Görüş Bildir
Haberler
2000'li Yıllardan Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Sağlam 20 Korku Filmi

2000'li Yıllardan Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Birbirinden Sağlam 20 Korku Filmi

28.11.2021 - 09:00

2000'li yıllardan gözünüzden kaçırmış olabileceğiniz birbirinden sağlam 20 korku filmini sizin için listeledik. İyi okumalar!

İçeriğin Devamı Aşağıda

20. Creep (2004)

20. Creep (2004)

Londra'da bir metro istasyonunda kısılı kalan bir genç kadın, potansiyel bir saldırgan tarafından takip edilmeye başlar. 

IMDb: 5,6

19. The Midnight Meat Train (2008)

19. The Midnight Meat Train (2008)
www.beyazperde.com

Metroyu kendine mesken edinmiş psikopat bir seri katil dehşet saçmaktadır.Fotoğrafçı Leon, Metro Kasabı diye adlandırılan bu manyağın peşine düşer. Tüm riskleri almış, tehlikeleri sırtlanmış ve katilin fotoğraflarını çekmeyi kafasına koymuştur. Çektiği fotoğraflardan yola çıkarak ipuçlarını oluşturacaktır. Yıllarca metroda kaybolan insanlara ne olduğunun gizemini çözmeye çalışmaktadır. Yaptığı araştırmalarla, çok geçmeden seri katilin kim olduğuna ulaşacaktır. Filmin konusu, korku hikayesi yazarı Clive Barker’ın kısa hikayesi olan ve aynı ismi taşıyan The Midnight Meat Train (1984) adlı eserden esinlenmiştir.

IMDb: 6

18. Eskalofrío (2008)

www.sinemalar.com

Lise öğrencisi Santi’nin (Junio Valverde) güneşe karşı ileri düzeyde alerjisi vardır. Annesi, oğlunun sağlığı için ıssız bir dağ kasabasında, güneş ışığı almayan bir eve taşınır. Akabinde, yaşadıkları çevrede şiddet olayları baş gösterir. Hastalığı nedeniyle okulda arkadaşları tarafından dışlanan Santi, polise göre bu olayların da sorumlusudur. Ancak gerçek göründüğü gibi değildir.

IMDb: 6

17. Anatomie (2000)

17. Anatomie (2000)
www.beyazperde.com

Paula, başarılı bir tıp fakültesi öğrencisidir. Okuduğu üniversitenin efsanevi hocalarından Prof.Grombek'in anatomi sınıfına kabul edilir. Bu genç kadına oldukça önemli bir prestij kazandırmıştır.. Ancak kısa bir süre sonra Paula'nın sınıf arkadaşlarından birkaçı okul morgunda ölü olarak bulunur. Bu ölen kişilerin, gizli bir örgütle bağı olduğunun anlaşılmasıyla birlikte de kabus dolu günler başlar.

IMDb: 6

16. Willard (2003)

16. Willard (2003)
www.beyazperde.com

Willard kendi içinde yaşayan ve dışa kapanık bir kişidir. Çalıştığı yerde sürekli olarak kendisiyle dalga geçilmektedir. Bu sebeple de dışarıdaki dünyaya karşı büyük bir nefret edinmektedir. Günün birinde evinde yaşayan farelerle arasında özel bir dostluk bağı olduğunu fark eder. Bir gün çok sevdiği farelerinden biri çalıştığı yerde ölünce Willard intikam almaya karar verir. Arkasında olan ordu ise bir fareler grubudur. Willard yavaş yavaş güçlenmeye başlayacaktır.

