Görüş Bildir
Haberler
Kadın Yönetmenlerin Elinden Çıkmış En Yüksek Puanlı 30 Film

Kadın Yönetmenlerin Elinden Çıkmış En Yüksek Puanlı 30 Film

Beyza
20.08.2023 - 07:30

Kadın yönetmenlerin yetenekli ellerinden çıkan ve sinema dünyasında büyük yankı uyandıran 30 filmi sizler için derledik. Bu filmler, kadın yönetmenlerin sanatsal vizyonunu ve sinema dilini en iyi şekilde yansıtan yapıtlar arasında yer alıyor. Gelin bu listede hangi filmler var beraber bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

30. Nanny (2022)

30. Nanny (2022)

IMDb: 5,3

Özet: New York'ta kendisine bir hayat kurmaya çalışan Aisha, Yukarı Doğu Yakası'nde yaşayan bir ailesinin çocuğuna bakan bir dadıdır. Hayatını yoluna koymaya çalışırken Amerikan Rüyasını parçalamakla tehdit eden gizli bir gerçekle yüzleşmek zorunda kalır.

Yönetmen: Nikyatu Jusu

Oyuncular: Anna Diop, Michelle Monaghan, Sinqua Walls

29. Medusa (2021)

29. Medusa (2021)

IMDb: 5,8

Özet: Mari ve arkadaşları, gündüzleri pastel pembeler ve saflık ve mükemmellik hakkında akılda kalan evanjelik şarkılarla ruhani bağlılıklarını yayınlıyorlar ve geceleri, doğru yoldan sapan günahkarları aramak için sokaklarda dolaşan kanunsuz bir kız çetesi oluşturuyorlar. Ters giden, Mari'yi yaralı ve işsiz bırakan bir saldırının ardından toplum, din ve akranları hakkındaki görüşleri değişmeye başlar.

Yönetmen: Anita Rocha da Silveira

Oyuncular: Mari Oliveira, Lara Tremouroux, Joana Medeiros

28. Trouble Every Day (2001)

28. Trouble Every Day (2001)

IMDb: 5,9

Özet: Paris'te iki Amerikalı yeni evli, o kadar güçlü bir aşk yaşarlar ki, bu onları neredeyse yutar.

Yönetmen: Claire Denis

Oyuncular: Vincent Gallo, Tricia Vessey, Béatrice Dalle

27. Amer (2009)

27. Amer (2009)

IMDb: 6,1

Özet: Ana, asi bir gençtir. Ama onu rahatsız eden siyah bir figür vardır. Figür ona sürekli olarak ölümle ilgili imgeler göstererek işkence ediyordur. Şimdi ise Ana bir yetişkin olarak, bedensel olarak kendini aramaya devam ediyor ve bu arayışı gerçeklik ile fanteziler arasında obsesif bir şekilde gidip geliyordur. Bu arayışında eşlik eden varlık ise, dünyevi bir varlık gibi görünmeyen siyah figür olacaktır.

Yönetmen: Hélène Cattet, Bruno Forzani

Oyuncular: Harry Cleven, Jean-Michel Vovk, Bernard Marbaix

26. Piggy (2022)

26. Piggy (2022)

IMDb: 6,2

Özet: Zorbalığa uğramış kilolu bir genç, işkencecileri büyüleyici bir yabancı tarafından vahşice kaçırılınca bir umut ışığı görür.

Yönetmen: Carlota Martínez-Pereda

Oyuncular: Laura Galán, Richard Holmes, Carmen Machi

İçeriğin Devamı Aşağıda

25. In My Skin (2002)

25. In My Skin (2002)

IMDb: 6,2

Özet: Esther'in hayatı güzel bir şekilde ilerliyor. Yakında erkek arkadaşı Vincent'ın yanına taşınacak ve serbest çalıştığı halkla ilişkiler şirketinde kalıcı bir pozisyon almaya hazır görünüyor. Esther kazara kendi vücudu hakkında delici bir merak keşfetmeseydi her şey yoluna girecekti.

Yönetmen: Marina de Van

Oyuncular: Marina de Van, Laurent Lucas

24. The Love Witch (2016)

24. The Love Witch (2016)

IMDb: 6,2

Özet: Modern bir cadı, bir nevi 1960'lı yılların ucuz romanlarına ve Technicolor melodramlarına övgü gibi erkekleri büyüler ve kendisine aşık etmek için sihir kullanır.

