Görüş Bildir
Haberler
G20 İçin Antalya'da Ana Yollar Kapanıyor, Gösteriler Yasaklandı

G20 İçin Antalya'da Ana Yollar Kapanıyor, Gösteriler Yasaklandı

ATKN
09.11.2015 - 16:15 Son Güncelleme: 09.11.2015 - 21:48

Antalya Belek'te 15-16 Kasım tarihleri arasında yapılacak G20 Zirvesi için alınan önlemler kapsamında bölgedeki yolların birçoğu yarından itibaren kapanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla 13-17 Kasım tarihleri arasında Antalya-Serik yolunda trafik akışı tek şeritten verilecek. Antalya-Serik istikametine gidiş yolu G20 Zirvesi dolayısıyla protokol yolu olarak ayrıldı. Trafikte alınan önlemler nedeniyle 13 Kasım tarihiden itibaren Demokrasi Kavşağı ile Belek Kavşağı arasında trafik yolun kuzey kısmından geliş ve gidiş olarak verilecek. Yolun güney bölümü ise trafiğe kapatılacak ve burası sadece G20 için kullanılacak. Bu nedenle zirve boyunca zorunlu olmadıkça vatandaşların bu yolu kullanmaması duyuruldu.

Kamyonlara saat sınırı

9-19 Kasım tarihleri arasında Antalya ile Serik bölgesine TIR, kamyon gibi benzeri araçların girişine saat 24.00 ile 06.00 arasında trafik ekibi nezaretinde izin verilecek. Bu saatler dışında kesinlikle kamyonların geçişine izin verilemeyecek.

Liderler için kavşaklar kapanacak

Liderler için kavşaklar kapanacak

G20 Zirvesi kapsamında liderlerin Antalya’dan Belek’e gidişleri sırasında ise Demokrasi Kavşağı ile Belek yolu kavşağı arasındaki trafik komple kapatılacak. Antalya Havalimanı’ndan Belek yol kavşağı arasında kalan bölümde 27 kavşakta trafik ve asayiş ekipleri bulunacak. Trafik açısından tüm önlemleri alan emniyet ekipleri aksama yaşanmaması için 270 eskort ve bin 400 trafik polisi 24 saat aralıksız çalışacak. G20 Zirvesi boyunca Antalya’da 1400 trafik 12 bin normal olmak üzere toplam 13 bin 400 polisin görev yapacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ana yollar da kapanıyor

10-17 Kasım tarihlerinde trafiğe kapatılacak yollar şöyle: 

  • Belek’te Turizm Caddesi, Alan Caddesi, D-400 karayoluna çıkan Köprübaşı Caddesi. Kadriye’de Turizm Caddesi’ne çıkan tüm yollar. 

  • Aşağı Kocayatak’ta Aşağı Kocayatak Mahallesi, Kumköy Mahallesi, Çamlık Caddesi üzerinden Alan Caddesi ve Turizm Caddesi’ne inen caddeler. 

  • Eminceler Köyü yolundan Köprübaşı Caddesi üzerinden Turizm yolu. 

  • Atatürk Caddesi üzerinden Alan Caddesi’ne çıkan yollar. 

  • Aşağı Çatma’dan Turizm ve Atatürk Caddesi’ne çıkan tüm yollar ile Çakallık’tan Atatürk ve Alan Caddesi’ne çıkan tüm yollar.

'Uçağı kaçırmamak için yola erken çıkın' uyarısı

'Uçağı kaçırmamak için yola erken çıkın' uyarısı

Havalimanına transferlerde ve Belek-Antalya yolunu kullanacak olanların normal saatten en az 3 saat önce yola çıkmaları uyarısı yapıldı. 

Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Antalya- Belek yolunda tek şeritte saatte 1300 araç geçişi olmaktadır. Yolun bir saat trafiğe kapanması 35 kilometre, 20 dakika kapanması ise 15 kilometre kuyruk demektir. Vatandaşlarımız zorunlu olmadıkça bu tarihler arasında bu yolu kullanmasınlar” uyarısı yapıldı.

1. Dış hatlar zirve için ayrıldı

1. Dış hatlar zirve için ayrıldı

Kente geleceklerin ilk ayak basacakları nokta Antalya Havalimanı’ndaki VIP salonu, konuklar için baştan sona yenilendi. Ayrıca 2 dış hatlar terminaline sahip havalimanında, 1’inci Dış Hatlar Terminali 10- 17 Kasım tarihleri arasında sadece G20 Zirvesi için hizmet verecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

G20 yasakları

G20 Zirvesi nedeniyle, 9-18 Kasım tarihlerinde eylem yapılması yasaklanan bölgeler açıklandı.

