Görüş Bildir
Borsa İstanbul'da İşlemler Yükselişle Başladı: Pay Geri Alım Programı Başlatan Şirketler
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli şiddetli depremler sonrası yaşanan gelişmeler yakından takip edilirken, deprem felaketi nedeniyle 5 iş günü kapalı olan Borsa İstanbul'da bugün yeniden işlemler başladı. Güne yüzde 5,86 oranında yükselişle başlayan BİST 100 endeksinde alımlar açılışın ardından da devam etti. Dün, BİST ve SPK'nın açıklamaları sonrasında 'pay geri alım programı' başlatan şirketler de artıyor.
İşkencede Öldüğü İddia Edilmişti: Savcılık Soruşturma Başlattı
Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sonrasında bölgeden yağma haberleri de gelmeye başlamıştı. Hatay’da, yağma yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan iki kardeşin dayak yediği görüntüler sosyal medyada paylaşılmıştı. Kardeşlerinden birinin hayatı kaybetmesi sonrasında savcılık işkence iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı.
15 Şubat Çarşamba AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi: Deprem mi Oldu?
Yaklaşık on gündür ülke gündeminde yalnızca depremler yer alıyor. Kahramanmaraş depreminin ardından devam eden artçı sarsıntılar vatandaşların yeni bir deprem olup olmayacağı konusunda tedirgin olmasını sağlıyor. Fay hatlarındaki hareketlenmeler uzmanlar ve vatandaşlar tarafından takip ediliyor. Peki bugün deprem oldu mu, nerede oldu? İşte 15 Şubat Çarşamba son depremler sayfası...
Reklam
15 Şubat Çarşamba Hava Durumu: Bugün Deprem Bölgesinde Hava Nasıl Olacak?
Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.6 ve 7.7 şiddetinde iki büyük deprem meydana geldi. Bu deprem, tam 10 ilde büyük yıkımlara yol açtı. Deprem bölgesindeki vatandaşlar aynı zamanda olumsuz hava koşullarıyla da mücadele ediyor. Depremin etki ettiği şehirlerde hava durumu merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise deprem bölgesi için hava durumu raporunu açıkladı. Peki bugün hava nasıl olacak? İşte 15 Şubat Çarşamba günü Şanlıurfa, Hatay, Adıyaman, Malatya, Osmaniye, Kilis, Adana, Gaziantep hava durumu raporu...
Reklam
Yaptıkları Evler Yıkılan Müteahhitler Ne Kadar Ceza Alacak?
etiket
Deprem toplum hayatını derinden etkileyen doğal afetlerden biridir. Ülkemiz dünyanın en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer almaktadır. Deprem Bölgeleri Haritası'na göre yurdumuzun %92'si deprem bölgeleri içerisindedir. Ülke nüfusumuzun %95'i deprem bölgelerinde yaşamakta, ayrıca büyük sanayi merkezlerinin %98'i ve barajların %93'ü yine deprem bölgelerinde bulunmaktadır. Son 58 yıl içerisinde meydana gelen depremlerde 58.202 kişi yaşamını yitirmiş, 122.096 kişi yaralanmış ve yaklaşık olarak 411.465 bina yıkılmış veya ağır hasar görmüştür. Her ne kadar deprem önlenemez bir doğa olayı olsa da deprem gerçekleştikten sonra oluşacak zararların en aza indirilebilmesi gerek bireysel gerek toplumsal olarak alınacak önemlerle mümkündür.  Bu yazımızda sizleri idarenin ve diğer ilgililerin hukuki ve cezai sorumlulukları konusunda bilgilendirmek istiyoruz.
