Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Aşka İnancınızı Tazelerken Midenizde Kelebekler Uçmasını Sağlayacak 21 Netflix Filmi

İzlerken Aşka İnancınızı Tazelerken Midenizde Kelebekler Uçmasını Sağlayacak 21 Netflix Filmi

11.12.2021 - 12:30 Son Güncelleme: 11.12.2021 - 12:45

Aşkın kalbinizde bıraktığı sıcacık hissi filmlerde bulmanız için en duygusal ve romantik Netflix filmlerini sizler için derledik. Hafta sonu film geceniz için yumuşacık battaniyenizi kapın ve bu filmlere bir göz atın.

Not: Film açıklamaları beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.esquire.com/entertainment...
İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Alacakaranlık (2008)

21. Alacakaranlık (2008)

IMDb: 5,2

Annesiyle birlikte Phoenix'te yaşayan güzel ama hırpani, sevimli ama içe kapanık ergen kız Isabelle 'Bella' Swan, hayata karşı isyanları oynayan bir gençtir. Bella, annesinin başka bir adamla evlenmesi üzerine, babasının yanına Washington'ın Fork kasabasına taşınır. Edward ise, küçük kasabasında yıllardan beri ailesiyle yaşayan gizemli, genç bir adamdır. Aslında 'çok farklı bir hayat tarzına sahip olan' Edward, uzun süreden beri vampir kimliklerini saklamış olan bir aileye mensuptur. En az kendisi kadar tuhaf 'ebeveynleri', insan kanı içmeden, insanlara zarar vermeden mazbut bir hayat sürme gayesindeki 'efendi' vampirlerdir. Yeni başladığı okulunda tanıştığı Edward'a karşı tuhaf bir çekim hisseden Bella, bir süre sonra Edward'ın vampir olduğunu öğrenmesine rağmen ondan vazgeçemez. İkili arasında tehlikeli ve tutkulu bir ilişki başlayacaktır. Çok geçmeden ortaya çıkan Cullens Ailesi'nin düşmanları Edward'ın zayıf noktasına saldıracaktır, yani Bella'ya.

20. The Prom (2020)

20. The Prom (2020)

IMDb: 5,9

Tony ödüllü Broadway müzikali 'The Prom'un film uyarlamasıdır. Film, aynı cinsiyetten oldukları için okul balosuna katılmalarına izin verilmeyen eşcinsel bir çiftin hikayesini anlatıyor. Broadway divası Dee Dee Allen, Eleanor Roosevelt müzikal biyografisi projesi başarısızlıkla sonuçlandığında gözden düşmeye başlar. Kamusal imajını iyileştirmek için Dee Dee, rol arkadaşı Barry Glickman ve diğer oyuncular Angie Dickinson ve Trent Oliver ile el ele verirler. Emma adlı bir lise öğrencisine yardım edeceklerdir. Indiana Lisesi'nde bir öğrenci olan Emma, mezuniyet balosuna kız arkadaşı Alyssa ile gitmek istiyordur ancak okulun dar görüşlü okul aile birliği buna izin vermemiştir. El ele veren iki ayrı grup Emma ve Alyssa'nın baloya birlikte katılabilmesi için bir mücadeleye girişirler.

19. Rebecca (2020)

19. Rebecca (2020)

IMDb: 6,0

Genç ve saf bir kadın, Maxim de Winter isimli zengin bir adamla evlenir. Başlarda her şey yolunda gibi görünse de zamanla kocasının ve evdeki hizmetçilerinin kocasının ilk karısına karşı duyduğu bağlılığı görmeye başlar, evde yaşayan hiç kimse Rebecca'nın izlerini silememiştir...

Daphne du Maurier'un 1938 tarihinde yayımlanan romanından uyarlanan film, Alfred Hitchcock'un 1940 tarihli filminin yeniden çevrimi niteliğinde.

