Görüş Bildir
Haberler
Eskişehir'de Eylemcinin Üstünde 'Zıplayan' Polis Kamerada

Eskişehir'de Eylemcinin Üstünde 'Zıplayan' Polis Kamerada

adem kara
07.03.2014 - 13:30 Son Güncelleme: 07.03.2014 - 17:01

Eskişehir'de polisin sert müdahalesi ve gözaltı

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Sendika.org

Eskişehir'de 'Erdoğan protestosu'nda çok sayıda gözaltı var

Eskişehir’de bir miting düzenleyecek olan Başbakan Erdoğan ’ı protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti

Eskişehir'e gelen Başbakan Erdoğan'ı protesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti.

Eskişehir'de miting için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı protesto etmek için yürüyüş yapan gruba polis müdahalede bulundu. Polisler cami bahçesine sığınan göstericilerinden 100'den fazla kişiyi kollarına plastik kelepçe takarak gözaltına aldı.

 Eskişehir'de AKP mitingi öncesi gerginlik

CİHAN'ın haberine göre, Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki Espark Alışveriş Merkezi önünde toplanan 200'ü aşkın kişi “Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür” şeklinde slogan atarak yürüyüşe geçti. Başbakan Erdoğan'ın Eskişehir'e gelmesine tepki gösterdiklerini belirten kalabalık kent merkezine yürümek isteyince önlerini çeşitli illerden gelen çevik kuvvet polisleri kesti. TOMA aracının da bulunduğu barikatla karşılaşan göstericiler polislere doğru taş attı. Çevik kuvvet polisleri kalabalığa müdahalede bulundu. Bazı göstericiler yolda yere yatırılıp kollarına plastik kelepçe takılarak gözaltına alınırken kalabalıktan bazıları da Hal Camii bahçesine sığındı. Polisler bu kişileri de cami bahçesine girerek tek tek gözaltına aldı. Göstericilerden bazıları yere yatırılıp kollarına kelepçe takıldı.

Polisler gözaltına aldıkları 100'den fazla kişiyi otobüslere bindirerek Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Olay yerine gelen CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt polislerle görüştü. Emniyet Müdürlüğü yetkilileri göstericilerin taş atması üzerine gözaltı olayının yaşandığını ancak herhangi bir gak ya da orantısız güç kullanmadıklarını öne sürerek bu göstericilerin ifadelerinin alınıp serbest bırakılacağını söyledi.

Olayları ardından toplanan 60 kadar kişi tahta ve suntalarla üniversite caddesini trafiğe kapatarak polislere “Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılana kadar yolu açmayacağız” dedi.

T24

Kaynak: http://t24.com.tr/haber/eskisehirde-e...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Eskişehir'de Polis Saldırısı!

Güncelleme 15.59

Eskişehir'de kesin gözaltı sayısının 183 olduğu belirtildi.

Güncelleme 15:00

Sivil polislerin silahlarını çekerek gözaltı aracındaki göstericileri tehdit ettiği iddia edildi.

Güncelleme 14:52

Gözaltı aracında 2 TKP üyesinin 'sivile vuran siz miydiniz?' diyerek çok ağır darp edildiği belirtildi. Ayrıca polislerin bayılan bir kadını yerde tekmelemeye devam ettikleri iletildi.

Güncelleme 14:39

Gözaltıların serbest bırakılması için toplanan göstericilerin kurduğu barikatı dağıtmak isteyen Şube Müdürü Eskişehir'in göbeğinde böyle rezillik olmaz deyip Haziran Direnişi sırasında yapılan gösterilerden bahsederek '17 gün kara leke olarak duruyor' dedi. Çevresindekiler ise 'asıl kara leke Ali İsmail'in ölümüdür' diyerek tepki gösterdiler. TOMA ile müdahale edileceği uyarısı yapıldı.

Eskişehir halkı ise 'sık bakalım' sloganları atıyor.

Güncelleme 14:36

Polis saldırısından görüntüler:

Güncelleme 14:06

soL muhabiri Nurdan Yıldırım'ın da gözaltına alınıp emniyete getirildiği ve emniyete getirilirken göstericilerin darp edildikleri belirtildi.

Güncelleme 14:01

Güvenlik Şube Müdürü, 'gözaltına aldığımız arkadaşların ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakacağız söz veriyoruz. Ama 120 kişinin ifadelerini almak, adli raporlarını incelemek 6 7 saat sürer. Bu bir süreç.Ben bu insanları bırakamam öyle bir yetkim var mı?' dedi ve Başbakan'a karşı eylem yapanları başka bir siyasi grubun eylemi olduğu için engellediğini ifade etti, bu yüzden gözaltına aldıklarını belirtti. 'Zor kullanmadım, gaz kullanmadım sadece gözaltına aldım' dedi. Eylemlerine devam eden göstericiler için 'gönlüm 6 7 saat bu insanların mağdur olmasına el vermiyor' diyerek yolun açılmasını istediğini söyledi.

Güncelleme 13:51

Barikatın arkasında duran göstericiler 'Ali'nin katili AKP'nin polisi' diyerek slogan atıyorlar.

Güncelleme 13:47

Espark önünde tekrardan toplananlar barikat kurdular, akrep barikata doğru ilerliyor ve polis dağılın uyarısında bulunuyor.

Güncelleme 13:43

Eskişehir Emniyet Müdürü,yüzlerce gözaltı olmasına rağmen 'Cop yok, gaz yok. Uyarı yaptık' ifadelerinde bulundu.

Güncelleme 13:40

Eylem için İstanbul'dan çevik kuvvet getirildiği belirtiliyor. Aynı zamanda Bursa ve Ankara'dan da çevik kuvvet getirildiği iddia ediliyor.

Güncelleme 13:34

Aynı zamanda Eskişehir'de polis Yunus Emre Caddesi'nde evine gitmek, günlük işlerinin halletmek isteyen vatandaşlara izin vermiyor. Yunus Emre Caddesi'nin eylem alanıyla bir ilgisi bulunmuyor.

Güncelleme 13.32

Gözaltı aracından bize ulaşan FKF'li bir gösterici 200'den fazla gözaltı olduğunu belirtti. Polislerin gözaltı aracında göstericilere dayak attığını, özellikle kadın göstericileri aralarına alıp yerlerde sürükleyerek dövdüklerini ifade etti.

Güncelleme 13:15

Eskişehir'de 100'den fazla gözaltı olduğu ve camiden dışarıya çıkamayanlar arasında astım hastalarının da olduğu söyleniyor.

Eskişehir'de Başbakan Erdoğan'ın kente gelişini protesto için düzenlenen eyleme polis müdahele etti. Yürüyüşe devam eden Eskişehir halkına polisler arkadan saldırdılar. Saldırının ardından insanlar camiye sığındılar ancak sığınmak isteyenleri cami cemaatinden bir grup buradan kovmak istedi.Yüzlerce polis kapının önünde bekliyor ve camiye sığınan öğrenciler ve Eskişehir halkı camiden dışarı çıkamıyor.

SoL

Kaynak: http://haber.sol.org.tr/soldakiler/es...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0