Görüş Bildir
Her Şeyden Suçluluk Duyduğumuz Bu Günlerde Alanında Uzman Olan Bir Kişinin Söylediklerine Kulak Vermelisiniz!
6 Şubat günü sabaha karşı gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli deprem ile hep birlikte bir felakete uyandık. Depremin üzerinden geçen 6 günle birlikte arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.Bizler depremden etkilenen bölgelerde olmasak da, yemek yerken, su içerken ya da sıcak yatağımızda uyurken bile kendimizi suçlu hissediyoruz. Alanında uzman olan bir kişi ise bunun temel nedenini paylaştı, gelin birlikte bakalım...
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan Deprem Bölgesinde Oluşabilecek Salgın Hastalıklar Konusunda Uyardı
Kahramanmaraş'ta 7,7-7,6 ve Gaziantep'te 6,4-6,5 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin üzerinden 6 gün geçti. Arama kurtarma faliyetlerinin devam ettiği bölgede can kayıpları neredeyse 25 bine ulaştı. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan bölgede yaşanabilecek salgın hastalıklar konusunda uyarılarda bulundu. Ceyhan, 'Acil tetanoz, difteri ve Hepatit B aşısı lazım. Bakanlık, yerli ve milli aşı üretim tesisini iki ay önce mühürledi. İthalat işini Keymen adlı firmaya verdi. Firma aşıları getiremedi. Şu an Türkiye'de aşı yok' dedi.
Kahramanmaraş ve Gölcük Depremlerinin Benzerliğini Ortaya Koyan Gazetecinin Paylaşımını Görmelisiniz!
6 Şubat günü sabaha karşı gerçekleşen 7,7 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli deprem ile sarsıldı ülkemiz. Depremin ilk haftasının sonuna yaklaşırken hepimizin tek yürek olduğu arama kurtarma çalışmaları devam ediyor; enkaz altından çıkarılan vatandaşlarımız bize umut veriyor, evlerini kaybeden vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ancak bu tablo maalesef bizim için yeni değil! 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Gölcük Depremi ile günümüzde yaşanılanların benzerliğini ortaya koyan bir gazetecinin paylaşımını görmelisiniz...Kaynak: Özge Özdemir
Reklam
Yarın Okul Var mı? 13 Şubat'ta Okullar Tatil mi, Ne Zaman Açılacak?
6 Şubat Pazartesi günü Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük deprem, 10 ilde büyük kayıplara yol açmış ardından tüm Türkiye'de okulların 13 Şubat'a kadar eğitim öğretime verdiği açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in açıklaması ile eğitim öğretime verilen bu ara uzatıldı. Peki okullar ne zaman açılacak? 13 Şubat'ta okul var mı? Detaylar haberimizde.
Anaokulu ve Kreşler Ne Zaman Açılıyor? Özel Okul Öncesi Eğitim Kurumlarının Açılış Tarihi
Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında MEB tarafından eğitim ve öğretime ara verildiği duyurulmuştu. Deprem bölgesindeki 10 il ve diğer illerde eğitim öğretimin ikinci dönemi 20 Şubat'ta ertelendi. Okul öncesi eğitim kurumlarının son durumu ise merak ediliyordu. Anaokulu ve kreşlerin açılıp açılmayacağı araştırılıyordu. Peki okul öncesi eğitim kurumları kreşler ve anaokulları açılacak mı, ne zaman açılacak? İşte MEB tarafından yapılan duyurunun detayları...
Reklam
Reklam
1992'den Bu Yana Deprem Deneyimlerimden Öğrendiklerim
Öncelikle Kahramanmaraş merkezli olup birçok yerleşim alanını etkileyen ve tüm ülke insanlarını acıya boğan deprem felaketi sonunda yaşamlarını yitiren insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, sevdiklerini ve yakınlarını kaybeden tüm insanlarımıza sabır ve başsağlığı dileklerimi iletiyorum. Deprem bölgelerinde hizmet veren çeşitli meslek gruplarından oluşan kurtarma ekiplerine ve farklı biçimlerde depremzedelere yardımcı olmaya çalışan tüm gönüllülere insani duyarlılıkları için şükranlarımı sunuyorum.Balık okyanusta doğar, okyanusta yaşar ve okyanusta ölür. Ancak ölüm anında  “okyanus nerede?” diye sorar… İnsan belleği de zayıftır ancak şaşırtıcı ve hayal kırıcı olan bireysel bellekten farklı olarak çalışması beklenen toplumsal belleğinde zayıflamış olduğunu gözlemliyor olmaktır. 13 Mart 1992 Erzincan, ardından 17 Ağustos 1999 Marmara depremi, sonra da sırasıyla 2011 Van, 2020 Elazığ- İzmir depremleri ve şimdi de bu geniş yöreyi tutan deprem felaketinin acılarını yaşadık, yaşıyoruz. Tüm bu deneyimlerden geçen bizler değil miydik? Benzer deneyimlerden geçmiş insan ve toplumlar eski deneyimlerinden neden öğrenmez ve aynı hataları niçin tekrarlarlar? Geçmişten öğrenmediğimiz takdirde “anda yaşıyor” olmak içi boşalmış bir söylem olmaktan ileri gidemeyecektir.
Reklam
Reklam
Öğrenciler Yurtlardan Çıkarılıyor: Bizi de Mağdur Ediyorsunuz
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki depremden sonra üniversitelerde uzaktan eğitim kararı alındı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Kredi Yurtlar Kurumu yurtlarına depremzedelerin yerleştirileceğini söyledi. KYK’ya bağlı çok sayıda yurttan öğrencilerin zorla çıkarıldığı belirtildi. Yurtlarda kalan öğrenciler sosyal medya üzerinden karara itiraz etti.
Depremden Sonra Tüm Okulların Kapatılıp Eğitime Ara Verilmesine Hem Öğrenciler Hem Eğitimciler İsyan Etti
Tüm Türkiye olarak 6 Şubat'ta gerçekleşen deprem felaketiyle sarsıldık. Bu süreç boyunca Türkiye genelindeki tüm okullar kapatıldı ve eğitime ara verildi biliyorsunuz ki. Ancak hem eğitimciler hem de öğrenciler deprem bölgesi dışında olan illerdeki eğitimin durdurulmasına ve online eğitime bile geçilmemesine isyan etti.Gelin detaylara hep birlikte bakalım.
Reklam