Açlık Grevine Başlayan Öğretmenler Gözaltına Alındı
Öğretmenlere müdahale: 14 eğitimci gözaltına alındı.
Özel sektör ve mülakat mağduru olduklarını dile getiren eğitimciler, Ankara’da eylemlerini sürdürüyor.
Mülakat Mağduru Öğretmenler Platformu ve Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası çatısı altında toplanan öğretmenlere müdahale edildi. Seslerini duyurmak için açlık grevine başlayan öğretmenlerden 14’ü gözaltına alındı.
Yaşananlara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, “Bunlar öğretmen. Öğretmenlere şiddet uyguluyorsunuz. Seslerini duyurmak istediler, gördükleri muameleye bak. Sürekli bir zulüm oluyor burada. Yerlerde sürüklenerek insanlar alınıyor. Bu ülke öğretmenlerine zulmederek okul saldırılarını falan engelleyemez” demişti.
MHP Lideri Devlet Bahçeli, öğretmenlere desteğini “Yanlarındayız” sözleriyle açıklarken Özgür Özel ise öğretmenleri ziyaret etmişti.
Öğretmenlerin talepleri neler?
Özel öğretim kurumlarında asgari ücrete ya da çok düşük ücretlere mahkum edilen öğretmenler için taban maaş güvencesinin yeniden getirilmesi.
Kamu ile özel sektör arasındaki hak uçurumunun kapatılması ve özlük haklarının güçlendirilmesi.
Güvencesiz ve kısa süreli sözleşmeler yerine kalıcı iş güvencesi sağlanması.
Atamalarda liyakati zedelediği savunulan mülakat sisteminin kaldırılması.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın