Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bağımsızlık ateşi bundan tam 102 yıl önce yandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygıyla andığımız bu günde, hürriyetin taşlarının döşendiği o günü, Kurtuluş Savaşı Gazisi Mehmet Ali Soy'ın ağzından dinleyelim.
30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun! Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı ulusal bayramımız için ülkemizin çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenleniyor. Bunlardan biri de Düzce’de belediye tarafından düzenlendi.
@veganpepinot adlı Instagram kullanıcısı çocuğunun plasentasını ölümsüzleştirmek isteyerek bir resme dönüştürmüştü. O anları sosyal medyada paylaşmasıyla izleyicileri şaşırtan anlara vesile oldu.
Hamilelik haberini ailelere ve dostlara söylerkenki heyecanı yaşayan bilir. Aslında bu durum haberi veren için de alan için de epey heyecan verici. @dietonthestreet adlı Instagram kullanıcısı da bu anları paylaştı.
'Yukarı Bak' filmini mutlaka biliyorsunuzdur. Evinin etrafına bağladığı binlerce balonla gökyüzüne yükselen Carl'ın, hayatının macerasını yaşadığı film her yaştan izleciyi etkileyen bir yapım.
Louvre Müzesi, dünyanın en çok tanınan sanat ve tarih mekanıdır. İçerisinde barındırdığı sayısız eser ile sanat ve tarih meraklılarının uğrak noktası olan Louvre, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilerini ağırlıyor. İçerisindeki eserlerin zenginliği ve çeşitliliği ile Louvre, sanatseverler için bir cennet gibi. Dünyanın dört bir yanından eserlerin bulunduğu müzede ülkemizden de pek çok eser bulunuyor.
@_daire21 adlı Instagram hesabından içerikler üreten Ayşe adlı kadın, kızının piyano hayallerini gerçekleştirdiği anları paylaştı. Piyano alabilmek için para biriktiren tatlı kızın ailesinin sürprizine beğeniler yağdı.
@deniz_cimennn adlı Instagram hesabından paylaşımlar yapan içerik üreticisi sahiplendikleri yavru köpeğe dair yaptığı paylaşımla dünyamızı birkaç dakikalığına güzelleştirdi. Bir cana el uzatınca nasıl muziceler olacağına gelin birlikte bakalım.
İsyanya’nın en büyük ikinci şehri olan Barcelona turistlerin sıkça tercih ettiği lokasyonlardan. Ancak Barcelonalılar bu durumdan pek memnun değil gibi. Çünkü neredeyse her sokak başında “Turistler evine” yazıları alıyor.
Beşiktaş bu akşam karşı karşıya geldiği İsviçre temsilcisi Lugano’yu 5-1’lik skorla mağlup etti. Maçın ardından taraftarın yaşadığı sevinç sosyal medyayı çalkalarken Beşiktaş’ın Twitter sayfasından da paylaşım gecikmedi.
Düğün fiyatları aldı başını gidiyor. Salon ayrı dert, yemekli olacaksa ayrı dert, davetli sayısı ayrı dert derken listeye birçok stres unsuru ekleniyor. Şimdilerdeyse sosyal medyada 35 bin TL’ye yapılan bir düğün gündemde.
Maymunların iletişim becerilerinden bahsetmeye gerek yok diye düşünüyoruz. Ne yapıp edip istedikleri şeyi insanlara bir şekilde anlatan maymunlar kısa süreli şaşkınlıklar yaratabiliyor.
Sosyal medya hesabından canlı yayın açan bir şahıs, yayın esnasında kasiyer bir kadına saldırdı. O anlarda yayın devam ediyordu. Kadının “Abi ne yapıyorsun” dediği duyuldu. Kadına saldıran şahıs marketten çıktıktan sonra geri döneceğini ifade etti.
İstanbul’u daha önce gezme fırsatınız olduysa adım başı bir kediyle karşılaşıldığını bilirsiniz. Sağınız, solunuz, önünüz, arkanız nereye bakarsanız bakın dünyalar tatlısı bir kedi görmek mümkün. Artık şehir onların desek yeridir.
Kocaeli Üniversitesi Siyasal Bilimler Kulübü, 4 günlük bir meclis simülasyonu etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikten görüntüleri @koumeclis adlı Instagram hesaplarından paylaşan öğrenciler ilginç anlara vesile olmuştu.
Sokaklarda birçok ürün için otomat yer alsa da daha önce çiçek otomatı görmemiş olabilirsiniz. Yurt dışında yaygınlaşmaya başlayan ve 7/24 hizmet veren otomatlar sosyal medyada viral durumda.
İsveçli bir kadın, Türkiye’de bir köyde ilk kez inek sağacağı için o anları ölümsüzleştirmek istedi. Sosyal medyada kısa sürede etkileşim alan anlara “İsveç’te inek yok muymuş?” yorumları geldi.
Bazı sahnelerin nasıl çekildiği günümüzde dahi merak edilebiliyor. Bu sahnelerden biri de tokat sahnesi. Kimi oyuncular bu anı el hareketinin gelmesiyle birlikte gerçek tokat olmadan yapıyor, kimileri dublör kullanıyor, kimileriyse birazdan izleyeceğiniz üzere bizzat yaşıyor.
TikTok hayatımıza girdiğinden beri “Bu kadarı da olmaz” dediğimiz birçok paylaşım görür olduk. Müze gezmeyi seven sevmeyen herkesin bildiği bir şey varsa o da eserlere dokunulmaması gerektiğidir. Ancak TikTok çekmek isteyen bir arkadaş grubu bu kuralı hiçe sayınca sosyal medyada tepki topladı.