IMDb: 6,1

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. Calvaire (2004)

15. Calvaire (2004)
www.beyazperde.com

Marc Stevens, karavanı ile dolaşan seyyar bir müzisyendir. Noel’den birkaç gün önce konser vereceği mekâna doğru yola çıkar. Liége bölgesindeki Hautes Fagnes adlı bataklık alanda karavanı arızalanır. Yağmur yağmaktadır, etraf karanlıktır ve yakınlarda yardım alabileceği bir yer yok gibidir. Marc, kayıp köpeğini arayan Boris adlı çocukla karşılaşır ve beraber bir hana giderler. Bu hanın sahibi, Bartel adında yaşlı bir adamdır. Marc ertesi gün kendisine arkadaşça davranan bu yaşlı hancıdan aracını tamir ettirmek ve bir an önce yola çıkmak için yardım ister. O gece akşam yemeğinde Bartel onu terkeden eski karısından yakınır. Sabah, Marc bitmez bir kâbusa uyanır.

IMDb: 6,2

14. Arpointeu (2004)

14. Arpointeu (2004)
www.sinemalar.com

'R Noktası'nın girişindeki tabelada, 'Ellerinde kan olanlar buradan asla çıkamaz', yazılıdır. Bu stratejik nokta, birçok askerin öldürüldüğü ve birçoklarının da esrarengiz şekilde kaybolduğu bir yerdir. Vietnam Savaşı'nın sonuna doğru Teğmen Choi, araştırma yapmak üzere buraya gönderilir ve hayal bile edemeyeceği, dehşet dolu bir maceranın içine atılır.

IMDb: 6,3

13. Lake Mungo (2008)

13. Lake Mungo (2008)
www.beyazperde.com

Lake Mungo, genç bir kızın gölde boğulmuş halde bulunmasından sonra yaşananları konu ediyor. On altı yaşında bir kız olan Alice Palmer, yaşadığı yerde bulunan bir barajda yüzerken boğulur. Ölüm bir kaza olarak değerlendirilmesinin ardından yaslı aile genç kızı gömer. Ancak bir süre sonra Alice'in ailesi evlerinde ve çevresinde açıklanamayan olaylar yaşar. Son derece huzursuz olan Palmers, psişik ve parapsikolog Ray Kemeny'den yardım ister. Olayı araştırmaya başlayan Ray, Alice'in gizli, çifte bir yaşam sürdüğünü keşfeder. Bir dizi ipucu, aileyi Alice'in gizli geçmişinin ortaya çıktığı Mungo Gölü'ne götürür ve aile burada Alice'in geçmişiyle yüzleşir.

IMDb: 6,3

12. Chasing Sleep (2000)

12. Chasing Sleep (2000)

Bir üniversite hocası, uyandığında yanında bulamadığı eşinin esrarengiz şekilde kayboluşunu çözmeye ve anlamlandırmaya çalışır.

IMDb: 6,3

11. Dagon (2001)

11. Dagon (2001)
www.sinemalar.com

Paul ile güzeller güzeli sevgilisi Barbara, internet şirketlerinin başarısını kutlamak üzere, onlara mali destek veren milyoner Howard ve jet-sosyete güzeli sevgilisi Vicki ile İspanya sahillerinde yatla geziye çıkarlar. Eğlenceli başlayan gezi yatın bir kayaya çarpıp ters dönmesiyle adeta kabus haline geliverir. Vicki ters dönen teknenin içinde sıkışıp kalmıştır ve Paul ile Barbara yardım edecek birilerini bulmak üzere yakındaki küçük bir balıkçı köyüne giderler. Köyde herkes evlerine kapanmış ve gelen yabancılardan kaçmaktadır. Çok uğraşan Paul sonunda iki köylüyü razı eder ve batmakta olan tekneye giderler ama Howard ile Vicki ortadan kaybolmuştur. Barbara da kaçırılınca tek başına kalan Paul köyde araştırmalara başlar...

IMDb: 6,3

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Session 9 (2001)

10. Session 9 (2001)
www.sinemalar.com

Bir grup asbest temizleme işçisi, terk edilmiş bir akıl hastanesinde çalışmaya başladıklarında kendilerini bir korku hikayesinin içinde bulurlar. Bina, uyuyan bir canavar gibi ormandan çıkmaktadır. Binanın bulunduğu Danvers, Massachusetts sakinleri bu yerden uzak durmaktadırlar. Ama 15 yıldır kapalı olan Danvers Devlet Akıl Hastanesi, beş yeni ziyaretçi almak üzeredir...

