Görüş Bildir
Haberler
Hep Mutlu Son İzleyecek Değiliz! İyilerin Gün Yüzü Görmeyip Kaybettiği Muhteşem Filmler

Hep Mutlu Son İzleyecek Değiliz! İyilerin Gün Yüzü Görmeyip Kaybettiği Muhteşem Filmler

22.06.2022 - 13:20

Gerçek hayatta, mutlu sona kolay kolay ulaşılmaz. İzlediğimiz filmlerin de hep mutlu sonla bitmesini bekleyemeyiz, bu gerçekçiliği bozar. O nedenle, size yeni listemizi sunuyoruz: İyilerin kaybettiği şahane filmler! Bu filmler, sonuyla izleyenleri kahrediyor!

Dikkat: İçeriğimiz, adı geçen filmler hakkında SPOILER içeriyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

23. The Mist / Öldüren Sis (2007)

23. The Mist / Öldüren Sis (2007)

Özet: Hak ettiği değeri görmeyen bir Stephen King uyarlaması olan The Mist, izleyenlerin klostrofobik korkularını gün yüzüne çıkarıyor. Stephen King’in uçsuz bucaksız popüler korku edebiyatı Hollywood’u beslemeye devam ediyor. Dünyayı saran gizemli sis nedeniyle artan ölümler ile birlikte, insanlık kıyamete sürüklenir. Yazarın korku dışı kitaplarından kalıcı filmler çıkarmayı başaran ve bir tür King uzmanına dönüşen Frank Darabont’un uyarlama çabası tam anlamıyla başarıya ulaşamıyor. Bunun en büyük nedeni Darabont’un Öldüren Sis’in finalinde yaptığı ve filme kalıcı zararlar veren bazı tercihlerden kaynaklanıyor.

Oyuncular: Thomas Jane, Marcia Gay Harden, Laurie Holden

Yönetmen: Frank Darabont

22. Arlington Road / Korkunç Politika (1999)

22. Arlington Road / Korkunç Politika (1999)

Özet: İzlerken stresten tırnaklarınızı kemirmenize neden olan film, komşusunun terörist olduğundan şüphelenen bir adam hakkında. George Washington Üniversitesi'nde profesör olan Michael Faraday eşinin teröristler tarafından öldürülmesi üzerine bu grup insanları kendisine takıntı edinir. Yeni komşularının başta dostça görünen tavırları, zamanla garipleşir. Bu durum Michael da komşularının terörist olabileceği inancını doğurur. Acaba komşuları gerçekten terörist mi yoksa yalnızca Michael’ın eşini kaybetmesinin yarattığı bir paranoyaklık mıdır?

Oyuncular: Jeff Bridges, Tim Robbins, Joan Cusack

Yönetmen: Mark Pellington

21. Of Mice and Men / Fareler ve İnsanlar (1992)

21. Of Mice and Men / Fareler ve İnsanlar (1992)

Özet: İzleyenlerin yüreğini dağlayan film, masumların işlemediği suçtan dolayı yargılanmasını gündeme getiriyor. John Steinbeck'in klasik eseri, Oscar adayları John Malkovich ve Gary Sinise'nin başrolleri paylaştığı bu güzel ve etkileyici filmde canlanıyor. İki Oscar ödülü sahibi Horton Foote'un adaptasyonu ve Sinise'nin yönettiği film herkesin görmesi gereken 'kusursuz bir mucize'. En iyi arkadaşlar Lennie ve George, ekonomik kriz döneminde kendilerini California'da işsiz bulurlar. Buldukları işleri ise Lennie'nin çocuksu zihni nedeniyle kaybetmektedirler. Tyler Çiftliği'nde işe alındıklarında, patronun kötü yürekli oğlu Curley'nin sıkı disiplinine rağmen işlerinde başarılı olurlar. Ama dünyaları, Curley'nin mutsuz eşi, Lennie'nin merhamet duygularına mağruz kaldığında paramparça olur. Artık George'un da merhamet duygularıyla bir karar vermesi gerekmektedir

