Görüş Bildir
Depremden Sonra Tüm Okulların Kapatılıp Eğitime Ara Verilmesine Hem Öğrenciler Hem Eğitimciler İsyan Etti
Tüm Türkiye olarak 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketiyle sarsıldık. Bu süreç boyunca Türkiye genelindeki tüm okullar kapatıldı ve eğitime ara verildi biliyorsunuz ki. Ancak hem eğitimciler hem de öğrenciler deprem bölgesi dışında olan illerdeki eğitimin durdurulmasına ve online eğitime bile geçilmemesine isyan etti.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
İletişim Başkanlığı'nın Açtığı İddia Edilen 'Asrın Felaketi'nin Başka Bir Hesaptan Dönüştürüldüğü Ortaya Çıktı
Tüm Türkiye'nin deprem felaketinden dolayı adeta tek yürek olduğu ve büyük bir seferberliğin gerçekleştiği bu zor günlerde, sosyal medya resmen elimiz kolumuz oldu. Her ne kadar kısıtlamalar olsa da Twitter sayesinde birçok depremzedeyle iletişime geçildi. Twitter çok aktif kullanıldığı için 'Asrın Felaketi' (@asrinfelaketi) adlı çok takipçili bir hesap da dikkat çekti haliyle.Takipçi sayısı kadar paylaşımlarıyla da dikkat çeken bu hesabın, İletişim Başkanlığı tarafından açıldığı iddia edildi.Gelin detaylara hep birlikte bakalım...
Naci Görür, 'Adana’da Tekrar Deprem Olacak' İddialarına Son Noktayı Koydu!
Ülke olarak 6 Şubat deprem felaketiyle sarsıldık biliyorsunuz ki. Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu depremle ilgili defalarca uyarılarda bulunmuştu. Ancak Görür'ün söyledikleri dikkate alınmamıştı...'Adana'da tekrar deprem olacak.' iddiası ortaya atılınca, halk büyük bir korku ve panik yaşamıştı. Jeolog Naci Görür ise Adana’daki deprem iddialarına son noktayı koydu.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Deprem Bölgesine Giden Baruthane Pilavcısı'nın Şov Yapar Gibi Yemek Verme Şekli Gündem Oldu!
Birçok ünlü isim depremzedelere desteklerini esirgemedi ve deprem bölgelerine koştu biliyorsunuz ki. İstanbul Pangaltı’da bulunan ve bıyıklı Nedim olarak da tanınan Baruthane Pilavcısı da deprem bölgesine giden isimlerdendi. Depremzedelere yemek yapıp dağıtan ve bu anları sık sık sosyal medya hesabından paylaşan Baruthane Pilavcısı'nın yemek verme şekli ise tartışma yarattı.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Reklam
Oğuzhan Uğur, Hatay'da Ortalığı Karıştıran 'Baraj Patladı' Yalanıyla İlgili Şaşırtan Bir İddia Ortaya Attı
Ülkece deprem felaketiyle mücadele ettiğimiz bu zor günlerde AHBAP ekibi ve Haluk Levent kadar Oğuzhan Uğur da büyük çaba gösteriyor biliyorsunuz ki. Hatay'da 'baraj patladı' yalanı, geçtiğimiz gün şehirde büyük bir panik yaratmış ve ortalığı karışmıştı. BaBaLa TV de Twitter bu gelişmeyle ilgili tweet atmıştı. Yazar Zeki Bahçe, bu paylaşımı hedef göstererek 'Böyle bir yalan haber paylaşmışlar sonrada silmişler' deyince Oğuzhan Uğur da bugün Zeki Bahçe'ye cevap verdi ve 'Haberi bir bakanlık yetkilisi teyit ettiği için ekiptekiler paylaşmışlar' dedi.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Reklam
Deprem Bölgesinde Hava Nasıl? 12 Şubat Pazar Deprem Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Malatya Hava Durumu
Tüm Türkiye'nin soğuk kış günlerini yaşadığı bugünlerde deprem bölgesinde havanın nasıl olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. 10 ilimizde yıkıma neden olan deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları sürerken, depremzede vatandaşlarımız bir de soğuk hava koşullarıyla mücadele ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü 12 Şubat Pazar günü deprem bölgesine ait hava durumu raporunu açıkladı. İşte 12 Şubat Pazar Kahramanmaraş, Hatay, Adana, Malatya, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa hava durumu.
Hemşireler 7,7'lik Depremde Bebeklere Sarıldı
Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremde 2 hemşirenin, yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bebeklerin bulunduğu kuvözleri korumak için sarf ettiği çaba güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.
Reklam
Pakistan'dan Gelen Arama Kurtarma Ekipleri Bir Çocuğu Enkaz Altından Sağ Olarak Kurtardı
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki büyük deprem sonrasında tüm dünyadan arama kurtarma ekipleri geldi. Enkaz altında kalan vatandaşlarımızı kurtarabilmek için canla başla çalışan arama kurtarma ekipleri, deprem felaketinin 6. gününde dahi binaların enkazlarından vatandaşlarımızı sağ olarak çıkarıyorlar.
Ülkemizde Yaşanan Deprem Felaketinin Ardından Dünya Basınının Yapmış Olduğu Son Paylaşımlar
6 Şubat günü Türkiye korkunç bir depremle uyandı. Kahramanmaraş merkezli depremde pek çok vatandaşımız hayatını kaybederken, binlerce kişi yaralandı. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor ancak hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Yaşanan korkunç depremlerin ardından dünya basınının konuya dair yapmış olduğu son paylaşımları derledik.
Reklam
İnsan Gücü Doğal Afetlerle Baş Edebilir mi?
etiket
Bir yandan doğa, diğer yandan dünyanın hakimi olduğunu iddia eden son derece aciz ve yetersiz insanoğlu…Doğal afetlerden herhangi biri bu acziyeti tokat gibi çarpıyor insana. Bazen tusunami oluyor vesilesi bazen heyelan bazen de sel, göktaşı ve deprem sarhoş halimizi kendimize getiriyor anında.Bin pişman oluyoruz her defasında…Ve her defasında hızlıca unutuyoruz acılarımızı cahilce bir ısrarla!
İyi Adamın 10 Günü Neden Yayınlanmadı? İyi Adamın 10 Günü Ne Zaman ve Nerede Yayınlanacak?
Netflix üçlemenin ilk filmi olarak tanıtılan İyi Adamın 10 Günü filminin ilk fragmanını yayınladı! İyi Adamın 10 Günü filmi, konusu ve oyuncu kadrosu ile kısa zamanda dikkatleri üzerine çekti. İzleyiciler, oyuncu kadrosunda Nejat İşler, Nur Fettahoğlu, Esra Ronabar, Şenay Gürler, Rıza Kocaoğlu, İlayda Alişan ve Barış Falay gibi başarılı oyuncuların yer aldığı filmi merakla bekliyor. Peki, İyi Adamın 10 Günü neden yayınlanmadı, ne zaman yayınlanacak? İşte detaylar
Reklam
Kızının Çeyizini Depremzedeler İçin Gönderen Azerbaycan Vatandaşı Gözyaşlarına Boğuldu
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi için tüm dünyadan arama kurtarma ekipleri 10 ilimizde yıkılan binlerce binanın enkazının altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için ilk günden canla başla çalışmaya başladılar. Arama kurtarma ekibi gönderen ilk ülke ise Azerbaycan olmuştu. Bizimle sevinen, bizimle üzülen kardeş ülke vatandaşları depremzedelere yardım gönderme için de tek yürek oldular.
Reklam