IMDb: 6,4

9. Severance (2006)

9. Severance (2006)
www.beyazperde.com

İş yaşamında elde edilen başarıların ödülü, doğada karşılığını çok farklı bir boyutta bulabilir. Örneğin bir silah şirketinin çalışanları, başarılı bir çalışma dönemi ardından Macaristan ormanlarında bir paintball gezisine gönderilerek ödüllendirilirler. Ancak işler pek yolunda gitmez ve o civardaki bir takım yağmacılar tarafından gezi sabote edilir. Şimdi bambaşka bir durumun içinde kalan şirket çalışanları ancak akıllarını kullanabildikleri oranda özgürlüklerine kavuşabileceklerdir. İş yaşamından çok başka bir platformda. Politik göndermeler ve komedi de içeren film, korku sinemasının farklı bir örneği.

IMDb: 6,5

8. Pontypool (2008)

8. Pontypool (2008)
www.sinemalar.com

Mazy, Pontypool kasaba radyosunda program yapmaktadır. Kasabada korkunç şiddet olayları olduğu şeklinde söylenti yayılmaya başlar. Radyo ekibi, bu söylentilerin İngilizceyle yayılmış bir virüsten kaynaklandığını anlarlar. Kurtarılma ümidiyle yayını sürdürürken acaba radyo dalgalarıyla virüsün yayılmasına yardım mı etmektedirler?

IMDb: 6,6

7. May (2002)

7. May (2002)
www.beyazperde.com

Büyüme çağında takmak zorunda olduğu korsan bantı ile kapatılmış tembel gözünün de etkisi ile zor bir çocukluk geçirmiş yalnız bir genç kadının, etrafındaki insanlarla bağlantı kurmaya yönelik çaresiz çabaları da sonuç vermemektedir. Genç bir kadın olduğunda bile tek arkadaşı annesi tarafından hediye edilmiş bir oyuncak bebektir. Çevresindeki insanlarla tanışmaya ve arkadaş olmaya çalışması giderek ölümcül bir kargaşaya dönüşecektir.

IMDb: 6,6

6. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

6. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)
www.sinemalar.com

Öyle bir dünya düşünün ki Myers, Krueger ve Voorhees popüler korku ikonları değil, gerçek seri katiller. İşte böylesi bir dünyada iki kameraman ve bir sunucudan oluşan bir belgesel çekim ekibi yaptıkları anlaşma neticesinde Myers, Krueger ya da Voorhees gibi örneklerinden beslenen Leslie Vernon isimli yeni bir anti-kahramanın doğacağı geceyi ve öncesindeki bütün hazırlıkları filme çekmek için Glen Echo isimli kasabaya gelir. Leslie Vernon ile tanışan ekip kısa zamanda kaynaşır. Vernon onlara işin nasıl yapıldığı, malum gece öncesinde nasıl hazırlanıldığı ve kurbanların olay gecesi nasıl davranacakları ile ilgili ayrıntılı detaylar anlatır. Vernon uzun uğraşlar ve takipler sonucu kurbanlarını seçmiştir. Seçtiği sekiz kişilik grup içinden bakire olduğunu düşündüğü Kelly’yi final kızı olarak seçer. Olay gecesine kadar her şey yolunda gidiyormuş gibi görünürken ilk cinayet sonrasında çekim ekibi, başta sunucu Taylor olmak üzere, içindeki bulundukları durumu sorgulamaya başlar ve bu işi yapmaktan vazgeçerler. Vernon onlara bir an önce olay yerinden uzaklaşmaları için izin verir. Ama Taylor ve ekibi geride kalan gençleri uyarmaya ve hatta mümkünse kurtarmaya niyetlenir. Bir süre sonra farkına varırlar ki artık kendileri de bir slasher filmi içine hapsolmuş kurban adaylarından başkası değildirler...

