Görüş Bildir
Haberler
Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2. Gün

etiket Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 2. Gün

Mehmet Ali Deniz
16.06.2024 - 23:22

Kupanın ikinci gününde açılış maçının ardından A grubunun ikinci karşılaşmasında Macaristan ile İsviçre karşı karşıya geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

İsviçre, Macaristan’ı 3 golle rahat geçerken Macaristan milli takımının rakibi karşısında üretken olmakta oldukça zorlandığı göze çarptı.

İsviçre, Macaristan’ı 3 golle rahat geçerken Macaristan milli takımının rakibi karşısında üretken olmakta oldukça zorlandığı göze çarptı.

İyi bir oyun senaryosuna sahip olmayan Macaristan, bugüne kadar olduğu gibi duran toplarla etkili olmaya çalıştı ama bu da yetmedi. Macarların tek golünü 66. dakikada Varga attı. Böylece A grubunun ilk maçları sürprizsiz favori takımların kazanması ile başladı.

B grubunda ise günün maçı İspanya ve Hırvatistan arasında oynandı.

B grubunda ise günün maçı İspanya ve Hırvatistan arasında oynandı.

3 golle maçı kazanan İspanya, Hırvatistan ve İtalya arasında geçecek olan ikincilik mücadelesinde İtalya'ya bir şans sundu. Bu tür turnuvaların istikrarlı takımları arasında sayılabilecek olan Hırvatistan İspanya karşısında dikiş tutturamadı. B grubunun ikinci maçındaysa Arnavutluk ile İtalya karşılaştı. Bu maçta şampiyonanın en özel anlarından biri yaşandı ve Arnavutluk, Nedim Bajrami’nin 23. saniyesindeki golü ile öne geçti.

Bu gol, şampiyona tarihinin en erken golü olarak tarihe geçti. Bu golün ardından bir süre canlı bir oyun ortaya koyan Arnavutluk İtalya’nın önde baskısına dayanamayarak çok erken çözüldü ve art arda 2 gol yiyerek mağlup duruma düştü. Bu maç esnasında İtalya’nın korner vuruşlarında çalışılmış taktiklerle duran top etkisi yarattığı görüldü. Gollerden birini bu şekilde buldu. Dirençli takımlara karşı en önemli silah olan duran toplar için İtalya’nın bir fikri var gibiydi. Maçı 2-1 kazanan İtalya ise 3 puanla İspanya’nın zirve ortağı oldu. Oyun olgunluğuna bakınca İspanya ile boy ölçüşebilir durmayan İtalya muhtemelen bu avantajını Hırvatistan'a karşı koruyarak gruptan çıkacaktır.

Instagram

Facebook

X

Linkedln

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam