Görüş Bildir
Fenerbahçe Taraftarı Deplasmana Gidemeyecek
Fenerbahçe taraftarının 25 Şubat’taki Konyaspor maçı boyunca “Hükümet istifa” diye slogan atması sonrası Milliyetçi Hareket Partisi lideri Devlet Bahçeli taraftarların oyuna geldiğini ve maçların ‘Seyircisiz oynanması’ gerektiğini söylemişti. Bu olayın ardından Süper Lig'in 24. haftasında oynanacak Kayserispor - Fenerbahçe maçına yeniden deplasman yasağı kararı verildi.
Ekşi Sözlük Yeniden Engellendi
Ekşi Sözlük’e 21 Şubat’ta getirilen yasağa itiraz edilmiş ve yasak kaldırılmıştı. Yasağın kaldırılmasına yapılan itiraz üzerine Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi bugün yeniden Ekşi Sözlük'e erişimi engelledi.
Kuraklık Yaklaşıyor! Uzmanı Uyardı: "Yüzme ve Süs Havuzları Yasaklanabilir"
Kahramanmaraş merkezli iki deprem 11 ilimizi etkiledi binlerce insanımız hayatını kaybederken onbinlerce insanımız yaralandı. Türkiye'yi deprem dışında tehdit eden ikinci bir afet ise giderek yaklaşıyor. Kuraklık... Ardı ardına kuruyan göl haberlerini, su seviyesi azalan şehirlerin tedbirlerini duymaya başladık. Kuraklık denilince akla Mad Max filminde çizdiği distopik dünya aklımıza geliyordu. İzmir'den Prof. Dr. Derya Eşen, bizleri o filmin içine götüren bir uyarı yaptı. İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Eşen, 'Bu yıl son 63 yılın en kurak dönemini yaşandığını görüyoruz. Yüzme havuzlarının, süs havuzlarının yasaklanabileceğini ya da hanelere su kotasının koyulma zorunluluğu doğabileceğini düşünüyorum' dedi.
Reklam
Reklam
'O Bizim Celal’den Daha İyidir’ Sözlerine Açıklık Getiren İlber Ortaylı: 'Sohbetin Tamamı Dinlense...'
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı yayının sona erdiğini zannederek Prof. Naci Görür hakkında 'O depremi biliyor Bizim Celal'den daha iyidir' demişti. Sosyal medya hesabından konuya açıklık getiren Ortaylı, ''Celal Şengör’ün hem Türkiye’de hem de Dünya’da bulunduğu konum tartışılmazdır. Celal Şengör Türkiye’de varlığıyla övündüğüm ulusal kıymet hazinemizin en önemli simalarından biridir' dedi.   
Ali Mahir Başarır Kimdir, Ne İş Yapıyor? Ali Mahir Başarır'ın Dokunulmazlığı Neden Kaldırıldı?
CHP'li milletvekili Ali Mahir Başarır, son günlerde en çok konuşulan isimlerden biri. Komisyon kararıyla dokunulmazlığının kaldırılmasına karar verilen siyasetçi, gündemden düşmüyor. Pek çok kişi ünlü vekilin dokunulmazlığının neden kaldırıldığını merak ediyor. Aynı zamanda avukatlık yapan siyasetçinin hayatı ve siyasi kariyeri ise araştırılıyor. Peki Ali Mahir Başarır kimdir, kaç yaşında, nereli? Ali Mahir Başarır hangi partilerde görev aldı? İşte Ali Mahir Başarır'la ilgili merak edilenler...
Reklam
3 Mart Cuma Güncel Akaryakıt Fiyatları: Brent Petrol, LPG, Motorin, Benzin Fiyatı Ne Kadar Oldu?
Akaryakıt piyasaları bu haftayı durgun geçirdi derken Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak bir zam haberi geldi! Bugün Brent petrol 84 dolar, ham petrol ise 78 dolar seyrinden alıcı buluyor. Akaryakıt zammı ise motorin grubuna geliyor. Peki, motorine ne kadar zam gelecek? Benzine zam veya indirim var mı? Güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Brent petrol, LPG, benzin ve motorin (mazot) fiyatları ne kadar? İşte, 3 Mart Cuma günü İstanbul, Ankara ve İzmir'de güncel akaryakıt fiyatları.
Reklam
3 Mart Cuma İstanbul Baraj Doluluk Oranlarında Son Durum: İstanbul’da Barajların Yüzde Kaçı Dolu?
Küresel iklim değişikliği tüm yurtta etkisini gösteriyor. Kış mevsimi ülkemizin birkaç bölgesi dışında kurak geçiyor. Yeterince yağışın olmadığı ve sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği İstanbul'da da barajlar alarm veriyor. Mart ayının ilk günlerinden itibaren İstanbul'da ortalama baraj doluluk oranı yeniden düşüşe geçti! Kuraklık riski artıyor ve uzmanlar tüm yurtta su tasarrufu çağrısında bulunuyor. İşte, İstanbul'a su sağlayan 10 barajın 3 Mart Cuma gününe ait doluluk oranları. Peki, İstanbul, Ankara ve İzmir'de ortalama baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu?
Kolektif Tabula Rasa: Toplumsal Travmaları Hatırlamak veya Hatırlamamak Bizi Nasıl Etkiliyor?
etiket
Tabula rasa kavramı, John Locke’un ortaya attığı, insan zihninin doğuştan getirdiği bir bilgiye sahip olmadığını, beynimizin Tabula rasa (boş bir levha) olduğunu savunan bir önermedir. Son zamanlarda Tabula rasa kavramıyla ilişkilendirdiğim konu, toplumsal hafızamız oldu. Ülkemizin diğer ülkelere oranla daha fazla kriz dönemleriyle karşılaştığını söylemek yanlış olmayacaktır. Yaşadığımız kriz dönemlerinde ayakta kalmaya çalışırken kullandığımız baş etme mekanizmaları her zaman işlevsel değildir. Dayanışma, yardımseverlik ve işbirliğinin çığır açan örneklerini sergilediğimiz bir gerçek. Bu belki de toplumumuzun güçlü ve en iyi yanı. Ancak, karşılaştığımız ağır travmalar ile baş edebilmek için çoğu zaman duygularımızı bastırıp güçlü görünmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız kötü anıların üzerine bir sis perdesi çekerek “normalleşme” adı altında zihnimizi boş bir levha haline getirmek istiyoruz. Bu da toplumsal hafızamızı zayıflatarak bizi sorgulamaktan uzaklaştırıyor.
Reklam
Tekrar Deprem mi Oldu? 3 Mart Cuma AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi
Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra, tüm ülkemizin kalbi deprem bölgesinde atıyor. Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay ve Malatya'da meydana gelen depremlerin dışında binlerce artçının yaşandığı bölgede sarsıntılar devam ediyor. Uzmanlar ise 11 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından, bölgede bir yıldan fazla süre ile artçı sarsıntıların devam edeceğini düşünüyor. Vatandaşlar tüm yurtta endişe ile 'Yine mi deprem oldu?' sorusunu soruyor. Peki bugün deprem oldu mu, nerede oldu? İşte 3 Mart Cuma son depremler sayfası. AFAD ve Kandilli Rasathanesi Son Depremler Listesi:
Reklam