Görüş Bildir
Haberler
16 Kasım Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi: Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

16 Kasım Evde Bakım Maaşı Yatan İller Listesi: Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Evde bakıma muhtaç kimsesi olan vatandaşlara, bakanlık tarafından evde bakım maaşı adı altında ücret ödemesi yapılıyor. Evde bakım maaşları, belirlenen günlerde il il hesaplara geçiriliyor. Evde bakım maaşı ödemesinin yatıp yatmadığı, e devlet üzerinde de takip edilebiliyor. Peki, 16 Kasım evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı nedir, kimler yararlanabilir? İşte evde bakım maaşı ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, evde bakım maaşı ödemelerinin 15 Kasım itibariyle hesaplara yatırılacağını açıklamıştı. Evde bakıma muhtaç kimsesi olanlara ödenen evde bakım maaşları, ikametgah adreslerine göre yatırılıyor. İşte evde bakım maaşı yatan iller listesi…

16 Kasım Evde Bakım Maaşı Yatan İller

16 Kasım Evde Bakım Maaşı Yatan İller

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Evde Bakım Maaşı Nedir, Kimler Yararlanabilir?

Evde bakım maaşı, bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere devlet tarafından verilen hasta bakım parasıdır. Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere verilir.

Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı denir.

Üveyler dâhil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinden her birini ifade eder.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın