Görüş Bildir
Reklam
Beşiktaş'ın Yıldızı Cenk Tosun Antalya'ya Giderek Minik Kartal Cavit'e Verdiği Sözü Tuttu
Deprem felaketinin ardından çocuklarımızın futbol sevgisi onları hayatta tutmaya ve moral vermeye devam ediyor. Depremde ailesini kaybeden Beşiktaşlı minik yavrumuz Cavit, Cenk Tosun'dan imzalı forma isteyerek hepimizin gözlerini doldurmuştu. Beşiktaş'ın yıldızı Cenk Tosun önce mesaj yayınlayarak 'Cavit kardeşim, sen bizim mucizemizsin' demişti. Şimdi ise Antalya'ya giderek minik Cavit'e imzalı formasını verdi.
Yılan Kamera Nedir, Ne İşe Yarar? Yılan Kamera Enkazlarda Nasıl Kullanılır?
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler, 10 ilimizde büyük yıkımlara yol açtı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı otuz bini aştı. 10 ilimizde binlerce bina yıkıldı. Arama kurtarma çalışmalarının büyük oranda tamamlandığı belirtiliyor. Son günlerde ise 'mucize' kurtuluş olarak andığımız kurtarma çalışmaları yürütülüyor. Arama kurtarma çalışmalarında kullanılan teknolojilerden bir tanesi de yılan kameralar. Peki yılan kamera nedir, ne işe yarar? Yılan kameradan enkaz altında nasıl yararlanılır?İşte detaylar...
Reklam
Yardım Duyurularında “Açık Açık Ped” Yazılmasını Yanlış Bulan Kişilere Gelen Tepkiler
7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremin yaralarını ülkece sarmaya çalışıyoruz ve pek çok kişi de afetzedelere yardım için maddi manevi destek sunuyor. Tabii pek çok ihtiyaç var ama su, sabun, ped, bebek veya yetişkin bezi gibi ürünler de hijyen ve sağlık açısından öncelikli sıralarda. Ancak bu tartışmalara bazıları için tabu olan kadın pedleri de dahil oldu. Bir kullanıcının ped yardımı duyurusunu eleştiren kişiye tepkiler yağdı.
Reklam
1999 Gölcük Depremi Sonrasında Toplanma Alanlarına Konulan Deprem Konteynerlerini Cem Toker Sordu
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde ilk haftayı ardımızda bırakırken, on binlerce kaybedilen canların geri gelmeyeceğini bilerek ardında kalanları yaşatmanın derdindeyiz. Depremden etkilenen bölgenin 13 milyondan fazla olan nüfusunda bölgede evsiz kalanlar kurulmaya başlanan çadır kentlerde bir müddet yaşam sürecek gibi görünürken, geçici ikamet olarak konteynerlar da bölgeye gönderilmeye başlandı. İlk 48 saatin önemli olduğu bu gibi felaketlerde 1999 Marmara Gölcük Depremi sonrası bölgede yaşayanların sıklıkla görmeye başladı yer yer şehir efsanelerine de neden olan acil durumlara yönelik konteynerlar sorulmaya başladı. İçinde malzeme de barındıran konteynerlar deprem bölgelerinde olsaydı 'İlk günlerde yaşanan teçhizat ve temel ihtiyaç sıkıntılarına çare olur muydu?' merak ediliyor.
Reklam
Bahçeli 'Sahtekarlar' Demişti, Oğuzhan Uğur'dan Yanıt Geldi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'Bu sahtekarlar Türkiye televizyonlarında artık yer almamalıdır.' ifadeleri ile BaBalaTV ve Ahbap'ı hedef alması sonrası Haluk Levent'ten açıklama gelmişti. Levent'in ardından Oğuzhan Uğur'da sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Uğur 'Büyük milletimiz bu büyük sıkıntısı karşısında parti, görüş ayrımı yapmadan kenetlendik. Sn. Bahçeli'ye yanlış bilgi verildiği kanısındayız.' dedi.
Reklam
Borsa İstanbul Nedir, Ne İşe Yarar? Borsa Ne Zaman Açılacak?
etiket
Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat'ta gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki yıkıcı depremlerin ardından bugün Borsa İstanbul'da işlemler durduruldu! Bugün iki kez çalışan devre kesicinin ardından açıklanan karar, yatırımcıların arama motorunda BİST ile ilgili pek çok konuyu araştırmaya başlamasına neden oldu. Bunlardan bazıları: 'Borsa İstanbul nedir, ne işe yarar?' oldu. Peki, Borsa İstanbul nedir, faaliyet amacı nedir? Borsa ne zaman işleme açılacak ve işlemler iptal edilecek mi?
Reklam