Oyuncular: John Malkovich, Gary Sinise, Ray Walston

Yönetmen: Gary Sinise

20. Ex Machina (2014)

20. Ex Machina (2014)

Özet: Son olarak Men isimli filmle konuşulan Alex Garland'ın yönetmenliğini üstlendiği filmde, bir android ve onun duygularını test etmek için gönderilen Caleb'ı izliyoruz. Henüz 24 yaşındaki Caleb, sadece Silikon Vadisi'nin değil dünyanın da en önemli teknoloji şirketinde yazılım uzmanı olarak çalışmaktadır. Şirketin gizemli CEO’su Nathan ise hem şirketten hem insanlardan uzakta, özel bir dağ evinde yaşamaktadır. Caleb, düzenlenen bir yarışmada, Nathan'ın dağ evinde 1 haftalık bir 'ödül' kazanır. Fakat içine çekileceği deneyden habersizdir. 'Ava' adında güzel bir robot kızın bedeninde, dünyanın ilk gerçek yapay zekası Caleb'i beklemektedir. Yönetmenliğini ve senaristliğini Alex Garland'ın üstlendiği bilimkurgu filminin başrollerinde Oscar Isaac, Domhnall Gleeson ve Alicia Vikander yer alıyor. Yılın en merakla beklenen filmlerinden Ex Machina, “insanlık sonrası fütüristik şok filmi” ve “vizyoner bir bilimkurgu” olarak şimdiden kült filmler arasına girdi.

Oyuncular: Alicia Vikander, Domhnall Gleeson, Oscar Isaac

Yönetmen: Alex Garland

19. Titanic (1997)

19. Titanic (1997)

Özet: Destansı filmde, genç asi Jack ve aristokrat ailenin sözlü kızı Rose'un yolu, ünlü Titanic gemisinde kesişiyor. İnsan elinden çıkmış en büyük ve en gösterişli yüzen araç olan Titanic yola koyuldu. Batmaz, sarsılmaz denilen bu büyük lüks yolcu gemisinde yolculuk yapmak, 20. yüzyılın muhteşem bir rüyasıydı. Ancak bu büyük rüya sadece 4.5 gün sürecek ve anısını bir sonraki yüzyıla bile taşıyacak büyüklükte bir kabusa dönüşecekti. Geminin ilk ve son yolculuğuyla örtüşen, kısa soluklu ama ölümsüz bir aşk öyküsüne yer veren Cameron, Titanic kadar büyük bir aşk öyküsü merkez alarak, bu bilindik felaketi farklı bir tarzda anlatıyor. 

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane

Yönetmen: James Cameron

İçeriğin Devamı Aşağıda

18. Carlito's Way / Carlito'nun Yolu (1993)

18. Carlito's Way / Carlito'nun Yolu (1993)

Özet: Brian De Palma imzalı yapım, Al Pacino ve Sean Penn gibi parlak oyuncuları bünyesinde toplayarak izleyenlere adetâ yıldızlar geçidi sunuyor. Carlito Brigante’nin tek istediği tüm suçları geride bırakıp Bahamalar’da bir iş kurarak adam gibi para kazanmaktır. Vaktiyle uyuşturucu işinde yakalanarak mahkum olmuştur ve onu bir arkadaşı kurtarmıştır. Bu yeni hayat planı içinde eski sevgilisine ulaşmak ve onunla yeniden bir araya gelerek mutlu olmak arzusu da vardır. Ne yazık ki eski hayatının izleri onu takip etmektedir. Bazı delikanlılık kuralları onu farklı bir biçimde sürükleyecektir. Olaylar, 1975 yılının Manhattan’ında ve Carlito’nun işlettiği bir gece kulübü civarında geçtiği için devrin klasik disko müziği film soundtrack’ine iyice işlemiş durumda.

Oyuncular: Al Pacino, Sean Penn, Penelope Ann Miller

Yönetmen: Brian De Palma

17. In Bruges / Brüj'da (2008)

17. In Bruges / Brüj'da (2008)

Özet: Güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çeken film, izlemesi keyifli durgun bir aksiyon sunuyor. İki kiralık katil olan Ray ve Ken zor bir işin ardından patronları Harry Waters tarafından Belçika’nın romantik şehri Bruges’a tatile yollanırlar. Geldiği ilk günden beri bu şehirden nefret eden Ray’i burada pek çok sürpriz beklemektedir. Bunun sadece basit bir tatil olmadığını düşünen Ray burada yeni insanlarla tanışır ve aşkı ile kendi hayatı arasında gelgitler yaşamaya başlar.