Yönetmen: Anna Biller

Oyuncular: Samantha Robinson (I), Elle Evans, Jeffrey Vincent Parise

23. Bodies Bodies Bodies (2022)

23. Bodies Bodies Bodies (2022)

IMDb: 6,2

Özet: Katil Kim?, eğlenmek için toplandıkları evde oyun oynamaya başlamalarıyla kendilerini bambaşka durumların içinde bulan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor. Büyük bir kasırga şehri etkisi altına almak üzeredir. Bu sırada yirmili yaşlardaki bir grup zengin genç, içlerinden birinin ailesine ait şehirden uzak bir evde bir parti yapmayı planlar. Onların eğlenceli başlayan geceleri, oynadıkları oyunun beklenenden farklı ilerlemesiyle bambaşka bir hal alır. Oyun, onların birbirlerini arkadan bıçaklamasına, sahte arkadaşlıkların ortaya çıkmasına yol açar.

Yönetmen: Halina Reijn

Oyuncular: Amandla Stenberg, Maria Bakalova, Rachel Sennott

22. American Mary (2012)

22. American Mary (2012)

IMDb: 6,2

Özet: Öğrenim ücretini ödemekte zorlanan genç bir tıp öğrencisi, yeraltı vücut modifikasyonunun gölgeli dünyasına çekilir.

Yönetmen: Jen Soska, Sylvia Soska

Oyuncular: Katharine Isabelle, Antonio Cupo, Tristan Risk

21. The Lure (2015)

21. The Lure (2015)

IMDb: 6,3

Özet: Sonunda bir gece kulübünde performans sergileyen iki deniz kızı kız kardeş, içlerinden biri güzel bir genç adama aşık olunca acımasız ve kanlı seçimlerle karşı karşıya kalır.

Yönetmen: Agnieszka Smoczyńska

Oyuncular: Kinga Preis, Michalina Olszańska, Marta Mazurek

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Watcher (2022)

20. Watcher (2022)

IMDb: 6,3

Özet: Yeni evli bir çift olan Julia va Francis, Bükreş'te bir daireye taşınır. Tam da bu sırada bir seri katilin serbest kalması, şehirde panik etkisi yaratır. Yeni evlerine alışmaya çalışan Julia, bir süre sonra yan apartmanlarda yaşayan biri tarafından izlendiğini fark eder.

Yönetmen: Chloe Okuno

Oyuncular: Maika Monroe, Karl Glusman, Burn Gorman

19. The Other Side of Underneath (1972)

19. The Other Side of Underneath (1972)

IMDb: 6,3

Özet: Bir terapi seansındaki bir grup kızın şizofrenliğine gerçeküstü bir bakış.

Yönetmen: Jane Arden

Oyuncular: Sheila Allen, Jane Arden, Jack Bond

18. K-12 (2019)

18. K-12 (2019)

IMDb: 6,5

Özet: K-12, okuldaki baskıcı ortamı değiştirmeye çalışan genç bir kızın hikayesini konu ediyor. Genç bir kız olan Cry Baby, oldukça rahatsız edici olan bir yatılı okula gönderilir. Öğrencilerin zihinleri, okul yönetimi tarafından kontrol altında tutulmaktadır. Güçlü ve hassas bir kız olan Cry, okuldaki öğrencilerin zorbalıklarına maruz kalır. Okulda zor zamanlar geçiren Cry’ın bu süreçteki en büyük destekçileri her zaman yanında olan arkadaşları olur. Okuldaki bu baskıcı ortama son vermek isteyen Cry, tanıştığı sihirli dostlarının da yardımıyla zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetme:n Melanie Martinez

Oyuncular: Melanie Martinez, Zion Moreno, Scott Alexander Young

17. Deadstream (2022)

17. Deadstream (2022)

IMDb: 6,5

Özet: Hem güvenilirliğini hem de sponsorlarını kaybettikten altı ay sonra YouTuber Shawn Ruddy'nin ününü geri kazanmak için bir planı vardır; perili bir evden her türden farklı kamera ve bilgisayar ekipmanıyla canlı yayın yapmak.