Günlerdir Tehditler ve Suçlamaların Odağında Olan Haluk Levent ve AHBAP'a Pek Çok Kişi Sahip Çıktı
On ilimizi etkileyen iki deprem sadece bizim değil dünyanın da gündeminde. Bu büyük afetten sonra en çok tartışılan isim ise AHBAP ile depremzedelere yardımları dokunan Haluk Levent. Normal bir ülkede hükümet tarafından takdir edilmesi gereken bu davranış ülkemizde ise yerini tehditlere bırakmış durumda. Afetin ilk günlerinde iktidar gazetecileri ve fenomenleri tarafından dile getirilen yüklü meblağda bağışlar ise kar topu gibi yuvarlana yuvarlana MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin önüne geldi. Bahçeli Haluk Levent ve Oğuzhan Uğur hakkında ağır ithamlarda bulundu. Ancak sosyal medyada Haluk Levent'e olan destek çığ gibi büyüdü.
Reklam
Reklam
Süper Loto Sonuçları Açıklandı: 14 Şubat Salı Süper Loto Sonuçları ve Kazandıran Numaralar
Ülkemizde şans oyunları son günlerde büyük ilgi görüyor. En çok tercih edilen şans oyunlarından biri ise Süper Loto. Milli Piyango İdaresi tarafından haftanın üç günü gerçekleşen Süper Loto da bugün de çekiliş heyecanı yaşandı. Büyük ikramiyeyi kazanmak isteyen talihliler, sonuçları merak ediyor. Peki Süper Loto sonuçları açıklandı mı? İşte 14 Şubat Salı Süper Loto sonuçları ve kazandıran numaralar.
Reklam
Malick ile Başlayıp “Burası Atkı-Bere-Eldiven” ile Biten O Gün
etiket
Depremin ilk saatlerinden beri kimi zamanyaşamlarını riske atarak, yemeyi, içmeyi,uyumayı unutarak çalışan on binlerce gönüllücana minnetle....6 Şubat günü İstanbul’da uyandım.  Sabah yüksek lisans öğrencim Bilgehan’ın “Terrence Malick Sinemasının Heideggerci Bir Sanat Olarak Ortaya Çıkışı” başlıklı tez savunması vardı. Bir yandan İhtiyaç Haritası, Adım Adım ve Afet Platformu’ndan gelen mesajları takip ediyor, bir yandan Gürkan’a* ulaşmaya, bir yandan da tezin üzerine aldığım notların, altını çizdiğim bölümlerin üzerinden geçmeye çalışıyordum.  Birazdan jüri üyeleri ile birlikte ‘sinematik bir poesisin nasıl hakikati imaj, ses ve söz aracılığıyla ortaya çıkarabileceğini” tartışacaktık ve ben halen Gürkan’a ulaşamamıştım. Sevdiklerimizin hayatta olup olmadığını öğrenmeye çabasının ve bölgedeki acıyı, kaybı azaltmak için çalışmanın dışında her şeyin anlamını yitirdiği günlerden biriydi… O saatlerde henüz farkında değildik ama bu hisleri ve hayatta kalanın suçluluk duygusunu taşıyacağımız uzun bir döneme giriyorduk. Tüm bu duyguları, endişeleri, korkuları kısa bir süreliğine paranteze alıp, telefonların sesini kısıp Heidegger ve Malick’e odakladık. Bilgehan, normal bir güne uyanmışız gibi, sunumunu yaptı, biz sorularımızı sorduk, onu dışarı alıp aramızda tartıştık ve kararımızı açıkladık: “Geçtin, tebrik ederiz. Önerdiğimiz düzeltmeleri yapıp, tezini teslim etmek için bir ayın var”.Ve parantez kapandı.
Borsa Açılacak: BİST ve SPK İşlemler Başlamadan Tedbirlerini Açıkladı
Geçen hafta gerçekleşen deprem felaketleriyle işlemlerine devam eden Borsa İstanbul gündem olmuş, tepki çekmişti. Akabinde piyasa kendi önlemlerini aldıktan sonra devreye giren otoriteler geç kalmakla suçlanmıştı. Bir çok iddia da yayılırken, yarın açılacak olan piyasada işlemler öncesi BİST ve SPK yönetiminden açıklamalar geldi.
Reklam