Görüş Bildir
Kılıçdaroğlu: 'Bir Daha Bu Acıları Yaşamamak İçin Artık Değişmeliyiz'
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 11 ili etkileyen depremler büyük yıkıma neden oldu. Depreme ilişkin konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbirimiz artık eskisi gibi değiliz. Ben de aynı insan değilim. Ruhumuz eskisi gibi değil. İçimizde açılan derin yaraları iyileştirmek ve bir daha bu acıları yaşamamak için, artık değişmeliyiz” dedi.
Sayısal Loto Sonuçları Açıklandı: 18 Şubat Cumartesi Çılgın Sayısal Loto Sonuçları ve Kazandıran Numaralar
En çok oynanan şans oyunları arasında yer alan Çılgın Sayısal Loto da her hafta çekiliş heyecanı yaşanıyor. Çılgın Sayısal Loto, Milli Piyango İdaresi tarafından üç kez düzenleniyor. Büyük ikramiyeyi kazanmak isteyen talihliler ise bugün çekilen Sayısal Loto'nun sonuçlarını merak ediyor. Peki Çılgın Sayısal Loto sonuçları açıklandı mı? İşte 18 Şubat Cumartesi Çılgın Sayısal Loto sonuçları ve kazandıran numaraların listesi.
Erdoğan Deprem İçin 'Kader' Demişti: Ahmet Ercan'dan 'Deprem Takdiri İlahi Değildir' Açıklaması
Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve toplamda 11 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin üçüncü gününde Kahramanmaraş'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Olanlar hep oldu. Bunlar kader planının içinde olan şeyler' demişti. 'Kader' açıklamasına ilişkin konuşan deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “ 'Deprem takdiri ilahi değildir'' dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay Kimdir? Fuat Oktay Hangi Görevlerde Bulundu?
Cumhurbaşkanı yardımcısı Fuat Oktay, yaptığı açıklamalarla sık sık gündeme gelen isimlerden biri. Yaşamı boyunca pek çok görevde bulunan Oktay, bir dönem AFAD başkanlığında bulundu. Uzun bir süredir görevine devam eden siyasetçinin hayatı ve siyasi kariyeri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki Fuat Oktay kimdir, kaç yaşında, nereli? Fuat Oktay hangi görevlerde bulundu? İşte hayatı ve siyasi kariyeri...
Reklam
Toplumda Psikolojik ve Sosyolojik Bir Enkaz: 6 Şubat Kahramanmaraş Depremi
etiket
Asrın felaketi, Türkiye  nüfusunun beşte birinin yaşadığı 10 ilde, Kahramanmaraş merkezli olarak 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerle yüreğimizi vurdu, dahası yakın coğrafyalarda da yıkıma neden oldu. 17 Ağustos 1999'da, 7.2 büyüklüğündeki depremin açtığı derin travma, üzerinden yıllar geçmesine rağmen henüz sağılmadan, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi, toplumda tam bir psikolojik ve sosyolojik enkaz yarattı.Afetin karşısında yaşanan büyük çaresizlik, depremin oluşturduğu yarıklar gibi insanların yüreğinde ve hafızasında, bir o kadar derin izler, yarıklar bırakacak gibi görünüyor. Ama asla unutulmayacak bir diğer iz de şehirlerin büyük bir kısmı göçük altında perişan halde yardım beklerken, yaşanan trajediyi siyasete konu edenlerin, yalancıların- talancıların-nefret körükleyenlerin yarattığı travma.
Reklam
Millet İttifakı'ndan Açıklama: 'Ölçüsüz Rant Hırsı Milletimize Ölümcül Bir Fatura Ödetmiştir'
Deprem felaketi nedeniyle 13 Şubat'taki toplantısını bugüne erteleyen altılı masanın toplantısı sona erdi. Toplantı sonrası altı partiden yapılan ortak açıklamada 'İnşaat sektöründe yolsuzluklara kapı aralayan ölçüsüz rant hırsı milletimize ölümcül bir fatura ödetmiştir' denildi. Altılı masanın ertelenen rutin toplantısının 2 Mart Perşembe günü yapılacağı belirtildi. 