18. Deli Dolu (2018)

18. Deli Dolu (2018)

IMDb: 6,0

Daha önce hiç öpüşmemiş olan Elle Evans, ilk öpücüğünü lisesinin bahar festivalinde düzenledikleri bir oyun ile gerçekleştirir. Üstelik gizli aşkı Noah ile öpüşmüştür ve bu öpücük ikili arasında bir ilişkinin yolunu açar. Fakat ortada küçük bir sorun vardır. Noah, Elle’nin en yakın arkadaşının abisidir ve ikisinin arkadaşlık kurallarına göre böyle bir şeyin olması kesinlikle yasaktır. Elle, oldukça çaresiz durumdadır. Noah ile zaman geçirdikçe arkadaşlığının tehlikeye girdiğini fark eden Elle, bir seçim yapmak zorunda kalır. Ya kurallara uyacak ya da kalbinin sesini dinlemesi gerekecektir.

17. The Lovebirds (2020)

17. The Lovebirds (2020)

IMDb: 6,1

Ayrılmanın eşiğinde olan bir çift, kendilerini bir anda gizemli bir cinayet vakasının içerisinde bulur. Adlarını temizlemeye ve olayı çözmeye çalışan çift, bu süreçte kendilerini ve ilişkilerini nasıl kurtaracaklarını bulmaları gerekmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Someone Great (2020)

16. Someone Great (2020)

IMDb: 6,2

Someone Great, erkek arkadaşı tarafından terk edilen genç bir kadının, hayallerindeki iş için şehir değiştirmeden önce arkadaşları ile birlikte atıldıkları macerayı konu ediyor. Jenny, müzik muhabiri olmak isteyen genç bir kadındır. Genç kadın, hayalinin teklifi ile karşı karşıya kalınca ne yapacağını şaşırır. Jenny, saygın bir dergide çalışma imkanı bulmuştur fakat bunun için San Francisco’ya taşınması gerekmektedir. Jenny’nin dokuz yıllık sevgilisi ise uzaktan ilişki yürütmek istemeyince ayrılmaya karar verir. Hayallerine adım adım yaklaşan Jenny’nin mutluluğu, yıllardır birlikte olduğu sevgilisi tarafından terk edilmesiyle yarım kalır. Kendisini toparlamaya çalışan genç kadın, teselli bulmak ümidiyle arkadaşı Erin ve Blair ile birlikte son bir maceraya atılmaya karar verir.

15. Set It Up (2018)

15. Set It Up (2018)

IMDb: 6,5

New York'ta çalışan iki genç asistan, patronlarının tam anlamıyla hayatını kurtarmaktadır. Çok çalışıp patronlarının tüm işlerini yapan asistanlar oldukça az kazanmaktadır ve bu duruma bir son vermek isterler. Patronlarını sırtlarından atmaya çalışan ikili, çözüm olarak ikisini tanıştırmayı ve aralarında duygusal bir bağ oluşturmayı planlar. Türlü oyunlarla patronlarını bir araya getirmeye çalışan asistanlar sonunda amacına ulaşır ve ikisinin sevgili olmasını sağlar. Bu süreç asistanların birbirini daha iyi tanımasına neden olacaktır.

14. The Incredible Jessica James (2017)

14. The Incredible Jessica James (2017)

IMDb: 6,5

Senaristliği ve yönetmenliği Jim Strouse tarafından yapılan filmde; Jesica James çocuklara tiyatro öğreterek geçimin sağlayan, gelecek vadeden bir oyun yazarıdır. Her 25 yaşındaki genç gibi o da şaşırtıcı derecede özgüvenli ve endişe verici seviyede başıboştur. Onun bu halleri erkek arkadaşı Damon'dan ayrıldığından beri daha da fazlalaşmıştır. Boone ise 30'lu yaşlarında olan yeni boşanmış biridir. Ortak arkadaşları tarafından tanıştırılan Jesica ve Boone ilk buluşmalarını pek de güzel geçirmezler. Ancak işler sonradan değişmektedir.

13. Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga'nın Hikâyesi (2020)

13. Eurovision Şarkı Yarışması: Fire Saga'nın Hikâyesi (2020)

IMDb: 6,5

Komedi türündeki Eurovision, 1956 yılında düzenlenmeye başlayan dünyanın en uzun soluklu şarkı yarışması Eurovision’u konu ediyor. Filmde, dünyanın en büyük şarkı yarışmasına katılma şansı yakalayan kasabalı iki şarkıcıya odaklanılıyor. Ünlü komedyen Will Ferrell'ın başrolü üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda daha önce de komedyen Farrel'ın birlikte çalıştığı David Dobkin oturuyor.

12. Sevgilimden Son Mektup (2021)

12. Sevgilimden Son Mektup (2021)

IMDb: 6,7

The Last Letter From Your Lover, gazetenin arşivini karıştırırken aşk mektuplarına denk gelen bir kadının hikayesini konu ediyor. Genç bir gazeteci olan Ellie, gazetesinin arşivlerini incelerken bir takım mektuplara denk gelir. Mektupları okumaya başlayan Ellie, mektupların birbirlerini seven bir çift tarafından yazıldığını anlar. Mektuplar, Jennifer Sterling ile Anthony O’Hare tarafından kaleme alınmıştır ve Ellie mektupları okudukça iki kişinin hayatına dahil olmaya başlar. Mektuplara kendisini bir hayli kaptıran Ellie, 1960’lı yıllarda yaşanan bu olayın gizli bir aşk hikâyesi olduğunu keşfeder. Hikayenin içine iyice çekilen Ellie, bir süre sonra âşıkların kimliklerini keşfetmeyi ve aşk hikâyelerinin nasıl sona erdiğini öğrenmeyi takıntı haline getirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. El baile de los 41 (2021)

11. El baile de los 41 (2021)

IMDb: 6,8

El baile de los 41, Mexico City'de bir eve düzenlenen baskına odaklanıyor. Baskında, birçok erkek kadın kıyafetleri giymiş olarak yakalanır. Hükümet, bu olayın üzerini örtmek ister. Ancak basın, olayı kamuoyuna açıklamak için çabalar, çünkü baskında yakalananlar toplumun üst kesimine mensup insanlardır.

10. She's Gotta Have It (1986)

10. She's Gotta Have It (1986)

IMDb: 6,8

Nola Darling, Brooklyn'de yaşamakta olan genç bir Afro-Amerikan kadınıdır. Nola'nın üç sevgilisi vardır ve hiçbirini de bırakmaya niyetli değildir. Kontrol delisi, ataerkil yönleri baskın gelen Jamie Overstreet, modellik yapan, kendini beğenmiş kibirli bir adam olan Greer Childs. Bu ikiliye sonradan sempatik fakat çocuksu bir komedyen olan Mars Blackmon katılır. Nola, bu aşk dörtgeni içerisinden kendini bir şekilde kurtarmak zorundadır, karar vermelidir.

9. Always Be My Maybe (2020)

9. Always Be My Maybe (2020)

IMDb: 6,8

Always Be My Maybe, 15 yılın ardından yeniden bir araya gelen çocukluk arkadaşlarının hikayesini konu ediyor. Çocukluk arkadaşı olan Sasha ve Marcus’un yollarının ayrılmasının üzerinden tam 15 yıl geçmiştir. Farklı yönlere savrulan ikiliden Sasha, başarılı bir şef olmuştur ve nişanlısı Brandon ile evlilik hazırlığı içerisindedir. Yerel bir müzisyen olan Marcus ise babasının himayesi altında yaşamaktadır. Sasha, yeni açılacak bir restoran için doğup büyüdüğü şehre, San Francisco’ya dönmek zorunda kalır. Eski hatıraların yeniden canlanmasına neden olan bu şehir, ona çocukluk arkadaşını yeniden görme fırsatı verir. Aradan geçen 15 yılın ardından karşılaşan Sasha ve Marcus, geçmişi yâd etmeye başlar. Bu sırada Brandon’ın evlilikten vazgeçtiğini açıklaması, Sasha için büyük yıkım olur. Bu süreçte en büyük desteği Marcus’tan gören Sasha, onunla birlikte vakit geçirdikçe, ikili eski hallerine geri döner. Marcus, Sasha’yı bir kez daha kaybetmemeye kararlıdır ama tam harekete geçeceği sırada önüne yeni bir engel takılır.