Oyuncular: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Ciarán Hinds, Ralph Fiennes

Yönetmen: Martin McDonagh

16. 12 Monkeys / 12 Maymun (1995)

16. 12 Monkeys / 12 Maymun (1995)

Özet: Zaman yolculuğu içeren bu film, geleceği kurtarma görevi üzerine gelişen konuları ele alıyor. Dünyada insanlığın yok olmasına yetecek derecede tehlikeli olan bir virüs yaklaşık beş milyar kişinin ölümüne yol açmıştır. Geriye kalan az sayıdaki insan yer altlarına kurdukları barınaklarda yaşamlarını sürdürebilmektedirler. Bu esnada virüsün yok olması için bir çözüm yolu bulan insanlar, zamanda geriye gidebilecekleri bir zaman makinesi yaparlar. İlk test sürüşü içinse eski bir mahkum olan James Cole gönüllü olur. James kendisini yedi yıl geride, bir akıl hastanesinde bulur. Akıl hastanesi gibi bir ortamda gelecekten geldiğini ve misyonunu anlattığında ise gerçek anlamda akıl hastası etiketi yemesine neden olur.

12 Maymun, zamanda yolculuk temalı filmlerin arasında en önemli olanlardan biri. Terry Gilliam imzalı filmin başrollerinde Bruce Willis ve Brad Pitt gibi ünlü isimler var.

Oyuncular: Bruce Willis, Madeleine Stowe, Brad Pitt

Yönetmen: Terry Gilliam

15. Dead Poets Society / Ölü Ozanlar Derneği (1989)

15. Dead Poets Society / Ölü Ozanlar Derneği (1989)

Özet: İzleyen herkese, 'Böyle öğretmenimiz oldu da, biz mi okulu sevmedik!' dedirten film, her bireyin izlemesi gereken bir başyapıt. 1950’lerin Welton Akademisi ciddi, disiplinli ve akademik çevrelerde saygınlığı yüksek olan ancak geri kafalılığın iktidarda olduğu bir okuldur. Okul yönetiminin muhafazakar ve Ortodoks tavırları okulu öğrenciler için sıkıcı ve bunaltıcı bir yer haline getirmektedir. Fakat yeni İngilizce öğretmeni John Keating’in okula atanmasıyla çok şey değişecektir.

Oyuncular: Robin Williams, Robert Sean Leonard, Ethan Hawke

Yönetmen: Peter Weir

14. Cool Hand Luke / Parmaklıklar Arkasında (1967)

14. Cool Hand Luke / Parmaklıklar Arkasında (1967)

Özet: İzleyenleri adeta 'parmaklıklar arkasında' hissettiren film, bir klasik olarak değerlendirilebilir. Parmaklıklar Arkasında, iki yıl hapis cezasına çarptırılan bir adamın kaçış öyküsünü konu ediyor. Savaş gazisi Luke Jackson, işlediği bir önemsiz savaş suçu nedeniyle iki yıllık bir hapis cezasına çarptırılır. Hapiste, bulundukları yerin patronu olduğunu kendisine bir şekilde göstermeye çabalayan Dragline ile tanışır. Dostluk ve saygınlık kazanmanın oldukça zor olduğu bu yerde öne çıkmayı başaran Luke, hapishanenin yeni patronu olması yönünde önemli adımlar atmaktadır. Artık hapisten kaçmaya çalışmanın vakti gelmiş de geçiyordur.

Stuart Rosenberg’in yönettiği Cool Hand Luke, George Kennedy’ye En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında bir de Oscar kazandırmıştı.

Oyuncular: Paul Newman, George Kennedy, Strother Martin

Yönetmen: Stuart Rosenberg

İçeriğin Devamı Aşağıda

13. Gone Girl / Kayıp Kız (2014)

13. Gone Girl / Kayıp Kız (2014)

Özet: Gillian Flynn'in imzasını taşıyan aynı isimli romanın Fincher uyarlaması, toksik bir ilişkiyi konu ediniyor. Kayıp Kız, karısının aniden ortadan kaybolmasından sorumlu tutulan bir adamın hikayesini anlatıyor. Amerika'nın Missouri eyaletlerinden birinde sıcak bir yaz sabahı, Nick ve Amy evliliklerinin beşinci yıl dönümünü kutlamaya hazırlanmaktadır. Fakat o gün Amy aniden ortadan kaybolur. Amy'den uzun süre haber alınamayınca polis, genç kadının ortadan kaybolması ile ilgili Nick'ten şüphelenmeye başlar. Olanlara bir türlü anlam veremeyen Nick'in ise Amy'nin nerede olduğuna dair hiçbir fikri yoktur. Genç adam bu sırada kendisini Amy'nin ailesinin düzenlediği bir yardım operasyonunun içinde piyon olarak bulur. Nick, masum olduğu konusunda ısrar etse de üstündeki şüpheleri tamamen yok edemez. Amy'nin hayatta olup olmadığı ise büyük bir muammadır.

Oyuncular: Ben Affleck, Rosamund Pike, Neil Patrick Harris

Yönetmen: David Fincher

12. Chinatown / Çin Mahallesi (1974)

12. Chinatown / Çin Mahallesi (1974)

Özet: Oscar Ödüllü bu film, usta yönetmen Roman Polanski'nin başyapıtları arasında adını gösteriyor. Film boyunca, şüphe içinizi kemirecek. Chinatown, kocasının kendisini aldattığından şüphelenen bir kadının hikayesini anlatıyor. Ida Sessions isimli bir kadın, özel dedektif Jake Gittes'e başvurup, Los Angeles su teşkilatında çalışan mühendis kocası Hollis Mulwray'in kendisini aldattığından şüphelendiğini söyler. Kadının dedektiften isteği, kocasını takip etmesidir. Gittes, Mulwray'in yanında bir kadınla yakalar, fotoğraflarını çeker ve dava kapanır. Ancak bir süre sonra Mulwray'in öldürülmesi işleri gizemli hale sokar. Davanın üzerine gitmeye karar veren Gittes, zamanla kendisini kiralayan kadın başta olmak üzere birçok gizemle karşılaşır.

Oyuncular: Jack Nicholson, Faye Dunaway, John Huston

Yönetmen: Roman Polanski

11. The Thing / Şey (1982)

11. The Thing / Şey (1982)

Özet: İzlerken bile soğuğu hissederek hipotermi eşiğine geleceğiniz film, Kuzey kutbundaki bir yaratığı konu ediniyor. Şey, John Campbell'ın kısa öyküsünden uyarlanmıştır. Kuzey kutbunun buz tutmuş topraklarında bir kurdun peşinden koşan Norveçli bilim insanları Amerikan Antartik araştırma üssüne kadar gelmişler fakat burada esrarengiz bir şekilde can vermişlerdir. Neler olduğunu anlayabilmek için dışarı çıkan Amerikan bilim adamları Norveç araştırma üssüne gidip esrarengiz olayı çözmeye karar verirler. Norveç bölgesine yaklaştıklarında buldukları şeyler esrarengiz ve tüyler ürperticidir. Bir cesetle karşılan adamlar, bedeni otopsi için yanlarında getireceklerdir. Ancak bu ‘şey’ tahmin edilemez boyutlarda bir ürkütücülüğe sahiptir. The Thing, hangi türe eline atsa üstün başarı elde eden usta yönetmen John Carpenter'ın, bilimkurgu ve gerilim türlerini harmanladığı, zamanla kültleşen filmidir.