Bir Vatandaşın Anlattıkları Depremde Binaların Yıkılmasının Bile Bile Lades Olduğunu Gözler Önüne Serdi
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen 10 ilden biri de Malatya oldu. Şehrin Yeşilyurt ilçesine bağlı Bostanbaşı mahallesinde yaşadığını belirten bir vatandaş depremin ardından herkesin şaşkınlıkla izlediği yapıların yıkıldığı görüntülere adeta tokat niteliğinde bir cevap verdi. Uzun uzun kendi yaşadığı yerin imara açıldığını ve 5 önce yapılan binaların nasıl yapıldığını anlatan vatandaş depremin oluşturduğu yıkımın bağıra bağıra geldiğini bir kez daha gösterdi. İşte detaylar...
Reklam
Konya'daki Deprem Korkuttu: Konya Bir Deprem Bölgesi mi, Fay Hattı Geçiyor mu?
Geçtiğimiz günlerde Kahramanmaraş'ta iki büyük deprem meydana geldi. Bu deprem, 11 ilde hissedildi ve büyük yıkımlara neden oldu. Kahramanmaraş depreminden sonra ise yakın zamanda Konya'da orta şiddetli bir deprem yaşandı. Konya'da yaşayan vatandaşlar da bulundukları şehrin bir deprem bölgesi olup olmadığını merak ediyor. Pek çok kişi internetten 'Konya'dan fay hattı geçiyor mu' sorusuna cevap arıyor. Peki Konya bir deprem bölgesi mi? Konya'dan fay hattı geçiyor mu? Hangi fay hattı geçiyor? İşte detaylar...
Sormamız Gereken Bir Soru: Deprem Vergileri Nerede?
etiket
Her depremden sonra olduğu gibi 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve Türkiye’nin 10 ilini etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından da “deprem vergileri nerede?” sorusu gündemden düşmüyor. Gelin bu yazımızda deprem vergilerine ne olduğunu inceleyelim.
Reklam
Meteoroloji Açıkladı: İstanbul’a Kar Geliyor
Ocak ayında sıcak ve güneşli geçen havalar şubat ayıyla beraber yerini soğuk havalara bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamalarına göre İstanbul’a Sibirya’dan yeni bir soğuk hava dalgasının geleceği ve şubat ayının sonunda kar yağışı beklendiği ifade edildi.
PSG'nin 3 Büyük Yıldızı Messi, Neymar ve Mbappe'den TFF'nin "Omuz Omuza Türkiye" Kampanyasına Destek
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden etkilenen vatandaşlarımız için yardım organizasyonu düzenliyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından gerçekleştirilecek olan 'Omuz Omuza Türkiye' kampanyasına dünyaca ünlü futbolcular da katılacak. Peki, TFF 'Omuz Omuza Türkiye' kampanyası ne zaman, hangi kanalda yayınlanacak? 'Omuz Omuza Türkiye' kampanyasına hangi takımlar ve futbolcular katılacak? İşte, 1 Mart Çarşamba günü Messi, Neymar ve Mbappe'nin de katılacağı 'Omuz Omuza Türkiye' kampanyası hakkında merak edilenler...
Reklam
Depremde Eşi ve İki Oğlunu Kaybetti, Kızını Arıyor: 'Yaralıyım Ama Kalbim Daha Çok Acıyor'
Hatay'da ailesiyle beraber yaşayan Çiğdem Güler depremde,  iki oğlunu ve eşini kaybetti. Depremin 40. saatinde yaralı olarak kurtarılan Çiğdem Güler, kızın Nevin Güler'i arıyor. 'Yaralıyım ama kalbim daha çok acıyor'' diyen Çiğdem Güler, ''Ameliyat yerim sıkıntı değil kalkarım ayağa ama çocuklarım gitti, eşim yok. Yanımda öldüler. Şimdi tek isteğim kızım bulunsun' dedi.
Oğuzhan Uğur'dan Yaptığı Bağış Miktarını Düşük Bulan İmama Yanıt Gecikmedi
etiket
Kahramanmaraş depreminin ardından açılan yaraları sarmak ve deprem bölgesine yardım eli uzatmak amacıyla Türkiye Tek Yürek kampanyası düzenlendi. Birçok kanaldan ortak yayınlanan program üzerinden bağış yapan isimler arasında yer alan Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent 500 bin TL bağışladıklarını açıkladı. Bir caminin imamı ise bu miktarı az bularak iki ismi cuma hutbesi sırasında eleştirdi. Oğuzhan Uğur, kendisini ve Levent'i hedef alan imama yanıt verdi.
Reklam