Görüş Bildir
AK Parti’nin "Türkiye Hazır, Hedef 2023" Dediği 2023 Hedefleri Ne Durumda?
12 Haziran 2011 Genel Seçimleri öncesinde AK Parti’nin seçim beyannamesi ‘Türkiye hazır, hedef 2023’ başlığıyla duyurulan 2023 hedefleri üzerine kurulmuş, 12 yılda yapılması planlanan onlarca vaat sıralanmıştı. Bu seçim kampanyası sandıkta da karşılık bulmuş, parti seçimlerde yüzde 49,95 oy oranını yakalamıştı. Peki AK Parti’nin 2011 seçimleri öncesinde ‘Türkiye hazır, hedef 2023’ başlığıyla duyurduğu 2023 hedefleri bugün ne durumda? Sizler için toparladık, haydi birlikte bakalım 👇
Doğuş Holding Şirketlerinde Neler Oluyor? Doğuş Oto'nun Doğuş Gayrimenkulü Satın Alma Süreci
Borsa İstanbul'da geçen yılın yükselişi olay olmuştu. Bu yükselişe katılan birçok şirket oldu, bazılar da geride kaldı. Enflasyonun da yüksek olduğu ortamda 2022 yılında yatırımcıların ilgisini çeken BİST, dönem dönem hisse bazlı haberler ve gündemlerle de ilgi çekiyor. Geçen yılın önemli kar eden şirketlerinden birinin geçtiğimiz günlerde yaptığı satın alma da bu açıdan hayli merak uyandırıcıydı.
Reklam
Reklam
Haymana Mutabakatı Nedir? Saadet Partisi Haymana Heyetinde Kimler Var?
Altılı Masa'nın Cumhurbaşkanı adayı olarak Kılıçdaroğlu'nu açıklaması üzerine sıcak gelişmeler yaşanmaya başlandı. Kılıçdaroğlu'nun adaylığının açıklanmasının ardından Saadet Partisi'nin içindeki 'Haymana Mutabakatı' adı verilen heyet, Kılıçdaroğlu'nun adaylığını kabul etmediklerini açıkladı. Haymana Mutabakatı Heyeti ''Saadet Partisi yönetiminin davamız, milli görüşçülere ve milletimize güveni kalmamıştır.' ifadeleri kullanıldı. Peki Saadet Partisi Haymana Mutabakatı nedir? Haymana Mutabakatı üyeleri kimlerdir?İşte detaylar...
Depremde Yeğenini Kaybeden Hatay Vekili Suzan Şahin'i Hedef Alan Cumhurbaşkanı Erdoğan Tepki Çekti
etiket
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde yeğenini kaybeden CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin'in Meclis'te yaptığı konuşma geçtiğimiz günlerde çok konuşulmuştu. Bugün ise seçim tarihini açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suzan Şahin'in konuşmasını gündemine taşıdı. Erdoğan, 'Hanımefendi konuşuyor; Hatay milletvekiliymiş. Biz sadece Hatay değil 11 ilin 11'inde de çalışmaları sürdürdük.' dedi. Bu sözlerinin ardından Recep Tayyip Erdoğan tepki çekti ve sonrasında ise Şahin Twitter hesabından açıklama yaptı.
Reklam
Pınar Gültekin Davasında Karar
Yeniden görülen Pınar Gültekin davasında, katil Cemal Metin Avcı, 'canavarca hisle eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme' suçundan haksız tahrik hükümleri uygulanmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Avcı'nın kardeşi Mertcan Avcı ise 'suç delilerini gizleme, değiştirme ve yok etme' suçunda 4 yıl hapis cezası aldı.
Reklam
AVM'de Havuz İçin Kolonları mı Kestiler?
Diyarbakır'da 1 bloğu yıkılan, 89 kişinin öldüğü Galeria Sitesi ile ilgili soruşturma sürerken, alt kattaki spor salonuna üyeliği olan tanık M.K., 'yapım kusurları ve kolon kesme' iddialarıyla ilgili ifadesinde, 2019'a ait spor salonunun içini baştan sona gösteren CD'yi savcılığa teslim ettiğini belirterek, 'Salonda yüzme havuzu vardı. Boyutlarını tam olarak bilmediğim, ancak olimpik standartlarda olduğunu düşündüğüm yüzme havuzu görülecektir. Bu kısımda hiçbir kolon yer almamaktadır' dedi.
Reklam
Teklif İBB Meclisi'ne Sunuldu: İstanbul’un İmar Yönetmeliği Değişiyor
Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından gözler İstanbul'da beklenen depreme çevrilmişti. İBB yönetimi deprem önlemi için meclise 'İmar Yönetmeliği' değişikliği teklifi sundu. Teklifi kabul edilirse 100 adetten fazla bağımsız bölüm bulunan veya 2 bin metrekareden büyük parsellere deprem konteyneri konulması zorunlu hale gelecek. 
Yeni Model Deprem Vergisi Şirketlerden mi Başladı? Kurumlar Vergisine "Ek" Gelmesi Eleştirildi
Ekonomistler, 6 Şubat merkezli deprem felaketlerinin ardından uzun zamandır yaşanan ekonomik sorunlarda bunun bütçe yükü için yeni vergiler öngörmüştü. 1999'da 17 Ağustos Gölcük Depremi'nin ardından getirilen ek vergilerin bir kısmı halen hayatımızda olurken, 2023'te ilk uygulama kurumlar vergisinde başladı. Ek vergi nasıl uygulanacak? Kimlere, ne kadar ek vergi getirildi.
Reklam