Oyuncular: Kurt Russell, Wilford Brimley, Keith David

Yönetmen: John Carpenter

10. Shutter Island / Zindan Adası (2010)

10. Shutter Island / Zindan Adası (2010)

Özet: Sinematografi açısından büyüleyici bir film olan Zindan Adası, bir adaya inşa edilen akıl hastanesine gelen iki dedektifi konu alıyor. Zindan Adası, Martin Scorsese'nin bir çok filmi gibi yine bir başyapıt statüsünde. Filmde, Teddy Daniels ve Chuck Aule isimli iki polis memurunun, Rachel Solando adlı bir akıl hastasının ortadan kaybolması üzerine tehlikeli akıl hastalarının tedavi gördüğü Shutter Adası isimli bölgede konuşlanan Ashecliffe Hastanesi'ne soruşturma yapmak için gitmesi ve sonradan gelişen esrarengiz olaylar aktarılıyor. Burada karşılaştıkları isyan tablosu ve çığrından çıkan işler bu davayı gittikçe zora sokacak, zamanla rüya ve gerçek arasındaki sınırlar zorlanacaktır. Usta yönetmen Martin Scorsese tarafından Dennis Lehane'nin ünlü romanından sinemaya uyarlanan filmin başrolünde yönetmenin gözde oyuncularından Leonardo Di Caprio bulunuyor.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer, Mark Ruffalo

Yönetmen: Martin Scorsese

9. No Country For Old Men / İhtiyarlara Yer Yok (2007)

9. No Country For Old Men / İhtiyarlara Yer Yok (2007)

Özet: Dört Oscar'lı bu şaheser, sinemada iyilik ve kötülük kavramlarını en iyi açıklayan filmlerden. Llewelyn Moss, bir olay yerinde bulduğu çantayı alır ve başını hiç ummadığı bir belaya sokar. Artık peşinde bir kiralık katil vardır. Moss bir Vietnam gazisidir ve bir şekilde uyuşturucu olaylarının ortasında soruna dönüşen bir meseleye karışır. Peşindeki katil Anton Chigurh planı konusunda kararlıdır çünkü işini yarım bırakmak niyetinde değildir. İşin için çok sayıda masum insanın ve suçluların da karışacağı soluk soluğa bir takip başlayacaktır.

Oyuncular: Tommy Lee Jones, Javier Bardem, Josh Brolin

Yönetmen: Ethan Coen, Joel Coen

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Pan's Labyrinth / Pan'ın Labirenti (2006)

8. Pan's Labyrinth / Pan'ın Labirenti (2006)

Özet: Guillermo del Toro imzası taşıyan film, izleyenlere sinema dili açısından muhteşem ama aynı zamanda tüyler ürperten bir deneyim yaşatıyor. Pan’ın Labirenti, fantastik bir dünyaya kaçan küçük bir kızın hikayesini anlatıyor. İspanya’da faşist iktidarın tüm vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan babasının etrafındakilere yaptığı tüm eziyetleri bizzat gözlemlemektedir. Bu küçük kız çocuğunun gerçeklikten kaçabileceği tek yer kendi hayal gücüdür. Ofelia, gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır. Bu esnada vahşet ise tüm sertliğiyle Ofelia’nın çevresinde vuku bulmaya devam edecektir. Gösterildiği sene Cannes’da dakikalarca ayakta alkışlanan yakın dönem başyapıtı, çocukların gözünden savaşın ne kadar sert bir fırtına olduğunu gözler önüne seriyor.

Oyuncular: Ivana Baquero, Ariadna Gil, Sergi López

Yönetmen: Guillermo del Toro

7. Braveheart / Cesur Yürek (1995)

7. Braveheart / Cesur Yürek (1995)

Özet: Bu şahane filmde, özgürlük savaşçısı William Wallace'ın intikam için çıktığı yolculuğu izliyoruz. Cesur Yürek'te, William Wallace yaşanan büyük acılar sonrası yeniden memleketi olan İskoçya’ya döner. Onun asıl amacı çiftçilik yaparak sakin bir hayat sürmektir. Çocukluk aşkıyla karşılaştığında bunun onu dipsiz bir uçuruma iteceğinin farkında değildir. Bir gün İngiliz askerleri, William’ın çocukluk aşkı olan Murron’a tecavüz etmeye çabalarlar. William, onu kurtarır; ancak bu Murron’un ölümüne ve bir dönemin değişimine sebebiyet verecektir.