Yönetmen: Joseph Winter, Vanessa Winter

Oyuncular: Joseph Winter, Melanie Stone, Jason K. Wixom

16. Titane (2021)

16. Titane (2021)

IMDb: 6,5

Özet: Titane, yıllar önce kaybolduğu iddia edilen bir adamın ortaya çıkmasıyla yaşananları konu ediyor. Özel müfettişler bir gün havaalanında yüzü morarmış bir adam bulur. Adam, kendisini on yıl önce kaybolan Adrien Legrand olduğunu iddia eder. Oğlunun bulunduğu haberini alan Adrien'in babası Vincent, on yıl boyunca yaşadığı kabusun artık sona erdiğini düşünerek genç adamı evine götürür. Bu süreçte bir dizi korkunç cinayet bölgeyi etkisi altına alır.

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Vincent Lindon, Agathe Rousselle, Garance Marillier

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Fear Street: Part Three - 1666 (2021)

15. Fear Street: Part Three - 1666 (2021)

IMDb: 6,6

Özet: Korku Sokağı Üçlemesi 3. Kısım'da, 1966 yılında yaşanan olaylara odaklanıyor. Sömürge altında olan bir kasabada, ölümcül sonuçları olan bir cadı avı yaşanır. Bir grup genç, kasabanın lanetini sona erdirmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen: Leigh Janiak

Oyuncular: Kiana Madeira, Ashley Zukerman, Gillian Jacobs

14. Edge of the Knife (2018)

14. Edge of the Knife (2018)

IMDb: 6,6

Özet: Haida Gwaii Adası, kuzey Kanada, 19. yüzyıl. Adiits'ii, bir balık tutma toplantısı sırasında talihsiz bir davranışta bulunur. Zihni deliliği kucaklarken eziyet çekerek vahşi doğaya kaçar.

Yönetmen: Gwaai Edenshaw

Oyuncular: Tyler York, William Russ

13. Saint Maud (2019)

13. Saint Maud (2019)

IMDb: 6,7

Özet: Azize, dindar bir hemşirenin hikayesini konu ediyor. Maud, yaşadığı travmanın ardından kendisini dine adayan genç bir hemşiredir. Maud, kanser nedeniyle perişan bir halde olan Amanda adındaki eski bir dansçı ile ilgilenmekle görevlendirilir. Bu süreçte Amanda’nın evinde kalmaya başlayan Maud, hasta kadın ile arasında farklı bir bağ kurar. Çok geçmeden Maud, Amanda’nın ruhunu kurtarmaya karar verir ve bunu saplantı haline getirir. Ancak kendi karanlık geçmişi peşini bırakmayacaktır.

Yönetmen: Rose Glass

Oyuncular: Morfydd Clark, Jennifer Ehle, Turlough Convery

12. Fresh (2022)

12. Fresh (2022)

IMDb: 6,7

Özet: Noa, bir markette tanıştığı Steve'den oldukça etkilenir ve flört uygulamalarında yaşadığı hayal kırıklığını düşündüğünde kendisine bir şans verip ona numarasını verir. İlk randevularından sonra Noa, Steve'in romantik bir hafta sonu kaçamağı davetini kabul eder. Noa bu süreçte yeni sevgilisinin doyumsuz ve sıra dışı bir iştahı olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Mimi Cave

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Sebastian Stan, Jojo T. Gibbs

11. Goodnight Mommy (2014)

11. Goodnight Mommy (2014)

IMDb: 6,7

Özet: Yazın en sıcak günlerinde, mısır tarlaları arasında bir taşra evinde, 9 yaşındaki ikiz kardeşler annelerinin eve geri dönmesini beklemektedirler. Anne eve gelir ama estetik operasyon geçirdiği için yüzü bandajlıdır. Ve artık hiçbir şey eskisi gibi değildir. Çocuklar bu kadının kendi anneleri olup olmadığından şüpheye düşerler… Karşılıklı yeniden güven kazanmak oldukça zamanlarını alacaktır.

