca ünlü çift Ed ve Lorraine Warren, Perron ailesinden bir telefon alırlar. Perron ailesinin çiftlik evi bilinmeyen bir sebeple karanlık bir varlık tarafından kuşatılmıştır.  Bu vakayı çözebileceklerine inanan deneyimli Warren çifti, ne kadar şeytani bir varlıkla karşı karşıya olduklarını çok geç fark edeceklerdir. 

Oyuncular: Patrick Wilson, Vera Farmiga, Ron Livingston 

Yönetmen: James Wan

12. Funny Games, 1997

12. Funny Games, 1997

IMDb: 7.5 

Özet: Ann, George ve oğulları Georgie kısa bir tatil için göl kenarındaki yazlık evlerine giderler. Gittikleri gün Ann yemek yapmaya koyulur ve bu sırada genç ve kibar görünümlü Peter, Ann’den yumurta istemeye gelir. Bu aile için gerilim dolu saatlerin başlangıcı olur. 

Oyuncular: Susanne Lothar, Ulrich Mühe, Arno Frisch 

Yönetmen: Michael Haneke

11. The Others, 2001

11. The Others, 2001

IMDb: 7.6 

Özet: Kocasını savaşta kaybetmiş olan Grace, güneş ışığına hassasiyeti olan iki çocuğuyla birlikte büyük bir konakta yaşamaktadır. Grace'in kızı Anne, Victor adlı bir çocuğun kendileriyle birlikte evde yaşadığına inanmaktadır. Grace, kızının anlattığı hikayelerin doğru olabileceği yolunda kanıtlarla karşılaşır ve evdeki yardımcılardan şüphelenmeye başlar. 

Oyuncular: Nicole Kidman, Christopher Eccleston, Fionnula Flanagan 

Yönetmen: Alejandro Amenábar

10. The Skin I Live In, 2011

10. The Skin I Live In, 2011

IMDb: 7.6 

Özet: Vücudu bir kazada yanmış olan eşini yanık görüntüsünden kurtarmak için yeni bir deri yaratmak üzerine çalışmalar yapan Dr. Robert Ledgard domuz-insan kanı karışımıyla elde ettiği bir deri üretir. Eşinin yanmış vücudunu görmesi üzerine intihar etmesi ve küçük kızlarının da buna şahit olmasından sonra büyük depresyon geçiren aile iyice hassaslaşmıştır.

Oyuncular: Antonio Banderas, Elena Anaya, Jan Cornet 

Yönetmen: Pedro Almodóvar

İçeriğin Devamı Aşağıda

9. The Vanishing, 1988

9. The Vanishing, 1988

IMDb: 7.7 

Özet: Saskia ve Rex çifti, tatil yapmak için arabalarına atlayıp yola koyulurlar. Yoldayken Saskia Rex'e, belirli aralıklarla gördüğü ve her seferinde aynı kurgunun yaşandığı, özünde ikisinin de birbirlerine kavuşamadıklarını anlatan rüyalarından bahseder. Küçük bir benzin istasyonunda mola verirler. Saskia kahve almak için markete gider ve geri dönmez. 

Oyuncular: Bernard-Pierre Donnadieu, Gene Bervoets, Johanna ter Steege 

Yönetmen: George Sluizer

8. Misery, 1990

8. Misery, 1990

IMDb: 7.8 

Özet: Paul Sheldon iyi bir yazardır taşrada geçirdiği bir araba kazasından yaralı kurtulur. Onu bulup evinde bakmaya başlayan Annie Wilkes, şans eseri Paul'un sadık okurlarından biridir ve roman kahramanı Misery Chastain'in de sıkı bir hayranıdır. Son kitabı okuyup Misery'nin ölümüyle şoke olan kadın öfkeye kapılır ve Paul'u ayağından feci şekilde yaralayarak onu yatağa hapseder.  

Oyuncular: James Caan, Kathy Bates, Richard Farnsworth 

Yönetmen: Rob Reiner

7. Let the Right One In, 2008

7. Let the Right One In, 2008

IMDb: 7.9 

Özet: Parkta vakit geçiren Oskar, soğuktan etkilenmeyen, beyaz yüzlü ve gizemli Eli ile tanışır. Uzun süredir vampir olan Eli'nin kan ihtiyacı babası tarafından giderilmektedir. Fakat zamanla Eli'nin durumu iki çocuğun da başını belaya sokar. 

Oyuncular: Kare Hedebrant, Lina Leandersson, Per Ragnar 

Yönetmen: Tomas Alfredson

6. Nosferatu, Eine Symphonie Des Grauens, 1922

6. Nosferatu, Eine Symphonie Des Grauens, 1922

IMDb: 7.9 

Özet: Thomas Hutter, Wisburg isimli küçük bir kasabada karısı Ellen ile birlikte yaşamaktadır. Transilvanya'da yaşayan Kont Orlok'dan bir mektup gelir. Bazı sembollerle dolu bu mektubu Hutter birine okutur. Kont Orlok ile emlak anlaşması yapmak için Hutter Transilvanya'ya gidecektir. 

Oyuncular: Max Schreck, Alexander Granach, Gustav von Wangenheim 

Yönetmen: F.W. Murnau

5. Rosemary’s Baby, 1968

5. Rosemary’s Baby, 1968

IMDb: 8.0 

Özet: Rosemary ve aktör olan kocası Guy, New York'taki kötü şöhretli eski bir binaya taşınırlar. Rosemary yeni yaşantısından tedirgindir, bir gece rüyasında şeytansı bir varlık tarafından tecavüze uğradığı görür ve ardından hamile kalır. 

Oyuncular: Mia Farrow, John Cassavetes, Ruth Gordon 

Yönetmen: Roman Polanski

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. The Exorcist, 1973

4. The Exorcist, 1973

IMDb: 8.1 

Özet: Geçici olarak Washington’ta bulunan bir kadın oyuncu, 12 yaşındaki kızının davranışlarında ve görünüşünde tehlikeli değişiklikler fark eder. Bu sırada Georgetown Üniversitesi'ndeki genç bir rahip, annesinin ölümcül hastalığı ile uğraşırken inancından şüphe duymaya başlar. 

Oyuncular: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Linda Blair 

Yönetmen: William Friedkin

3. The Shining, 1980

3. The Shining, 1980

IMDb: 8.4 

Özet: Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır.  

Oyuncular: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd 

Yönetmen: Stanley Kubrick

2. Psycho, 1960

2. Psycho, 1960

IMDb: 8.5 

Özet: Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion şiddetli yağmur yüzünden geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkına varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman’ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenenince sohbeti kısa kesip odasına giderek duş almaya karar verir ve olaylar gelişir.  

Oyuncular: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles 

Yönetmen: Alfred Hitchcock

1. The Silence of the Lambs, 1991

1. The Silence of the Lambs, 1991

IMDb: 8.6 

Özet: Genç FBI ajanı Clarice Starling, kurbanlarının derilerini yüzen sapık bir katilin elinden bir kadını kurtarmaya çalışır. Clarice, katile ulaşmak için başka bir psikopat olan ünlü doktor Hannibal Lecter ile yakınlaşır. 

Oyuncular: Jodie Foster, Anthony Hopkins, Lawrence A. Bonney 

Yönetmen: Jonathan Demme

Bu içerikler de ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Citizen Cane

Yine yeniden izlemediğim filmin olmadığı bir liste. Artık şu listelere bir güncelleme gelse diyorum ama uzun zamandır da üzerine konuşulacak bir film gelmedi... Devamını Gör