Mel Gibson’un ünlü İskoç halk kahramanı William Wallace’ı hem canlandırdığı hem de yönettiği filmi kısa sürede bir fenomene dönüşmüştü.

Oyuncular: Mel Gibson, Sophie Marceau, Patrick McGoohan

Yönetmen: Mel Gibson

6. Gladiator / Gladyatör (2000)

6. Gladiator / Gladyatör (2000)

Özet: Yaşayan efsanelerden Ridley Scott'un epik filminde, yine bir intikam öyküsü izliyoruz. Gladyatör'de, İmparator Marcus Aurelius’un hüküm sürdüğü Roma’da bir general olan Maximus imparatorluğun hiyerarşik basamaklarında gitgide yükselmektedir. Babasının kendisini kayırmak yerine Maximus adındaki bu yabancıyı el üstünde tutması da tahtın asıl varisi olan Commodus’u rahatsız etmektedir. Commodus, Maximus ve ailesinin öldürülmesi yönünde emrini çıkarmak için fazla beklemez. Ölümden zor kurtulan Maximus artık bir gladyatör olarak eğitilmek üzere arenaya gönderilir. Maximus’un aklında tek bir istek vardır, Commodus’u öldürmek ve ailesinin intikamını bir an önce almak. Ridley Scott’ın bol ödüllü filmi, gösterildiği sene hem gişedeki büyük başarısıyla hem de aldığı Oscar’larla isminden epeyce söz ettirmişti.

Oyuncular: Russell Crowe, Joaquin Phoenix, Connie Nielsen

Yönetmen: Ridley Scott

5. The Departed / Köstebek (2006)

5. The Departed / Köstebek (2006)

Özet: Bol ters köşeli bir film arayanların izlemesi gereken Köstebek, mafyanın arasına karışarak gizli göreve giden bir polisi konu alıyor. Köstebek, mafya ve polis teşkilatı arasında geçen savaşı anlatıyor. Uzun yıllardan beri mafya tarafından, polis teşkilatına sızmak üzere yetiştirilen adamlar son derece iyi pozisyonlardadırlar teşkilat bünyesinde. Aynı şekilde polisin aynı amaçla yetiştirdiği adamları da mafya içinde cirit atmaktadırlar. Ancak vakit her şeyin açığa çıkma vaktidir. Her iki cephede de köstebeklerin var olduğu anlaşıldığında söz konusu köstebeklerin ölümle burun buruna gelecekleri koşturmaca ve macera başlayacaktır. Film dört dalda Oscar sahibidir.

Oyuncular: Leonardo DiCaprio, Matt Damon, Jack Nicholson

Yönetmen: Martin Scorsese

4. The Green Mile / Yeşil Yol (1999)

4. The Green Mile / Yeşil Yol (1999)

Özet: Sinema tarihine adını altın harflerle yazdıran bu yapımda, içinde saf iyilik barındıran John Coffey'nin işlemediği bir suç için hapse girmesini izliyoruz. Yeşil Yol, bir hapishane görevlisi ile bir mahkumun öyküsünü anlatıyor. Paul Edgecomb'un hapishanedeki görevi, idama mahkum edilen mahkumları son yolculuklarına uğurlamaktır. Çalıştığı yıllar içerisinde yüzlerce mahkumu idam etmiştir. Bir gün John Coffey isimli korkutucu görünümlü bir adamla tanışır. Ancak Coffey'in bu ürkütücü görünümünün altında oldukça saf bir ruh yatmaktadır. Coffey, iki küçük kız çocuğunun katil davasında yargılanmaktadır. Coffey'in günden güne gün yüzüne çıkan dünya ötesi güçleri, karakteri hakkında yeni ipuçlarını anbean ortaya çıkaracaktır.