Antalya Valiliği’nden yapılan açıklamada, G20 Zirvesi’nin 15-16 Kasım tarihlerinde Belek Turizm Bölgesi’nde yapılacağı hatırlatılarak, eylem yapılması yasaklanan yerler şöyle sıralandı:

“Antalya Havalimanı içerisi ve 100 metre çevresinde, havalimanı çıkışında bulunan havalimanı köprüsü ve köprü altı 100 metre çevresinde, Serik Caddesi üzeri Aspendos Bulvarı ile Gazi Bulvarı’nın kesiştiği Demokrasi Kavşağı (TEDAŞ Kavşağı) ile Demokrasi Kavşağı’ndan Serik İlçesi Boğazkent Beldesi bitimine kadar (Köprüçay ırmağı dahil) D-400 Karayolu ile D-400 Karayolunun kuzey kısmında (Antalya istikametinden Serik istikametine D-400 Karayolunun sol kısmı) bulunan 100 metrelik alan ile Serik Caddesi üzeri Aspendos Bulvarı ile Gazi Bulvarı’nın kesiştiği Demokrasi Kavşağı (TEDAŞ Kavşağı) ile Demokrasi Kavşağı’ndan Serik İlçesi Boğazkent Beldesi bitimine kadar (Köprüçay ırmağı dahil) D-400 karayolu ile D-400 Karayolunun güney kısmında (Antalya istikametinden Serik İstikametine D-400 Karayolunun sağ kısmı) bulunan bölgenin tamamı.”

Bu bölgelerde 9-18 Kasım tarihleri arasında yapılması yasaklanan eylemler ise şöyle sıralandı:

“Açık ve kapalı yer toplantısı, toplantı ve gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, oturma eylemi, çadır kurma, stant açma, bildiri dağıtma, kendini zincirleme, pankart- döviz- afiş açma veya asma, yazılama yapma.”

Üniversitelilere G20 harçlığı

Üniversitelilere G20 harçlığı

G-20 zirvesi, birçok üniversiteli için hem tarihi bir anı, hem de harçlık fırsatı olacak. Yabancı dil bilen öğrenciler veya mezun gençler, 50 TL ile 200 TL arasında günlük ücret, sigorta, ücretsiz konaklama ve ulaşım imkanlarıyla G-20 Zirvesi'nde görev alacak. 

2 bin genç görevlendirildi

Obama, Merkel, Putin gibi liderlerin buluşması, üniversiteliler için de hem bu tarihi zirveye tanıklık etme, hem de cep harçlığı kazanma fırsatı doğurdu. Zirvede Kadriye ve Belek bölgesindeki 46 otelde ülke heyetleri konaklayacak ve tüm otellerde bir organizasyon şirketi aracılığıyla Türkiye'nin birçok üniversitesinden öğrenci ile mezunlardan oluşan yaklaşık 2 bin gence çeşitli görevler verildi. 

Zirvede 8 Kasım'dan itibaren otellerde görev yapmaya başlayan öğrenciler ve mezun gençlere, 17 Kasım'a kadar 50 TL'den başlayıp görev ve deneyimine göre 200 TL'ye kadar olmak üzere günlük ücret ödenecek. Görev aldıkları her gün için sigortaları da yaptırılan öğrencilere, konaklama ve ulaşım imkanları da ücretsiz sunuluyor.

Kilometrelerce polis barikatı

26 liderin yanı sıra, 5 konuk ülke lideri ve bu ülkelerden toplam 13 bin kişinin katılacağı zirve için Antalya-Alanya karayolundan Kadriye ve Belek yol girişleri itibariyle polis barikatları oluşturuldu. Kadriye ve Belek'in yerleşim alanlarıyla, kullanılacak yollar ve oteller bölgesine yerleştirilen kilometrelerce uzunluktaki bariyerler G-20 afişleriyle donatıldı. Afişlerin üzerinde ise '2015 Turkey G-20 Antalya Summit (2015 Türkiye G-20 Antalya Zirvesi)', 'G-20 together for inclusive and robust growth (Birlikte kapsayıcı ve sağlam büyüme için G-20)' yazıları bulunuyor.

Hangi liderler katılıyor?

Hangi liderler katılıyor?
Hangi liderler katılıyor?

ABD Başkanı Obama, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Rusya Devlet Başkanı Putin, zirveye katılacak liderlerden

İçeriğin Devamı Aşağıda

19 ülkeden ve Avrupa Birliği Komisyonu’ndan oluşan G20’nin Antalya zirvesine katılacak isimler ise şöyle: 

Arjantin Cumhurbaşkanı Cristina Fernandez de Kirchner, Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Brezilya Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Xi Jinping, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Almanya Başbakanı Angela MerkelHindistan Başbakanı Narendra Modi, EndonezyaBaşkanı Joko Widodo, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto, Rusya Devlet Başkanı Vladimir PutinSuudi Arabistan Kralı Salman Bin Abdülaziz, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Geun-hye, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltereBaşbakanı David Cameron, ABD Başkanı Barack Obama, Avrupa Birliği Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Avrupa Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker.

Bu isimlerin yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Malezya Başbakanı Najib Tun Razak, Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong, İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Zimbabve Devlet Başkanı Robert Mugabe ise zirvede davetli olarak yer alacak.

DHA, AA ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
53
17
17
7
5
3
0