Görüş Bildir
Depremde Eşi ve İki Oğlunu Kaybetti, Kızını Arıyor: 'Yaralıyım Ama Kalbim Daha Çok Acıyor'
Hatay'da ailesiyle beraber yaşayan Çiğdem Güler depremde,  iki oğlunu ve eşini kaybetti. Depremin 40. saatinde yaralı olarak kurtarılan Çiğdem Güler, kızın Nevin Güler'i arıyor. 'Yaralıyım ama kalbim daha çok acıyor'' diyen Çiğdem Güler, ''Ameliyat yerim sıkıntı değil kalkarım ayağa ama çocuklarım gitti, eşim yok. Yanımda öldüler. Şimdi tek isteğim kızım bulunsun' dedi.
Oğuzhan Uğur'dan Yaptığı Bağış Miktarını Düşük Bulan İmama Yanıt Gecikmedi
Kahramanmaraş depreminin ardından açılan yaraları sarmak ve deprem bölgesine yardım eli uzatmak amacıyla Türkiye Tek Yürek kampanyası düzenlendi. Birçok kanaldan ortak yayınlanan program üzerinden bağış yapan isimler arasında yer alan Oğuzhan Uğur ve Haluk Levent 500 bin TL bağışladıklarını açıkladı. Bir caminin imamı ise bu miktarı az bularak iki ismi cuma hutbesi sırasında eleştirdi. Oğuzhan Uğur, kendisini ve Levent'i hedef alan imama yanıt verdi.
Hatay'da 'Sahte Doktor' Yaralılara Müdahale Etti İddiası
Hatay'da doktor olduğunu söyleyip dolandırıcılık yapan ve İstanbul’da tutuklanarak cezaevine gönderilen N.E’ nin 'beyin cerrahı' olduğunu söyleyerek Antakya’da dahil olduğu arama-kurtarma ekibinin lideri Samet Çınar yaşananları anlattı. Çınar, 'Bize kendini gönüllü olarak depremzedelere yardım eden Beyin Cerrahı Ertuğrul olarak tanıttı. Bu kişi sahada 5 gün çalıştı, dikiş attı, pansuman yaptı, ilaç verdi. Dolandırıcı olduğunu fark edip, sorduğumuzda ‘Bu bende hastalık’ cevabını verdi' dedi.
Reklam
Tepki Çeken Kurtarma Görevlisinin İfadesi Ortaya Çıktı
Hatay'da depremin ardından enkazdan sağ olarak çıkardığı 4 yaşındaki Azra Duru Malaç ile çektiği video nedeniyle tepki gören arama-kurtarma görevlisinin ifadesi ortaya çıktı. Personelin ifadesinde, enkazdan çıkarmanın heyecanıyla böyle bir video çektiğini söylediği belirtildi. Küçük Azra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti. 
İstanbul İçin Korkutan '318 Bina Durduğu Yerde Çökebilir' Uyarısı Dikkat Çekti
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde birkaç saat arayla meydana gelen depremler ağır yıkıma neden oldu. Depremin etkilediği 11 ilde binaların yerle bir olması yüzünden binlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan felaketin ardından gözler İstanbul'a çevrildi. Beklenen İstanbul depremi nedeniyle tedirgin olan vatandaşlar binalarında deprem riski testleri yaptırmaya başladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe açıklamalarıyla gündem oldu. Gökçe'nin ''318 binamız bu analize göre durduğu yerde çökebilir durumda.'' uyarısı dikkat çekti.
Reklam
Reklam
Reklam
Sağlık Bakanı Koca: "Salgın Hastalık Riski Kontrol Altında"
Kahramanmaraş merkezli iki depremde büyük yıkımın oluştuğu Hatay'da çalışmaları takip eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son duruma ilişkin bilgiler verdi. Koca, depremde yaralanan ve tedavi altında olan kişi sayısının 21 bin 859 olduğunu söylerken, 'Afet bölgesinde olası bulaşıcı hastalıklarla ilgili riskler kontrol altındadır' açıklamasını yaptı.
AK Partili Yetkili: 'Seçim Ertelenmez'
Depremin ardından, seçimlerin ileri bir tarihe ertelenip ertelenmeyeceği tartışmasında gözlerin çevrildiği AK Parti'de yapılan ilk değerlendirmelerde, 'seçimin 14 Mayıs’ta, yetişemezse zamanında, yani 18 Haziran’da yapılabileceği' öngörüldü.
Reklam
Ezgi Şenler'in Hatay Plakalı Araçtaki Amcaya Söyledikleri İçimizi Sıcacık Yaptı
6 Şubat Pazartesi günü tüm Türkiye bir felakete uyandı. Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler hepimizi yasa boğdu. 11 ili enkaza çeviren depremlerden sonra evlerini kaybeden vatandaşlar şehirlerini terk etmek zorunda kaldı. Oyuncu Ezgi Şenler, Ankara'da Hatay plakalı bir araçtaki depremzedeler ile yaşadıklarıyla içimizi sıcacık yaptı.
'Ben Sorumlu Olan Değilim Ben Haklı Olanım' Diyen Kurtarma Görevlisi: "İstiklal Marşımız 'Korkma' Diye Başlar"
etiket
Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarına destek veren bir vatandaş, Halk Tv'den Dilan Alp'in mikrofonuna konuştu. O vatandaş, 'Şurada bir duvar var, oradaki duvarın başımıza çökme riski var diye, o binanın altında doğru düzgün çalışma yapılmamış. Günlerce ara verilmiş. O duvarı ekip amirim Okan'ın keşfini yapıp yıkması sadece 5 dakika sürdü. Yani şunu yapabilecek, basireti olan 1 tane görevli yok muydu?' dedi.
Reklam