MÜSİAD Yöneticisi Çözümü Buldu: 'Döviz Kuru Televizyonlarda Gösterilmesin'

Tür Lirası döviz karşısında değer kaybetmeye ve zamlar peş peşe gelmeye devam ederken, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal'dan ilginç bir çağrı geldi. İş dünyası olarak TL’nin ön plana çıkmasını istediklerini belirten Erdal, televizyonlarda alt yazı ile ve ekranlarda sabit olarak kurların gösterilmesi uygulamasından vazgeçilmesini önerdi.

MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, MÜSİAD Ankara Savunma Sanayi ve Havacılık Sektör Kurulu Başkanı Fatih Altunbaş ve diğer yönetim kurulu üyeleriyle birlikte, zirvenin tanıtımına ilişkin bir basın toplantısı düzenledi.

Dünya'dan Filiz Coşkun 'un haberine göre, Başkan Erdal, Merkez Bankası’nın önceki gün aldığı faiz kararını ve dövizle kiralama, satışa getirilen yasaklamaları değerlendirdi.

Türkiye Üçüncü Sıraya Yükseldi: Dünyada Hangi Ülke, Ne Kadar Faiz Uyguluyor?

"İşi olan da olmayan da dövizle ilgili konuşuyor"

İş dünyası olarak TL’nin ön plana çıkmasını istediklerini söyleyen Erdal, kurlar çok hareketli olduğu için 'işi olanın da olmayanın da dövizle ilgili konuştuğunu' dile getirdi. İlhan Erdal, “Bunun sürekli konuşulması iş dünyasını rahatsız ediyor. Bu konuyu doğrudan dövizle işi olan konuşsun” dedi. 

Bir çağrı yapan Erdal, televizyonlarda alt yazı ile ve ekranlarda sabit olarak kurların gösterilmesi uygulamasından vazgeçilmesini önerdi.

Merkez Bankası’nın faizi 6.25 puan artırmasıyla birlikte, bankanın bağımsızlığı tartışmalarının gündemden düştüğünü söyleyen Erdal, buna karşılık faiz oranlarının geldiği noktanın yatırım ortamını güçleştirdiğinin altını çizdi.

İlhan Erdal'ın önerisi sosyal medyada da yankı buldu. Gelen yorumlarda bazıları şöyle...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

Araları Kötüydü: Survivor'a Giden Demet Akalın, Aleyna Kalaycıoğlu Hakkında Konuştu!
Demet Akalın 5 Bin TL Ödeyen Kiracısının Üstüne Bir de Misilleme Yaptığını Görünce Sinirlerine Hakim Olamadı
Mustafa Keser Genç Şarkıcıların Saygısız Tavırlarından Rahatsız: "Enselerine Sille Çekmek İstiyorum''
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
14.09.2018

Kesin simulasyonda yaşıyoruz ve bizi kontrol eden orospu çocuğu "Acaba bu yazılımın maksimum salaklık düzeyi ne ?" konulu deney yapıyor.

Ahahahshshsg

14.09.2018

O beyni kuşa taksak ters uçar mk

14.09.2018

Alay ediyorlar resmen artık.

TÜM YORUMLARI OKU (38)