Oyuncular: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, David Morse

Yönetmen: Frank Darabont

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Se7en / Yedi (1995)

3. Se7en / Yedi (1995)

Özet: David Fincher'ın yönetmenliğini üstlendiği film, şahane olay örgüsünün yanı sıra, Brad Pitt'in muazzam oyunculuğu için bile izlenir. Yedi, seri cinayetler işleyen bir katilin peşine düşen iki polis dedektifinin hikayesini anlatıyor. Bir seri katil 7 ölümcül günahı işleyenleri kendi yöntemleriyle öldürmektedir. Yedi Ölümcül Günah, Hıristiyanlık inançlarına göre Kibir, Açgözlülük, Şehvet Düşkünlüğü,Kıskançlık, Oburluk,Yıkıcılık ve Tembellik'tir. İki polis dedektifi bu seri katilin peşindedir. Film, Amerika'da gösterime girdiği hafta 14.000.000 dolar gelir elde etmişti. Yönetmen David Fincher imzalı film,sürükleyici konusu ve oyuncuların performanslarıyla tüm dünyada gişede büyük başarı yakalamıştı. Başrollerde Brad Pitt, Morgan Freeman, Gywneth Paltrow var. En iyi kurgu dalında 1996’da ödüle aday olan film bu ödülü alamamıştı. Özellikle sürpriz ve çarpıcı finali ile şimdiden sinema tarihinde bir klasik olarak yerini aldı.

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

Yönetmen: David Fincher

2. Life is Beautiful / Hayat Güzeldir (1997)

2. Life is Beautiful / Hayat Güzeldir (1997)

Özet: Nazi toplama kampına gelen çocuğunun psikolojisini sağlam tutmak için bin bir türlü şeyi deneyen bir babayı gözümüz yaşlı izliyoruz. 1930'ların İtalya'sında Guido adındaki tasasız, kaygısız bir Yahudi kitapçı yakın bir şehirdeki güzel kadına kur yapıp onunla evlenerek bir peri masalı başlatır. Guido ve karısının bir oğulları olur ve İtalya'yı Alman güçleri istila edene kadar birlikte mutluluk içinde yaşarlar. Ailesini bir arada tutabilmek ve oğlunun Yahudi toplama kamplarının dehşetinden elinden geldiğince uzak tutmak çabası ile Guida bu yıkımı bir oyun gibi gösterir. Bu oyunun kazanma ödülü ise bir tanktır.

Oyuncular: Roberto Benigni, Nicoletta Braschi, Giorgio Cantarini

Yönetmen: Roberto Benigni

1. One Flew Over the Cuckoo’s Nest / Guguk Kuşu (1975)

1. One Flew Over the Cuckoo’s Nest / Guguk Kuşu (1975)

Özet: Yine bir klostrofobik filmle devam ediyoruz; bu kez akıl hastanesindeyiz! Guguk Kuşu, Jack Nickolson'ın adeta oyunculukta destan yazdığı, muhteşem bir senaryoya sahip bir sinema klasiği... Tutuklu olduğu cezaevinden kurtulmak için deli taklidi yapan Randle P. McMurphy adlı kişinin dramını başarıyla beyaz perdeye aktaran aktör, gerçekten üstün bir performans sergiliyor... Aykırı mahkumun sayrıl tavırları cezaevi otoritesinin gözüne batmaya başlayınca bir süre sonra teşhis için akıl hastanesine gönderilir ve kafadan çatlak olduğuna kanaat getirilir. Artık yeni meskeni, tımarhanedir... Randle hastanede de kurumun kurallarına uymaması ve arkadaşları ile olan ilişkileri ile dikkatleri üzerine çeker. Kısa süre içinde soğuk tavırlı, suratsız, otoriter bir görevli olan hemşire Ratched, Randle’ı yakın takibe alır ve her hareketini izlemeye başlar. Rathced ve Randle gibi birbirlerine son derece zıt iki karakterin arasındaki gerilim Randle’ın yakın arkadaşları için planladığı çeşitli faaliyetlerle onların iyileşmesine yardımcı olmaya başlamasıyla daha da artacaktır.

Oyuncular: Jack Nicholson, Louise Fletcher, Michael Berryman

Yönetmen: Milos Forman

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
4
2
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
K.kan

Liste gerçekten çok güzel harika sıralama Sıralamada üst sıralarda olsada zindan adasının yeri bende çok farklı Empati kurmaya çok müsait bir film senaryos... Devamını Gör