8. Sevdiğim Tüm Erkeklere (2018)

8. Sevdiğim Tüm Erkeklere (2018)

IMDb: 7,1

Lara Jean, on altı yaşında olan genç bir kızdır. Her genç kızın başına geldiği gibi onun da kalbi başkaları için atmaktadır. Fakat onun ilişkileri yazdığı mektuplardan ibarettir. Lara, sevdiği her çocuk için bir mektup yazmıştır. Genç kız asla söyleyemeyeceği duygularını kimsenin okuyamayacağını bildiği için rahatça mektuba aktarır. Bu zamana kadar kimseye göndermediği beş mektubu vardır ve yazdığı mektupları odasında bir kutuda saklamaktadır. Fakat bir gün beklenmedik bir durumla karşı karşıya kalır. Lara’nın gizli aşk mektupları gizemli bir şekilde sahiplerine postalanır. Lara’nın kontrolünde olan aşk hayatı bir anda rayından çıkmıştır. Sevdiği erkekler, Lara’nın kendileri hakkında artık ne düşündüğünü öğrenmiştir; üstelik hepsi de aynı anda. Peki bu mektupları kim göndermiştir?

7. Soğuk Dağ (2004)

7. Soğuk Dağ (2004)

IMDb:7,2

Amerikan İç Savaşı bitmiştir ve ardında küllerini bırakmıştır. Savaştan acılarla dönen genç Güneyli bir askerin zihninde yaraların dışında tek bir şey vardır. O da canından çok sevdiği ve hayaliyle yanıp tutuştuğu Ada... Ada ve Inman, yıllardır birbirine kavuştukları ve tamamen özgür olabildikleri bir hayatın hayalini kurmuşlardır. Ancak ulusun temelinde yatan büyük sorunlar, huzur dolu bir hayatın peşinde olan bu iki insanı bırakmayacaktır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Geyşanın Anıları (2006)

6. Bir Geyşanın Anıları (2006)

IMDb: 7,4

Dünya ikinci dünya savaşının arifesindedir. Yoksul bir aileye mensup bir kız çocuğu da geyşaların çalıştığı ve erkekleri mutlu ettiği bir evde hizmetçi olarak işe girer. Zaman içerisinde güzelliği ve büyüleyiciliği ile çalıştığı yerde dikkat çekmeye başlayan kız çocuğu bir süre sonra dudak uçuklatan bir geyşa olan Sayuri'ye dönüşür. Sayuri'nin güzelliği o denli etkileyicidir ki, eve gelen tüm erkekler gözlerini onun üzerinden alamayacaklardır. Sayuri ise bir gün gerçekten aşık olacağının hayalini kurarak bu işkenceye direnmeye çabalamaktadır.