IMDb: 6,7

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Henjel gwa Geuretel (2007)

5. Henjel gwa Geuretel (2007)
www.sinemalar.com

Umursamaz bir delikanlı olan Eun-soo, arabayla annesinin evine giderken yolda kaza yapar. Uyandığında, gizemli bir kızla tanışır, ve kızın, ormanın orta yerinde peri masalından çıkmış gibi duran evine götürülür. Orada Eun-soo, kız ve onun asla büyümeyen kardeşleriyle birlikte hapsedilir. Kısa bir süre sonra ise; o evi ziyaret eden veya o evde kalan yetişkinleri, gizemli ve hatta korkunç bir sonun beklediğini öğrenir. Daha şok edici olansa, bu acımasız ölümlerin çocuklar tarafından detaylıca çizilip masal kitabı haline getirilmesidir.

IMDb: 6,7

4. Ginger Snaps (2000)

4. Ginger Snaps (2000)
www.sinemalar.com

Bridgette ve ablası Ginger, 15 ve 16 yaşlarında iki genç kızdırlar. Banliyöde, kısıtlı bir çevrede yaşayan ve çevrelerindeki diğer kızlardan bir hayli farklı olan kız kardeşler, yalnızlıklarını ancak birbirleri sayesinde azaltabilmektedirler. Ölümle ve diğer karanlık şeylerle yakından ilgili olan kardeşler, komşularının köpeklerini parçalayan gizemli bir yaratık mahalleyi tehdit edince de ilgi alanlarından uzak durmazlar. Gece yarısı ormanda parçalanmış köpekleri görüntülemeye çalıştıkları bir sırada, yaratık Ginger’a da saldırır ve onu kötü şekilde yaralar. Bu badireyi böylece atlatan ve bu olayı kimseye söylemeye karar veren kardeşlerden Bridgette, ablasındaki yaraların olağanüstü biçimde hızla iyileştiğini fark ettiğinde çok şaşırır. Bir süre sonra yaralarından kıl tüy çıkmaya başlayan Ginger’daki değişiklikler bununla da sınırlı kalmayacaktır.

IMDb: 6,8

3. Películas para no dormir: La habitación del niño (2006)

3. Películas para no dormir: La habitación del niño (2006)
www.sinemalar.com

Juan (Javier Gutiérrez), Sonia (Leonor Watling) ve küçük kızlarından ibaret çekirdek aile , hayalini kurdukları tarzda bir evi ucuza kapatmanın sevinciyle yeni evlerine taşınır.  Ev iki yıl içinde beş kiracı değiştirmiştir...

Juan bebek telsizinden garip sesler duyar ve yalnız olmadıkları korkusuna kapılır, bu korku sebebiyle bebek telsizine güvenmemeye karar verip bebeğin odasına bir kamera yerleştirir ve monitörde gördüğü şey onu dehşete düşürür: Bebeğin yanında bir silüet durmaktadır.

IMDb: 6,9

2. Gokudô kyôfu dai-gekijô: Gozu (2003)

2. Gokudô kyôfu dai-gekijô: Gozu (2003)

Bir yakuza üyesi, sevilen bir meslektaşını öldürüleceği yere götürme görevini üstlenir. Yol üzerinde meslektaşının esrarengiz bir şekilde kaybolması üzerine yolculuk sürreal ve korku dolu bir hale bürünür.

IMDb: 7

1. Janghwa, Hongryeon (2003)

1. Janghwa, Hongryeon (2003)
www.beyazperde.com

İki kız kardeşin anneleri tuhaf bir biçimde ölür ve bunu takiben de kardeşler hastalanırlar. İyileşene dek de hastanede kalırlar. Tedavileri tamamlandıktan sonra eve dönen kardeşler, babalarının yeni eşi olan Eun-joo isimli üvey anneleriyle anlaşamaz. Zaman zaman üvey annelerinin garip davranışları ve kardeşlerin hastalığının tekrarlaması evde huzursuzluk yaratır. Ayrıca babalarının olaylara tepkisiz kalışı ve labirenti andıran yapısıyla yaşadıkları ev, kızları tedirgin etmeye başlar. 

IMDb: 7,2

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
19
4
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?