Yönetmen: Veronika Franz, Severin Fiala

Oyuncular: Susanne Wuest, Lukas Schwarz, Elias Schwarz

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. The Babadook (2014)

10. The Babadook (2014)

IMDb: 6,8

Özet: Kocasını 6 yıl önce kaybeden ve bu süreçte oğlu Samuel'ı yalnız büyüten Amelia, bir gün oğlunun kitapları arasında Mister Babadook adlı esrarengiz bir masal kitabı bulur. Kitabı okuduktan sonra, Samuel rüyasında Badabook canavarını gördüğünü söyler. Bu günden itibaren esrarengiz şeyler yaşanmaya başlar. Amelia kitabı yok ettikçe gizemli kitap bir şekilde yeniden belirmeye başlar. Öte yandan Samuel'ın kabusları gittikçe şiddetlenmeye, bu durum Amelia'yı da derinden sarsmaya başlayacaktır. Hem Amelia'nın hem de Samuel'ın kabuslarını süslemeye başlayan gizemli Badadook gerçek olabilir mi?

Yönetmen: Jennifer Kent

Oyuncular: Essie Davis, Noah Wiseman, Daniel Henshal

9. The House (2022)

9. The House (2022)

IMDb: 6,8

Özet: The House, farklı dünyaları ve karakterleri kapsayan ancak aynı evin içinde geçen bir üçleme oluşturan farklı hikayeler anlatan 2022 İngiliz animasyon stop-motion animasyon antoloji filmidir.

Yönetmen: Emma De Swaef, Niki Lindroth von Bahr, Paloma Baeza, Marc James Roels

Oyuncular: Mia Goth, Claudie Blakley, Matthew Goode

8. Nothing Bad Can Happen (2013)

8. Nothing Bad Can Happen (2013)

IMDb: 6,9

Özet: Hamburg'da yeni bir yaşam kurma arayışında olan Tore, Freaks Jesus adı verilen bir dini toplulukla karşılaşır ve böylece hayatında yeni bir sayfa açar. Bir araba kazası sonrasında karşılaştığı aile babası Benno, onu ailesiyle tanıştırdıktan sonra bu durumu bir mucize olarak yorumlar ve ona göre Tanrı'nın kendisine gönderdiği bir işaret olan bu aileyle birlikte yaşamaya başlar. Ancak mucizeler dışarıdan göründüğü gibi değildir. Zira Benno'nun melek yüzünün arkasında akıl almaz bir karakter gizlenmektedir. Daha önce eşi benzerini görmediği şiddet seanslarına maruz kalmaya başlayan Tore, dini inançlarından ötürü bu kabusa göğüs germeye ve kendi yöntemleriyle hayatta kalmaya kararlıdır. 

Yönetmen: Katrin Gebbe

Oyuncular: Julius Feldmeier, Sascha Alexander Gersak, Annika Kuhl

7. Tigers Are Not Afraid (2017)

7. Tigers Are Not Afraid (2017)

IMDb: 6,9

Özet: 10 yaşında bir çocuk olan Estrella’nın 3 dileği vardır. İlki kayıp olan annesinin geri dönmesidir. Dileği tutan küçük çocuğun annesi geri döner ancak ölür ve her yerde Estrella’yı takip eder. Büyük bir korkuya kapılan Estrella, kendisi gibi yetim olan çocuklardan oluşan bir çeteye katılarak annesinden kaçmaya çalışır. Çok geçmeden ölülerin asla geride bırakılmadığı bir vahşetin ortasında kaldığında, dileklerin asla olmasını istedikleri gibi gerçekleşmediğini fark eder.

Yönetmen: Issa Lopez

Oyuncular: Paola Lara, Juan Ramon Lopez, Ianis Guerrero

6. A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

6. A Girl Walks Home Alone at Night (2014)

IMDb: 6,9

Özet: İran'da bulunan Bad City kasabası dünyanın geri kalanından soyutlanmış, suçla örülü bir yerdir. Özellikle de gece çöktüğünde kasaba, fahişeler, uyuşturucu satıcıları ve kadın tüccarlarının olur. Ancak bu tekinsiz kabanın sokaklarında geceleri yapayalnız gezinen bir başka figür daha vardır; bir kadın vampir, kasabayı tüm lanetlerinden arındırmak için suçluların peşine düşer. Arash ise şu hayatta belki de en kıymetli varlığı olan klasik arabasını, uyuşturucu bağımlısı babasının borçları nedeniyle satan genç bir adamdır. Arash bir gece arabasını sattığı kişiden geri almak için evine gittiğinde adamın ölmüş olduğunu fark eder. Böylece, olay mahalinde tüm soğukkanlılığıyla bekleyen vampir 'Kız' ile aralarındaki tuhaf ilişki başlamış olur...