5. Edebiyat ve Patates Turtası Derneği (2021)

5. Edebiyat ve Patates Turtası Derneği (2021)

IMDb: 7,4

The Guernsey Literary And Potato Peel Pie Society, savaş sırasında yaşananları konu eden bir roman yazmaya karar veren bir yazarın işgal altındaki kent sakinleri ile kurduğu bağı konu ediyor. Özgür ruhlu bir yazar olan Juliet, yeni kitabı için hazırlık sürecindedir. Bir gün 2. Dünya Savaşı’nda Nazi işgali altındaki Guernsey adasında yaşayan bir grup insanın kurduğu Guernsey Edebiyat ve Patates Turtası Derneği'nin üyesi olan Dawsey’den bir mektup alır. Mektupta yazılanlardan oldukça etkilenen Juliet, kulübü ve üyelerini merak etmeye başlar. Kulübün ve halkın yaşadıklarının yeni kitabı için harika bir konu olabileceğini düşünen genç yazar, adaya gitmeye karar verir. Juliet ilk iş kendisine mektubu yazan çiftçi Dawsey ve kitap kulübünün diğer eksantrik üyeleri ile tanışır. Kulüp üyeleri ve kentin sakinleriyle konuştukça onlarla arasında güçlü bir bağ kuran Juliet’in hayatının gidişatı sonsuza dek değişecektir.

4. Holding the Man (2015)

4. Holding the Man (2015)
www.sbs.com.au

IMDb: 7,4

Tim ve John aynı lisede okuyan iki arkadaştır. John, okulun rugby takımının kaptanıyken Tim de Romeo ve Juliet'te küçük bir rol oynayan, oyuncu olmaya hevesli bir gençtir. Birbirlerine âşık olan Tim ve John, uzun süre ilişkilerinin önüne çıkan tüm sorunların karşısında durmayı başarır. Ancak aradan geçen 10 yılın ardından, HIV pozitif teşhisi ile yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu durum ilişkilerinin de test edilmesine neden olur.

3. Her Şeyin Teorisi (2014)

3. Her Şeyin Teorisi (2014)

IMDb: 7,7

Film, modern bilim ve teknoloji tarihini değiştiren İngiliz fizikçi ve teorisyen Stephen Hawking'in hayatını ve karısı Jane Hawking ile olan ilişkisini, üniversite döneminden itibaren ele alıyor. Stephen Hawking Cambridge Üniversitesi'nin dehasıyla dikkat çeken bir öğrencisiyken 1965 ve 1991 yılları arasında evli kalacağı Jane Wilde ile tanışır. İkisinin mutlu birlikteliği, Hawking'e henüz 21 yaşındayken teşhisi konulan hastalıkla başka bir boyut kazanır. Tüm olasılıklara meydan okuyan çift evlenip çocuk sahibi olurlar. Yıllar Hawking'in hastalığını daha da şiddetlendirir ve sonunda ilişkilerinin sınırlarını zorlayan bir noktaya sürükler.

2. Brokeback Dağı (2005)

2. Brokeback Dağı (2005)

IMDb: 7,7

İkisi de sert koşullar altında yaşayan bir çiftçi bir de kovboyun yolları bölgedeki Brokeback Dağı'nda kesişir. Bu dağdaki çiftlikte tanışan ikili arasında zamanla bir çekim oluşur ve günlerini birlikte geçirmeye başlarlar. Bu birliktelik son derece içten ve duygusal bir boyut kazanır...

Ünlü Tayvanlı yönetmen Ang Lee'nin E. Annie Proulx'un meşhur hikayesinden uyarladığı film, destansı bir aşkı tüm incelikleriyle yansıtıyor beyaz perdeye. Kısa bir sürede eşcinsel temalı sinema örneklerinin en önemlilerinden biri haline gelen yapıt Akademi Ödülleri'nde üç kategoride Oscar ödülüyle onurlandırılmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gizli Bir Aşk (2020)

1. Gizli Bir Aşk (2020)

IMDb: 7,9

1947 yılında birbirlerine aşık iki kadın, Pat Henschel ve profesyonel beyzbol oyuncusu Terry Donahue altmış beş yıllık bir aşk yolculuğuna başlar ve önyargıları yener.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
11
8
5
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doğa Rafik

Soğuk Dağ'ı ilk izlediğimde gerçekten çok etkilenmiştim kesin izleyin.

Berkay Değimli

Normal Çift Filmleri bekliyordum. Zira Herkes bisexüel gay çiftlerden hoşnut değil.