Görüş Bildir
Meclis Feshi Nedir? Meclis Feshedilirse Ne Olur?
2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin tarihinin belirlenmesi sırasında birtakım gelişmeler yaşanmıştı. Seçimin en geç 18 Haziran tarihinde yapılması gerektiği gündeme gelmişti. Daha sonra seçimlerin erkene çekilmesi söz konusu olmuştu. 2023 seçimlerinin 14 Mayıs Pazar günü yapılacağı kesinleşmişti. Bu kararın geçerli olması için ise meclisin feshi gündeme gelmişti. Peki meclis feshi nedir? Meclis feshedilince ne olur?İşte detaylar...
Gerçekten Yaşasalardı Seçimde Muhalefet Adayına Oy Vereceklerine Yemin Edebileceğimiz Yerli Dizi Karakterleri
Türkiye'nin en büyük gündemi seçim biliyorsunuz ki... Altılı Masa arasında yaşananlar, muhalefet partilerinin ortak adaylarını Kemal Kılıçdaroğlu olarak açıklaması, iktidarın sessizliği derken aklımız fikrimiz 14 Mayıs'ta yapılacak olan genel seçimde! Mizahın da üst seviyelere çıktığı günlerde @trulyyourstan isimli bir Twitter kullanıcısı ise gerçek hayatta var olsalar muhalefet partisinin adayına oy vereceği çok büyük olası olan Türk televizyonlarındaki bazı kurgusal karakterleri derlemiş.Gelin birlikte bu karakterlere bi' göz atalım!
Green Card Ne Zaman Açıklanıyor? 2023 Green Card Başvuru Sonuç Tarihi
Green Card başvuru sonuçları için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamak isteyen milyonlarca kişi, Yeşil Kart olarakta bilinen Green Card başvurularını gerçekleştirildi. Tamamlanan başvuruların ardından sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu oldu. Peki, Green Card ne zaman açıklanıyor? Çekiliş sonuçları ne zaman belli olacak? Ayrıntılar haberimizde.
Reklam
Reklam
HGS İptali Nasıl Yapılır? Borç ve Cezalar Nasıl Sorgulanır? HGS İptal İşlemleri
Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), ücretli yol ve köprülerin kullanımı sırasında geçiş ücretinin otomatik olarak ödenmesini sağlayan ödeme sistemdir. 2012 yılında hizmete sunulan sistem ile trafik yoğunluğunu azaltarak araç sahiplerine kolaylık sağlamaktadır. Bazı durumlarda ise HGS iptali gereklidir. Peki, HGS iptali nasıl yapılır? Hangi işlemleri yapmak gerekir? Ayrıntılar haberimizde.
Reklam
Şap Hastalığı Nedir? Hayvanlarda Şap Hastalığının Belirtileri Nelerdir, İnsana Bulaşır mı?
Çiftlik hayvanlarında görülen, oldukça ciddi ve bulaşıbı bir viral hastalık olan Şap hastalığı, büyük ekonomik kayıplara yol açar. Hayvanlarda gelişim gerilemesi, süt verimliliğinin azalması, gebe hayvanlarda düşük, buzağı, oğlak ve kuzularda ölümlere neden olabilir. Bazı hayvan sürülerinde hastalığa yakalanma oranı yüzde 100'e kadar olaşabilmektedir. Son günlerde yeniden gündeme gelen şap hastalığı, Türkiye genelinde hayvanlarda görülmüş olup Tarım ve Orman bakanlığı tarafından 10 Mart tarihinden itibaren ikinci bir emire kadar hayvan pazarlarının kapatılmasına neden olmuştur. Peki, şap hastalığı nedir, nasıl bulaşır, belirtileri nelerdir? Şap hastalığı insanlara bulaşır mı? Önemli not: Bu içerik herhangi bir öneri niteliği taşımamaktadır. Her canlı için bu sürecin farklı olabileceğini göz önünde bulundurun ve olası bir sağlık sorununuzda mutlaka bir veteriner hekime danışın.
‘Mansur Yavaş Görevini Bırakacak’ İddialarına Cevap Geldi
ABB Başkanı Mansur Yavaş, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayını belirlemesi sürecinde kilit isimlerden biri olmuştu. Altılı Masa’daki İYİ Parti krizi, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmayı kabul etmesiyle aşılmıştı. Mansur Yavaş cephesi, ‘belediye başkanlığından ayrılacak’ iddiasıyla ilgili açıklamada bulundu.
İmamoğlu, Kendisi ve Yavaş İle Bulunan Ara Formülü Değerlendirdi: "Doğru Bir Şekillenme Oldu"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçen hafta Altılı Masa'nın aday belirleme süreci ile ilgili çıkışının ardından Millet İttifakı'nda kriz yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (ABB) Mansur Yavaş'ın seçimin kazanılmasından sonra icracı cumhurbaşkanı yardımcısı görevine getirilmesi ile ara çözüm bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Altılı Masa’da yaşanan cumhurbaşkanı adayı krizinin çözülmesinin ardından İstanbul'da ilk kez soruları yanıtladı.
Reklam
Reklam
Depremzedenin Hükümet Eleştirisi Gazeteciyi İşinden Etti
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrasında 45 bininin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetti, milyonlarca insan ise evsiz kaldı. Hükümetin depreme geç müdahale etmesi ise tepki çekmişti. Gazeteci Melda Doğan, depremzede vatandaşın tepkisini haber yapınca, İletişim Başkanlığı’ndan gelen telefon sonrasından işinden oldu.
Reklam