Yönetmen: Ana Lily Amirpour

Oyuncular: Sheila Vand, Arash Marandi, Mozhan Marnò

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Near Dark (1987)

5. Near Dark (1987)

IMDb: 6,9

Özet: Caleb Colton isimli genç çifti, küçük bir kasabada sıradan bir hayat sürmektedir. Ancak bu yerde yaşanan hiçbir şey göründüğü gibi değildir. Mae isimli genç ve çekici bir kadınla karşılaşan Colton, bu gecenin sonlarına doğru vampir olduğunu öğrendiği bu kadın tarafından ısırılır. Sonrasında ise Mae, kendisi gibi vampirlerden oluşan ailesini de yanına alarak Colton'ı almak için geri döner. Mae ve ailesinin avlanmaya çıktığı bu gecede genç adamın oldukça zor bir karar vermesi gerekecektir. Colton, seçme hakkını ya ailesinden ya da ölümsüzlükten yana kullanmak zorunda kalacaktır.

Yönetmen: Kathryn Bigelow, Eric Red

Oyuncular: Adrian Pasdar, Jenny Wright, Lance Henriksen

4. Ravenous (1999)

4. Ravenous (1999)

IMDb: 6,9

Özet: 1847’deki Amerika-Meksika savaşında bir asker, üstün cesaret göstermesi sonucunda Yüzbaşı rütbesi kazanır. Ancak kısa süre içinde kahramanlık hikayelerinin yalan olduğu anlaşılınca Sierra Nevada’larında uzak bir karakola sürülür. Bu ıssız karakoldaki herkes kendi payına kafayı yemek üzeredir. Eski bölük liderleri Ives’ın insan yiyen bir vahşi olduğundan, tüm bölüklerini yediğinden bahseden Colquhoun ile birlikte Yüzbaşı John Boyd, olayın gerçekleştiği mağaraya bir kurtarma operasyonu gerçekleştirmek zorundadır.

Yönetmen: Ted Griffin

Oyuncular: Guy Pearce, Robert Carlyle, Jeremy Davies

3. Raw (2016)

3. Raw (2016)

IMDb: 7

Özet: Jutine 16 yaşında genç ve normal bir kadındır. Tüm ailesi veteriner olan Justine de onların yolundan gitmek ister. Başarılı bir öğrenci olarak 16 yaşında veterinerlik fakültesine girmeyi başarır. Ancak burada onu üst sınıfların sınamaları ve okulun büyüsü ile gelen acımasız, cezbedici ve sallantılı bir dünya beklemektedir. Sırf akranlarına uyum sağlayabilmek adına kurallara boyun eğen Justine ailesinin prensiplerini yıkarak hayatında ilk kez çiğ et yer. Ancak bu kendi içinde yatan tehlikeli bir yanı keşfetmesinin sadece başlangıcı olacaktır...

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Naït Oufella

2. The Long Walk (2019)

2. The Long Walk (2019)

IMDb: 7

Özet: Yaşlı bir Laoslu keşiş, bir trafik kazası kurbanının hayaletinin onu elli yıl geriye, annesinin acılı ölüm anına götürebileceğini keşfeder.

Yönetmen: Mattie Do

Oyuncular: Yannawoutthi Chanthalungsy, Vilouna Phetmany, Noutnapha Soydara

1. American Psycho (2000)

1. American Psycho (2000)

IMDb: 7,6

Özet: Patrick Bateman, aileden zengin bir adamdır. Gençliği ve yakışıklı olması, kendisine hem işinde hem de sosyal hayatında avantajlar sağlamaktadır. Oldukça sıradan bir hayata kapılıp gidiyormuş gibi görünen Bateman'ın hayatının karanlık tarafın ise oldukça derinliklidir. Bateman, insanları sebepsiz yere öldürmekten hoşlanan ve öldürdüğü insanların vücutlarından hatıra olarak aldığı parçaları evinde saklayan bir akıl hastasıdır. Bunu kendisi dışında kimse bilmemektedir.

Yönetmen: Mary Harron

Oyuncular: Christian Bale, Willem Dafoe, Jared Leto

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın