Görüş Bildir
Haberler
Ülkemiz Yeni Bir Soğuk Hava Sisteminin Etkisine Giriyor

Ülkemiz Yeni Bir Soğuk Hava Sisteminin Etkisine Giriyor

Onedio Medya
21.01.2016 - 09:00

Yapılan son değerlendirmelere göre Marmara'nın güneydoğusu, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Kahramanmaraş, Sinop, Giresun, Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle karla karışık yağmur ve kar, Kıyı Ege, Batı Akdeniz ve Orta Karadeniz kıyıları ile Sinop, Giresun, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa ve Mardin çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde görülecek olan yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Cuma günü mevcut yağışlı hava üzerine yurdumuzun Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.  Marmara’nın doğusu ve Orta ve Batı Karadeniz’de kuvvetli ve yoğun kar yağışları bekleniyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğuda güney ve güneybatı, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

UYARILAR

  • KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Antalya ve Muğla çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

  • BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde Marmara, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç ve Doğu Anadolu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

  • ÇIĞ TEHLİKESİ: Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi riski bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

BÖLGELERİMİZDE HAVA
İçeriğin Devamı Aşağıda

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Bilecik, öğle saatlerinde Bilecik çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Trakya ve güneydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor. 

BURSA Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 6

EDİRNE Parçalı ve çok bulutlu 6

İSTANBUL Parçalı ve çok bulutlu 7

KIRKLARELİ Parçalı ve çok bulutlu 7

EGE 

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimlerde yağmur ve sağanak, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

A.KARAHİSAR Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3

İZMİR Çok bulutlu, sabah saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

KÜTAHYA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 5

MANİSA Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, yüksek kesimleri kar yağışlı 8

AKDENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, Batı Akdeniz ile Kahramanmaraş çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Antalya çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Isparta'nın güney ve Burdur'un doğu ilçelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; öğle saatlerinde Antalya Körfezi'nde kuvvetli olarak (30-50 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ADANA Parçalı ve çok bulutlu 14

ANTALYA Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; il genelinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 13

HATAY Parçalı ve çok bulutlu 12

ISPARTA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; güney ilçelerinde yer yer yoğun olması bekleniyor. 3

İÇ ANADOLU 

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 2

ÇANKIRI Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 0

KAYSERİ Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde kar yağışlı 3

KONYA Çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 7

BATI KARADENİZ 

Parçalı çok bulutlu, bölgenin iç kesimlerinin kar yağışlı, gece saatlerinde Sinop çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kıyılarında hafif yer yer orta, bölgenin iç kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

BOLU Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı 3

DÜZCE Parçalı ve çok bulutlu 3

SİNOP Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde yağmurlu 8

ZONGULDAK Parçalı ve çok bulutlu 6

ORTA ve DOĞU KARADENİZ 

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Orta Karadeniz'in iç kesimlerinin, akşam saatlerinden sonra Orta Karadeniz kıyıları ile Giresun çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kıyılarda yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

AMASYA Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı kar yağışlı 6

ARTVİN Parçalı zamanla çok bulutlu 5

SAMSUN Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 10

TRABZON Parçalı ve çok bulutlu 11

DOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Malatya, gece saatlerinde Erzincan, Tunceli ve Elazığ çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde kuzeydoğusunda kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM Parçalı ve çok bulutlu -3

HAKKARİ Parçalı zamanla çok bulutlu 2

IĞDIR Parçalı zamanla çok bulutlu 7

KARS Parçalı zamanla çok bulutlu -4

GÜNEYDOĞU ANADOLU 

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Adıyaman ile zamanla bölgenin batısı ve gece saatlerinde Diyarbakır ve Mardin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Adıyaman ve Diyarbakır çevrelerinde karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzeyinde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DİYARBAKIR Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde karla karışık yağmurlu 7

GAZİANTEP Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 6

SİİRT Parçalı zamanla çok bulutlu 7

ŞANLIURFA Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren yağmurlu 9

DENİZLERDE HAVA

Batı Akdeniz'de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, Rüzgar: Batı ve kuzeybatı, gündüz doğusunda doğu ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, Görüş: orta.

MARMARA Hava Durumu: Parçalı çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: Orta.

EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/s) kuvvetinde, Dalga 1,0 ila 2,0m,Görüş: İyi ,yağış anında orta.

AKDENİZ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, batısı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz'de doğu ve güneydoğudan 5 ila 7 (40-60 km/s), batısında güneybatıdan 3 ila 5 (10-30 km/s, Doğu Akdeniz'de doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısı 2,0 ila 3,0m, Görüş: İyi. Yağış anında orta.

VAN GÖLÜ Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/s) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0m Görüş: İyi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
tatlış penguen

insan hava durumuna bakarken etkilenip üşür mü yaaaa