Görüş Bildir
Mimar Sinan Eserleri Yüzyıllara Meydan Okuyor: Mimar Sinan Eserlerinde Deprem İçin Hangi Önlemleri Aldı?
Ülkemizde meydana gelen büyük depremler binlerce can ve mal kaybına sebep oluyor. Bunun en büyük sebebinin ise aslında deprem değil, güvensiz binalar olduğunu artık biliyoruz. Yeni yapılan binaların daha sağlam olmasını bekliyoruz ancak durum tam tersi. Yeni yapılan binaların yıkılması da akıllarda soru işareti oluşturuyor tabii. Böyle durumlarla karşılaşınca aklımıza gelen ilk isim de Mimar Sinan oluyor. Mimar Sinan, yüzyıllar önce yaşamış olmasına, bugünün teknolojisine sahip olmamasına rağmen deprem sonrasında sapasağlam duran eserler inşa etti. Peki Mimar Sinan'ın sırrı neydi? Gelin birlikte inceleyelim...
Reklam
Canlı Yayında Kağıtları Fırlatmıştı: Show Haber'den İstifa Eden Dilara Gönder'in Tokat Gibi Sert Çıkışları!
etiket
6 Şubat depremi tüm Türkiye'nin yüreğine kor bir ateş gibi düştü. Bir taraftan yaralarımızı sarmaya çalışırken diğer taraftan da depremim sorumlularından hesap sorulmaya başlandı. Show Haber'in eski sunucusu Dilara Gönder de canlı yayındaki sert çıkışlarıyla gündem olmuştu. Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla istifa ettiğini açıklayan Gönder'in 'Bu kadar ölümlü ders mi olur? Bu da mı ders olsun bize? Biz sürekli derslerdeyiz. Biz o dersleri geçemiyoruz ama' isyanı çok konuşulmuştu.Dilara Gönder'in istifa etmeden önce, deprem zamanındaki duygulara tercüman olan sert çıkışlarına gelin hep birlikte bakalım.
Reklam
Depremzedeleri Şehrin Girişinde Yiyecek ve İçeceklerle Karşılayan Mersin Halkı
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgedeki depremzedeler için var güleriyle çalışan vatandaşlarımız büyük bir yardımlaşma örneği gösterdiler. Enkaz çalışmalarında arama kurtarma faaliyetlerine katılabilecekler anında bölgeye giderken, yardım kampanyaları da ülkenin dört bir yanından bölgeye ulaştırılmaya başlandı.
Reklam
12 Şubat Pazar İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
İstanbul'da yağışların yeniden durulduğu bugünlerde ortalama baraj doluluk oranı yüzde 32'ye ulaştı. Yağışların başlaması, barajlardaki su seviyesinde artışa neden olsa da henüz baraj doluluk oranları yeterli seviyeye ulaşmadı. Kazandere barajında doluluk oranı hâlâ yüzde 5'in altında, Pabuçdere barajında ise yüzde 10'un altında seyrediyor. Bu durum vatandaşların kuraklık endişesi yaşamaya devam etmesine neden oluyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 12 Şubat Pazar gününe ait doluluk oranları... Peki, İstanbul'da baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Reklam
12 Şubat Pazar Güncel Akaryakıt Fiyatları: Brent Petrol, LPG, Motorin, Benzin Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Ülkemizde 12 Şubat Pazar günü benzin ve motorin fiyatları 20 lira civarında seyrediyor. Ancak petrol piyasalarındaki dalgalanma da hâlâ devam ediyor. Bugün Brent petrol 86 dolar, ham petrol 79 dolar seyrinden alıcı buluyor. Akaryakıt fiyatlarında ise şimdiye kadar büyük bir değişiklik söz konusu olmadı. Peki, Bugün Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar? İşte, 12 Şubat Pazar günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Reklam
EYT'de Son Durum: EYT, Meclisten Geçti mi? Meclis Ne Zaman Toplanacak?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde büyük kayıplara yol açan depremlerin ardından vatandaşların gündeminde yer alan konulardan biri de EYT. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 günlük milli yas ilan etmiş, TBMM çalışmalarına bir süre ara vermişti. EYT'de yaşanan son dakika gelişmeleri de çok sayıda kişi tarafından takip edilmeye devam ediyor. Vatandaşlar 'EYT ertelendi mi, ne oldu?' gibi soruları internette araştırmaya başladı. Peki EYT meclisten geçti mi? Meclis ne zaman toplanıyor? Karar ne zaman açıklanacak. Detaylar haberimizde.
Gürcistan'a Kaçmaya Çalışan Müteahhit ve Eşi Yakalandı: "Vicdanım Rahat"
Adıyaman'da depremde yıkılan çok sayıda binanın müteahhidi olduğu belirlenen, Yavuz Karakuş, eşi Sevilay Karakuş ile Gürcistan'a kaçmaya çalışırken İstanbul Havalimanı'nda yakalandı. Sağlık kontrolüne götürülürken gazetecilerin 'Vicdanınız rahat mı?' sorusuna, Yavuz Karakuş, 'Vicdanım rahat, her şeyi usulüne göre yaptım' dedi.
Reklam